Željko Komšić osniva novu stranku
- nosara
- webby-x
#927 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Jesi li ti svjestan da si imao sličan nadmeni nastup i kada je SDPnosara wrote:Nije, sto jest, jest... Tezi slucaj panike u neprijateljskim redovima
dobio relativnu većinu u FBiH na prošlim općim izborima?
Zašto se želiš opet razočarati?
- nosara
#928 Re: Podrska Zeljku Komsicu
A sto tebe zbog toga zigulja klico...?webby-x wrote:Jesi li ti svjestan da si imao sličan nadmeni nastup i kada je SDPnosara wrote:Nije, sto jest, jest... Tezi slucaj panike u neprijateljskim redovima
dobio relativnu većinu u FBiH na prošlim općim izborima?
Zašto se želiš opet razočarati?
- webby-x
#929 Re: Podrska Zeljku Komsicu
HDZ je dobio oko 7% glasova u Tuzli.rudar1 wrote:Tuzla je opasana HRVATIMA i svi , bas SVI su glasali za HDZ!
mislim na Hrvatska sela oko Tuzle
Taman koliko je i Hrvata ostalo.
- webby-x
#930 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Ništa. Samo ispadaš smiješan.nosara wrote:A sto tebe zbog toga zigulja klico...?
Mora se priznati da Bosanci zaista polažu puno nade u političare.
Koliko je to dobro vidi se po stanju u kojem je BiH.
- nosara
#931 Re: Podrska Zeljku Komsicu
A ti se ponasas nadmeno kao da, u najmanju ruku, nisi iz neke kamenjarske vukojebine...webby-x wrote:Ništa. Samo ispadaš smiješan.nosara wrote:A sto tebe zbog toga zigulja klico...?
Koliko je to dobro vidi se po stanju u kojem je BiH.
Ako ti se u Bosni ne svidja odseli, ako si vec odselio ne vracaj se, a ako si u hrvatskoj, onda te potpuno razumijem i oprastam ti...
- webby-x
#932 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Opet ista nepovezana priča.nosara wrote:A ti se ponasas nadmeno kao da, u najmanju ruku, nisi iz neke kamenjarske vukojebine...
Ako ti se u Bosni ne svidja odseli, ako si vec odselio ne vracaj se, a ako si u hrvatskoj, onda te potpuno razumijem i oprastam ti...
Do slijedećeg razočaranja.
Prema tvojim savjetima da se zaključiti da se tebi u BiH
sviđa ili si odselio? Ako je tako dobro zašto polažeš nade
U Komšića da će nešto promijeniti?
-
nekavalaitrebatako
#933 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Života ti nosara ne lupetaj. Zadnje dvije godine sam više pljuvala po SDP-u nego ti, a bili su mi draži nego tebi, to ti jamčim. Podosadan si malo sa tom "smiješnom stranom politike", nema ovdje ničega smiješnog, ni za sarkazma, a kamoli za zdravog smijeha.
Mogli bismo pustiti Komšića da pokuša, a neće nas ni pitati, slutim. Nije to ni upitno. Upitno je šta će se desiti kad trehne, kad ne izvuče dovoljno glasova da išta napravi (a jasno je da neće) i kad ostanemo na ledini, sami sa SDA, SDS i HDZ.
Nemamo savršene socijaldemokrate, nemamo nikakve jebiga. Ali nam je alternativa deveti krug pakla i MI (ne Željko) ne možemo sebi priuštiti "malo nade i optimizma ba". Baš to smo uradili prije 20 godina, ali BAŠ TO. Vjerovali i bili optimistični, dok su oni baratali brojkama, hodali po selima, vrbovali narod po crkvama i džamijama i uzeli izbore sa 80% glasova. Dosad si trebao shvatiti da narod LAŽE nosara, laže kad ovdje prijavljuje članove porodice koji će glasati za Željka (+5, +7, +3 i bivša žena od amidže mi), lažu te generale. Zaboravljaš da slijedi popis, baš kao onomad, a onda će svi glasati za svoje. I opet, opet, nećemo imati NIKAKVE opozicije. Ni šugave. Ali klinci koji sada odrastaju pamtiće Željka ko mi Antu Markovića: ah da smo bogdo... Iako ni oni, kao ni mi, neće pitati svoje roditelje: a zašto nismo? Jer će ih odgojiti da znaju zašto nisu.
Mogli bismo pustiti Komšića da pokuša, a neće nas ni pitati, slutim. Nije to ni upitno. Upitno je šta će se desiti kad trehne, kad ne izvuče dovoljno glasova da išta napravi (a jasno je da neće) i kad ostanemo na ledini, sami sa SDA, SDS i HDZ.
Nemamo savršene socijaldemokrate, nemamo nikakve jebiga. Ali nam je alternativa deveti krug pakla i MI (ne Željko) ne možemo sebi priuštiti "malo nade i optimizma ba". Baš to smo uradili prije 20 godina, ali BAŠ TO. Vjerovali i bili optimistični, dok su oni baratali brojkama, hodali po selima, vrbovali narod po crkvama i džamijama i uzeli izbore sa 80% glasova. Dosad si trebao shvatiti da narod LAŽE nosara, laže kad ovdje prijavljuje članove porodice koji će glasati za Željka (+5, +7, +3 i bivša žena od amidže mi), lažu te generale. Zaboravljaš da slijedi popis, baš kao onomad, a onda će svi glasati za svoje. I opet, opet, nećemo imati NIKAKVE opozicije. Ni šugave. Ali klinci koji sada odrastaju pamtiće Željka ko mi Antu Markovića: ah da smo bogdo... Iako ni oni, kao ni mi, neće pitati svoje roditelje: a zašto nismo? Jer će ih odgojiti da znaju zašto nisu.
- madner
#934 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Cuj vise pljuvala od Nosare. Oooo sta ti rece nosara oooo 
-
nekavalaitrebatako
#935 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Jesam bolan.madner wrote:Cuj vise pljuvala od Nosare. Oooo sta ti rece nosara oooo
- nosara
#936 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Samo neka ne propadnemo kao hrvatska, s Komsicem ili bez njega...webby-x wrote:Opet ista nepovezana priča.nosara wrote:A ti se ponasas nadmeno kao da, u najmanju ruku, nisi iz neke kamenjarske vukojebine...
- nosara
#937 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Nisi u pravu...nekavalaitrebatako wrote:Života ti nosara ne lupetaj. Zadnje dvije godine sam više pljuvala po SDP-u nego ti, a bili su mi draži nego tebi, to ti jamčim. Podosadan si malo sa tom "smiješnom stranom politike", nema ovdje ničega smiješnog, ni za sarkazma, a kamoli za zdravog smijeha.
-
nekavalaitrebatako
#938 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Jesam. Nažalost. Znam ih i znam šta slijedi.
- nosara
#939 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Bice dobro...nekavalaitrebatako wrote:Jesam. Nažalost. Znam ih i znam šta slijedi.
-
nekavalaitrebatako
#940 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Šta će tačno biti dobro? Hajde da malo uozbiljimo ovu diskusiju. Reci mi šta će biti dobro. Kako ti to zamišljaš?nosara wrote:Bice dobro...nekavalaitrebatako wrote:Jesam. Nažalost. Znam ih i znam šta slijedi.
- Sarkazam
#941 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Ti se uzdaj u svog uzora, tog Ž.K. kojem isto tako zelim da se vise ne vraca ko sto ti rece nasem kolegi forumasu.nosara wrote:A ti se ponasas nadmeno kao da, u najmanju ruku, nisi iz neke kamenjarske vukojebine...webby-x wrote:Ništa. Samo ispadaš smiješan.nosara wrote:A sto tebe zbog toga zigulja klico...?
Koliko je to dobro vidi se po stanju u kojem je BiH.![]()
- Sarkazam
#942 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Propadnemo ko HR?nosara wrote:Samo neka ne propadnemo kao hrvatska, s Komsicem ili bez njega...webby-x wrote:Opet ista nepovezana priča.nosara wrote:A ti se ponasas nadmeno kao da, u najmanju ruku, nisi iz neke kamenjarske vukojebine...
Nesto gluplje nisam dugo cuo. Al kad vidim ko ti je uzor, oprastam!
Kad BiH pocne otvarati poglavlja pri EU, ima da pola BiH bude u zatvoru. Pola, a mozda i vise.
- nosara
#943 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Ma bice sve ok, opcenito, cemu panika...?nekavalaitrebatako wrote:Šta će tačno biti dobro? Hajde da malo uozbiljimo ovu diskusiju. Reci mi šta će biti dobro. Kako ti to zamišljaš?nosara wrote:Bice dobro...nekavalaitrebatako wrote:Jesam. Nažalost. Znam ih i znam šta slijedi.
- nosara
#944 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Ti si neinformisan... Moras malo pratit neovisni tisak, a ne samo citat "budnicu"...Sarkazam wrote: Propadnemo ko HR?
Nesto gluplje nisam dugo cuo. Al kad vidim ko ti je uzor, oprastam!
Kad BiH pocne otvarati poglavlja pri EU, ima da pola BiH bude u zatvoru. Pola, a mozda i vise.
hrvatska ti je, nepostovani kolega, u dubokoj krizi... Dubokoj ko Vardarot...
Ali to nije tema...
- Sarkazam
#945 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Pa naravno, takav je takav odgovor. Bez ideje i rjesenja, zato i jest
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#946 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Abid Sakalaš wrote:Hoće li sjedište ove stranke biti dole u Titi? Ako će biti eto mene da se učlanim, valjda bude kakvo pićence na račun kuće subotom i nedjeljom oko podne kad se okupe Željko, Besim Spahić, Sven Alkalaj, šefovi kabineta i drugi.
Profesor na Fakultetu političkih nauka Besim Spahić smatra da Savez za bolju budućnost BiH nema nikakvog razloga biti nezadovoljan rezultatima lokalnih izbora, jer je i bez velikog broja načelničkih mjesta "osigurao učešće u parlamentima pedesetak općina".
- Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, već poodavno se pokazao kao inteligentan, odlučan i sposoban čovjek, ali i kao političar. Bez obzira na obilnost obećanja, već u parlamentarnim izborima, gotovo sve što je govorio stoji; dakle, prije svega ekonomija, ekonomija i ekonomija. Oni su u usponu i pridobit će vjerovatno još članstva raspadajućeg SDP-a, ukoliko ova stranka ne zamijeni lidera i učini korjenite reforme unutar sebe - mišljenja je Spahić.
- Northstar
#947 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mislim da ne razumijes mogucnost bivanja etnickim Bosnjakom i idejno-politickim Bosancem i Hercegovcom. Na popisu ce te pitati za etnicku pripadnost a ne idejno-politicku opredjeljenost.Stoga sam ja Bosnjak i politicki Bosanac i Hercegovac jer ne vjerujem u mogucnost bosnjacke Bosne i Hercegovine.Man of steel wrote:nosara wrote:
Pa nije da nismo u govnima...
To sto se tice Bosanaca i Hercegovaca je legitimno opredjeljenje da se ta ogromna grupa ljudi ne zaboravi ustavnim promjenama... Dakle ne Bosnjaci Bosanci, vec Bosanci i Hercegovci koji su samo to...
Nije problem u haretovom zalaganju za 100%, vec u tome sto je to bilo nedoreceno u praksi, a i "zasecereno" muljazama na sve strane...
"Dakle ne Bošnjaci nego Bosanci i Hercegovci"
Vidiš ti to, kako se perfidno i lukavo pokušavaju podjeliti Bošnjaci sa pričom o Bosanstvu.
I ti baš pred historijski popis stanovništva ulijeće nam stranka sa tom pričom.
Naravo da nije problem u Haretovom zalaganju, i ja se zalažem za jedinstvenu BiH. Ali je problem u laganju i kada ti neko da bi se dograbio vlasti pokušava podilaziti niskim strastima i pričom o jedinstvenoj BiH znajući da od toga nema ništa.
To isto i Komšić pokušava, i prema svim komentarima i euforijom vjerujem da će mu poći za rukom.
Last edited by Northstar on 13/10/2012 16:03, edited 1 time in total.
- Northstar
#948 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Besim je multipolarna licnost pa je vjerovatno u jednoj od njegovih licnosti sakrivena i koncepcija Utemeljiteljeve pravde i razvoja.Vjerovatno bi u izjavi za Oslobodjenje na povrsinu isplivala neka druga licnost, a Vecernjak bi naglasio HDZ- ov koncept zastite hrvatskog politickog i kulturnog identiteta koji bi se nasao u Besimovoj izjavi za te novine.plain vanilla wrote:Abid Sakalaš wrote:Hoće li sjedište ove stranke biti dole u Titi? Ako će biti eto mene da se učlanim, valjda bude kakvo pićence na račun kuće subotom i nedjeljom oko podne kad se okupe Željko, Besim Spahić, Sven Alkalaj, šefovi kabineta i drugi.Profesor na Fakultetu političkih nauka Besim Spahić smatra da Savez za bolju budućnost BiH nema nikakvog razloga biti nezadovoljan rezultatima lokalnih izbora, jer je i bez velikog broja načelničkih mjesta "osigurao učešće u parlamentima pedesetak općina".
- Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, već poodavno se pokazao kao inteligentan, odlučan i sposoban čovjek, ali i kao političar. Bez obzira na obilnost obećanja, već u parlamentarnim izborima, gotovo sve što je govorio stoji; dakle, prije svega ekonomija, ekonomija i ekonomija. Oni su u usponu i pridobit će vjerovatno još članstva raspadajućeg SDP-a, ukoliko ova stranka ne zamijeni lidera i učini korjenite reforme unutar sebe - mišljenja je Spahić.
Covjek je poput Omera Ibrahimagica i Tunje Filipovica koji svoje opservacije bh. drustvene stvarnosti prilagodjavaju novinama u kojima pisu ili publici pred kojom govore.Susta suprotnost od onoga sto bi trebao biti intelektualac a to je u najmanju ruku da govori istinu, a ne da je modificira po potrebi.
- nosara
#949 Re: Podrska Zeljku Komsicu
Kraj je pocetak, pocetak je kraj... Samo se vezi, da ne ispadnes, jer cemo ubrzati vrlo naglo...Sarkazam wrote:![]()
![]()
Pa naravno, takav je takav odgovor. Bez ideje i rjesenja, zato i jestiz SDP. I tu je kraj
- Shahab
#950 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Očigledno je da Željko Komšić ne pripada takvom okruženju kakvo je sektaško i kriminalizirano rukovodstvo SDP-a. Bilo je dovoljno analizirati kako se ponaša Zlatko Lagumdžija prema njemu, pa shvatiti da ga uopće ne cijeni kao čovjeka i kolegu. Pokvareni i umišljeni Lagumdžija gledao je na Komšića kao na instrument za akumulaciju sopstvene političke moći, gledao ga je sa visine , narcisoidno ga ismijavajući i potcjenjujući...Njegov izborni uspjeh pripisivao je sebi i svojim manipulatorskim tehnikama, ne shvačajući da je Komšić omiljen u narodu (kojega razmaženi i pokvareni Lagumdžija duboko u sebi prezire) jer za razliku od Lagumdžije..Komšić liči na svoj narod..i zato je sposoban da uspostavi komunikaciju sa tim narodom koju nikakvi spin majstori ne mogu kreirati. Odnarođeni, zavjerenički i elitistički vrh SDP-a nikada nije smatrao Komšića dostojnim da učestvuje u kreiranju jedine tajne politike, koja je u stvari bila ništa drugo nego grabež javnog novca putem upravljanja javnim tenderima iz stranačke centrale...i toj sreća za Komšića, jer sada ulazi u politiku čistih ruku i kredibiliteta...Iskreno mu želim uspjeh...