Imam i ja. Ne da ga svakodnevno moram resetovati po vise puta ali se desi. Daljinski je tesko sranje jer je jako uzak pa se stalno pritiscu pogresna dugmad na njemu.Telemach wrote:@nineinchnails,nineinchnails wrote:Ko ima EON?
Ja ga imam nekoliko mjeseci i svaki dan mi pravi problem. Daljinski postane neupotrebljiv u po frke, pa moram restartovati EON box. Ovo mi se dešava svakodnevno, po 5-6 puta. Pobudalih više.
Ima li kakav lijek?
Predlažemo da nam dostavite podatke u pp.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Altsa
#92451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
Sfinks
#92452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne ja sam priključen na bh telecom internet i nije dovoljno brzi ni u downloadu sa oko 8 Mbps niti u uploadu od oko 1 Mbps, ping isto ne valja. Na telemach vebstranici piše Internet do 100 Mbps i to može i značiti samo 1 Mbps u downloadu i ne više.tap3ah75 wrote:Ja nemam ali mislim da ako sad (predpostavljam da si na nekom grande paketu) nemaš problema nećeš ih ni imati ni sa eon light paketom.Sfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
A brzina ima ispisana na stranici - to već ne znam napamet.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#92453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prema Telemach serveruSfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?

Prema Frankfurtu

Mrežna kartica mi je 100Mbitna, rezultati na Gigabitnoj kartici bi trebali biti malo bolji.
- typeOnegative
#92454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma sta rece .. kakvih 1 MbpsSfinks wrote:Ne ja sam priključen na bh telecom internet i nije dovoljno brzi ni u downloadu sa oko 8 Mbps niti u uploadu od oko 1 Mbps, ping isto ne valja. Na telemach vebstranici piše Internet do 100 Mbps i to može i značiti samo 1 Mbps u downloadu i ne više.tap3ah75 wrote:Ja nemam ali mislim da ako sad (predpostavljam da si na nekom grande paketu) nemaš problema nećeš ih ni imati ni sa eon light paketom.Sfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
A brzina ima ispisana na stranici - to već ne znam napamet.
Tako je mozda kod bhtelecoma , ovdje ne . Ako pise 100 onda je 100 i sa postizanjem te brzine ugl nema problema. Problemi su uglavnom sa postizanjem 200- 300 Mbps kod pojedinih korisnika.
- Maharadza
#92455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
TM server:Sfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?

Frankfurt:

Sve stabilno u državi Alipašino.
-
Sfinks
#92456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgleda dobro. Koji telemach paket je ovo? I može li se ova brzna u downloadu i uploadu kao i pingu imati u manjim gradovima jer u njemu živim?Mehemed wrote:Prema Telemach serveruSfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
Prema Frankfurtu
Mrežna kartica mi je 100Mbitna, rezultati na Gigabitnoj kartici bi trebali biti malo bolji.
- cincilator2012
#92457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za TELEMACH,
Zasto ne aktivirate forum na Vasoj stranici? Mozete li ovo pitanje proslijediti nadleznim i odgovor postaviti ovdje?
Hvala
Zasto ne aktivirate forum na Vasoj stranici? Mozete li ovo pitanje proslijediti nadleznim i odgovor postaviti ovdje?
Hvala
-
Sfinks
#92458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može li sve biti isto stabilo u državici Sanski Most? Gdje nije sve toliko moderno ko u Sarajevu?Maharadza wrote:TM server:Sfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
Frankfurt:
Sve stabilno u državi Alipašino.
-
Sfinks
#92459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma sta rece .. kakvih 1 Mbps
Tako je mozda kod bhtelecoma , ovdje ne . Ako pise 100 onda je 100 i sa postizanjem te brzine ugl nema problema. Problemi su uglavnom sa postizanjem 200- 300 Mbps kod pojedinih korisnika.[/quote]
A puca(nestaje) li internet kod telemacha ponekad? Kod mene kod bh telecoma na danu mogu nabrojati dovoljno takvih slučajeva.
Tako je mozda kod bhtelecoma , ovdje ne . Ako pise 100 onda je 100 i sa postizanjem te brzine ugl nema problema. Problemi su uglavnom sa postizanjem 200- 300 Mbps kod pojedinih korisnika.[/quote]
A puca(nestaje) li internet kod telemacha ponekad? Kod mene kod bh telecoma na danu mogu nabrojati dovoljno takvih slučajeva.
- diablobih
#92460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne puca ako im je sve u redu. Ako nije samo im kazes da ti nije dobro, oni zamijene dio i to je to. Nista nije nemoguce rijesiti. Samo da znas, prvu sedmicu ces vjerovatno imati testnu brzinu, koja je u pola manje, i onda ti daju punu.Sfinks wrote:Ma sta rece .. kakvih 1 Mbps![]()
Tako je mozda kod bhtelecoma , ovdje ne . Ako pise 100 onda je 100 i sa postizanjem te brzine ugl nema problema. Problemi su uglavnom sa postizanjem 200- 300 Mbps kod pojedinih korisnika.
-
Boban0726
#92461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I da se mogu registrovati samo korisnici Telemach usluga.cincilator2012 wrote:Za TELEMACH,
Hvala
- typeOnegative
#92462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A puca(nestaje) li internet kod telemacha ponekad? Kod mene kod bh telecoma na danu mogu nabrojati dovoljno takvih slučajeva.[/quote]Sfinks wrote:Ma sta rece .. kakvih 1 Mbps![]()
Na mojoj adresi (Travnik) usluga im je beton fkt. Samo ako je globalni kvar nestane i bude otklonjeno u par sati. ( u 6 g je bilo 7 8 velikih kuršlusa ) , ili ako su neki radovi.
A ako i bude nekih sitnih problema kao sto kolege kazu javis im se i bude rjeseno
Ugl po opisanom u tvom postu , bit ce svjetlosnu godinu bolje od toga sto imas i u najgorem slucaju
- Tesla Edison
#92463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach, pojačalo vam je već mjesec dana širom otvoreno u ulici Kasima Begića na Stupu. Nekoliko puta prijavljujem ali niko ništa. Pošaljite nekoga.Telemach wrote:.
- dadoka84
#92464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko to non stop otvara. Ja sam isto bruku puta naišao na to.TESLA_EDISON wrote:Telemach, pojačalo vam je već mjesec dana širom otvoreno u ulici Kasima Begića na Stupu. Nekoliko puta prijavljujem ali niko ništa. Pošaljite nekoga.Telemach wrote:.
-
Mehemed
#92465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je EON LIGHT. I ja živim u manjem gradu, u Visokom, i to ne baš u gradu već sam par kilometara od grada.Sfinks wrote:Izgleda dobro. Koji telemach paket je ovo? I može li se ova brzna u downloadu i uploadu kao i pingu imati u manjim gradovima jer u njemu živim?
- typeOnegative
#92466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@sfinks
Evo ti mjerenje i prema Tm serveru u SA i prema Frankfurtu , i uglavnom imam uvijek ovu brzinu , nebitno koje je doba dana i nema zagusenja . Kao sto sam vec gore napisao , nisam iz Sarajeva i isto kao i ti zivim u manjem gradu . Mozes ocekivati i ti slicnu kvalitetu usluge , ako je iole dobro urađena infrastruktura na terenu ( a trebala bi biti )

Evo ti mjerenje i prema Tm serveru u SA i prema Frankfurtu , i uglavnom imam uvijek ovu brzinu , nebitno koje je doba dana i nema zagusenja . Kao sto sam vec gore napisao , nisam iz Sarajeva i isto kao i ti zivim u manjem gradu . Mozes ocekivati i ti slicnu kvalitetu usluge , ako je iole dobro urađena infrastruktura na terenu ( a trebala bi biti )

Last edited by typeOnegative on 18/10/2019 18:56, edited 1 time in total.
- Telemach
#92467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TESLA_EDISON,TESLA_EDISON wrote:Telemach, pojačalo vam je već mjesec dana širom otvoreno u ulici Kasima Begića na Stupu. Nekoliko puta prijavljujem ali niko ništa. Pošaljite nekoga.Telemach wrote:.
Kolege su potvrdile da je ormarić zatvoren.
- Telemach
#92468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@cincilator2012,cincilator2012 wrote:Za TELEMACH,
Hvala
Zahvaljujemo se na sugestiji. Ukoliko nastanu izmjene, obavijestit ćemo Vas.
-
NediM17
#92469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uz EON Light nije moguce dobiti EON Box? Valja li cemu, radi li Plex na njemu, kao i Kodi?
-
Mehemed
#92470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moguće je ali dosta košta(pre pre pre preskupo), 80KM priključna taksa i još 5KM mjesečno.NediM17 wrote:Uz EON Light nije moguce dobiti EON Box? Valja li cemu, radi li Plex na njemu, kao i Kodi?
- dječak sa šibicama
#92471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje, posto sam u nedoumici odnosno jedni kazu ovako jedni onako, ako je korisnik dobio ili platio Pink paket, da li to znaci da ce u sklopu paketa imati ova 4 zadruga kanala, ili se oni ipak moraju platiti posebno.
Pitam za prijateljicu.
Pitam za prijateljicu.
- crnivrag
#92472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, Pink paket je poseban paket koji košta 5 KM (ili se može dobiti besplatno kao benefit), a Zadruga paket je novi neovisni paket koji je promotivno otključan do 03.11., a poslije toga će da košta 9.90 KM mjesečno i u njemu će se nalaziti 4 Zadruga Live kanala, a neće ga biti moguće dobiti kao benefit, niti će biti dio nekog od Mix EON Duo/Trio ili Duo/Trio Grande paketa.dječak sa šibicama wrote:Pitanje, posto sam u nedoumici odnosno jedni kazu ovako jedni onako, ako je korisnik dobio ili platio Pink paket, da li to znaci da ce u sklopu paketa imati ova 4 zadruga kanala, ili se oni ipak moraju platiti posebno.
Pitam za prijateljicu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#92474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oj dragi Tito
..jel mozete vise prekinut? Vidi picija tajkuna ima najskuplji paket a sve se nema
.
-
Sfinks
#92475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na odgovoru. Telemach će imati jedog korisnika više krajem novembra ove godine kad završi moj ugovor kod bh telecoma.typeOnegative wrote:@sfinks
Evo ti mjerenje i prema Tm serveru u SA i prema Frankfurtu , i uglavnom imam uvijek ovu brzinu , nebitno koje je doba dana i nema zagusenja . Kao sto sam vec gore napisao , nisam iz Sarajeva i isto kao i ti zivim u manjem gradu . Mozes ocekivati i ti slicnu kvalitetu usluge , ako je iole dobro urađena infrastruktura na terenu ( a trebala bi biti )![]()