Javasluk sa Adzemom i njegovim managerima sad dolazi na naplatu, pitanje je da li ce se uspjeti napraviti ekipa do pocetka sezone.sime_cipol wrote: ↑03/06/2026 11:20Pa nije, vidis da su potpisali.logsa wrote: ↑03/06/2026 11:19A nije bio vakum kad su legende kluba potpisale nizozemce na 2 godine bez mogucnosti raskida ugovora, a da se ne plati sve.sime_cipol wrote: ↑03/06/2026 09:04
Sve je to rezultat vakuuma od 6 mjeseci gdje je samo Meca nesto radio u klubu. Ostali cekali da vide sta ce se desiti.![]()
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
logsa
#92301 Re: FK Željezničar
- insaneinthebrain
#92302 Re: FK Željezničar
Kad sam vidio da su doveli tu ublehu znao sam da ce biti problema. I sad isplivavaju sva govna koja su radjena pod njegovom palicom. Trebace vremena da se sve to pocisti
- Didier
#92303 Re: FK Željezničar
Bezveze vam je priča oko Adžema.
Ekipa je tada igrala odlično, bila na vrhu tabele. To što u Klubu sjede pičke koje nas nisu znale zaštititi od sudijskih lakrdija nije Adžemov problem. Da nas nisu pokrali na nekoliko utakmica zaredom, ko zna kako bi sezona završila.
Kad igrače ubijete u pojam onako kao što su ubijali nas tih nekoliko utakmica, naravno da ne možete očekivati ništa dobro.
Kada sam vidio da se sudije šegače i zajebavaju s nama, prestao sam ići na stadion, i to prvi put nakon rata. Kada Klub bude sposoban da zaštiti navijače od gledanja takvih sranja, vratiću se na stadion, ili ću u međuvremenu povremeno doći na zapad da im zviždim.
Sve osim borbe za titulu me ne interesuje do daljnjeg, a ako će Klub postati vlasništvo nekoga drugog, moramo biti svjesni da to više nije naš klub, i da onda sve ide u domen "lijepo bi bilo ako se desi".
Koliko vidim, teško da Mirvića interesuje išta drugačije nego što radi njegov brat, a to je prodaja igrača, pranje para i igranje s Klubom kao da je igračka. U toj konstelaciji ćemo se vjerovatno i dalje zadovoljavati borbom za Evropu, ili borbom za opstanak.
Ako nije tako, a volio bih da griješim, onda Mirvić ima dvije opcije.
Prva je da dovede Amara Osima za trenera, i da poreda druge ljude ovako kako je izgleda i pomislio, a druga je da odriješi kesu, kupi kvalitetne igrače, dovede trenera boljeg nego što je naša liga ikad imala, pa da se nečemu nadamo, a ni to neće uspjeti ako se ne dogovori sa Savezom da nas prestanu krasti.
Od 36 utakmica prvenstva, nismo pokradeni možda na 10, a na svim ostalim jesmo. Tako se ničemu ne možemo nadati.
Ekipa je tada igrala odlično, bila na vrhu tabele. To što u Klubu sjede pičke koje nas nisu znale zaštititi od sudijskih lakrdija nije Adžemov problem. Da nas nisu pokrali na nekoliko utakmica zaredom, ko zna kako bi sezona završila.
Kad igrače ubijete u pojam onako kao što su ubijali nas tih nekoliko utakmica, naravno da ne možete očekivati ništa dobro.
Kada sam vidio da se sudije šegače i zajebavaju s nama, prestao sam ići na stadion, i to prvi put nakon rata. Kada Klub bude sposoban da zaštiti navijače od gledanja takvih sranja, vratiću se na stadion, ili ću u međuvremenu povremeno doći na zapad da im zviždim.
Sve osim borbe za titulu me ne interesuje do daljnjeg, a ako će Klub postati vlasništvo nekoga drugog, moramo biti svjesni da to više nije naš klub, i da onda sve ide u domen "lijepo bi bilo ako se desi".
Koliko vidim, teško da Mirvića interesuje išta drugačije nego što radi njegov brat, a to je prodaja igrača, pranje para i igranje s Klubom kao da je igračka. U toj konstelaciji ćemo se vjerovatno i dalje zadovoljavati borbom za Evropu, ili borbom za opstanak.
Ako nije tako, a volio bih da griješim, onda Mirvić ima dvije opcije.
Prva je da dovede Amara Osima za trenera, i da poreda druge ljude ovako kako je izgleda i pomislio, a druga je da odriješi kesu, kupi kvalitetne igrače, dovede trenera boljeg nego što je naša liga ikad imala, pa da se nečemu nadamo, a ni to neće uspjeti ako se ne dogovori sa Savezom da nas prestanu krasti.
Od 36 utakmica prvenstva, nismo pokradeni možda na 10, a na svim ostalim jesmo. Tako se ničemu ne možemo nadati.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#92304 Re: FK Željezničar
Hajd sve, ali braniti Adzema debila, mislim ono... on nas je doveo do borbe za opstanak, vidi se da pojma nema, rastalio se i odleprsao, ugovor na 3 godinice laganini... fujj... jedini kome bih dao klub od tih "legendi" je Dzeko, Osim je pokazao koliko je smijesan takodje, tako da bi opet dozivio fijasko...
- Didier
#92305 Re: FK Željezničar
A kad je to Amar doživio fijasko?JOINT_1921 wrote: ↑03/06/2026 11:59 Hajd sve, ali braniti Adzema debila, mislim ono... on nas je doveo do borbe za opstanak, vidi se da pojma nema, rastalio se i odleprsao, ugovor na 3 godinice laganini... fujj... jedini kome bih dao klub od tih "legendi" je Dzeko, Osim je pokazao koliko je smijesan takodje, tako da bi opet dozivio fijasko...
I kako se to tačno Adžem borio za opstanak, ako znamo da je bio u vrhu dok nas nisu počeli krasti?
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#92306 Re: FK Željezničar
Sa glumom nekog šanera, vratice se Amar, dovodjenje Siljka, onog maga iz Travnika, davanje istocne zemlje sportskom drustvu, nedobijanje licence, raspad sistema covjek odradio dok si rekao keks. Pa otisao u Velez i tu je pokazao da ne zna. Proslo je vrijeme ucjenjivanja, nedavanja plate kad se daje iz svog dzepa, pa da ne pricamo o tuzbama, manipulacijom kluba u privatne svrhe, itd. itd. itd. Poslije svake titule izasli milioni dugova, varanje drzave, sumnjive pozajmice, nestrucno vodjenje kluba, ma do u nedogled mozemo. Prvi sam ja mislio da je Tito, stoji mi u potpisu i dan danas, ali je karina od covjeka i trenera... A to da bi mogao biti samo sportski direktor ili samo trener, okaciti macku o rep, jer on ne moze da se ne pita za sve ostalo, ego prevelik, znanje ograniceno...
Ni za sta se Adzem nije borio, on nema pojma ni kako je dosao do bodova u tih prvih par kola, sve cista sreca, nepoznavanje nase ekipe, tj nismo bili procitani, Šošića (koji je jedini normalan igrac) dok je islo, igrali smo, poslije raspad sistema do kojeg je on doveo svojim netreniranjem, nepoznavanjem taktike, neanalizama, nekakvim istupima, plus dovodjenje ove kamare igraca sa strasnim ciframa, provizije menadzeru, sa kumom (jaranom, sta mu je vec boli me k) Sukalom i tako, nije dobar i to je to, prethodno trenirao Jedinstvo, sve jasno, i takvom liku dati 3 godine ugovor. Jbt ni jedan trener da potpise 1+1+1, kao i Amar onomad, pa kaze ostao mu klub duzan njegove pare, a sam sebi davao ugovor kakav je htio...
Mirvic mora shvatiti gdje je dosao, dovesti strane ljude, iz Hrvatske (Slovenije) najbolje koji su neki klub digli na neki nivo i dati im potpunu slobodu i odrijesene ruke. Od nasih legendi i strucnjaka fajde nema
Ni za sta se Adzem nije borio, on nema pojma ni kako je dosao do bodova u tih prvih par kola, sve cista sreca, nepoznavanje nase ekipe, tj nismo bili procitani, Šošića (koji je jedini normalan igrac) dok je islo, igrali smo, poslije raspad sistema do kojeg je on doveo svojim netreniranjem, nepoznavanjem taktike, neanalizama, nekakvim istupima, plus dovodjenje ove kamare igraca sa strasnim ciframa, provizije menadzeru, sa kumom (jaranom, sta mu je vec boli me k) Sukalom i tako, nije dobar i to je to, prethodno trenirao Jedinstvo, sve jasno, i takvom liku dati 3 godine ugovor. Jbt ni jedan trener da potpise 1+1+1, kao i Amar onomad, pa kaze ostao mu klub duzan njegove pare, a sam sebi davao ugovor kakav je htio...
Mirvic mora shvatiti gdje je dosao, dovesti strane ljude, iz Hrvatske (Slovenije) najbolje koji su neki klub digli na neki nivo i dati im potpunu slobodu i odrijesene ruke. Od nasih legendi i strucnjaka fajde nema
-
logsa
#92307 Re: FK Željezničar
Zaista je nevjerovatno da se pravda Adzem sto je doveo nekakve polovnjake iz Nizozemske za masne pare + jos prizivaju Osima u 2026. godini, covjeka koji je zadnji agazman imao prije skoro 4 godine, a gdje je dobio nogu u rekordnom roku.
Ako hocemo da napravimo nesto moramo vec jednom da zaboravimo na Osime, Adzeme, Mulalice itd...
Ako hocemo da napravimo nesto moramo vec jednom da zaboravimo na Osime, Adzeme, Mulalice itd...
- Didier
#92308 Re: FK Željezničar
Vidim da vam je megamix isprao mozak.
Mislite šta hoćete, ali je istina jedna, nema Amara, nema titula.
Vidjeli smo u fks kako funkcioniše to s Hrvatima i Slovencima.
Mislite šta hoćete, ali je istina jedna, nema Amara, nema titula.
Vidjeli smo u fks kako funkcioniše to s Hrvatima i Slovencima.
- ultima_palabra
#92309 Re: FK Željezničar
Amar ne bi bio losa opcija za SD, zna ligu, igrace, ima poznanstva... ako je shvatio da postoji timski rad, da ce imati sefa i da ne moze sve biti po njegovom.
-
logsa
#92310 Re: FK Željezničar
Cim kazes nesto za Amara odmah si megamix svasta.ultima_palabra wrote: ↑03/06/2026 15:44 Amar ne bi bio losa opcija za SD, zna ligu, igrace, ima poznanstva... ako je shvatio da postoji timski rad, da ce imati sefa i da ne moze sve biti po njegovom.
Problem kod Amara jest sto on nece da ima sefa i sto hoce da sve pita od cistacice, fan shopa do koliko ce ulaznica kome dati. Taj sistem jednostavno vise ne funkcionise to je moglo kad liga nije bila konkurentna. Uzmes dvije u gostima i titula tvoja.
- Didier
#92311 Re: FK Željezničar
A misliš da se vlasnik neće sve to pitati?logsa wrote: ↑03/06/2026 16:23Cim kazes nesto za Amara odmah si megamix svasta.ultima_palabra wrote: ↑03/06/2026 15:44 Amar ne bi bio losa opcija za SD, zna ligu, igrace, ima poznanstva... ako je shvatio da postoji timski rad, da ce imati sefa i da ne moze sve biti po njegovom.
Problem kod Amara jest sto on nece da ima sefa i sto hoce da sve pita od cistacice, fan shopa do koliko ce ulaznica kome dati. Taj sistem jednostavno vise ne funkcionise to je moglo kad liga nije bila konkurentna. Uzmes dvije u gostima i titula tvoja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#92312 Re: FK Željezničar
pa što amar ne bude vlasnik?Didier wrote: ↑03/06/2026 21:39A misliš da se vlasnik neće sve to pitati?logsa wrote: ↑03/06/2026 16:23Cim kazes nesto za Amara odmah si megamix svasta.ultima_palabra wrote: ↑03/06/2026 15:44 Amar ne bi bio losa opcija za SD, zna ligu, igrace, ima poznanstva... ako je shvatio da postoji timski rad, da ce imati sefa i da ne moze sve biti po njegovom.
- Didier
#92313 Re: FK Željezničar
Ja ne bih imao ništa protiv, ali ima ovih megamixovaca zbog kojih titule nismo vidjeli 13 godina...Chmoljo wrote: ↑03/06/2026 21:53pa što amar ne bude vlasnik?Didier wrote: ↑03/06/2026 21:39A misliš da se vlasnik neće sve to pitati?logsa wrote: ↑03/06/2026 16:23
Cim kazes nesto za Amara odmah si megamix svasta.
- Chmoljo
- Didier
#92315 Re: FK Željezničar
Pa brane mu drugi, ovi što misle da je kamatar i šta sve ne. A ne znam ni je li želi, ima li dovoljno novaca itd. Pitaj ga.
- Chmoljo
#92316 Re: FK Željezničar
pitaj ga ti, ti ga prizivaš.