Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Altsa

#92451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

Telemach wrote:
nineinchnails wrote:Ko ima EON?
Ja ga imam nekoliko mjeseci i svaki dan mi pravi problem. Daljinski postane neupotrebljiv u po frke, pa moram restartovati EON box. Ovo mi se dešava svakodnevno, po 5-6 puta. Pobudalih više.
Ima li kakav lijek?
@nineinchnails,
Predlažemo da nam dostavite podatke u pp.
Imam i ja. Ne da ga svakodnevno moram resetovati po vise puta ali se desi. Daljinski je tesko sranje jer je jako uzak pa se stalno pritiscu pogresna dugmad na njemu.
Sfinks

#92452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sfinks »

tap3ah75 wrote:
Sfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
Ja nemam ali mislim da ako sad (predpostavljam da si na nekom grande paketu) nemaš problema nećeš ih ni imati ni sa eon light paketom.
A brzina ima ispisana na stranici - to već ne znam napamet.
Ne ja sam priključen na bh telecom internet i nije dovoljno brzi ni u downloadu sa oko 8 Mbps niti u uploadu od oko 1 Mbps, ping isto ne valja. Na telemach vebstranici piše Internet do 100 Mbps i to može i značiti samo 1 Mbps u downloadu i ne više.
Mehemed
Vozim: automobil

#92453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Sfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
Prema Telemach serveru

Image

Prema Frankfurtu

Image

Mrežna kartica mi je 100Mbitna, rezultati na Gigabitnoj kartici bi trebali biti malo bolji.
typeOnegative

#92454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Sfinks wrote:
tap3ah75 wrote:
Ja nemam ali mislim da ako sad (predpostavljam da si na nekom grande paketu) nemaš problema nećeš ih ni imati ni sa eon light paketom.
A brzina ima ispisana na stranici - to već ne znam napamet.
Ne ja sam priključen na bh telecom internet i nije dovoljno brzi ni u downloadu sa oko 8 Mbps niti u uploadu od oko 1 Mbps, ping isto ne valja. Na telemach vebstranici piše Internet do 100 Mbps i to može i značiti samo 1 Mbps u downloadu i ne više.
Ma sta rece .. kakvih 1 Mbps :?
Tako je mozda kod bhtelecoma , ovdje ne . Ako pise 100 onda je 100 i sa postizanjem te brzine ugl nema problema. Problemi su uglavnom sa postizanjem 200- 300 Mbps kod pojedinih korisnika.
Maharadza

#92455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

TM server:
Image

Frankfurt:
Image

Sve stabilno u državi Alipašino. 8-)
Sfinks

#92456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sfinks »

Mehemed wrote:
Prema Telemach serveru

Image

Prema Frankfurtu

Image

Mrežna kartica mi je 100Mbitna, rezultati na Gigabitnoj kartici bi trebali biti malo bolji.
Izgleda dobro. Koji telemach paket je ovo? I može li se ova brzna u downloadu i uploadu kao i pingu imati u manjim gradovima jer u njemu živim?
cincilator2012

#92457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Za TELEMACH,

Zasto ne aktivirate forum na Vasoj stranici? Mozete li ovo pitanje proslijediti nadleznim i odgovor postaviti ovdje?

Hvala
Sfinks

#92458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sfinks »

Maharadza wrote:
TM server:
Image

Frankfurt:
Image

Sve stabilno u državi Alipašino. 8-)
Može li sve biti isto stabilo u državici Sanski Most? Gdje nije sve toliko moderno ko u Sarajevu?
Sfinks

#92459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sfinks »

Ma sta rece .. kakvih 1 Mbps :?
Tako je mozda kod bhtelecoma , ovdje ne . Ako pise 100 onda je 100 i sa postizanjem te brzine ugl nema problema. Problemi su uglavnom sa postizanjem 200- 300 Mbps kod pojedinih korisnika.[/quote]

A puca(nestaje) li internet kod telemacha ponekad? Kod mene kod bh telecoma na danu mogu nabrojati dovoljno takvih slučajeva.
diablobih

#92460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Sfinks wrote:Ma sta rece .. kakvih 1 Mbps :?
Tako je mozda kod bhtelecoma , ovdje ne . Ako pise 100 onda je 100 i sa postizanjem te brzine ugl nema problema. Problemi su uglavnom sa postizanjem 200- 300 Mbps kod pojedinih korisnika.

A puca(nestaje) li internet kod telemacha ponekad? Kod mene kod bh telecoma na danu mogu nabrojati dovoljno takvih slučajeva.
Ne puca ako im je sve u redu. Ako nije samo im kazes da ti nije dobro, oni zamijene dio i to je to. Nista nije nemoguce rijesiti. Samo da znas, prvu sedmicu ces vjerovatno imati testnu brzinu, koja je u pola manje, i onda ti daju punu.
Boban0726

#92461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

cincilator2012 wrote:Za TELEMACH,

Zasto ne aktivirate forum na Vasoj stranici? Mozete li ovo pitanje proslijediti nadleznim i odgovor postaviti ovdje?

Hvala
I da se mogu registrovati samo korisnici Telemach usluga.
typeOnegative

#92462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Sfinks wrote:Ma sta rece .. kakvih 1 Mbps :?
A puca(nestaje) li internet kod telemacha ponekad? Kod mene kod bh telecoma na danu mogu nabrojati dovoljno takvih slučajeva.[/quote]

Na mojoj adresi (Travnik) usluga im je beton fkt. Samo ako je globalni kvar nestane i bude otklonjeno u par sati. ( u 6 g je bilo 7 8 velikih kuršlusa ) , ili ako su neki radovi.
A ako i bude nekih sitnih problema kao sto kolege kazu javis im se i bude rjeseno
Ugl po opisanom u tvom postu , bit ce svjetlosnu godinu bolje od toga sto imas i u najgorem slucaju :)
Tesla Edison

#92463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Telemach wrote:.
Telemach, pojačalo vam je već mjesec dana širom otvoreno u ulici Kasima Begića na Stupu. Nekoliko puta prijavljujem ali niko ništa. Pošaljite nekoga.
dadoka84

#92464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

TESLA_EDISON wrote:
Telemach, pojačalo vam je već mjesec dana širom otvoreno u ulici Kasima Begića na Stupu. Nekoliko puta prijavljujem ali niko ništa. Pošaljite nekoga.
Neko to non stop otvara. Ja sam isto bruku puta naišao na to.
Mehemed

#92465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Sfinks wrote:Izgleda dobro. Koji telemach paket je ovo? I može li se ova brzna u downloadu i uploadu kao i pingu imati u manjim gradovima jer u njemu živim?
Ovo je EON LIGHT. I ja živim u manjem gradu, u Visokom, i to ne baš u gradu već sam par kilometara od grada.
typeOnegative

#92466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@sfinks
Evo ti mjerenje i prema Tm serveru u SA i prema Frankfurtu , i uglavnom imam uvijek ovu brzinu , nebitno koje je doba dana i nema zagusenja . Kao sto sam vec gore napisao , nisam iz Sarajeva i isto kao i ti zivim u manjem gradu . Mozes ocekivati i ti slicnu kvalitetu usluge , ako je iole dobro urađena infrastruktura na terenu ( a trebala bi biti ) :thumbup:

Image

Image
Last edited by typeOnegative on 18/10/2019 18:56, edited 1 time in total.
Telemach

#92467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

TESLA_EDISON wrote:
@TESLA_EDISON,
Kolege su potvrdile da je ormarić zatvoren.
Telemach

#92468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

cincilator2012 wrote:Za TELEMACH,

Hvala
@cincilator2012,
Zahvaljujemo se na sugestiji. Ukoliko nastanu izmjene, obavijestit ćemo Vas.
NediM17

#92469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Uz EON Light nije moguce dobiti EON Box? Valja li cemu, radi li Plex na njemu, kao i Kodi?
Mehemed

#92470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

NediM17 wrote:Uz EON Light nije moguce dobiti EON Box? Valja li cemu, radi li Plex na njemu, kao i Kodi?
Moguće je ali dosta košta(pre pre pre preskupo), 80KM priključna taksa i još 5KM mjesečno.
dječak sa šibicama

#92471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Pitanje, posto sam u nedoumici odnosno jedni kazu ovako jedni onako, ako je korisnik dobio ili platio Pink paket, da li to znaci da ce u sklopu paketa imati ova 4 zadruga kanala, ili se oni ipak moraju platiti posebno.

Pitam za prijateljicu.
crnivrag

#92472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dječak sa šibicama wrote:Pitanje, posto sam u nedoumici odnosno jedni kazu ovako jedni onako, ako je korisnik dobio ili platio Pink paket, da li to znaci da ce u sklopu paketa imati ova 4 zadruga kanala, ili se oni ipak moraju platiti posebno.

Pitam za prijateljicu.
Ne, Pink paket je poseban paket koji košta 5 KM (ili se može dobiti besplatno kao benefit), a Zadruga paket je novi neovisni paket koji je promotivno otključan do 03.11., a poslije toga će da košta 9.90 KM mjesečno i u njemu će se nalaziti 4 Zadruga Live kanala, a neće ga biti moguće dobiti kao benefit, niti će biti dio nekog od Mix EON Duo/Trio ili Duo/Trio Grande paketa.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#92473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

Image

:thumbup:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#92474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Oj dragi Tito :mrgreen: ..jel mozete vise prekinut? Vidi picija tajkuna ima najskuplji paket a sve se nema :mrgreen: .
Sfinks

#92475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sfinks »

typeOnegative wrote:@sfinks
Evo ti mjerenje i prema Tm serveru u SA i prema Frankfurtu , i uglavnom imam uvijek ovu brzinu , nebitno koje je doba dana i nema zagusenja . Kao sto sam vec gore napisao , nisam iz Sarajeva i isto kao i ti zivim u manjem gradu . Mozes ocekivati i ti slicnu kvalitetu usluge , ako je iole dobro urađena infrastruktura na terenu ( a trebala bi biti ) :thumbup:

Image

Image
Hvala na odgovoru. Telemach će imati jedog korisnika više krajem novembra ove godine kad završi moj ugovor kod bh telecoma. :thumbup:
Locked