da, punoljetni ukućaninAltsa wrote:kako se popisati ako sam u periodu popisa van bih...na koji nacin...da li neko iz mog kucanstva moze dati podatke za mene ?
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- shmizlica
#926 Re: POsao-Popis stanovnistva
- Altsa
#927 Re: POsao-Popis stanovnistva
ja kada sam vrsio prethodni popis sam isao sam nije bilo u paru...doduse bila su druga vremenaScopio wrote:Ma instruktoorica nesto objašnjavala i jedan popisivac (Bošnjak) stalno nekakva xy pitanja pitao i popisivačica do njega (Hrvatica) popizdi i kaze mu, konju jedan aj umukni više i one se počne derati da je to sve na nacionalnoj osnovi, da bošnjake žele pokrstiti u hrvate i tako to...Solarija wrote:Kako mislite ispadi na nacionalnoj osnovi? Kod nas srecom nije bilo nikakvih ispada i nismo se jos kolektivno posvadjali ali jos tri su dana pred nama tako da sve je moguce.
A sto se tice ovoga da idemo sami i meni pojedini ukucani savjetuju da odustanem zbog toga kao "sine nikad ne znas na kakve ljude mozes da naidjes a ides sama"
- Altsa
#928 Re: POsao-Popis stanovnistva
hvalashmizlica wrote:da, punoljetni ukućaninAltsa wrote:kako se popisati ako sam u periodu popisa van bih...na koji nacin...da li neko iz mog kucanstva moze dati podatke za mene ?
- kako to
#929 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kad se raja pocne zajebavati sa ovim popisivacima 
- Afanasi_94
#930 Re: POsao-Popis stanovnistva
To pogotovo.kako to wrote:Kad se raja pocne zajebavati sa ovim popisivacima
- Cherry-Cherry
#931 Re: POsao-Popis stanovnistva
a kad su testovi za popisivače
- snaga_znanja
#932 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bice to skupa zajebancija.Afanasi_94 wrote:To pogotovo.kako to wrote:Kad se raja pocne zajebavati sa ovim popisivacima
Novanom kaznom u iznosu od 100 KM do 10.000 KM kaznit e se za prekršaj fiziko lice
obuhvaeno popisom ili lice koje je obavezno dati podatke o odsutnim lanovima domainstva,
odnosno roditelj, usvojitelj ili staratelj za dijete mlae od 15 godina ako odbije da odgovori na
pitanja u popisnim obrascima ili da netane i nepotpune odgovore.
-
____c0d14c____
#933 Re: POsao-Popis stanovnistva
SutraCherry-Cherry wrote:a kad su testovi za popisivače
- coinspinner
#934 Re: POsao-Popis stanovnistva
Znači ti tvrdiš da ako on odgovori da je pravoslavac, ti nećeš križati pravoslavna, nego upisati pravoslavac?GoodTaste wrote:NE KRIZA SE !
MORA reci IDENTICNO kao sto pise u onim dole ponudjenim odgovorima, u svim ostalim situacijama pisete u one kockice odgovore. Ovo vazi za pitanja koja se ticu jezika, vjeroispovjesti i etnicke pripadnosti.![]()
Sta li su ti vasi instruktori slusali na svojoj instruktazi ccc
I sad kad mene ko instruktora zapadne ovakav neki popisivac koji nije dobro obucen, a oni ne budu imali rezervi da posalju umjesto toga, koji ce da grijesi ... Samo se pitam na sta ce sve ovo da lici
- insaneinthebrain
#935 Re: POsao-Popis stanovnistva
jesu vama rekli opstinski instruktori na obuci, da kad dodju u vasu kucu/stan da vas popisuju da kazete ili vasi roditelji da ste zaposleni?
iako fakticki nemamo pravi posao
- gnjev
#936 Re: POsao-Popis stanovnistva
Imas prihode ne pita te niko jesil prijavljen i uplacujel ti se penziono i zdravstveno osiguranje .insaneinthebrain wrote:jesu vama rekli opstinski instruktori na obuci, da kad dodju u vasu kucu/stan da vas popisuju da kazete ili vasi roditelji da ste zaposleni?
- Cherry-Cherry
#937 Re: POsao-Popis stanovnistva
u koliko sati? je li budu brzo rezultati?____c0d14c____ wrote:SutraCherry-Cherry wrote:a kad su testovi za popisivače
- Cherry-Cherry
#938 Re: POsao-Popis stanovnistva
imaš prihode za tih 15 dana i računa se dasi zaposlengnjev wrote:Imas prihode ne pita te niko jesil prijavljen i uplacujel ti se penziono i zdravstveno osiguranje .insaneinthebrain wrote:jesu vama rekli opstinski instruktori na obuci, da kad dodju u vasu kucu/stan da vas popisuju da kazete ili vasi roditelji da ste zaposleni?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#939 Re: POsao-Popis stanovnistva
Instruktori sami biraju koga ce od popisivaca "zaduziti"?
-
blondina
#940 Re: POsao-Popis stanovnistva
Otkut ti ta informacija?bordo gandalf wrote:Instruktori sami biraju koga ce od popisivaca "zaduziti"?
- _Reds_
#941 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pripadnik islama se naziva musliman.
Ja ne znam samo ko je tu veci da ne kazem sta, instruktori, ili ovi što osnove kulture ne znaju.
Znači, ako Hrvat, kaže da je katolik, ti ne križaš ono katoličanstvo, jer je čovjek rkeo da je katolik. Cirkus teški samo u apsurdu zvanom Bosna.
Odavno gdje logika zavrsava, Bosna počinje.
Ja ne znam samo ko je tu veci da ne kazem sta, instruktori, ili ovi što osnove kulture ne znaju.
Znači, ako Hrvat, kaže da je katolik, ti ne križaš ono katoličanstvo, jer je čovjek rkeo da je katolik. Cirkus teški samo u apsurdu zvanom Bosna.
- gnjev
#942 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sve je to namjestaljka_Reds_ wrote:Pripadnik islama se naziva musliman.
-
anonimus03
#943 Re: POsao-Popis stanovnistva
Danas smo zvali Agenciju za statistiku FBiH, odnosno instruktor je zvao. Oni nam rekli isto sto ste vi meni na forumu rekli sinoc i pitali koji PKLS nam je dao takvu informaciju. Ne vjerujem da ce im nesto biti, ali neka ih opemenu makar jer je nas 30 moglo imati pogresne podatke u Kontrolniku zbog njihove neinformisanosti. Eto, hvala forumasi 
- azurna_obala
#944 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li neko da se sprema za ovaj test sutra
Meni nešto nije jasno (samo nešto fol
)
ovako, čitam ovo redom i dođem do 29. str. gdje piše da se redni broj ne dodjeljuje kada se popisuje prazan stan tj. kada nema domaćinstva u njemu i piše se 000 u koloni 3 u Kontrolniku.
Na stranici iza, tj. str. 31. na primjeru 4. u tabeli je naveden redni broj domaćinstva 006, a primjer je za nenastanjen stan (dakle nema domaćinstva), a ako pratimo tabele, vidjećete da je u prethodnoj redni broj domaćinstva 004, pa ide ovaj 006, pa u sljedećem primjeru 005 u koloni 3., (pretpostavka je da nastavljamo upisivanje u Kontrolnik) - tako im piše.
Jel ovo greška što su dodijelili redni broj domaćinstva, jer im je primjer samo nenastanjen stan, (nema privremeno prisutnih osoba, to ne stoji u pitanju)???

Meni nešto nije jasno (samo nešto fol
ovako, čitam ovo redom i dođem do 29. str. gdje piše da se redni broj ne dodjeljuje kada se popisuje prazan stan tj. kada nema domaćinstva u njemu i piše se 000 u koloni 3 u Kontrolniku.
Na stranici iza, tj. str. 31. na primjeru 4. u tabeli je naveden redni broj domaćinstva 006, a primjer je za nenastanjen stan (dakle nema domaćinstva), a ako pratimo tabele, vidjećete da je u prethodnoj redni broj domaćinstva 004, pa ide ovaj 006, pa u sljedećem primjeru 005 u koloni 3., (pretpostavka je da nastavljamo upisivanje u Kontrolnik) - tako im piše.
Jel ovo greška što su dodijelili redni broj domaćinstva, jer im je primjer samo nenastanjen stan, (nema privremeno prisutnih osoba, to ne stoji u pitanju)???
- Cherry-Cherry
#945 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li neko kako će se raditi ti testovi, mislim puno je ljudi, hoće li to biti u nekoj sali, u grupama i kako će to oni uspjeti tako brzo da pregledaju ? 
-
Ljuba Moljac
#946 Re: POsao-Popis stanovnistva
Greska je. Prazan stan je uvijek ooo.
- gnjev
#947 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako brzo ? Za 2 dana ce tek da budu obavjesteni oni koji su prosli. Test se radi tamo gdje su ti predavanja. Predvidjeno je 45 minuta za test.Cherry-Cherry wrote:Zna li neko kako će se raditi ti testovi, mislim puno je ljudi, hoće li to biti u nekoj sali, u grupama i kako će to oni uspjeti tako brzo da pregledaju ?
-
JokTiSi
#948 Re: POsao-Popis stanovnistva
Greska je u knjizi, treba stajati 000. Ovo su vam trebali instruktori reci. U nasoj grupi je napomenuto.
Sent from my iPhone using Cholo Powa!
- azurna_obala
#949 Re: POsao-Popis stanovnistva
sutra ću one svoje vrle instruktorice povuć za uhoLjuba Moljac wrote:Greska je. Prazan stan je uvijek ooo.
Nama rekoše da ćemo sutra znatignjev wrote:Kako brzo ? Za 2 dana ce tek da budu obavjesteni oni koji su prosli. Test se radi tamo gdje su ti predavanja. Predvidjeno je 45 minuta za test.Cherry-Cherry wrote:Zna li neko kako će se raditi ti testovi, mislim puno je ljudi, hoće li to biti u nekoj sali, u grupama i kako će to oni uspjeti tako brzo da pregledaju ?
da će nas nazvati čim pregledaju, jer to instruktori pregledaju (ako one lažu, lažem i ja)
- azurna_obala
#950 Re: POsao-Popis stanovnistva
nama Bog'me niko ništa nije kaz'o...a ni mi nismo pitaliJokTiSi wrote:Greska je u knjizi, treba stajati 000. Ovo su vam trebali instruktori reci. U nasoj grupi je napomenuto.