Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bijeli look wrote:Imam Bihamk karticu i većinom točim na Petrolu. U nedjelju natočio 40KM na Petrol pumpi na Vracama, gdje nisam nikad do sada sipao i nakon 100 m mi se upalila check engine lampica.
Srećom nisam pun rezervoar natočio, prešao sam nekih 200 km sa upaljenom lampicom i onda nasuo do vrha na Ini, lampica se odmah ugasila – tako da je sigurno bilo do goriva. Ne znam zašto, nisam nikad imao problema sa Petrolom, možda su zagrabili sa dna cisterne ili muljaju nešto na pumpi na Vracama, uglavnom gore neću više nikad točiti.
kolko je gorivo gore?
gorivo us 44, eu 46$ barel
kod nas iste cijene kao kad je bilo 52$
bravo lihvari samo gulite narod
Mislim da je Qmax dizel bio 1.81 KM. Nisam nešto ni gledao, znam da je sve u 5 feninga, pa i ne gledam toliko. Ima i neka nagradna igra kod njih, kad se natoči više od 20l. Možda mi se posreći, kad su mi već uvalili loše gorivo.
Bijeli look wrote:Imam Bihamk karticu i većinom točim na Petrolu. U nedjelju natočio 40KM na Petrol pumpi na Vracama, gdje nisam nikad do sada sipao i nakon 100 m mi se upalila check engine lampica.
Srećom nisam pun rezervoar natočio, prešao sam nekih 200 km sa upaljenom lampicom i onda nasuo do vrha na Ini, lampica se odmah ugasila – tako da je sigurno bilo do goriva. Ne znam zašto, nisam nikad imao problema sa Petrolom, možda su zagrabili sa dna cisterne ili muljaju nešto na pumpi na Vracama, uglavnom gore neću više nikad točiti.
kolko je gorivo gore?
gorivo us 44, eu 46$ barel
kod nas iste cijene kao kad je bilo 52$
bravo lihvari samo gulite narod
A izmedju cijene barela 46 i 53 dolara kod nas tri puta dizali po 5 feninga (15 feninga)
Bijeli look wrote:Mislim da je Qmax dizel bio 1.81 KM. Nisam nešto ni gledao, znam da je sve u 5 feninga, pa i ne gledam toliko. Ima i neka nagradna igra kod njih, kad se natoči više od 20l. Možda mi se posreći, kad su mi već uvalili loše gorivo.
Ako ti se posreci onda naruci sleper tih sijalica jer ces sipati kod njih dovijeka.
Meni se nije palila lampica, nasuo q-max dizel i dok se nije potrosilo, auto bilo k'o kornjaca u svim brzinama. Nikad vise na petrol, nek familiju svoju oporezuju, mene nece vise.
Meni se nije palila lampica, nasuo q-max dizel i dok se nije potrosilo, auto bilo k'o kornjaca u svim brzinama. Nikad vise na petrol, nek familiju svoju oporezuju, mene nece vise.
ista stvar, auto moras tjerat ko manijak kakav, i nije mogla preko 170 na autoputu , Q-smece
ne bih rekao da je do petrola koliko je do one pumpe na vracama... meni se desilo na toj pumpi prije nego ih je petrol preuzeo da poslije tocenja i voznje natrag u grad, vec kod pekare as auto ugasi i nema sanse da se upali... znaci poslije kilometar kapak... gorivo karina bila... a petrol nakon preuzimanja te pumpe nije mijenjao rezervoare pa je moguce da ima taloga koji je ostao od prijesnjeg gazde...
ja sa gazpromovim gorivom prelazio jedva 700 km sa 43 litra
sa nestro vec drugi mjesec za redom prelazim preko 800, ovaj 830
istom relacijom uvijek vozim i istim tempom
ma od sa samo mozes i doci, ako dodjes iz pravca hadzica moras ici u pravcu ili ilidze pa tamo napraviti polukruzno pa opet nazad...
dakle iz prvca sa samo i mozes na tu pumpu
kloniran wrote:ja sa gazpromovim gorivom prelazio jedva 700 km sa 43 litra
sa nestro vec drugi mjesec za redom prelazim preko 800, ovaj 830
istom relacijom uvijek vozim i istim tempom
mozda mi jedan klip ne radi
Nestro gorivo ima opciju da deaktivira odredjeni broj cilindarcica, zato manje trosi.