Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Great Cornholio

#926 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

bizet wrote:@Cornholio
ma i mi smo dio kruga hebem mu misa...odapnes papke i kad te spuste u zemlju tvojim mesom se fino nahrane mali crvici...i eto ga krugic zatvoren :D
to sto si citirao ti je sanjarski srocena obicna ubleha, koja se ipak da procitati jel' :)

nego, ja juce odlucih da poslusam Lacrimosu, Mozart...otvorim yourtube kad stoji prva sa desne strane...kontam sto da ne, uvijek se volim pocastiti umjetnickim remek djelom...kad ono ostanem gluha...trudim se ja da osjetim to djelo, navlacim samu sebe da se zaljubim u svoje misli...nista...tupa...rasplacem se nad svojom malodusnosti...pokusala sam dokuciti sta se to desilo kad nisam u stanju dozivjeti umjetnost...jedino sto mi je palo na pamet je nedostatak duse
hrabro se odlucim da ponovo poslusam, ovaj put sa prevodom teksta kako bi bolje razumjela djelo...citam ja tekst i pitam se da li je moguce da ja kao nevjernik, kao osoba koja pokusava sve da racionaliriza i koja se trudi da sa mnom upravlja razum, imam nedostatak duse...da li se to nuzno mora vezati za vjeru u boga, ili nedostatak duse moze imati drugacije korijene...zanima me koje?...hocu da imam svoju cijelu dusu ponovo
mozda je vama ovo banalno, ali za mene je ovo saznanje prilicno strasno...rastavih se juce

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp ... ure=g-vrec[/youtube]

i hoce mi neko reci sto meni ne rade videa?...hvala

http://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp ... ure=g-vrec
Postoji tijelo i postoji duša. Tijelo će, kad umremo, pojesti crvi, a duša će "preživjeti" - ja u to vjerujem i vjerujem da ću se uvjeriti da sam u pravu, kad za to dođe vrijeme.

Nisam ja nešto plaho pametan čovjek, da ti mogu objasniti zbog čega je tebe, nekada, ovo Mocartovo djelo oduševljavalo, a sad te ostavlja ravnodušnom, al' sigurno se nešto promijenilo u tebi, jer Mocart je ostao isti.
Da te utješim, mene je oduvijek Mocart ostavljao ravnodušnim :D Ja sam prestravljen tim što me Kemal u posljednje vrijeme ostavlja ravnodušnim, ne kažem u sebi ono " Ko se zadnji smije najslađe se smije :twisted: " kad slušam onu njegovu "okreće se kolo sreće" :evil: :D

Šalim se, nego, ponavljam da nisam pametan, ali možda te ona tvoja vodilja "Moraš" ponekad iscrpi do te mjere da ne možeš da uživaš u onome što voliš - jednostavno nemaš dovoljno energije.
Pokušaj se jedno vrijeme voditi onom " Ništa se ne mora, osim umrijeti" pa ti se energija vrati

Svako od nas ima neke svoje strategije kojima se služi da se održi koliko toliko zadovoljnim i zdravim, jer ko što kažu " preduslov da preživimo do smrti je da budemo veseli i zdravi " :D

A videa ti ne rade zbog toga što kopiraš cijeli link, a trebaš kopirati samo do onog &feature=g-vrec
Great Cornholio

#927 Re: Za predane Životu

harač wrote:white noise :oops: (već zamišljam da u pozadini svira kumbaja-my-lord :D )
Boj se vatre koju je Allah za tebe pripremio :evil: :D
Great Cornholio

#928 Re: Za predane Životu

harač wrote:
Great Cornholio wrote:
harač wrote:white noise :oops: (već zamišljam da u pozadini svira kumbaja-my-lord :D )
Boj se vatre koju je Allah za tebe pripremio :evil: :D
sva sreća pa postoji samo taj tvoj vanilla-bog :D shvatit će on: mladost-ludost, i tako to :-D
:evil: :-D
bizet

#929 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@ Cornholio
hej, hvala za upute oko videa...btw opet nije islo kako treba...morala sam odvojiti muza od igrice da mi pokaze, ali sigurna sam da sljedeci put opet nesto nece biti kako treba...kopirala sam cijeli link, ne samo dio i eto radi

moras ne bi trebalo da narusava balans...tacnije, trebalo bi da forsira njegovo uspostavljanje
ne mogu da vjerujem da Mozart, pogotovo njegov Requiem moze ikog ostaviti ravnodusnim...ali ovo je moje vidjenje naravno
trka za zivotom, zivot koji, htio ili ne, poprima oblik primitivnog...tesko se oduprijeti trenutnoj situaciji u kojoj nam se drzava nalazi, a kakva drzava takav narod i obratno...eto, ja to tako vidim...propadanje duse, ili svijesti, ma kompletnog bica...kalkulisala sam ja i godine, realnije snove i drugaciji nacin zivota i dodjoh do ovog zakljucka
kako smo postali bliski primitivizmu, tako se sam organizam poceo prilagodjavati istom i prestaje teziti visem i boljem
(hebem mu misa sve mi u opadanju izgleda)

"nista se ne mora sem umrijeti" je ubleha takodje...sto ce ti zivot ako ga neces iskoristiti da napravis nesto dobro i lijepo, vise za druge nego za sebe (tad ima veceg smisla)

a evo Dies Irae...ovaj stav se mahom svima dopada, cak i mladima, zbog energicnog ritma, mada mozda bi ga malodrugacije dozivjeli uz tekst (meni je najljepsi sam pocetak, uvod Requiema, duet fagota i klarineta, onako miran i spokojan, a onda se obruci sva strahota svijeta i hor otpocne molitvu za milost...kako ovo pisem cini mi se da je ipak sacuvano nesto ljepote u meni...kako ti Cornholio lijepo zamoli da ti niko ne ukrade tvog Boga, tako isto mislim i ja za ovo malo duse sto mi ostade lijepo)

Great Cornholio

#930 Re: Za predane Životu

bizet wrote:@ Cornholio
hej, hvala za upute oko videa...btw opet nije islo kako treba...morala sam odvojiti muza od igrice da mi pokaze, ali sigurna sam da sljedeci put opet nesto nece biti kako treba...kopirala sam cijeli link, ne samo dio i eto radi

moras ne bi trebalo da narusava balans...tacnije, trebalo bi da forsira njegovo uspostavljanje
ne mogu da vjerujem da Mozart, pogotovo njegov Requiem moze ikog ostaviti ravnodusnim...ali ovo je moje vidjenje naravno
trka za zivotom, zivot koji, htio ili ne, poprima oblik primitivnog...tesko se oduprijeti trenutnoj situaciji u kojoj nam se drzava nalazi, a kakva drzava takav narod i obratno...eto, ja to tako vidim...propadanje duse, ili svijesti, ma kompletnog bica...kalkulisala sam ja i godine, realnije snove i drugaciji nacin zivota i dodjoh do ovog zakljucka
kako smo postali bliski primitivizmu, tako se sam organizam poceo prilagodjavati istom i prestaje teziti visem i boljem
(hebem mu misa sve mi u opadanju izgleda)

"nista se ne mora sem umrijeti" je ubleha takodje...sto ce ti zivot ako ga neces iskoristiti da napravis nesto dobro i lijepo, vise za druge nego za sebe (tad ima veceg smisla)

a evo Dies Irae...ovaj stav se mahom svima dopada, cak i mladima, zbog energicnog ritma, mada mozda bi ga malodrugacije dozivjeli uz tekst (meni je najljepsi sam pocetak, uvod Requiema, duet fagota i klarineta, onako miran i spokojan, a onda se obruci sva strahota svijeta i hor otpocne molitvu za milost...kako ovo pisem cini mi se da je ipak sacuvano nesto ljepote u meni...kako ti Cornholio lijepo zamoli da ti niko ne ukrade tvog Boga, tako isto mislim i ja za ovo malo duse sto mi ostade lijepo)

Molim :) Pa neki link se može kopirati cijeli ( koji u sebi nema ono '&'), a neki linkovi ( koji u sebi imaju '&')samo do tog '&', i trebalo bi biti uredu.
Ako ne bude ti fino muža opet odvoji od igrice :evil: :D A mogla si napraviti čaj ili kafu, pa popijte zajedno, pustite malo "sredstva bijega"od stvarnosti na miru :)

Ta "trka" je glavni problem, svi smo "natjerani" da u njoj učestvujemo, ali nije baš da ništa nije u našoj moći, nekad treba reći " Samo vi trčite, stići ću ja vas, kad vas umor savlada".

Ovim " Samo se umrijeti mora" nisam htio reći da se čovjek ne treba truditi da ovozemaljski život unaprijedi,učini ga ljepšim, htio sam reći da čovjek ne mora prihvatati nešto što ne želi, bez obzira što to većina smatrala poželjnim, onim što se "normalno".

Da budem iskren, ja ne biram muziku, muzika, u zavisnosti od raspoloženja, "bira" mene, a sad mi vala rekvijem ne "sjeda", čuj rekvijum "pu, pu, pu, da se pomaknem s mjesta " :run: :lol:

Sad mi više odgovara Van Dame, i on je seljak k'o ja što sam 8-) :lol:

bizet

#931 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

" Samo vi trčite, stići ću ja vas, kad vas umor savlada"...ovo bi Cornholio imalo smisla kada bi covjek trcao za drugima, njihovim ili generalnim dostignucima...ali kada covjek trci za sobom onda je prica malo drugacija

ne mogu ni ja slusati ove tvoje linkove, ne zelim da mi ista pokvari Mozarta

zvala sam muza da se druzimo i da mi pomogne guliti dunja sto mi je ostalo, ali kaze mi da ne zna guliti, isjeci ce se sav...mislim da sam ga razmazila, ali sta cu jedinac mi je, nemam rezervnog...kafa ti je genijalna ideja...malo oko dunja, malo pus pauza uz kafu, a cijelo vrijeme Mozart i koje drvo u pecicu...mislim ja da bolje od ovog ne moze, a znam da gore moze biti...zato ne do Bog gore
Great Cornholio

#932 Re: Za predane Životu

Pesimista kaže " Od ovog ne može gore"
a optimista " može, može" :lol:

Šalim se, iako je nekome ko je loše raspoložen kontraproduktivno reći da će biti bolje, bizet, ja ti trenutno ništa drugo ne mogu reći :)

Muža zvekni cjepanicom, i reci mu nek pravi tu kafu il' ćeš mu igrice izbaciti kroz prozor :x :lol:

Šalim se , pozz :)
bizet

#933 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

:lol: ... ma koliko ponekad zvucala pesimisticno u svakom slovu je cisti zivot
ma znam ja dobro da ce biti i bolje i gore...covjek zbog toga treba cuvati snagu i za jedno i za drugo...lagano se trositi u oba slucaja, jer svakom mora doci kraj...mora, kazem ja da je to magicna rijec :)

slatko od dunja je na sporetu :)...kafica se ohladila, ali nema veze, sjesce dobro u svakom slucaju

umijece komunikacije...pa ne znam...razmisljam da zidnem i svoj i njegov komp kroz prozor...a onda razmisljam koliko je to novaca sutra za potrositi na stvar koju si imao...i sama volim igrati igrica...nisam dugo...od kad imam basticu...zemlja me odmara...ali strast prema igricama mogu razumjeti...hej, vec razmisljam ide zima, mogla bi starog nagovoriti da kupimo novog (vec sad starog) Diabla...lomim se...ne zelim opet da se navucem na nespavanje i igranje igrica i tu nerovzu
mislim da je problem u mom neumjecu poziva...mozda sam previse umilnim tonom upitala bil' se druzili dok gulimo dunje...ili sam bila direktna, ni to nije dobro...mozda je bio potreban drugaciji pristup...prvo da ga zamolim da sjedne kako bi mogli malo pricati dok ja raduckam, a onda da mu sasvim spontano dodam noz i jednu dunju uz neki onako bevezni izgovor tipa "dobicu zuljeve na rukama, pomozi mi"...hajde covjek se uci dok je ziv, a bogami i zena :lol:
ali teski dio posla je obavljen i ja sam zadovoljna...poz
harač

#934 Re: Za predane Životu

Post by harač »

Great Cornholio wrote:Pesimista kaže " Od ovog ne može gore"
a optimista " može, može" :lol: )
:lol: :lol: :-)
Great Cornholio

#935 Re: Za predane Životu

harač wrote:
Ko se zadnji smije, najslađe se smije :evil: :lol:
bizet

#936 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:
harač wrote:
Ko se zadnji smije, najslađe se smije :evil: :lol:
i tako smijeh, kao sve stvari u zivotu, ima dva lica
bizet

#937 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

razmisljam mora biti neka pjesma o dva lica i naletim na ovu

slusam ja nju i razmisljam

:) ...aj, poz
Great Cornholio

#938 Re: Za predane Životu

bizet wrote: i tako smijeh, kao sve stvari u zivotu, ima dva lica
Nadam se da ovo nije nešto na moj račun, jer ja nemam dva lica :)
bizet

#939 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:
bizet wrote: i tako smijeh, kao sve stvari u zivotu, ima dva lica
Nadam se da ovo nije nešto na moj račun, jer ja nemam dva lica :)
nije na tvoj racun...zasto bi uopste pomislio da bi mogla na taj nacin razmisljati?

svi imamo dva lica, barem

a mene je razocaralo razmisljajuci kako je nesto tako lijepo i vrijedno poput smijeha, koji lijeci i produzava zivot, moguce koristiti za negativne stvari...zavisi ko se smije i na koji nacin se smije...cak i smijeh je iskoristen za negativizam...porazavajuce
"ko se zadnji smije, najsladje se smije", mi je najodurnija izreka od svih...mozda je ja samo preostro dozivljavam

odnosilo se na moja trenutna razmisljanja o smijehu, kroz izreku koju si napisao, ne na tebe
Great Cornholio

#940 Re: Za predane Životu

Dobro je, ja sam mislio si moju šalu pogrešno protumačila, da si se zbog nečega našla uvrijeđenom, drago mi je da sam bio u krivu. A u pravu si, to " Ko se zadnji smije, najslađe se smije" jeste neljudski, neljudski se naslađivati porazom drugoga, pa čak i kad nam je taj neki drugi nekada nanio neku bol, učinio nepravdu.
Zato je i Kemal, ona njegova " Okreće se kolo sreće" samo humor, crni humor, za kojim i ja nekada posežem, ali iz dobrih namjera :)

A ovo što se tiče dvoličnosti, i to si u pravu, niko od nas ne može biti potpuno iskren prema drugim osobama, to je nemoguće, nemoguće zbog toga što ni prema sebi ne može biti u potpunosti takvi, niko se ne može u potpunosti riješiti subjektivnosti.

Ali, iskrenost,težnja ka objektivnosti, se ipak isplati, jer čovjek će kad tad ispaštati zbog grijeha kojeg čini prema sebi, jer možemo mi lagati druge , možemo zbog te laži proći nekažnjeno, ali pošto smo mi svi povezani, kad lažemo drugoga mi faktički kao da lažemo sebe, a kao što kaže Niče " Grijeh nije prvenstveno grijeh prema Bogu, već prema nama samima". Ja bih na ovo njegovo "Grijeh nije prvenstveno grijeh prema Bogu" dodao još "ili prema ljudima".

Još bi ovdje citirao i Froma, a on kaže " „Prilagođena“ osoba koja ne živi s istinom i ne voli, zaštićena je samo od vidljivih konflikata".
bizet

#941 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

ma jok Cornholio, ne mogu zamisliti da bi se mogla na tvoje rijeci ikad uvrijediti...meni se cini da si ti u stanju jedino ici na svoju stetu, nekako kao i ja misa mu...ali hej, ostavljam mjesta za gresku u procjeni...cuda, pa i ona ruzna, se ipak desavaju...misa mu

biti potpuno iskren prema sebi je jako tesko...vjerujem da cesto svima treba malo uljepsavanje kako bi isli naprijed
biti iskren prema drugima je pogubno...ostaje ti samo linc, spaljivanje na lomaci...a i tu se postavlja pitanje koliko je nasa percepcija drugih pogresna...i ko smo mi da propovjedamo istinu pred drugima
postavimo se samo u situaciju kako bi mi reagovali da se nama stalno govori istina...od najbanalnijih svtari...tipa: ne stoji ta majica bas najbolje, nisi se lijepo pocesljao, kad hodas izgledas kao bla bla, do onih istina tipa: da nema tu malo ljubomore u tvojim rijecima, da nisi malo nervozan zbog tog i tog, tvoje znanje i umijece u tom i tom je prilicno plitko
uvijek ima bolji od boljeg i gori od goreg...problem nastaje onda kada neko pomisli da je bolji, a onda se i tako prezentira...a nije li bas to ono sto najcesce radimo...isticemo da smo bolji, barem za sekund od drugog, jer nam je potreban taj impuls, pogon, za dalje....jos veci problem je ako sa takvim stavom ubijedimo druge i dobijemo prednost nad njima...mogucnost manipulacije i upravljanja, koju mozemo precesto zaneseni i zaljubljeni u sebe, iskoristiti za jos dalje nagrdjivanje sistema ljudskosti i vrijednosti....ovom nema kraja covjece

odose misli predaleko...razmisljam kako bi za mene izgledalo idealno drustvo, a onda se uhvatim u svojoj utopiji kao rijecna ribica u okeanu koji je gusi svojim prostranstvima....ne bi bilo dobro da smo svi jednaki i isti...ne da bi svijet bio dosadan, nego bi vjerujem prestao razvoj, napredak
zbog toga treba reci hvala svim licemjerima, onim sposobnijim i onim koji misle da to jesu...jer zahvaljujuci njima mi izgradjujemo i smjestamo sebe u kutak u kojem se vidimo, zelimo naci...zahvaljujuci njima ovaj svijet se kotrlja malo brze sa vise boja

e sad, lagati sebe i lagati sebe su dvije razlicite stvari...jedno je kad sami sebi dajemo moral, drugo je kad sebe ubjedjujemo da jesmo nesto sto nismo...vjerujem da je granica svima jasna i nadam se da je malo ko prekoraci...u prvom slucaju se i ne mora raditi o lazi, mozda samo isticemo osobine koje imamo ali u nekom uspavanom modu i zelimo ih na taj nacin probuditi

ja kod mene misli uz kafu...bolje da se latim posla...inace me muz zeza ovih dana i kaze mi "koliko pises, mogla si i kakvu knjigu napisati, a ne samo palamuditi na forumu"...istina...jos samo da imam ideju o cemu da pisem :)
Great Cornholio

#942 Re: Za predane Životu

bizet wrote:ma jok Cornholio, ne mogu zamisliti da bi se mogla na tvoje rijeci ikad uvrijediti...meni se cini da si ti u stanju jedino ici na svoju stetu, nekako kao i ja misa mu...ali hej, ostavljam mjesta za gresku u procjeni...cuda, pa i ona ruzna, se ipak desavaju...misa mu

biti potpuno iskren prema sebi je jako tesko...vjerujem da cesto svima treba malo uljepsavanje kako bi isli naprijed
biti iskren prema drugima je pogubno...ostaje ti samo linc, spaljivanje na lomaci...a i tu se postavlja pitanje koliko je nasa percepcija drugih pogresna...i ko smo mi da propovjedamo istinu pred drugima
postavimo se samo u situaciju kako bi mi reagovali da se nama stalno govori istina...od najbanalnijih svtari...tipa: ne stoji ta majica bas najbolje, nisi se lijepo pocesljao, kad hodas izgledas kao bla bla, do onih istina tipa: da nema tu malo ljubomore u tvojim rijecima, da nisi malo nervozan zbog tog i tog, tvoje znanje i umijece u tom i tom je prilicno plitko
uvijek ima bolji od boljeg i gori od goreg...problem nastaje onda kada neko pomisli da je bolji, a onda se i tako prezentira...a nije li bas to ono sto najcesce radimo...isticemo da smo bolji, barem za sekund od drugog, jer nam je potreban taj impuls, pogon, za dalje....jos veci problem je ako sa takvim stavom ubijedimo druge i dobijemo prednost nad njima...mogucnost manipulacije i upravljanja, koju mozemo precesto zaneseni i zaljubljeni u sebe, iskoristiti za jos dalje nagrdjivanje sistema ljudskosti i vrijednosti....ovom nema kraja covjece

odose misli predaleko...razmisljam kako bi za mene izgledalo idealno drustvo, a onda se uhvatim u svojoj utopiji kao rijecna ribica u okeanu koji je gusi svojim prostranstvima....ne bi bilo dobro da smo svi jednaki i isti...ne da bi svijet bio dosadan, nego bi vjerujem prestao razvoj, napredak
zbog toga treba reci hvala svim licemjerima, onim sposobnijim i onim koji misle da to jesu...jer zahvaljujuci njima mi izgradjujemo i smjestamo sebe u kutak u kojem se vidimo, zelimo naci...zahvaljujuci njima ovaj svijet se kotrlja malo brze sa vise boja

e sad, lagati sebe i lagati sebe su dvije razlicite stvari...jedno je kad sami sebi dajemo moral, drugo je kad sebe ubjedjujemo da jesmo nesto sto nismo...vjerujem da je granica svima jasna i nadam se da je malo ko prekoraci...u prvom slucaju se i ne mora raditi o lazi, mozda samo isticemo osobine koje imamo ali u nekom uspavanom modu i zelimo ih na taj nacin probuditi

ja kod mene misli uz kafu...bolje da se latim posla...inace me muz zeza ovih dana i kaze mi "koliko pises, mogla si i kakvu knjigu napisati, a ne samo palamuditi na forumu"...istina...jos samo da imam ideju o cemu da pisem :)
Ja na forumu glumim finoću i normalnost, a u stvarnom životu, kad nemam s kim, ja se posvađam sam sa sobom :x :D
U pravu si, u kontaktu s drugim osobama meni je na prvom mjestu to da da ono što ja činim ne unesreći nekog drugog, a to je vjerovatno simptom nekog poremećaja :-? :D

Davno je Frojd otkrio odbrambene mehanizme, kojima se svi mi služimo, neko više a neko manje, da bi zadržali lijepu sliku o sebi, da ne bi ugrozili samopoštovanje.
Čovjek kome je stalo do toga da na nekog djeluje pozitivno, drugoj osobi neće pronalaziti mane, a kad ih i uoči neće ih naglašavati, jer svaka osoba ima nešto pozitivno, i da bi je usrećili trebamo je ponekad "napomenuti" da kod nje postoje i takve stvari, jer često na to zaboravimo i prepustimo se onom negativnom, što takođe u svakom od nas postoji.
Npr., osobi kojoj je iskočila velika bubuljica na čelu, i zbog koje se ona osjeća kao da joj fali pola glave, nećemo reći " Jel ti to niče rog" :evil: :lol: " već ćemo joj pažnju usmjeriti na nešto drugo, pronaći nešto lijepo na njoj, npr. neki novi odjevni predmet koji joj/mu lijepo stoji, i za trenutak je makar usrećiti tim što joj/mu pružamo priliku da se pohvali :)

Treba ponekad biti u potpunosti iskren prema nekom drugom, kad smo sigurni da tom nekome treba promjena, i da mu ta promjena neće nauditi, znači, takvi možemo biti samo prema nekome koga dobro poznajemo.

Pa eto, kad ti je već muž dao ideju da počneš pisati knjigu, ti ga sad "natjeraj" :evil: :D da smisli o čemu da pišeš.
Šalim se, al' u svakom slučaju više komunikacije sa mužem nije na odmet, jer brate dragi nintendo je za djecu, a ni forumi nisu nešto previše "odmakli" od toga :-) :D
harač

#943 Re: Za predane Životu

Post by harač »

čovječe dragi 56 miliona amerikanaca je glasalo za čovjeka koji vjeruje da je isus nakon uskrsnuća navratio u missouri i pomogao odbjeglim izraelćanima da pobijede indijance... istina, i obama (barem javno) vjeruje u žene koje rađaju bogove :D
malsal

#944 Re: Za predane Životu

Post by malsal »

Puspas mene...
Napokon je civilizacija toliko napredovala da se moze zagovarat bezboznistvo bez straha od lomace ili vjesanja.
Makar kod nas...
Great Cornholio

#945 Re: Za predane Životu

harač wrote:čovječe dragi 56 miliona amerikanaca je glasalo za čovjeka koji vjeruje da je isus nakon uskrsnuća navratio u missouri i pomogao odbjeglim izraelćanima da pobijede indijance... istina, i obama (barem javno) vjeruje u žene koje rađaju bogove :D
Ovo prvo je, jelde, onaj Joseph Smith i oni njegovi mormoni ( hajd ponovi ovo par puta, pa 'š vidit kako čudno zvuči , mormoni, mormoni :-? :lol: )

A ovo sa Obamom mi pojasni, ja samo znam da Obama nije "pravi crnac" :D
Great Cornholio

#946 Re: Za predane Životu

malsal wrote:Puspas mene...
Napokon je civilizacija toliko napredovala da se moze zagovarat bezboznistvo bez straha od lomace ili vjesanja.
Makar kod nas...
A istovremeno smo vrlo blizu samouništenju. Kod nas ne, nemamo kapaciteta za to :sad: :D
bizet

#947 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote: U pravu si, u kontaktu s drugim osobama meni je na prvom mjestu to da da ono što ja činim ne unesreći nekog drugog, a to je vjerovatno simptom nekog poremećaja :-? :D
zar ne bi bio ovo simptom vjere npr. :-?
Great Cornholio wrote: Treba ponekad biti u potpunosti iskren prema nekom drugom, kad smo sigurni da tom nekome treba promjena, i da mu ta promjena neće nauditi, znači, takvi možemo biti samo prema nekome koga dobro poznajemo.
naravno...ipak treba i tad napraviti odabir rijeci, ili barem tona kojim se obracamo...to bi spadalo u konstruktivnu kritiku vjerujem
Great Cornholio wrote: Pa eto, kad ti je već muž dao ideju da počneš pisati knjigu, ti ga sad "natjeraj" :evil: :D da smisli o čemu da pišeš.
Šalim se, al' u svakom slučaju više komunikacije sa mužem nije na odmet, jer brate dragi nintendo je za djecu, a ni forumi nisu nešto previše "odmakli" od toga :-) :D
imas pravo
Great Cornholio wrote: A istovremeno smo vrlo blizu samouništenju. Kod nas ne, nemamo kapaciteta za to :sad: :D
ma kako nemamo kapaciteta...sta je sa pecama, palijama, sjekirama, pistoljima i sl. da ne spominjem free style sa balkona i terasa, sve cesci u zadnjih par godina, a gdje su tu iskrice koje jos uvijek varnice izmedju Srba, Hrvata i Muslimana...razumijem nadu, ali nema tumaciti kako tebi pase...(ovdje bi valjda dosao neki smajli zbog zadnje recenice, ali ne mogu se smijati kad je ovo fakat istina) :(
bizet

#948 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Makar kod nas...
ovo jos samo kratko vrijeme...ne brini
Great Cornholio

#949 Re: Za predane Životu

@bizet, ne treba čovjek uvijek biti racionalan,ozbiljan i proračunat , treba nekad reći " Biće šta će biti" :)

'oćel ko sutlije Image :lol:
raoul duke

#950 Re: Za predane Životu

Post by raoul duke »

bizet wrote:
Makar kod nas...
ovo jos samo kratko vrijeme...ne brini
Ne kontam.. Pojasni
Post Reply