Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
vkmiro

#92251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

typeOnegative wrote:To je nazalost nemoguce , ne znam da ijedan provajder na svijetu ima takvu vrstu izbora da korisnici sami sebi biraju tv kanale koje ce gledati.
Zato i imaju paketi , ne znam i kako bi mogli pustiti neki Tv kanal samo npr tebi a meni ne ako nisu podjeljeni po paketima jbg.
E sad , vj ima prostora da se naprave smisleniji paketi da se svi mozemo uklopit kako nam odgovara , al to je neka druga prica.
Koliko vidim, TXT ima samo start i standardni paket što se tice TV-a.Kod njih se samo brzina interneta mjenja a ne i kanali.Svi gledaju sve,sem tog start paketa koji je jedino u najeftinijoj verziji.A imaju i kanale koje je Telemah davno izbacio.Lako provjerljivo na njihovoj web stranici.
Da ne govorim da je optika, brži net i malo jeftinije cijene.
sencobih

#92252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

šta ste se uzbunili , nek uzima ko hoće i šta hoće, niko nas ne tjera da kupimo paket. Jedino da to ne proglase kao unapređenje pa nam ne poskupe održavanje :D
kakaljin

#92253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

sencobih wrote:šta ste se uzbunili , nek uzima ko hoće i šta hoće, niko nas ne tjera da kupimo paket. Jedino da to ne proglase kao unapređenje pa nam ne poskupe održavanje :D
Tog se i ja najvise bojim, iskustvo je takvo.
Telemach

#92254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Da li ste dobili zahtjev za zatamnjenje emisije "Zvijezde pod hipnozom" koja će biti emitirana na programu Nove TV HR u subotu u 20:10?
@crnivrag,
Ukoliko dospije zahtjev za zatamnjenje, isti će biti ispoštovan.
crnivrag

#92255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote: @crnivrag,
Ukoliko dospije zahtjev za zatamnjenje, isti će biti ispoštovan.
To mi je sasvim jasno, nego sam htio da saznam na vrijeme, da ne čekam pred ekranom ako će emisija biti zatamnjena, i da pronađem drugi izvor za gledanje iste.
tap3ah75

#92256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
dinao wrote:Zar nije bila prica da su otkljucani svi kanali kao promo do kraja godine?
Ili je to do bilo do kraja septembra??
Kanali su bili otključani od 20.06. do 30.09.
I biće opet mjese otključani oko Nove godine.
Crni? Jesi spreman na to? :lol:
crnivrag

#92257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote: I biće opet mjese otključani oko Nove godine.
To još nije sigurno, ove godine su bili otključani i previše, tako da ovi zimski praznici možda prođu sa zaključanim kanalima :D
Tiger 033

#92258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Jbt šta uradiše od HD kanala :evil: gospodo u TM uozbiljete se mi ovo MASNO PLAĆAMO :!:
tap3ah75

#92259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
To još nije sigurno, ove godine su bili otključani i previše, tako da ovi zimski praznici možda prođu sa zaključanim kanalima :D
Hebote ti se jedini nadaš da neće otključati kao i svake godine.
:lol: :lol:

@telemach .... šta je sa mojim papirnim računom?

mene na ignore opet - a i ja plaćam svaki mjesec redovno - sramota!
cincilator2012

#92260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Al' zato desig logo-a, nenad.....o. Vrijedi poskupljenja, makar 2KM :-) :-) :-)

crnivrag wrote:Uskoro :pisnuo:

Image
cincilator2012

#92261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

dodatak:

Poskupljenje, ali ne premium paketima. (ipak oni finansiraju ovo otkljucavanje ovim "jeftinijim paketima" preko cijele godine)
crnivrag

#92262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Live kamere koje idu putem Klik TV servisa koriste isti stream, ali različite logotipe, odnosno na sve 4 kamere putem Klik TV servisa logotip je isti, dok su "novim kanalima" logotipi različiti i imaju numeraciju:

Klik TV:
Image

Telemach ponuda:
Image
aditon

#92263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

@Telemach

sinoć sam prijavio smanjenu brzinu interneta u odnosu na deklarisanu paketom i danas me povodom toga zvala Selma ispred Telemacha da mi kaže kako ne mogu dobiti brzinu koju plaćam zato što vi (Telemach) više ne možete isporučiti odnosno vaši kapaciteti su dosegli limit. U tom smislu imam nekoliko nejasnoća.

Prvo, zašto prodajte pakete s brzinama od npr 150 a iste ne možete iz tehničkih razloga ispoštovati.

Druga stvar, obzirom da je Selma priznala da je problem u vašoj tehničkoj nemogućnosti da ispoštujete ono što plaćam, da li ćete umanjiti račun. To bi ste trebali sami ponuditi a ne da ja moram ovako intervenisati. Od svih vaših usluga meni je internet najbitniji i kad mi neko kaže da se pomirim da ne mogu više od 80 Mb/s imati u večernjim satima a trebalo bi da imam 140...to je onda veliki problem. Također, 140 ne možete ispoštovati ni preko dana već maksimalno 120...

Dakle, ili mi umanjite račun dok problem neotklonite ili riješite ekspresno problem odnosno ograničenost kapaciteta na mojoj lokaciji jer zaista ne želim da plaćam uslugu koju ne mogu dobiti usljed vaših tehničkih nemogućnosti.

Lično mislim da je ovo još jedan vid pritiska s vaše strane da pređem na EON paket...

hvala unaprijed.
Henry Chinaski

#92264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Henry Chinaski »

Nije problem što ljudi gledaju ove pakete.
Problem je što ja moram živjeti i odgajati djecu u okruženju u kojem i oni žive.
Tesla Edison

#92265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

aditon wrote:@Telemach

sinoć sam prijavio smanjenu brzinu interneta u odnosu na deklarisanu paketom i danas me povodom toga zvala Selma ispred Telemacha da mi kaže kako ne mogu dobiti brzinu koju plaćam zato što vi (Telemach) više ne možete isporučiti odnosno vaši kapaciteti su dosegli limit. U tom smislu imam nekoliko nejasnoća.

Prvo, zašto prodajte pakete s brzinama od npr 150 a iste ne možete iz tehničkih razloga ispoštovati.

Druga stvar, obzirom da je Selma priznala da je problem u vašoj tehničkoj nemogućnosti da ispoštujete ono što plaćam, da li ćete umanjiti račun. To bi ste trebali sami ponuditi a ne da ja moram ovako intervenisati. Od svih vaših usluga meni je internet najbitniji i kad mi neko kaže da se pomirim da ne mogu više od 80 Mb/s imati u večernjim satima a trebalo bi da imam 140...to je onda veliki problem. Također, 140 ne možete ispoštovati ni preko dana već maksimalno 120...

Dakle, ili mi umanjite račun dok problem neotklonite ili riješite ekspresno problem odnosno ograničenost kapaciteta na mojoj lokaciji jer zaista ne želim da plaćam uslugu koju ne mogu dobiti usljed vaših tehničkih nemogućnosti.

Lično mislim da je ovo još jedan vid pritiska s vaše strane da pređem na EON paket...

hvala unaprijed.
U ugovoru piše "DO" dakle ako je i 1mbps to je DO 150 i uredno je sve.
cincilator2012

#92266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Kad ti predje na "tamnu stranu"?
Nije bas tako, postoji "papir" "Opci uslovi poslovanja Telemach" u kojem izmedju ostalog kaze:
....
4.9. Ukoliko je brzina usluge pristupa Internetumanja od 50% maksimalne pristupne brzine predviđene određenim paketom u vremenu koje prelazi 1% kumulativno u jednommjesečnom periodu, korisniku se omogućava prelazak na drugi paketsa manjim brzinama pristupa Internetu bezjednokratnenaknade ili raskid ugovora.
...
tako da ne moze bas 1Mbps a da je "uredno bas sve".
TESLA_EDISON wrote:

hvala unaprijed.
U ugovoru piše "DO" dakle ako je i 1mbps to je DO 150 i uredno je sve.
aditon

#92267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

to tvoje DO piše u ovim modernim ugovorima koji Telemach potura na potpis od kad su se raširili po cijeloj Federaciji...ja kad sam potpisivao ugovr s Telemachom oni su garantovali brzine, ne DO, već onoliko koliko paket podrazumijeva...

moj post je adresiran Telemachu, tako da odgovor od njih očekujem
cincilator2012

#92268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

dodatak

Kao i ovaj dio:

18.2. Telemach će obezbijediti pružanje Internet usluge u pogledu deklarisane brzine prenosa, količine saobraćaja i drugih tehničkih aspekata uključenih u paket usluge.Brzina pristupa internetu, za svaki paket koji sadrži uslugu pristupa internetu, deklarisana je u pretplatničkim ugovorima i Cjenovniku koji je dostupan putem zvanične internet stranice http://www.telemach.ba,u sjedištu i na prodajnim mjestima Telemacha. Telemach daje garanciju Pretplatniku da u okviru redovnih tehničkih i operativnih mogućnosti Telemacha minimalna brzina pristupa internetu neće bitikumulativnoniža od 50% maksimalne deklarisane brzine tokom 99% jednog mjesečnog perioda.
18.3.Prenosna brzina pojedine Usluge Telemacha je maksimalna prijenosna brzina koji je podložna promjenama ovisno o opterećenju mreže.18.4.Pretplatnik je saglasan i prihvata da u okviru tehničkih i operativnih mogućnosti Telemacha postoji mogućnosti da pojedina Usluga Telemacha neće biti dostupna u svako vrijeme. Također, Pretplatnik je saglasan i prihvatada usljed navedenog može doći do kašnjenja u slanju, odnosno zaprimanju podataka koji se prenose putem Telemach sistema.
18.5. Pretplatnik je saglasan i prihvata da kod pružanja pojedinih Usluga Telemacha koje se temelje na IP (Internet protokol) tehnologiji može doći do odstupanja u kvalitetu pružene usluge.

Gdje se kulturno ogradjuju od varijacija zagarantovane brzine.
U svakom slucaju, ne moze ispod 50% :)
aditon

#92269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

znam da ima...advokat je blag termin za ovo koliko pojedini glorificiraju Telemach.

Hoću ono što plaćam, ako ne mogu dobiti neka mi to kažu i da odjavljujem sve...dovoljno sam živaca izgubio s Telemachom, a zaista mi to ne treba u životu...
Telemach

#92270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote:
crnivrag wrote:
Hebote ti se jedini nadaš da neće otključati kao i svake godine.
:lol: :lol:

@telemach .... šta je sa mojim papirnim računom?

mene na ignore opet - a i ja plaćam svaki mjesec redovno - sramota!
@tap3ah75,
Kolege su upoznate sa propustom u distribuciji računa. Potrudit ćemo se da ubuduće ne nastaje propust. Ukoliko želite da Vam račune dostavimo na e-mail, rado ćemo to učiniti.
Telemach

#92271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hvala unaprijed.
@aditon,
Naravno da je kolegica primjedbu već proslijedila Timu za posebnu brigu o korisnicima. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja. Potrudit ćemo se da budete zadovoljni.
tap3ah75

#92272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Telemach wrote:
@tap3ah75,
Kolege su upoznate sa propustom u distribuciji računa. Potrudit ćemo se da ubuduće ne nastaje propust. Ukoliko želite da Vam račune dostavimo na e-mail, rado ćemo to učiniti.
Ne želim račun na email želim papirni.
Tesla Edison

#92273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

tap3ah75 wrote:
Telemach wrote:
@tap3ah75,
To nije ekološki. Papir uništava šume.
drug_profi

#92274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

U danasnje vrijeme se vala komforno mogu zabraniti papirni racuni.
tap3ah75

#92275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

TESLA_EDISON wrote:
tap3ah75 wrote:
Telemach wrote:
@tap3ah75,
To nije ekološki. Papir uništava šume.
Zaboli me za šume.
Hoću kad platim mjesec da priheftam priznanicu za račun i ostavim u fasciklu.
Locked