Postoji tijelo i postoji duša. Tijelo će, kad umremo, pojesti crvi, a duša će "preživjeti" - ja u to vjerujem i vjerujem da ću se uvjeriti da sam u pravu, kad za to dođe vrijeme.bizet wrote:@Cornholio
ma i mi smo dio kruga hebem mu misa...odapnes papke i kad te spuste u zemlju tvojim mesom se fino nahrane mali crvici...i eto ga krugic zatvoren![]()
to sto si citirao ti je sanjarski srocena obicna ubleha, koja se ipak da procitati jel'
nego, ja juce odlucih da poslusam Lacrimosu, Mozart...otvorim yourtube kad stoji prva sa desne strane...kontam sto da ne, uvijek se volim pocastiti umjetnickim remek djelom...kad ono ostanem gluha...trudim se ja da osjetim to djelo, navlacim samu sebe da se zaljubim u svoje misli...nista...tupa...rasplacem se nad svojom malodusnosti...pokusala sam dokuciti sta se to desilo kad nisam u stanju dozivjeti umjetnost...jedino sto mi je palo na pamet je nedostatak duse
hrabro se odlucim da ponovo poslusam, ovaj put sa prevodom teksta kako bi bolje razumjela djelo...citam ja tekst i pitam se da li je moguce da ja kao nevjernik, kao osoba koja pokusava sve da racionaliriza i koja se trudi da sa mnom upravlja razum, imam nedostatak duse...da li se to nuzno mora vezati za vjeru u boga, ili nedostatak duse moze imati drugacije korijene...zanima me koje?...hocu da imam svoju cijelu dusu ponovo
mozda je vama ovo banalno, ali za mene je ovo saznanje prilicno strasno...rastavih se juce
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp ... ure=g-vrec[/youtube]
i hoce mi neko reci sto meni ne rade videa?...hvala
http://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp ... ure=g-vrec
Nisam ja nešto plaho pametan čovjek, da ti mogu objasniti zbog čega je tebe, nekada, ovo Mocartovo djelo oduševljavalo, a sad te ostavlja ravnodušnom, al' sigurno se nešto promijenilo u tebi, jer Mocart je ostao isti.
Da te utješim, mene je oduvijek Mocart ostavljao ravnodušnim
Šalim se, nego, ponavljam da nisam pametan, ali možda te ona tvoja vodilja "Moraš" ponekad iscrpi do te mjere da ne možeš da uživaš u onome što voliš - jednostavno nemaš dovoljno energije.
Pokušaj se jedno vrijeme voditi onom " Ništa se ne mora, osim umrijeti" pa ti se energija vrati
Svako od nas ima neke svoje strategije kojima se služi da se održi koliko toliko zadovoljnim i zdravim, jer ko što kažu " preduslov da preživimo do smrti je da budemo veseli i zdravi "
A videa ti ne rade zbog toga što kopiraš cijeli link, a trebaš kopirati samo do onog &feature=g-vrec