Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
notsure

#9226 Re: Zeničani

Post by notsure »

kamen spoticanja wrote:
notsure wrote:
Je li ovaj plafon rađen kad se rekonstruisao krov?
http://brana.ba/projekat/341

Ako jeste, ko je bio izvođač radova (ne krova nego plafona koji se strovalio)?
I mene zanima isto
Pa to sve zanima, ali novinari ne smiju pitati.
Na TVZE rekoše da je plafon rađen kad i krov, znači ovo je "odrađeno" parama EU za saniranje poplava (?!?!?) i parama federalnog ministarstva obrazovanja. Nit' se zna ko je izvođač ni ko je vršio nadzor. Valjda će se saznati.

http://www.fmon.gov.ba/index.php?option ... Itemid=144
kamen spoticanja

#9228 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Biciklisticka infrastruktura se razvija i dalje...sad dizu londzu od bosanke do kruznog s biciklistickom stazom :mrgreen:
btw mandarine dobile pravo da kandiduju kandidata za nacelnika zenice ispred lijevog bloka
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9229 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Biciklisticka infrastruktura se razvija i dalje...sad dizu londzu od bosanke do kruznog s biciklistickom stazom :mrgreen:
btw mandarine dobile pravo da kandiduju kandidata za nacelnika zenice ispred lijevog bloka
Znaci jedan kandidat ispred DF, SDP i trabanti?

Hoce li se Stanicni trg uraditi?
kamen spoticanja

#9230 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote:Biciklisticka infrastruktura se razvija i dalje...sad dizu londzu od bosanke do kruznog s biciklistickom stazom :mrgreen:
Znaci jedan kandidat ispred DF, SDP i trabanti?

Hoce li se Stanicni trg uraditi?
Menscini da je stanicni trg nadleznost zeljeznica tako da nece :mrgreen:
ja ocekujem lemesa kao kandidata...sto znaci ope' zeleni nacelnik
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9231 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Menscini da je stanicni trg nadleznost zeljeznica tako da nece :mrgreen:
ja ocekujem lemesa kao kandidata...sto znaci ope' zeleni nacelnik
Onaj trg je bruka. Jos sad kad granici sa glat novim trotoarima i cestom :roll:

Mislim da je dobro da se konacno lijevi glasovi ne rasipaju, narocito jer ce SDA SBB opet zajednicki. Ali valjda se ne budu ofirali sa kandidatom :roll:
Freamon Lester

#9232 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

SDP i trabanti nazalost nemaju nikakve sanse. Niti u ovom gradu postoji nesto sto se zove opozicija. 12 godina mandata i sve sto je SDP napravio je galama oko drveca na Sarajevskoj... :lol:

Za pozitivan pomak u ovom gradu SDP mora otici u historiju za sva vremena. A mozda uskoci neka nova stranka ili lista koja nece biti opterecena centralom u Sarajevu i domicijelnim ublehasima.

Sto se tice zelenih. Nema tu napretka nazalost. Kriminal i korupcija u punom zamahu i bice sve tako ili dok ne dodje zdrava opozicija ili ako ih pomete kakva policijska akcija protiv korupcije za reklamu prema EU.

A do tada ponosimo se fontanom... :lol:
cenecimoveocino

#9233 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Ima li ko kakvih informacija za Medicinski fax u Zenici?
Cuo sam da od sljedece akademske godine krece taj smjer,bit ce 40 redovnih i 20 samofinansirajucih.Bit ce prijemni naravno.
To je sto ja znam,zna li neko vise ista?
Moglo bi se to i upisati :-D
N.N.

#9234 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Hoce li dizati komplet i ulicu Londza ili ce samo sarati trotoare crvenom bojom ? :-D

Mada sam danas primjetio da su trotoari ispisani plavim sprejom, pretpostavio sam da su obiljezili nesto za nesto :D
kamen spoticanja

#9235 Re: Zeničani

N.N. wrote:Hoce li dizati komplet i ulicu Londza ili ce samo sarati trotoare crvenom bojom ? :-D

Mada sam danas primjetio da su trotoari ispisani plavim sprejom, pretpostavio sam da su obiljezili nesto za nesto :D
Dizu valjda sve
nadžak

#9236 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Što li je ono danas popodne oko 17h bila onolika gužva prema kružnom toku Babina rijeka? Ja se vratio iz Lukovog Polja kolika je kolona bila za uključenje dole na Prve zeničke. Kolona skroz preko drvenog mosta bila, nigdje kraja.
Kralj Tvrtko I.

#9237 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Dobar "vajkiki"!

Solidna roba, dobre pristupačne cijene...
kakavdanakneiskustvu

#9238 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

nadžak wrote:Što li je ono danas popodne oko 17h bila onolika gužva prema kružnom toku Babina rijeka? Ja se vratio iz Lukovog Polja kolika je kolona bila za uključenje dole na Prve zeničke. Kolona skroz preko drvenog mosta bila, nigdje kraja.

i iz pravca crkvica je bila ogromna kolona,prodje policijsko vozilo pod rotacijom,moguce da je negdje bila
cenecimoveocino

#9239 Re: Zeničani

saobraćajka na skretanju za Strong auto,lančani men's čini
BlackCaviar

#9240 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

nadžak wrote:Što li je ono danas popodne oko 17h bila onolika gužva prema kružnom toku Babina rijeka? Ja se vratio iz Lukovog Polja kolika je kolona bila za uključenje dole na Prve zeničke. Kolona skroz preko drvenog mosta bila, nigdje kraja.
Čuknula se dvojica na onom isključenju/uključenju na magistralu. Pola sahatka prije toga gore na carini stoji dvojka metar-dva poslije pješačkog, a iza nje Škoda s rotacijom. Šta je tu bilo, Boga pitaj, ali mi je smrdilo na kontakt s pješakom mada i ne mora biti.
kamen spoticanja

#9241 Re: Zeničani

http://www.zenicablog.com/je-li-vrijeme ... tane-grad/

Jel nam ovo neka nova politicka opcija u nastajanju
Freamon Lester

#9242 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Ko ste da ste evidentno citate i ovaj forum. Moj glas cete dobiti ukoliko zadovoljite sljedece kriterije.

1. Na listi budu skolovani ljudi i eksperti. Ili ako je radnik udarnik da je bas radnik udarnik, a ne razocarani umjetnik koji nije stigao u skolu..

2. Na listi nositelj bude neko ko je svojim rukama nesto napravio. Nema potrebe da to nuzno bude privatnik. Nek bude kipar. Ali neka bude neko ko je vodio projekat od pocetka do kraja. USPJESNO!

3. Svi na listi, kao i CLANOVI njihovih uzih porodica moraju biti neokaljanog ugleda kroz privatizaciju i javne radove kroz budzetsku saradnju. (Lijepo se rimuje)

4. Da nema stranackih preleta.

5. Da finansije svoje interesne skupine prezentirate javno i opravdate SVAKU marku koju ste potrosili, bez obzira sto ste iz svog dzepa utrosili. I ne samo kako ste je utrosili nego i kako ste je zaradili. A ako vam je neko dao novac, kako ga je on zaradio.

6. Ocekujem da imam mogucnosti poslusati ono sto nudite, a bez da moram biti u grupi od 200 ljudi. Dakle ocekujem da dodjete mi na noge i prezentirate vas program i vase ljude. A to vam u praksi znaci. Hodanje od MZ do MZ, javne tribine, razgovori sa zainteresovanim i sl. Pa ako vam dodje 5 ljudi da dodjete jos jednom. A ne opalite se nogom u guzicu i pisete bili smo.

7. Ocekujem na listi ljude koji razumiju ADMINISTRACIJU i nacin na koji funkcionise. Ljude koji razumiju kako se zakon i pravilnik donosi. Ljudi koji razumiju kako rade javna preduzeca i koji su instrumenti vlasti. A ne da se neko uci godinama...

8. Da jasno prezentirate ciljeve i rokove za njihovo ostvarenje. Ako obecate da cete napraviti saht ispred moje zgrade, da ce to biti do jasno definisanog datuma, a ne u naredne 4 godine.

9. Da vam je bitniji saht ispred moje zgrade nego vanjska politika, Bakir Izetbegovic, Dragan Covic i Milorad Dodik zajedno. Pa samim tim da i znate svaki zacepljeni saht koji treba popraviti, a i gdje rasvjetu treba popraviti.

10. Da odete u svako selo pa makar vas zeleni i motikama udarali, ali da odete. Tim ljudima niko nikad nije ponudio politicku alternativu. Imaju i oni svoje probleme. Ako mislite da ste urbani - nije dovoljno.

11. Da jasno prezentirate modele i nacine kako cete dovesti 10 investitora koji ce zaposliti bar po 50 ljudi.

Neko ko je posten i neokaljan moze ovih 10 kriterija zadovoljiti bez ikakvih problema. Zadovoljite ovih 10 kriterija i imate besplatnog bota ovdje na forumu. Da vas propagira. Bez ikakvog interesa i sakrivenih motiva. Userite 1 od 10 imate neprijatelja koji ce vas jebavati ovdje dan noc. Ako ne mozete zadovoljiti ovih 10 kriterija onda ste ili politicki naivci ili jos gore samo presvukli dresove i pokusavate ono sto prije nije moglo proci.

Ispunite ovih 10 kriterija i dobicete ne samo moj glas nego cete izvuci na izbore i ljude koji ne glasaju. A ako pokusate napraviti ono sto je radio SDP onda cete biti poslani u zaborav i prije izbora...

Eto toliko. Sretno...
cenecimoveocino

#9243 Re: Zeničani

:novine: :kravata:
nadžak

#9244 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Aha, znači to je to bilo što se tiče gužve u saobračaju. Čovječe, koji užas dva auta se bezveze čvaknu i kolaps u gradu. Ne do Bog kakve velike potrebe i žurbe u takvoj situaciji, bi izludio sav. Juče sam se samo okrenuo i bježi kući, a nije da sam bezveze išao.

Hvala za info.
Ci-Nick

#9245 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Kralj Tvrtko I. wrote:Dobar "vajkiki"!

Solidna roba, dobre pristupačne cijene...
i dobro osvjetljeno i dobro klimatizirano.
U tržnom je zrak katastrofa ali sam primjetio da je u LC Waikikiju zrak dobar.
clio_dci120

#9246 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Mah, krenuh citati, vidim sve opleli po Rajvosa...kontaju tako uzeti glasove od ovih neukih jalijasa u gradu...Jedan od glavnih problema danasnjeg stanja u Zenici je taj mentalitet "uze nam Sarajevo sve, mi nemamo nista"...neka napisu koliko ljudi radi u Sarajevu, a pare trosi u Zenici...ovako djeluju skroz neozibljno...i to nam treba biti neka opozicija... :sad:
kurty

#9247 Re: Zeničani

Post by kurty »

N.N. wrote:Hoce li dizati komplet i ulicu Londza ili ce samo sarati trotoare crvenom bojom ? :-D

Londza i Talica brdo se rade... kod robne kuce ide kruzni ( na spoju te dvije ulice)
N.N.

#9248 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Cuj to !? :D
Svaka cast ako je tako, samo neka se radi... :thumbup:

p.s. to krece nekad uskoro, ovih dana ?

I da li u to spada i rekonstrukcija trga Uglovnice ?
channel10

#9249 Re: Zeničani

Post by channel10 »

A grob ih je.. Cuj kruzni će ubaciti kod bege...sjebat će grad toliko da ga ljudi neće prepoznati, ko unazad 7-8 godina nije bio u njemu... Jebem ti sve seljake ovog svijeta.. Ebo im kruzni mater u p...da Bog da im u kući bio..
Casual's

#9250 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:A grob ih je.. Cuj kruzni će ubaciti kod bege...sjebat će grad toliko da ga ljudi neće prepoznati, ko unazad 7-8 godina nije bio u njemu... Jebem ti sve seljake ovog svijeta.. Ebo im kruzni mater u p...da Bog da im u kući bio..
Zasto ne kruzni? Boze sacuvaj.

@kurty planira li se radit trg Alije?
Post Reply