Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#92351 Re: Liverpool FC
Ljudi im dva gola zavalili iz auta, daj ba...
- Gandalf
#92352 Re: Liverpool FC
Bice ovo mučna sezona za gledat, imaju problema, mali milion. I da danas dovedu 5 kvalitetnih pojačanja bilo bi neophodno uloẓ̌iti mnogo rada za uigravanje tima. A obzirom koliko su aktivni na tržištu do današnjeg dana, 10. mjesto je maximum ove i ovakve ekipe.
Nema još jednog krila, nema desnog beka, frimpong je bust i to je to, ništa od njega, nema CB, što je i najstrašnije, a fali i kosilica na,sredini terena, te i rezervni lijevi bek da liči na nešto. Upitno je koliko će Isak biti zdrav a Ekitike je na Gomezovom putu.
Strašna sezona je pred nama.
Nema još jednog krila, nema desnog beka, frimpong je bust i to je to, ništa od njega, nema CB, što je i najstrašnije, a fali i kosilica na,sredini terena, te i rezervni lijevi bek da liči na nešto. Upitno je koliko će Isak biti zdrav a Ekitike je na Gomezovom putu.
Strašna sezona je pred nama.
- no_sekirli
#92353 Re: Liverpool FC
Nadam se da su se sada uvjerili da je ovaj rezervni golman, apsolutni promašaj i da neće pustiti Beckera ni pod koju cijenu.
- ismar2215
#92354 Re: Liverpool FC
Ne treba paničiti, ima još mjesec dana do kraja prelaznog roka. Medjutim, mi sad imamo 70% tima, i to je optimisticna procjena. Pred svaku sezonu pricamo o slabim opcijama u odbrani, ali trenutna situacija nadmasuje sve prethodne. Imamo tačno dva igrača zrela za igru u cijeloj fazi odbrane (Virgil i Kerkez), od kojih jedan ima 35 godina. Uz nadu da ce Jacquet biti fantastican, Leoni nakon oporavka odlicna zamjena, nama opet minimalno fali jedan desni bek i jedan stoper, to je samo da mozemo uci u sezonu normalno i nadat se da nece biti povreda. Eventualno u najludje optimisticnim varijantama, jedan lik da moze igrati i desnog beka i stopera, pa da istrpimo dok se Bradley ne oporavi i da se onda Bradley ne povrijedi više, što je SF
U veznom redu i naprijed imamo rupa isto toliko, a i škarta kojeg se treba rijesiti. Endo, Jones, Elliott i Chiesa nemaju šta raditi u ovoj ekipi. Po meni i Tsimikas i Gakpo trebaju biti optisani. Ali, Tsimikasa mozda moramo ostaviti da se ne mora dovoditi i rezerva na lijevom beku. Mislim da je Nyoni zreo za ozbiljnu ulogu u ekipi, pokazao je bas puno na pripremama. Rio je dobar, ali uglavnom svaku akciju rješava na isti način. Prije ili kasnije, počet će nas nervirati ako bude forsirao. Mislim da ce se Barcola (ako ga zavrse) biti dobar upgrade ovog napada. Frimpong mi skroz pliva u nekom medjuprostoru. Ne znam uopste da li ga racunati na beku, krilu ili nigdje.
Elem, iskreno odbijam povjerovati da neće doci bar još 3-4 igrača. Ko su ti ljudi, osim Barcole, pojma nemam. Pisalo se o Tomoriju nesto, i to je to sto sam vidio zadnjih dana. Mi imamo i problem HG igrača, pa ce se mozda zbog toga ici na varijantu zadrzavanja Jonesa i Elliotta.
Elem, iskreno odbijam povjerovati da neće doci bar još 3-4 igrača. Ko su ti ljudi, osim Barcole, pojma nemam. Pisalo se o Tomoriju nesto, i to je to sto sam vidio zadnjih dana. Mi imamo i problem HG igrača, pa ce se mozda zbog toga ici na varijantu zadrzavanja Jonesa i Elliotta.
- AmiĐa_Idriz
#92355 Re: Liverpool FC
Klub je u internom rasulu, to je realno tako. Edwards otišao, Hughes je samo fiktivno tu, imam osjećaj da lik već radi za Al Hilal ili koji već od alova. I Ward je kao još u klubu ali izgleda radi ko i naši ministri. Na to sve ova neka previranja sa novim investitorima. I FSG je očito poprilično digao ruke na osnovu ovog zadnjeg.
Ne znam, ovo ne valja ništa, ukratko. Čudo mi je i da su Iraolu uspjeli angažovati. Bojim se samo da ćemo potrošiti potencijalno dobrog trenera sa neadekvatno obavljenim poslom okolo.
Ne znam, ovo ne valja ništa, ukratko. Čudo mi je i da su Iraolu uspjeli angažovati. Bojim se samo da ćemo potrošiti potencijalno dobrog trenera sa neadekvatno obavljenim poslom okolo.
- AmiĐa_Idriz
#92356 Re: Liverpool FC
Da, ali uzmi u obzir da obojica ulaze u zadnju godinu ugovora i već je 100% jasno da neće biti produženja. Znači, ili ih prodaj za neku siću sad i dovedi se u problem sa HG kvotom ili ih pusti džaba iduće godine. HG igrača sa Otoka izgubiti za neki sitniš ili za 0 koji btw imaju 25 i 23 godine je teški javašluk i poraz kluba ma kakvi oni igrači bili.
- BHF_Manijak
#92357 Re: Liverpool FC
I ovo je samo jos jedan pokazatelj kolika je aura Jürgena Kloppa bila nad ovim klubom! I ovo nije nikakvo glorifikovanje, imao je i on stotinu mana, nervirao nas je nerijetko, ali kada se podvuce crta, samo on je zasluzan sto se klub uspio vratiti na pobjednicki kolosijek, kolosijek velikana, a nikakvi Edwardsi, Wardovi, excelasi, kurci palci...
Njegovim odlaskom krenuo je i sunovrat. Apsurdno zvuci, jer se uzela titula, medjutim govorim o klupskom sunovratu, strukturalnom, ne rezultatskom.
On je lik koji je u klubu bio od cistacice do glavnog trenera, covjek koji je u skoro sve strukture bio involviran, ne nuzno po hijerarhiji i "ugovoru", vec sto je jednostavno takav tip i karakter.
Kada su poceli dolaziti samo "treneri", tu pocinje slobodni pad.
Pisao sam prije mjesec otprilike, sa svim ovim previranjima, mislim da je klub u ozbiljnom posrnucu i da nikoga ne boli kurac za tim.
Imam osjecaj da je puno ozbiljniji problem pred Liverpoolom od "samo lose sezone", sistemski, strukturalni, hijerarhijski.
Njegovim odlaskom krenuo je i sunovrat. Apsurdno zvuci, jer se uzela titula, medjutim govorim o klupskom sunovratu, strukturalnom, ne rezultatskom.
On je lik koji je u klubu bio od cistacice do glavnog trenera, covjek koji je u skoro sve strukture bio involviran, ne nuzno po hijerarhiji i "ugovoru", vec sto je jednostavno takav tip i karakter.
Kada su poceli dolaziti samo "treneri", tu pocinje slobodni pad.
Pisao sam prije mjesec otprilike, sa svim ovim previranjima, mislim da je klub u ozbiljnom posrnucu i da nikoga ne boli kurac za tim.
Imam osjecaj da je puno ozbiljniji problem pred Liverpoolom od "samo lose sezone", sistemski, strukturalni, hijerarhijski.
- ismar2215
#92358 Re: Liverpool FC
Slazem se sve, mada mislim da smo i dalje par dobrih poteza od povratka na ispravan put. Nisu nam potrebni WC igrači da se popuni roster, takve igrače Liverpool ne mora ubjedjivati da dodju, dovoljno je dogovoriti sve sa klubom. Sve to funkcionise korporacijski i malo sta zavisi od jednog covjeka. Mi imamo imena tipa Hughes koji su na čelu nekog odjela, ali iza njih stoje ljudi koji rade posao. Bez obzira sta FSG planira s klubom, bilo kakav pad u rezultatima i svakom drugom polju obara vrijednost kluba. Sve u svemu, nema nikakve logike da im nije stalo niti da mogu sebi prisustiti luksuz stavljanja Liverpoola po strani.
- drug_profi
#92359 Re: Liverpool FC
Ono što bi svaki pravi trener rekao i mislio:
Andoni Iraola Says Leeds Defeat “Probably the Most Useful Friendly”
https://liverpooloffside.sbnation.com/l ... l-friendly
Andoni Iraola Says Leeds Defeat “Probably the Most Useful Friendly”
https://liverpooloffside.sbnation.com/l ... l-friendly