Previse jbga
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
juzna_strana
#926 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Danasnji VW zaprezna kola ?
Previse jbga

Previse jbga
-
Gost1515
#927 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
vidovita džemila ... spominjao si neke audije, ako se dobro sjećam ...citroen xm wrote:A odakle ti informacija oautu starom 15+?
kako god, ovo je koncept, i ovako nešto nije neobično za koncepte, ne znam čemu frka, nijedan ugledan portal/časpopis nije posvetio rečenicu ovome ...
-
citroen xm
#928 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Kao što sam i pretpostavio, padaš sa marsa i upadaš u teme. Prvo sam pomislio da si zaključio pomoću mog nika pa sam ti želio reći da griješiš jer nemam XM još uvijek(iako mi je želja) a on se on proizvodio do 2000-te pa nije 15+.Gost1515 wrote:vidovita džemila ... spominjao si neke audije, ako se dobro sjećam ...citroen xm wrote:A odakle ti informacija oautu starom 15+?
kako god, ovo je koncept, i ovako nešto nije neobično za koncepte, ne znam čemu frka, nijedan ugledan portal/časpopis nije posvetio rečenicu ovome ...
A kada već spomenu Audije onda da si me pratio od početka vidio bi da sam više puta naglasio da imam dva auta. Jedan je 25+, a drugi mlađi od 10 godina, oba njemačke proizvodnje.
I da ponovim još jedno, VW i nekada i sada nije ništa drugo sem zaprežna kola, samo što stara buba i T1, T2 imaju nekog stila i duha kao i Karman.
-
goran16v
#929 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jel ti ili tata?citroen xm wrote:
Kao što sam i pretpostavio, padaš sa marsa i upadaš u teme. Prvo sam pomislio da si zaključio pomoću mog nika pa sam ti želio reći da griješiš jer nemam XM još uvijek(iako mi je želja) a on se on proizvodio do 2000-te pa nije 15+.
A kada već spomenu Audije onda da si me pratio od početka vidio bi da sam više puta naglasio da imam dva auta. Jedan je 25+, a drugi mlađi od 10 godina, oba njemačke proizvodnje. .
- Maystor
#930 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
citroen xm, svojim glupavim komentarima o zaprežnim kolima si pokazao na kojem si nivou kada su auta u pitanju. Ta zaprežna kola su najcjenjenija prijevozna sredstva na planeti, dok marke koje ti zastupaš postaju ugrožena vrsta na automobilskom tržištu.
Ako ima još iko na ovoj temi kome se diskutuje o samom golfu 7, a ne ličnim kompleksima, evo najnoviji review:
http://www.whatcar.com/car-news/new-201 ... iew/264031
Ugledni engleski časopis whatcar mu je dao maksimalnih pet zvjezdica, što se rijetko dešava u njihovim testovima.
Ako ima još iko na ovoj temi kome se diskutuje o samom golfu 7, a ne ličnim kompleksima, evo najnoviji review:
Ugledni engleski časopis whatcar mu je dao maksimalnih pet zvjezdica, što se rijetko dešava u njihovim testovima.
-
Gost1515
#931 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
meni su pričali da nešto ovako:Maystor wrote:citroen xm, svojim glupavim komentarima o zaprežnim kolima si pokazao na kojem si nivou kada su auta u pitanju. Ta zaprežna kola su najcjenjenija prijevozna sredstva na planeti, dok marke koje ti zastupaš postaju ugrožena vrsta na automobilskom tržištu.
ima samo kod nas ...The new Golf will sit between the Ford Focus and Audi A3 on price, then, although it's likely to work out cheaper than the Focus in the long run – at least for private buyers – due to better resale values.
inače dobar test
- johntra
#932 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
nego, ti se meni diplomatski izvuče iz onog pitanja koje sam ti postavio...koliko si platio SEAT-a i za koliko bi ga sad mogao prodati, da ga prodaješ? onako, jedno čisto hipotetičko pitanje...
meni je pravo mjerodavan test medija iz GB, gdje je Golf vječito drugi po prodaji iza Focusa, pa se malo pokušava kroz medije dići jadni oreol Golfa...dok Englezi debili i dalje kupuju Focusa, ne znaju šta propuštaju sa Golfom...
meni je pravo mjerodavan test medija iz GB, gdje je Golf vječito drugi po prodaji iza Focusa, pa se malo pokušava kroz medije dići jadni oreol Golfa...dok Englezi debili i dalje kupuju Focusa, ne znaju šta propuštaju sa Golfom...
-
Gost1515
#933 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
aha, kad je engleska u pitanju onda je važna prodaja, a kad mi kažemo kako se VW najbolje prodaje onda je to zavjera, marketing, ...johntra wrote:nego, ti se meni diplomatski izvuče iz onog pitanja koje sam ti postavio...koliko si platio SEAT-a i za koliko bi ga sad mogao prodati, da ga prodaješ? onako, jedno čisto hipotetičko pitanje...
ovo za mog seata, dobiješ na pp ...
- drndalo
#934 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Goste sreco, hajde ti malo proguglaj sta su tacno Concept cars, pa se vrati...
Ovo je slika nedovrsenog Golfa GTI (nisu stigli zavrsiti sve sto je trebalo) pa su probali precicom... Uslikalo ih, sta ima veze, nece GTI zbog toga biti losiji auto, ali jeste smijesno... I vama bi bilo da niste ograniceni sljepilom VW-itisa...
Ponavljam, da je ovo uslikano kod Renaulta, svrsavali biste mjesecima nad tom spoznajom, i pjesme biste spjevali...
Bilo je takvih precica i ranije, koje su isplivale u javnost, pa su jedno vrijeme bile interesantne, Mercedesova A klasa i Moose test bez ESP-a, prevrtanje Logana sa namjerno stavljenom prinudnom rez. gumom, i tako to... Nije VW zbog toga ni losiji ni bolji od ostalih, ljudi su samo, ljudi grijese... Da ljudi ne grijese, bilo bi nam dosadnije...
I samo za Gosta, ispunjavam zelju...

Ovo je slika nedovrsenog Golfa GTI (nisu stigli zavrsiti sve sto je trebalo) pa su probali precicom... Uslikalo ih, sta ima veze, nece GTI zbog toga biti losiji auto, ali jeste smijesno... I vama bi bilo da niste ograniceni sljepilom VW-itisa...
Ponavljam, da je ovo uslikano kod Renaulta, svrsavali biste mjesecima nad tom spoznajom, i pjesme biste spjevali...
Bilo je takvih precica i ranije, koje su isplivale u javnost, pa su jedno vrijeme bile interesantne, Mercedesova A klasa i Moose test bez ESP-a, prevrtanje Logana sa namjerno stavljenom prinudnom rez. gumom, i tako to... Nije VW zbog toga ni losiji ni bolji od ostalih, ljudi su samo, ljudi grijese... Da ljudi ne grijese, bilo bi nam dosadnije...
I samo za Gosta, ispunjavam zelju...

-
Gost1515
#935 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://www.topgear.com/uk/photos/Galler ... 2012-10-03drndalo wrote:Goste sreco, hajde ti malo proguglaj sta su tacno Concept cars, pa se vrati...
'fala i doviđenja.Gallery: the concepts of this year's Paris motorshow
- Maystor
#936 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ma šta oni znaju, pojma nemaju, ti si apsolutno mjerodavanjohntra wrote: meni je pravo mjerodavan test medija iz GB, gdje je Golf vječito drugi po prodaji iza Focusa, pa se malo pokušava kroz medije dići jadni oreol Golfa...dok Englezi debili i dalje kupuju Focusa, ne znaju šta propuštaju sa Golfom...
Jeremy Clarkson kaže da je Yeti najbolje auto na svijetu, a citroen xm da je obična kanta. Whatcar kaže da golf zaslužuje maksimalnu ocjenu na testu, a johntra kaže da oni pojma nemaju. Pa eto, neka svako za sebe procijeni ko je tu mjerodavan, a ko ne
- Bakir1
#937 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
http://www.topgear.com/uk/photos/Galler ... 2012-10-03Gost1515 wrote:drndalo wrote:Goste sreco, hajde ti malo proguglaj sta su tacno Concept cars, pa se vrati...
jel ti ne vidis dobro ili neces da vidis?
The only thing about this car that's concept is the word Concept. It's as real as the nose on your face, and you can buy it next summer
- basicm
#938 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Sta ima veze sto su stavili spanere? Pa pola konceptnih auta dodje bez motora, pa neki cak i bez interijera sa crnim staklima. Ovo je samo prestavljen model da se zna da dolazi uskoro.
Ali eto, nek se ima sta pricati
Ali eto, nek se ima sta pricati
- johntra
#939 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jašta je, sigurno je to Jeremy rekao, na osnovu plaćenog testa prolaska vatrogasaca kroz Yeti i na osnovu toga što mu se ne topi sladoled u autu, dok je vani vatra...meni je to pravo mjerodavno...kad već voliš Clarksona toliko, onda kupi i probaj Alfu, jer on kaže da niko nije pravi obožavatelj automobila, dok ne provoza jednu...ali, to je za vas smeće od auta, bolji je Yeti...Maystor wrote:
ma šta oni znaju, pojma nemaju, ti si apsolutno mjerodavan![]()
Jeremy Clarkson kaže da je Yeti najbolje auto na svijetu, a citroen xm da je obična kanta. Whatcar kaže da golf zaslužuje maksimalnu ocjenu na testu, a johntra kaže da oni pojma nemaju. Pa eto, neka svako za sebe procijeni ko je tu mjerodavan, a ko ne
- Maystor
#940 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
johntra, tebi su svi novinari svijeta koji kažu nešto dobro o njemačkim autima plaćenici
rado ću probati alfu, ali čekam da volkswagen završi kupovinu alfe od fiata. Alfa sa njemačkom tehnologijom - to će biti automobilska poslastica
rado ću probati alfu, ali čekam da volkswagen završi kupovinu alfe od fiata. Alfa sa njemačkom tehnologijom - to će biti automobilska poslastica
- drndalo
#941 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Tako ti to biva kada se selektivno cita, i pokusava naci odbrana za neodbranjivo... Ponavljam, neko donio odluku, zbog toga sto je bilo jal 'vako, jal 'nako... Uhvatilo ih, sada ce sluziti jedno vrijeme za smijanje, dok neko drugi nesto drugo ne usere...Bakir1 wrote:http://www.topgear.com/uk/photos/Galler ... 2012-10-03Gost1515 wrote:drndalo wrote:Goste sreco, hajde ti malo proguglaj sta su tacno Concept cars, pa se vrati...
jel ti ne vidis dobro ili neces da vidis?
The only thing about this car that's concept is the word Concept. It's as real as the nose on your face, and you can buy it next summer
Sto se koncepta tice, nisi brate Goste fino istrazio sta su koncepti, a sta auta pred-serije, nulte serije, uhodavanja, razvoja... Koncepti su pravljeni da samo stoje, ako ih se odluci napraviti, jer vecina koncepata i ne predje "s papira" ni na glinu, a kamoli na metal, plastiku, kevlar... Ali je bitno da ti poletis da citiras pola recenice, zanemarivsi ostalo... Sta fali da se i ti nasmijes i priznas:"Jesu usrali, uhvatili ih fotografi kako usr*ne guzice trce prema potoku, ali jos nisu stigli"...? Kao sto bi se smijao da je Renault ili Peugeot u pitanju ? Nisi ti napravio tu gresku pa da je tako zustro branis... Dobar vic je dobar cak i kada je na moj racun, a ko se ne zna smijati na svoj racun, makar i kiselo, je ogranicen... Doduse, ima ljudi koji se vole samo smijati na viceve o drugima, ti odluci kako cemo takve nazvati... Ja bih rekao da najblaze receno nemaju duha...
Za nastavak evo opet jedna slika, pokupljena s druge teme, da vidimo sta je to konceptno na ovom vozilu...? SVe su dijelovi iz fabrike, serija stroga... Osim onih gore spomenutih dodataka "sportskog podvozja"... Nece ti kruna spasti s glave ako se nasmijes na ovaj slucaj slikanja...

-
Gost1515
#942 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Vidi se da ne pratite baš top gear, to je jednostavno njihov stil, izave tipa "it's as real as the nose on your face" ... jednostavno uvijek pokušavaju da budu duhoviti (što im uglavnom i uspjeva). Činjenica je da je ovo koncept, predstavljen kao koncept, u svim relevantnim medijima svrstan među koncepte. Jako blizak produkcijskom modelu ali ipak koncept. šta god vi rekli. Tačka.drndalo wrote: Tako ti to biva kada se selektivno cita, i pokusava naci odbrana za neodbranjivo... Ponavljam, neko donio odluku, zbog toga sto je bilo jal 'vako, jal 'nako... Uhvatilo ih, sada ce sluziti jedno vrijeme za smijanje, dok neko drugi nesto drugo ne usere...
Sto se koncepta tice, nisi brate Goste fino istrazio sta su koncepti, a sta auta pred-serije, nulte serije, uhodavanja, razvoja... Koncepti su pravljeni da samo stoje, ako ih se odluci napraviti, jer vecina koncepata i ne predje "s papira" ni na glinu, a kamoli na metal, plastiku, kevlar... Ali je bitno da ti poletis da citiras pola recenice, zanemarivsi ostalo... Sta fali da se i ti nasmijes i priznas:"Jesu usrali, uhvatili ih fotografi kako usr*ne guzice trce prema potoku, ali jos nisu stigli"...? Kao sto bi se smijao da je Renault ili Peugeot u pitanju ? Nisi ti napravio tu gresku pa da je tako zustro branis... Dobar vic je dobar cak i kada je na moj racun, a ko se ne zna smijati na svoj racun, makar i kiselo, je ogranicen... Doduse, ima ljudi koji se vole samo smijati na viceve o drugima, ti odluci kako cemo takve nazvati... Ja bih rekao da najblaze receno nemaju duha...
Za nastavak evo opet jedna slika, pokupljena s druge teme, da vidimo sta je to konceptno na ovom vozilu...? SVe su dijelovi iz fabrike, serija stroga... Osim onih gore spomenutih dodataka "sportskog podvozja"... Nece ti kruna spasti s glave ako se nasmijes na ovaj slucaj slikanja...![]()
Nasmijao bi se ja da su ljudi (s foruma) to predstavili kao dobar vic. Nego je predstavljeno španer na opruzi = vw -zaprežna kola. Ma ja baš witzig ... grohotom se smijem ...
Iskreno ja mislim da je ona studija ustvari obični golf sa GTI optikom, da bi se predstavio dizajn, jer da je gotov finalni GTI već bi ga testirali kao što je standardni golf već testiran. e sad trebali su mu nabaciti odgovarajuće opruge da postignu visinu GTIja, no možda zbog nedostatka vremena primjenili ovo ad-hoc rješenje koje ništa ne govori o kvalitetu GTIja. Eno Linkolnov koncept se zadimio na prezentaciji, šta sad, jel to znači lincoln = parna lokomotiva ...
-
Gost1515
#943 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Clarkson je posjedovao više volkswagena (2) nego alfi (jednu), no najviše fordova i mercedesa.johntra wrote:..kad već voliš Clarksona toliko, onda kupi i probaj Alfu, jer on kaže da niko nije pravi obožavatelj automobila, dok ne provoza jednu...ali, to je za vas smeće od auta, bolji je Yeti...
-
Gost1515
#944 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
jesi li dobio podatke, jel ok račun?johntra wrote:nego, ti se meni diplomatski izvuče iz onog pitanja koje sam ti postavio...koliko si platio SEAT-a i za koliko bi ga sad mogao prodati, da ga prodaješ? onako, jedno čisto hipotetičko pitanje...
- drndalo
#945 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Cinjenica je da si reagovao kad ti je neko "opsovao" VW, kao da ti je opsovao majku, a to ne bi trebalo biti ni slicno...
Meni je ovo od pocetka vise nego smijesno, jer je neko ko je tvrdio da su VW-i "zaprezna kola" ovim dobio jedan argument vise, bas od njih samih, i iskoristio to da to potencira, da se smijemo... Ne mislis valjda stvarno da taj neko misli da su VW-i podobni da im se stavi rudo ispred prednjih tockova i da ih vuku 2 konja/vola? Volim BMW, i da su uhvatili njih s ovakvom budalastinom, smijao bih se i na to, kao sto se smijem i ovako... Nisu mi ni otac, ni mater, ni Svetac, ni Svevisnji...
Ono sto meni inace sada smeta je sto sada ima sve manje DUH-a u nama, za razliku od vremena kada je moj otac bio mlad, pa su ljudi (slikovit primjer) koji navijaju za Zelju ili Sarajevo imali opklade prije derbija ko ce koga... Pa ko izgubi opkladu, ofarba kucu u protivnicku boju bar 6 mjeseci... I sva raja iz oba tabora se skupi kod njega, da pomogne, janje se okrene, pive u potocima... Sada se zato sto razlicite dresove vole bodu nozevima, i umjesto da imaju DUH-a, postali su DUH-ovi...
Meni je ovo od pocetka vise nego smijesno, jer je neko ko je tvrdio da su VW-i "zaprezna kola" ovim dobio jedan argument vise, bas od njih samih, i iskoristio to da to potencira, da se smijemo... Ne mislis valjda stvarno da taj neko misli da su VW-i podobni da im se stavi rudo ispred prednjih tockova i da ih vuku 2 konja/vola? Volim BMW, i da su uhvatili njih s ovakvom budalastinom, smijao bih se i na to, kao sto se smijem i ovako... Nisu mi ni otac, ni mater, ni Svetac, ni Svevisnji...
Ono sto meni inace sada smeta je sto sada ima sve manje DUH-a u nama, za razliku od vremena kada je moj otac bio mlad, pa su ljudi (slikovit primjer) koji navijaju za Zelju ili Sarajevo imali opklade prije derbija ko ce koga... Pa ko izgubi opkladu, ofarba kucu u protivnicku boju bar 6 mjeseci... I sva raja iz oba tabora se skupi kod njega, da pomogne, janje se okrene, pive u potocima... Sada se zato sto razlicite dresove vole bodu nozevima, i umjesto da imaju DUH-a, postali su DUH-ovi...
-
Gost1515
#946 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
pa nisam tako naivan, jel stvarno misliš da je to potencirano ovdje čisto kao dobronamjeran vic?drndalo wrote:Cinjenica je da si reagovao kad ti je neko "opsovao" VW, kao da ti je opsovao majku, a to ne bi trebalo biti ni slicno...
A za ovo drugo, takav vakat došao. Nekad smo mi sa foruma (vidi mi god. registrovanja, i nije mi ovo najstariji nick) znali i roštiljati uz pivu. zamisli na šta bi to sad ličilo
- drndalo
#947 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pa ako bi emko bio tu, bilo bi:"U mene mi Audi1234....", a ja mu kazem:"Moj ti naudi..." 
- johntra
#948 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
jesam, samo mi nisi rekao godinu svog auta...Gost1515 wrote: jesi li dobio podatke, jel ok račun?
nego, ti misliš da je ono ok i da nije problem?
-
Gost1515
#949 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
2002, jbg ispade moj auto niže klase i slabijeg branda skuplji od lagune istih godina, km, ... ali to je tržište. Možda nije logično ali je tako. Auto košta onoliko koliko je neko spreman platiti za njega i tu počinje i prestaje sva filozofija oko cijene. Tržišište se samo reguliše.johntra wrote:jesam, samo mi nisi rekao godinu svog auta...Gost1515 wrote: jesi li dobio podatke, jel ok račun?![]()
nego, ti misliš da je ono ok i da nije problem?
- drndalo
#950 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Dajte i nama taj racun pa da i mi mahalamo...