Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Radar71

#92376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Image
:roll:
crnivrag

#92377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

holowey wrote:https://www.tcl.eu/en/products/32-hd-hd ... android-tv

da li je iko probao eon aplikaciju na 32ES560? pise da koristi androidtv 8.0
Ako se EON Android Smart TV aplikacija ne nalazi na Play Store-u na navedenom TV uređaju, APK instalacijski file za istu možeš ručno skinuti i instalirati sa interneta, a aktivirati ako imaš potreban paket (neki od EON paketa, ili neki od starih Duo/Trio Grande Extra/Premium paketa).

Ukoliko ti treba pomoć oko instalacije navedene aplikacije, budi slobodan da mi se javiš.
Sfinks

#92378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sfinks »

Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
Telemach

#92379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

damdam6 wrote:Ako bih zelio kablovsku na drugom TV-u(u drugoj sobi) ali sa svim kanalima koje imam na glavnom, jel se placa to dodatnih 3,5KM ili tako nesto..? I mora li se za to potpisivati poseban ugovor..?
@damdam6,
Dodatni digitalni prijemnik podrazumijeva dodatni digitalni uređaj na korištenje, pored onog kojeg ste dobili na korištenje uz osnovnu digitalnu
pretplatu. Digitalni paket koji će biti aktivan na dodatnom digitalnom prijemniku je isti paket koji je aktiviran na osnovnoj digitalnoj pretplati. Maksimalan broj dodatnih digitalnih prijemnika po Pretplatničkom Ugovoru je 2 (dva). Minimalni period korištenja je 12 mjeseci.
DIGITALNI PRIJEMNICI MJESEČNA RENTA U KM
D3 Mini, CAM modul 3,5
PDS 2, PDS 3 5
DON_eARL

#92380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

crnivrag wrote:

Ako se EON Android Smart TV aplikacija ne nalazi na Play Store-u na navedenom TV uređaju, APK instalacijski file za istu možeš ručno skinuti i instalirati sa interneta, a aktivirati ako imaš potreban paket (neki od EON paketa, ili neki od starih Duo/Trio Grande Extra/Premium paketa).

Ukoliko ti treba pomoć oko instalacije navedene aplikacije, budi slobodan da mi se javiš.
https://www.google.com/search?q=eon+free+trial

Mislim da ovi televizori od 32" nisu baš kompatibilni sa Smart aplikacijom. Ako uspijete instalirati app, napravite free trial i vidite da li će raditi. :D
holowey

#92381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

DON_eARL wrote:
crnivrag wrote:

https://www.google.com/search?q=eon+free+trial

Mislim da ovi televizori od 32" nisu baš kompatibilni sa Smart aplikacijom. Ako uspijete instalirati app, napravite free trial i vidite da li će raditi. :D
imam vec eon aplikaciju na telefonu i radi ok, pa me je interesovao ovaj konkretan tv da li ce moci i na njemu raditi...nadao sam se da vec neko ima isti i da mozda koristi eon aplikaciju...
crnivrag

#92382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

holowey wrote: imam vec eon aplikaciju na telefonu i radi ok, pa me je interesovao ovaj konkretan tv da li ce moci i na njemu raditi...nadao sam se da vec neko ima isti i da mozda koristi eon aplikaciju...
Ne košta te ništa da probaš testirati :)
amar1994

#92383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 »

Image

Brzina od 16:00 do 01:00 otprilike,nekad bude i manja,a paket je 100Mbit/s,upload je normalan 00-24h...stanje je ovakvo zadnje 2 sedmice..

broj ugovora:640514693

nije do signala u kuci jer je nedavno bio tehnicar i nema problema..a evo i vrijednosti signala..

kao sto se vidi,SNR je iznad 36dB sto bi trebalo biti ispravno..

Image
chakany

#92384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Koliko bismo dobili slobodnog prostora na D3, ako bi se izbacio jedan kanal iz analogne?
Eh da, zanima me da li ovaj SK 4K zauzima prostor na D3? Ako zauzima, zašto se onda kanal ne izbaci iz D3 ponude, i ostavi samo na EON ponudi, jer ga mi sa karticom svakako ne možemo pratiti preko D3.
Pošto znam da neki kanali idu samo preko EON-a (Pink kanali, N1 SRB, N1 HR, ...), pa ako zauzima prostor na D3, možda ne bi bilo loše ostaviti ga samo na EON, kako bi se ovamo oslobodilo mjesta za uvođenje novih kanala.
crnivrag

#92385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:Koliko bismo dobili slobodnog prostora na D3, ako bi se izbacio jedan kanal iz analogne?
Eh da, zanima me da li ovaj SK 4K zauzima prostor na D3? Ako zauzima, zašto se onda kanal ne izbaci iz D3 ponude, i ostavi samo na EON ponudi, jer ga mi sa karticom svakako ne možemo pratiti preko D3.
Pošto znam da neki kanali idu samo preko EON-a (Pink kanali, N1 SRB, N1 HR, ...), pa ako zauzima prostor na D3, možda ne bi bilo loše ostaviti ga samo na EON, kako bi se ovamo oslobodilo mjesta za uvođenje novih kanala.
Jedan analogni kanal donosi mogućnost ubacivanja 17 SD kanala, 7 HD kanala ili 2 UHD (4K) kanala.

Nažalost zasad se ne može izbaciti SK 4K sa DVB-C mreže, jer isti ne ide putem EON-a online ni kod nas, a ni u regiji, jer vjerovatno nisu skontali kako da im serveri isporuče 4K sadržaj online.
crnivrag

#92386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

amar1994 wrote:Image

Brzina od 16:00 do 01:00 otprilike,nekad bude i manja,a paket je 100Mbit/s,upload je normalan 00-24h...stanje je ovakvo zadnje 2 sedmice..

nije do signala u kuci jer je nedavno bio tehnicar i nema problema..a evo i vrijednosti signala..

Image
Pretpostavljam da nisi iz Sarajeva, jer ovo liči na klasično zagušenje mreže usred prevelikog broja korisnika, jer se i dalje na tvom području koristi stari CMTS uređaj, koji ne može da izdrži velike brzine i veliki broj korisnika online istovremeno.
chakany

#92387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Mislim da će uskoro zaginuti neki kanal na analognoj :D
Telemach

#92388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image
@amar1994,
Uskoro ćete biti kontaktirani.
amar1994

#92389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 »

crnivrag wrote:

Image
Pretpostavljam da nisi iz Sarajeva, jer ovo liči na klasično zagušenje mreže usred prevelikog broja korisnika, jer se i dalje na tvom području koristi stari CMTS uređaj, koji ne može da izdrži velike brzine i veliki broj korisnika online istovremeno.
Jesam ba i to opstina centar :lol:
crnivrag

#92390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

amar1994 wrote: Jesam ba i to opstina centar :lol:
Izvinjavam se onda, moja greška.

Vidim da koristiš Cisco modem i da ti je aktivno 7/8 dostupnih frekvencija.

Negdje ti je nestala 1 frekvencija.

Nedavno je izvršeno proširenje kapaciteta mreže u cijelom Sarajevu, pa sad korisnici koji imaju Ubee ili Technicolor CGA2121 modeme, imaju po 16 frekvencija, i nemaju više zagušenja mreže.

Ja nisam mogao izvući više od 120-130 Mbps u večernjim satima, a sada nakon proširenja izvlačim 300 Mbps u bilo koje doba dana i noći.
amar1994

#92391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 »

Pa ja,znaci moram prec na EON koji je skuplji 4KM :izet: :D
crnivrag

#92392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

amar1994 wrote:Pa ja,znaci moram prec na EON koji je skuplji 4KM :izet: :D
Nisam to rekao, ja sam koristio stari Trio Grande Premium paket i prešao na EON Premium prije tačno godinu dana i nisam do prije 2 mjeseca mogao uopšte izvući više od 120-130 Mbps poslije 17 sati pa do 3 sata iza ponoći.

A Ubee EVW327N homegateway uređaj koristim već 2-3 godine.
amar1994

#92393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 »

crnivrag wrote:
amar1994 wrote:Pa ja,znaci moram prec na EON koji je skuplji 4KM :izet: :D
Nisam to rekao, ja sam koristio stari Trio Grande Premium paket i prešao na EON Premium prije tačno godinu dana i nisam do prije 2 mjeseca mogao uopšte izvući više od 120-130 Mbps poslije 17 sati pa do 3 sata iza ponoći.

A Ubee EVW327N homegateway uređaj koristim već 2-3 godine.
:thumbup:

Onda cu i ja traziti bolji modem da stave,hvala ti na info :)
reeds

#92394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

Image LAN
Image LAN 2
Image WIFI
Image WIFI 2

Kad vec pricate io brzinama, ovako je kod mene :) na WIFI i LAN....
Ne razumijem se mnogo u te tehncke stvari, pa volio bi da znam jeli ovo lose, dobro ili odlicno :)

@crnivrag i svi ostali koji se razumiije bolje u to :D ...... Hvala

Inace korositim EON Premium paket, a modem mi je UBEE EVW32C
Last edited by reeds on 17/10/2019 21:33, edited 4 times in total.
crnivrag

#92395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

reeds wrote: Kad vec pricate io brzinama, ovako je kod mene :) na WIFI i LAN....
Ne razumijem se mnogo u te tehncke stvari, pa volio bi da znam jeli ovo lose, dobro ili odlicno :)

Čini se da se drugi uređaj - mobitel vjerovatno spaja na 2.4 Ghz mrežu jer ne podržava 5 Ghz, ili jednostavno nema snage da povuče veće brzine putem WiFi mreže.

Evidentno je da je u pitanju problem koji je vezan za taj mobilni uređaj, pošto na tom drugom uređaju putem WiFi mreže (5 Ghz) izvlačiš maksimalnu propisanu brzinu u okviru EON Premium paketa.

A naravno što se tiče LAN-a i tog uređaja putem kojeg izvlačiš punu brzinu, to se može smatrati dobrom stvari, odnosno može se zaključiti da nemaš problema sa iskorištavanjem punog internet potencijala koji ti se pruža u okviru EON Premium paketa.
kakaljin

#92396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
chakany wrote:Koliko bismo dobili slobodnog prostora na D3, ako bi se izbacio jedan kanal iz analogne?
Jedan analogni kanal donosi mogućnost ubacivanja 17 SD kanala, 7 HD kanala ili 2 UHD (4K) kanala.

Nažalost zasad se ne može izbaciti SK 4K sa DVB-C mreže, jer isti ne ide putem EON-a online ni kod nas, a ni u regiji, jer vjerovatno nisu skontali kako da im serveri isporuče 4K sadržaj online.
Pa zasto ga onda ne mogu korisnici gledati preko modula ako vec imaju tv sa 4K!!!!! I adekvatan paket koji sadrzi SK 4K
reeds

#92397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

crnivrag wrote:
reeds wrote: Kad vec pricate io brzinama, ovako je kod mene :) na WIFI i LAN....

Čini se da se drugi uređaj - mobitel vjerovatno spaja na 2.4 Ghz mrežu jer ne podržava 5 Ghz, ili jednostavno nema snage da povuče veće brzine putem WiFi mreže.

Evidentno je da je u pitanju problem koji je vezan za taj mobilni uređaj, pošto na tom drugom uređaju putem WiFi mreže (5 Ghz) izvlačiš maksimalnu propisanu brzinu u okviru EON Premium paketa.

A naravno što se tiče LAN-a i tog uređaja putem kojeg izvlačiš punu brzinu, to se može smatrati dobrom stvari, odnosno može se zaključiti da nemaš problema sa iskorištavanjem punog internet potencijala koji ti se pruža u okviru EON Premium paketa.
Da ovaj drugi uredjaj je S7, podrzava 3g max, pa je vjerovatno onda zbog toga i ova brzina koju postize
crnivrag

#92398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Pa zasto ga onda ne mogu korisnici gledati preko modula ako vec imaju tv sa 4K!!!!! I adekvatan paket koji sadrzi SK 4K
Nema nikakve prepreke da se takvo nešto izvede, jer je potpuno izvodivo, međutim politika kompanije (a i grupacije) je da 4K kanale nude korisnicima samo poredstvom EON box uređaja.
reeds

#92399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:

Pa zasto ga onda ne mogu korisnici gledati preko modula ako vec imaju tv sa 4K!!!!! I adekvatan paket koji sadrzi SK 4K
Mislim da CAM modul ne podrazava 4K signal, nema veze sto ti TV ima tu podrsku, mislim da moras imati uredjaj iz kojeg se proizvodi 4k signal
Last edited by reeds on 17/10/2019 21:41, edited 2 times in total.
kakaljin

#92400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote: Pa zasto ga onda ne mogu korisnici gledati preko modula ako vec imaju tv sa 4K!!!!! I adekvatan paket koji sadrzi SK 4K
Nema nikakve prepreke da se takvo nešto izvede, jer je potpuno izvodivo, međutim politika kompanije (a i grupacije) je da 4K kanale nude korisnicima samo poredstvom EON box uređaja.
Politika uzmi lopatom korisnika koji ima 2 tv-a 4K i mora dati 160 KM za dva eon boxa plus 10 KM mjesecno.

umjesto 3,5 KM za modul i ima i bolju sliku i sve uslove
Locked