Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#92476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:Pitanje, posto sam u nedoumici odnosno jedni kazu ovako jedni onako, ako je korisnik dobio ili platio Pink paket, da li to znaci da ce u sklopu paketa imati ova 4 zadruga kanala, ili se oni ipak moraju platiti posebno.

Pitam za prijateljicu.
@dječak sa šibicama,
Zadruga je poseban paket. Cijena paketa je 9,90 KM.
Telemach

#92477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Sfinks wrote:
typeOnegative wrote:@sfinks
Evo ti mjerenje i prema Tm serveru u SA i prema Frankfurtu , i uglavnom imam uvijek ovu brzinu , nebitno koje je doba dana i nema zagusenja . Kao sto sam vec gore napisao , nisam iz Sarajeva i isto kao i ti zivim u manjem gradu . Mozes ocekivati i ti slicnu kvalitetu usluge , ako je iole dobro urađena infrastruktura na terenu ( a trebala bi biti ) :thumbup:

Image

Image
Hvala na odgovoru. Telemach će imati jedog korisnika više krajem novembra ove godine kad završi moj ugovor kod bh telecoma. :thumbup:
@Sfinks,
Dobrodošli :)
diablobih

#92478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Sta uradi BHT ovim korisnicima, pa misle da je i kod ostalih isto :D Zamisli koliko ljudi misle isto kao sfinks, pa i ne misle prelaziti, jer misle da je slicno.
dadoka84

#92479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Može li se d3 stb mjenjati za karticu. Iako imam daljinski od tv koji normalno upravlja sa stbom.
crnivrag

#92480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dadoka84 wrote:Može li se d3 stb mjenjati za karticu. Iako imam daljinski od tv koji normalno upravlja sa stbom.
Naravno, zamjena na zahtjev košta 25 KM.
crnivrag

#92481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EKSKLUZIVNO! POMEREN START KANALA NOVA SPORT!

Image

Zbog tehničkih priprema i ostalog, NOVA SPORT kanal startuje u novembru ili početkom decembra.

Nova Sport će od samog početka emitovati u HD formatu i to je jedan od razloga pomeranja datuma.

Postepeno se radi na testiranju tehnike koja je došla ili će uskoro pristići a koja zadovoljava najveće standarde za digitalni prenos slike.

NOVA SPORT želi da od samog početka gledaocima ponudi ne samo kvalitetan sadržaj već i zvuk, sliku i profesionalno dizajniran vizuelni identit.

Sport Klub kanali ostaju gde su i sada i po trenutnom planu neće biti promena tj izbacivanja pojedinih kanal iz ponude ili promena naziva.

Izvor: SBB/United Group
http://sbbmembers.blogspot.com/2019/10/ ... -nova.html
tap3ah75

#92482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
dječak sa šibicama wrote:Pitanje, posto sam u nedoumici odnosno jedni kazu ovako jedni onako, ako je korisnik dobio ili platio Pink paket, da li to znaci da ce u sklopu paketa imati ova 4 zadruga kanala, ili se oni ipak moraju platiti posebno.

Pitam za prijateljicu.
Ne, Pink paket je poseban paket koji košta 5 KM (ili se može dobiti besplatno kao benefit), a Zadruga paket je novi neovisni paket koji je promotivno otključan do 03.11., a poslije toga će da košta 9.90 KM mjesečno i u njemu će se nalaziti 4 Zadruga Live kanala, a neće ga biti moguće dobiti kao benefit, niti će biti dio nekog od Mix EON Duo/Trio ili Duo/Trio Grande paketa.
Kako ti znaš da neću moći dobiti Zadrugu ako potpišem dugogodišnji ugovor?
diablobih

#92483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Sacekaj, buni me zadnja recenica: "Sport Klub kanali ostaju gde su i sada i po trenutnom planu neće biti promena tj izbacivanja pojedinih kanal iz ponude ili promena naziva."

Je li to znaci da ce ipak na kraju promijeniti SK HD u ovo njesra od Nova Sport i to je to ? Samo ga jos ne pokrecu, jer nisu napravili novi studio i sve ostalo. Ja tuge i gluposti.
diablobih

#92484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

tap3ah75 wrote:
Zasto bi to htio kao benefit, tj. prijateljica ? Ima to sve na YT valjda, ako @MTV ne laze. Bolje traziti nesto drugo kao benefit.
crnivrag

#92485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote: Kako ti znaš da neću moći dobiti Zadrugu ako potpišem dugogodišnji ugovor?
Zato što se već uveliko piše da je Željko Mitrović sklopio ekskluzivni deal sa operaterima gdje će 60% prihoda od Zadruga paketa ići njemu, a 40% operateru.

I naravno gore spomenuti Željko Mitrović je od operatera tražio da paket više ne ulazi ni u kakve promocije, nakon 03.11.2019.
tap3ah75

#92486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

diablobih wrote:
tap3ah75 wrote:
Zasto bi to htio kao benefit, tj. prijateljica ? Ima to sve na YT valjda, ako @MTV ne laze. Bolje traziti nesto drugo kao benefit.
Nije poenta šta ja hoću ili neko drugi.

Fol je da kako crnivrag zna da se NEĆE MOĆI DOBITI ovi kanali kao nagrada za vrijednost telemahu
dadoka84

#92487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

crnivrag wrote:
dadoka84 wrote:Može li se d3 stb mjenjati za karticu. Iako imam daljinski od tv koji normalno upravlja sa stbom.
Naravno, zamjena na zahtjev košta 25 KM.
Hvala :)
megaribi1

#92489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

diablobih wrote:Sacekaj, buni me zadnja recenica: "Sport Klub kanali ostaju gde su i sada i po trenutnom planu neće biti promena tj izbacivanja pojedinih kanal iz ponude ili promena naziva."

Je li to znaci da ce ipak na kraju promijeniti SK HD u ovo njesra od Nova Sport i to je to ? Samo ga jos ne pokrecu, jer nisu napravili novi studio i sve ostalo. Ja tuge i gluposti.
Pa ruku na srce, od kanala SK5, SK6, SK7, SK8, SK9 i SK10 čak i najveći ljubitelji sporta imaju manje koristi nego od TV Lukavac, kada emituju program dva sata sedmično.
hipija

#92490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

megaribi1 wrote:
diablobih wrote:Sacekaj, buni me zadnja recenica: "Sport Klub kanali ostaju gde su i sada i po trenutnom planu neće biti promena tj izbacivanja pojedinih kanal iz ponude ili promena naziva."

Pa ruku na srce, od kanala SK5, SK6, SK7, SK8, SK9 i SK10 čak i najveći ljubitelji sporta imaju manje koristi nego od TV Lukavac, kada emituju program dva sata sedmično.
A kvalitet slike na tim kanalima je posebna priča.
diablobih

#92491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

megaribi1 wrote:

Ne znam sta ti pratis, ali ja pratim engleze, a oni budu na vecini tih, jer ne smiju sviju staviti na HD.
madridista15

#92492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by madridista15 »

@Telemach, potpisao sam Ugovor 7. oktobra, ali na Moj Telemach portalu još uvijek nemam opciju da aktiviram e-račun. Možete li išta poduzeti u vezi s ovim?
Averus

#92493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Ugradjen EON, nikako nema slike na ekranu. Znaci zvuk ok, overlayi okej...

Yt, eon, bilo koji app radi, ali ne baca video nikako

Ima li ko iskustva s ovim?
reboot

#92494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

Averus wrote:Ugradjen EON, nikako nema slike na ekranu. Znaci zvuk ok, overlayi okej...

Probaj na prekidaču iza isključiti pa uključiti, ili držati crvenu tipku na dnu daljinkog par sekundi.
typeOnegative

#92495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Averus wrote:Ugradjen EON, nikako nema slike na ekranu. Znaci zvuk ok, overlayi okej...

Pa kako su ti uopce mogli izaci iz stana dok nisu napravili da usluga radi ccc ?
Averus

#92496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Tu su jos uvijek ljudi, nego nece nikako
crnivrag

#92497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Provjeri da li ti TV prepoznaje uređaj kao HDMI spojeni uređaj ili kao PC.

Ako ga prepoznaje kao PC, moraš isključiti sve ostale uređaje iz drugih HDMI portova i onda isključiti i ponovo uključiti box na prekidaču iza.

EON box ne toleriše da drugi uređaji budu spojeni u druge HDMI portove, i ako želiš da ti sve radi kako treba, moraš samo njega imati spojenog.
Benq

#92498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Averus wrote:Tu su jos uvijek ljudi, nego nece nikako
Bitno je da su tu, rijesice se. Ako ti je tv 4K, neka probaju prebacivanjem rezolucije na 1080p u boxu.
Kockasti

#92499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Forumasi uce tehnicare poslu hahahahaha. Dajte ba uozbiljite se malo
zateznistub

#92500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Kockasti wrote:Forumasi uce tehnicare poslu hahahahaha. Dajte ba uozbiljite se malo
pošto sam radio ovo jedno vrijeme, ne bi vjerovao kakvi sve dunđeri rade priključke...
Locked