Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
crnivrag wrote:
Jedan analogni kanal donosi mogućnost ubacivanja 17 SD kanala, 7 HD kanala ili 2 UHD (4K) kanala.
Nažalost zasad se ne može izbaciti SK 4K sa DVB-C mreže, jer isti ne ide putem EON-a online ni kod nas, a ni u regiji, jer vjerovatno nisu skontali kako da im serveri isporuče 4K sadržaj online.
Pa zasto ga onda ne mogu korisnici gledati preko modula ako vec imaju tv sa 4K!!!!! I adekvatan paket koji sadrzi SK 4K
Mislim da CAM modul ne podrazava 4K signal, nema veze sto ti TV ima tu podrsku, mislim da moras imati uredjaj iz kojeg se proizvodi 4k signal
reeds wrote:
Da ovaj drugi uredjaj je S7, podrzava 3g max, pa je vjerovatno onda zbog toga i ova brzina koju postize
Sad sam malo istražio na ovu temu, i ako se radi o uređaju Samsung Galaxy S7, isti podržava LTE+ (4G) povezivost i do brzinama do 450/50 Mbps (LTE Cat9).
Također isti model podržava povezivost na WiFi putem standarda 802.11ac što naravno podrazumijeva povezivanje na WiFi 5Ghz mrežu, i mogućnost iskorištavanja većih internet brzina.
kakaljin wrote:
Politika uzmi lopatom korisnika koji ima 2 tv-a 4K i mora dati 160 KM za dva eon boxa plus 10 KM mjesecno.
umjesto 3,5 KM za modul i ima i bolju sliku i sve uslove
Šta da se radi, to je nekako najlogičniji i najisplativiji izbor, međutim moraju valjda priključiti što više EON box uređaja, jer su sad tek na brojci od 300000 priključenih uređaja u regionu, a ta priključna taksa od 80 KM se neće sama platiti
Last edited by crnivrag on 17/10/2019 21:53, edited 1 time in total.
reeds wrote:
Da ovaj drugi uredjaj je S7, podrzava 3g max, pa je vjerovatno onda zbog toga i ova brzina koju postize
Sad sam malo istražio na ovu temu, i ako se radi o uređaju Samsung Galaxy S7, isti podržava LTE+ (4G) povezivost i do brzinama do 450/50 Mbps (LTE Cat9).
Također isti model podržava povezivost na WiFi putem standarda 802.11ac što naravno podrazumijeva povezivanje na WiFi 5Ghz mrežu, i mogućnost iskorištavanja većih internet brzina.
reeds wrote:
LTE je drugi naziv za istu tehnologiju, odnosno 4G.
Na nekim uređajima se to označava kao 4G, a na nekim kao LTE, a zapravo se radi o sasvim istoj tehnologiji sa drugačijim odabirom naziva.
A taj uređaj podržava 4G/LTE mrežu sa maksimalnim pristupnim brzinama od 450/50 Mbps.
Ako trenutno nisi u mogućnosti da se spojiš na 4G/LTE mrežu, potrebno je da posjeduješ novu SIM karticu koja podržava spajanje na 4G/4G+ mrežu i da se nalaziš u pokrivenosti 4G/4G+ signalom koji odašilje tvoj mobilni operater.
kakaljin wrote:
Pa zasto ga onda ne mogu korisnici gledati preko modula ako vec imaju tv sa 4K!!!!! I adekvatan paket koji sadrzi SK 4K
Nema nikakve prepreke da se takvo nešto izvede, jer je potpuno izvodivo, međutim politika kompanije (a i grupacije) je da 4K kanale nude korisnicima samo poredstvom EON box uređaja.
kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
kakaljin wrote:
Nema nikakve prepreke da se takvo nešto izvede, jer je potpuno izvodivo, međutim politika kompanije (a i grupacije) je da 4K kanale nude korisnicima samo poredstvom EON box uređaja.
Politika uzmi lopatom korisnika koji ima 2 tv-a 4K i mora dati 160 KM za dva eon boxa plus 10 KM mjesecno.
umjesto 3,5 KM za modul i ima i bolju sliku i sve uslove
Ne znam od kuda vama informacijama da se mora imati EON box da bi se gledao SK 4K? Moja mama ima EON Light paket bez EON box-a i D3 resivera. Ima samo CAM modul (radi korištenja samo jednog daljinskog) a TV je LG UK6300 i SK 4K ide sasvim normalno iako ne piše da je uključen u paketu.
apokalipso2 wrote:
Ne znam od kuda vama informacijama da se mora imati EON box da bi se gledao SK 4K? Moja mama ima EON Light paket bez EON box-a i D3 resivera. Ima samo CAM modul (radi korištenja samo jednog daljinskog) a TV je LG UK6300 i SK 4K ide sasvim normalno iako ne piše da je uključen u paketu.
Kod nje je nastao propust, i neka uživa u njemu dok može
Bitno je da nemoze SK 4K na Eon Aplikaciji iako mi u osnovnom paketu stoji da imam SK 4K kanal
Osnovni paket van Telemach mreze 30.50 KM
Dok uredno pratim sadrzaj 4K HDR Dolby Vision na Netflix Aplikaciji
Izgleda da je za UG kao vlasnika Telemacha naucna fantastika ubaciti 4K SK kanal na Eon aplikaciju i vjerovatno ce im trebati jos koje poskupljenje da bi ubacili ovaj pomenuti 4K kanal u ponudu na Eon Aplikaciju
Podrzava modul 4K programe jer sam imao i gledao SK4K preko Ci modula dok sam bio na TGF sto dovodi do zakljucka da nema apsolutno nikakvog razloga da sad ne radi . Radi se o klasicnom vjestackom ogranicenju tj zabrani od strane telemacha, a razlog samo oni znaju .
Podrzava modul 4K programe jer sam imao i gledao SK4K preko Ci modula dok sam bio na TGF sto dovodi do zakljucka da nema apsolutno nikakvog razloga da sad ne radi . Radi se o klasicnom vjestackom ogranicenju tj zabrani od strane telemacha, a razlog samo oni znaju .
Moguce, vjerujem ti prijatelju, naravno... A djaba, kad moze sve proci prijatelju moj kod nas... Takodje meni licno nelogicna stvar je recimo ta da od kako je dosla NOVA BH, i kada su utakmice lige prvaka na Areni ili kvalifiakcije za EURO na SK i uporedo ide utkamica na NOVOJ, odmah se blokira Arena ili SK sa porukom da se kao trazi to od operatera itd itd, a koliko znam ista firma-gazda...
Slicno je bilo i sa jos nekim kanalima, nmgu se sada sjetiti tacno.... Uglavnom, mogu raditi sta hoce, bilo koji operater ne samo TM, al moramo trpiti sve tom djaba ma koliko se nervirali i placali, jer nemamo puno izbora kako god okrenemo....
Samo da vas obavijestim da više neću biti dio forumske zajednice (ovaj put je odluka definitivna), odnosno dobio sam zabranu da više bilo šta napišem ovdje (ne od Telemach-a).
crnivrag wrote:Samo da vas obavijestim da više neću biti dio forumske zajednice (ovaj put je odluka definitivna), odnosno dobio sam zabranu da više bilo šta napišem ovdje (ne od Telemach-a).
Jopet?! Koji je to put ove godine da nas "napuštaš" samo da bi se vratio 3 dana kasnije
crnivrag wrote:Samo da vas obavijestim da više neću biti dio forumske zajednice (ovaj put je odluka definitivna), odnosno dobio sam zabranu da više bilo šta napišem ovdje (ne od Telemach-a).
Sad si usrao i sefa i stanicu, cuj dobio zabranu. Ko to moze zabraniti ti pisati po forumu.