Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Pitarrr82
#92451 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa valjda se zato ova djeca i potpisuju, vidi se koji je trenutni kurs, realno treba odmah spustiti loptu Evropa je max, sve ostalo je...
Malo je prenaglo sve ovo ali nista cudno tako sve ide kod nas.
Malo je prenaglo sve ovo ali nista cudno tako sve ide kod nas.
- leškarenje
#92452 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Joj zaključaka
pa svake godine potpise ovih juniora trojica - cetvorica i nikad nisu doneseni zaključci kako se okrećemo juniorima,ali sad je to tako.....Ko kad svi sve znaju,pitarluk ubi....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92453 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pitar, Što je Evropa max?
Ako je bolja opcija akademci od nekih Šišića, onda je realnije i cilj ostvariti s njima nego sa tim nekim polovnjacima.
Mada si vjerovatno u pravu da smo trenutno takav tim, pod tim mislim na komplet sastav od uprave do zadnjeg igrača.
Ako je bolja opcija akademci od nekih Šišića, onda je realnije i cilj ostvariti s njima nego sa tim nekim polovnjacima.
Mada si vjerovatno u pravu da smo trenutno takav tim, pod tim mislim na komplet sastav od uprave do zadnjeg igrača.
- Pitarrr82
#92454 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tomahawk11 wrote:Pitar, Što je Evropa max?
Pa evo recimo neka ih 3, 4 igra sljedece sezone i zamisli postavis tako mladim momcima i ostalim polovnjacama cilj titulu?!
Realno raspasti ce se, tribine ce ih pojesti i ako imaju talenta imalo nece znati sta ih je snaslo. Otici ce negdje drugo a mi cemo kontati sto kod nas ne mogu tako kad budu razvaljivali...
Znamo svi sta su nasim "talentima" radile kapitenske trake, tribine a dobro i njihove glave ali moje misljenje je realni ciljevi a ostalo preko sto dodje super. Naravno svi ce pricati mi smo FKS ne mozemo tako, moramo svake godine ici na titulu i to je u redu ali brate mi smo do sada da je onaj zainteresovan trebali postaviti dominaciju, nebi nam problem bio uzimanje domacih igraca i za 100k itd.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92455 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne bih ja njima postavio cilj, to je stvar kompletne ekipe na čelu sa trenerom i upravom. Njima to sve treba predstaviti u smislu da su dio toga, nikako da je sav teret na njima i da imaju pritisak, jer je cilj titula.Pitarrr82 wrote:Tomahawk11 wrote:Pitar, Što je Evropa max?
Pa evo recimo neka ih 3, 4 igra sljedece sezone i zamisli postavis tako mladim momcima i ostalim polovnjacama cilj titulu?!
Realno raspasti ce se, tribine ce ih pojesti i ako imaju talenta imalo nece znati sta ih je snaslo. Otici ce negdje drugo a mi cemo kontati sto kod nas ne mogu tako kad budu razvaljivali...
Znamo svi sta su nasim "talentima" radile kapitenske trake, tribine a dobro i njihove glave ali moje misljenje je realni ciljevi a ostalo preko sto dodje super. Naravno svi ce pricati mi smo FKS ne mozemo tako, moramo svake godine ici na titulu i to je u redu ali brate mi smo do sada da je onaj zainteresovan trebali postaviti dominaciju, nebi nam problem bio uzimanje domacih igraca i za 100k itd.
Naravno, nećeš dati kapitensku traku junioru. Ni ono sa Mihojevićem nije baš bilo najozbiljnije.
Pa, ovo što si u zadnjem pasusu napisao, to je tematika koju treba da riješi klub. Dotad, realno i jeste da se borimo za Evropu.
Sad što to ne ide u korak sa našim očekivanjima, to je druga priča.
- Pitarrr82
#92456 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa naravno samo sto je rijetko bila sezona a da neko prije ne izadje i postavi titulu kao cilj
A za taj drugi dio mislim da smo nazalost u nekom corsokaku, iako bilo bi lijepo s nekoliko omladinaca nesto osvojiti
A za taj drugi dio mislim da smo nazalost u nekom corsokaku, iako bilo bi lijepo s nekoliko omladinaca nesto osvojiti
- Dr. Kuca
#92457 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Razlika je sto su se prije kamarali polovnjaci uz juniore, nadam se da sada to nece biti slucaj. Nadam se da ce juniori dobiti sansu, plus ovi sto ce popuniti rupe kunic, dupovac, nadam se besirevic i jos bi ja 2 igraca doveo.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#92458 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja bih volio, i uopste mi ne bi smetalo, kada bi uprava izasla pred navijace i rekla, ove sezone nam nije cilj nita drugo osim afirmacije mladih igraca. Naravno da to podrazumjrva da u prvih 11 imas 5 omladinaca. Majke mi isao bih s merakom svaku utakmicu, bez ikakvih ocekivanja, gledat ih kako se bore.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92459 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dosad je bila praksa ni tamo ni ovamo.
Niti smo u igri za titulu niti afirimišemo mlade igrače.
Nego onako, kud nas struja odnese.
I ovi što su igrali, to je sila prilika.
Mujakić, Šabanović...
Niti smo u igri za titulu niti afirimišemo mlade igrače.
Nego onako, kud nas struja odnese.
I ovi što su igrali, to je sila prilika.
Mujakić, Šabanović...
- Dinostula
#92460 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A rezervni golman nam ne treba.ZonFon wrote:Odlaskom Mice, Halilovica ostali smo bez lijevog krila ( Anđusic se ne spominje nikako). Bekic nema zamjenu. Hebib nema zamjenu, Ahmetovic nema zamjenu i fali nam "novi" Saric.
Ako se Pavlovic povrijedi moze i Velkoski na gol.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92461 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nek potpišu Dizdarevića.
- Logovan
#92462 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ima Kovačević pa neka on stane na gol.
-
gold'n'brown
#92463 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Od koliko godina se moze potpisati profesionalni ugovor? Dizdarevic je 2001 godiste i nema jos ni 17 godina.Tomahawk11 wrote:Nek potpišu Dizdarevića.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92464 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dino Islamović je 2001. godište, on je jedan od ove četvorice.gold'n'brown wrote:Od koliko godina se moze potpisati profesionalni ugovor? Dizdarevic je 2001 godiste i nema jos ni 17 godina.Tomahawk11 wrote:Nek potpišu Dizdarevića.
I ja sam mislio da ne može, eto na tri godine potpisao.
- leškarenje
#92465 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jesi li ti @patriot sa infaF&N wrote:Ja bih volio, i uopste mi ne bi smetalo, kada bi uprava izasla pred navijace i rekla, ove sezone nam nije cilj nita drugo osim afirmacije mladih igraca. Naravno da to podrazumjrva da u prvih 11 imas 5 omladinaca. Majke mi isao bih s merakom svaku utakmicu, bez ikakvih ocekivanja, gledat ih kako se bore.
- Dinostula
-
north
#92467 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zato će sad u drugom smjeru krenuti Šišić kao veliko pojačanje 
Da ne budem pogrešno shvaćen, nemam ništa protiv dovoditi igrače iz slabijih klubova, samo kad dovodiš igrače iz takvih klubova onda je red da isti malo više odskaču kvalitetom i da budu ponajbolji u toj ekipi iz koje dolaze...može i igrač Viteza, nije problem, ali mora biti najbolji i neko ko je dobro iskočio, a ne bilo koji samo nek je eto igrao u prošloj sezoni i odmah je pojačanje
Da ne budem pogrešno shvaćen, nemam ništa protiv dovoditi igrače iz slabijih klubova, samo kad dovodiš igrače iz takvih klubova onda je red da isti malo više odskaču kvalitetom i da budu ponajbolji u toj ekipi iz koje dolaze...može i igrač Viteza, nije problem, ali mora biti najbolji i neko ko je dobro iskočio, a ne bilo koji samo nek je eto igrao u prošloj sezoni i odmah je pojačanje
Last edited by north on 13/06/2018 12:51, edited 1 time in total.
- Cossack
#92468 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Realno izuzetno loš potez upraveDinostula wrote:Znaci nista od povratka Andjusica.
http://sport1.ba/premijer-liga-bih/fudb ... ost/121486
- leškarenje
#92469 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Neka će
Liju smo dovoljno puta pokušavali uklopiti u tim;ne ide da ga jebes ....da vidimo Sisica kakav je,Aladina a ne Aldina 
- Dinostula
#92470 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma nama trebaju dva lijeva krila bolje da se vratio pa makar i da ulazi sa klupe.leškarenje wrote:Neka ćeLiju smo dovoljno puta pokušavali uklopiti u tim;ne ide da ga jebes ....da vidimo Sisica kakav je,Aladina a ne Aldina
Otisao Kuzmanovic,Halilovic,Husejinovic i sad Andjusic.Neka dovedu ovog Sisica i sta ako mu neko nogu slomi nakon 3 tekme.
Vidjeli smo sta je bilo kad smo zijanili Hebiba.
- SmokingMan
#92471 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kada Aduktoru ističe ugovor?
- Dr. Kuca
#92472 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izmedju sisica i andjusica izabrao bih Liju samo jer je nladji, fudbalski kvaliteti su tu negdje. Nije andjusic sad neki igrac.
Pavlovic, Tucakovic, Kovacevic
Sofranac, Mujakic, Kurdic, Besic*Dupovac
Sabanovic, Hodzic, Bekic, Islamovic, Pidro
Adukor, Stanojevic, Mustafic, Crepulja, Radovac
Hebibovic, Resic
Velkoski, Rahmanovic
Fale nam 2 lijeva krila
Ahmetovic, *Kunic.
Ako ostane ovo 12 igrace iz nase skole, sve djeca. Kosevske bebe.
Pavlovic, Tucakovic, Kovacevic
Sofranac, Mujakic, Kurdic, Besic*Dupovac
Sabanovic, Hodzic, Bekic, Islamovic, Pidro
Adukor, Stanojevic, Mustafic, Crepulja, Radovac
Hebibovic, Resic
Velkoski, Rahmanovic
Fale nam 2 lijeva krila
Ahmetovic, *Kunic.
Ako ostane ovo 12 igrace iz nase skole, sve djeca. Kosevske bebe.
- Logovan
#92473 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa bolje da smo Liju (čuj Lija, da mi je znati ko mu je dao nadimak i zašto
) zadržali, iako sam se znao razočarati njegovim igrama.
Sljedeće godine na ljeto.SmokingMan wrote:Kada Aduktoru ističe ugovor?
- Muhamed Đakmić
#92474 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A kad smo pokušali Liju uklopiti? To je predrasuda prema njemu, frajer je počeo ukupno dvije utakmice u cijeloj karijeri u Sarajevu.leškarenje wrote:Neka ćeLiju smo dovoljno puta pokušavali uklopiti u tim;ne ide da ga jebes ....da vidimo Sisica kakav je,Aladina a ne Aldina
Ne govorim ja da je dobar igrač, možda je stvarno taraba, ali gdje god je mimo Sarajeva igrao, bio je jedan od ključnih fudbalera. Samo ovdje nikad nije dobio šansu da bude starter u pet utakmica u kontinuitetu pa da kažemo stvarno da li valja ili ne valja.
Da je dobio šansu kakvu je dobio ovaj Kuzmanović kod nas, siguran sam da bi napravio više. Vjerujem da je Anđušić bolji igrač.
- SmokingMan
#92475 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Blagodarm.Logovan wrote:Pa bolje da smo Liju (čuj Lija, da mi je znati ko mu je dao nadimak i zašto) zadržali, iako sam se znao razočarati njegovim igrama.
Sljedeće godine na ljeto.SmokingMan wrote:Kada Aduktoru ističe ugovor?