GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#9226 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

jbt ovdje sva rasprava ide ko ce kome suknuti i neke prepirke i netrpeljivosti izmedju sebe
crnoplavo

#9227 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

Edin H. wrote:
crnoplavo wrote:"nije gras samo vozaci gospodo predsjedavajuca, ima tamo i cistacica..."

:lol:
Jeli to iz stranke Zelenih? :razz:
cardzic, jer je predsjedavajuca rekla da ne zna vozit tramvaj, doduse rekao je "mogu ja bit i revizor a nek ministar vozi"
:D
gidra

#9228 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gidra »

Panini wrote:Zaista je ovo dno dna i poraz kompletne vlade i skupstine KS, da ustane jedan polupismeni sindikalista i kao on sada poziva vozace da voze a sta je radio 8 dana? Sto je tek sada podnesena krivicna prijava protiv neodgovornih uposlenika grasa, sta je radio ovaj ekspert Zeljkovic 8 dana zajedno sa ministrom Bubicom. Svi su se oni okoristili od ove situacije, prvi Zeljkoovic je uzeo velike pare za dogovor sa alternativnim prevoznicima. Pa ovo je veliki poraz kompletne vlade koja je sada priznala da je sindikat i par sindikalaca iznad vlade i zakona fuj
Lagumdzijin dupelizac kme kme
skafiskafsnjak

#9229 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by skafiskafsnjak »

oni imaju vremena da raspravljaju sta je diskusija, a sta replika. a da ne govorim o idiotu Backovicu koji drzi ruku u dzepu dok prica u skupstini

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
Panini

#9230 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Panini »

Dirni u SDA i odmah krece etiketiranje :lol:

Zasto Vlada KS ne podnese ostavku jer nije bila u stanju rijesiti problem GRASa? Zasto nisu izvrsili pritisak na tuzilastvo i jos jutros uhpasili Bimu Jusufranica, blokirali mu svu imovinu i racune?
bogumila

#9231 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bogumila »

evo nesto zanimljivije od replike>

SARAJEVO - Putnički automobil marke „mercedes“, parkiran kraj spomenika Vječna vatra u najužem centru Sarajeva, izazvao je pažnju, ali i nevjericu prolaznika danas u popodnevnim satima, javio je novinar agencije Anadolija. Vozač automobila je prvo provezao svoju limuzinu kroz ulicu Ferhadija, koja je inače pješačka zona, i potom se parkirao uz sam spomenik Vječna vatra.

Prema navodima očevidaca, „mercedesom“ je upravljao mladić od oko 25-26 godina, koji je, nakon što je parkirao automobil, izašao iz vozila, uzeo jaknu i odšetao ulicom Mula Mustafe Bašeskije.

Policija je automobil i spomenik ogradila žutom trakom i počela potragu za vozačem.

Na mjesto događaja izašla je i ekipa preduzeća Sarajevogas kako bi isključila plinsku instalaciju na spomeniku Vječna vatra.

////////////////

e sta neces cuti, danas je neki potpuno ludacki dan :lol: :lol: :lol: :lol:
bogumila

#9232 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bogumila »

imaju i slike baj d vej
hhaarree

#9233 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

oj al ovaj smara brate, haj idi ba malo prodisi zapali koju, nmg da pratim situvaciju od tebe
Edin H.

#9234 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

crnoplavo wrote:
Edin H. wrote:
crnoplavo wrote:"nije gras samo vozaci gospodo predsjedavajuca, ima tamo i cistacica..."

:lol:
Jeli to iz stranke Zelenih? :razz:
cardzic, jer je predsjedavajuca rekla da ne zna vozit tramvaj, doduse rekao je "mogu ja bit i revizor a nek ministar vozi" :D
Hvala :dance:

Znaci konstruktivna i relevantna se rasprava vodi :D
emigrazione

#9235 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by emigrazione »

Zagi je bog:-D
Nema tog problema za koje ovaj covjek nema rjesenje
uglavnomja

#9236 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

evo dine, nista sad, ispuhao, kaze umorni smo... :zzzz:

15 minuta pauze :zzzz:
gidra

#9237 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gidra »

Panini wrote:Dirni u SDA i odmah krece etiketiranje :lol:

Zasto Vlada KS ne podnese ostavku jer nije bila u stanju rijesiti problem GRASa? Zasto nisu izvrsili pritisak na tuzilastvo i jos jutros uhpasili Bimu Jusufranica, blokirali mu svu imovinu i racune?
Normalno kad si preofiran. Pročitaj moje postove i vidjet ćeš da nigdje ne podržavam SDA, lopovi bili i ostali. Ali vi crveni kmeri ste najveći šljam i hinje ovog naroda. Kako će bolan izvršiti pritisak kad je tužiteljica SDP-ovka. I sta kažu Lagumdžija i Hadžić o ovakvom stanju?
dresdener78

#9238 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

Opet ona nesretna privatizacija....

Situacija na ulicama, takva kakva sada jeste, je demo-verzija budućeg stanja privatiziranog javnog saobraćaja na divlji način.
- Privatnik ni u kojem slučaju neće koristiti tramvaje ni trolejbuse pošto njihova obnova je veoma skupa i za privatan džep NIJE ATRAKTIVNA. Znam da mnogi foteljaši maštaju o zamjeni tramvajske pruge za još dvije putne trake sa asfaltnom površinom. Bez šina, naravno. A mnogi profiteri/biznismeni maštaju npr. o šoping centru na mjestu remize.
- To će značiti još više automobila i totalnu blokadu prolazećih autobusa, jer javni saobraćaj neće više imati odvojen prostor na ulici gdje auta ne mogu smetati - ili samo minimalno. Tipična pojava biću autobusi zaglavljeni u beskrajnoj gužvi.
- Saobraćaj će se odvijati samo na linijama koje su profitabilne, jer privatnik nije neko dobrotvorno društvo.
- Kanton očigledno želi da sebi opere ruke, da se riješi bremena koje danas predstavlja GRAS sa 120-150 miliona KM duga potrebom hitnih investicija u obnovu, i u kojem vlada totalna anarhija.
- Kanton i grad će zauvijek izgubiti mogućnost nekog utjecaja na razvoj javnog saobraćaja ali to ne predstavlja očigledno problem za nikoga.

Nema volje za rješenje situacije ni na jednoj strani. To što su učinili uposlenici GRAS-a je ružno, ali čini mi se da su samo upali u zamku napravljenu od foteljaša. Ova situacija izaziva opravdan gnjev građana, dakle foteljaši će dobiti podršku javnosti u definitivnoj likvidaciji GRAS-a. Dakle u ovom trenutku skoro svaki političar može računati na podršku javnosti u slučaju rastjerivanja GRAS-ovaca, i ubrzane prodaje firme nekom profiteru za sitne pare uz neku kovertu u svoj džep. Reanimacija i modernizacija sarajevskog javnog saobraćaja je veliko finansijsko brijeme, Kanton očigledno nema niti para niti volje za to. Samo u tramvaje, koji su godinama zanemareni, bi morali hitno uložiti desetine miliona KM. Dakle umjesto javnog će biti saobraćaj samo komercijalan, privatan. Maršrutke.
:(
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9239 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JoseMujica »

Samo pratite koje novine podrzavaju koga i skontate odmah ko je iza svega
gidra

#9240 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gidra »

JoseMujica wrote:Samo pratite koje novine podrzavaju koga i skontate odmah ko je iza svega
ma ne trebaju ni novine, upališ pola sata TVSA i samo ti se sve kaže.
convict

#9241 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by convict »

.
Last edited by convict on 15/02/2014 01:04, edited 1 time in total.
mikasa

#9242 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mikasa »

a mozes otici na SASE i vidjeti koliko su skocile cijene dionica Centrotransa.. :x
FreakyStyley

#9243 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

CVIKERASH wrote:Raif Beba Krijestorac
DRAGI MOJI SUGRADANI JUTROS JE PECANAC POSTOVANJEPORUCIO AKORADNICI SE NE RIJESI U 11 SATI NA SJEDNICI DA CE POLICIJA UCI U GRAS RADNICI PORUCUJUDA MOGU UCI SALAMO PREKO NJIHOVIH TIJELA OD OVAKVE VLADE I TO JE MOGUCZATO U 12 SATI SVI PRED GRAS
about an hour ago

3 people like this.
Selvedina Kahvic-koso specijalci su ispred grasa i pokušavaju uči a onaj ko ih je poslao ne dočekao juto
18 minutes ago · 1
Maida Koso BUDELI MI FALILA BRATU I DLAKA S GLAVE NECU BIRATI SRESTVA DA JE DOSLA I ARMIJA ......
10 minutes ago
Snjezana Milicevic-Bastinac zezate???
7 minutes ago
Maida Koso JA SE NIKAD NE ZEZAM A POGOTOVO KAD JE RIJEC O MOM OKU
5 minutes ago
Snjezana Milicevic-Bastinac nisam u toku, jeli počela sjednica, muž mi se ne javlja

:lol: :lol: :lol:
a few seconds ago
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Budeli je prejako! Srestva hahahhaha
hhaarree

#9244 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

convict wrote:Je li gotova sjednica ili će biti nastavak? Jesu li bilo šta dogovorili?
dogovorili nisu, nastavak za "15" minuta, a njima je minuta sat pa ti vidi :mrgreen:
akcid

#9245 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by akcid »

Ministar Bubica izjavljuje da zaposlenicima GRAS-a prijeti kolektivni otkaz. Vjerovatno ima neke svoje informacije da u Sarajevu ima bezbroj nezaposlenih vozača tramvaja, trolejbusa, autobusa, mehaničara za teška vozila, itd., posebno vozača sa iskustvom, koji će promptno zamijeniti otpuštene GRAS-ovce :-)

Pa čime razmišlja taj čovjek, prosto je nevjerovatno kakve nebuloze smišlja i provodi ovaj ministar :?
Panini

#9246 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Panini »

I treba da ima, on je znao po 6 ispita polagati u jednom danu, veliki kapacitet je zastupnik Kifla. Trebali bi ga imenovati za stecajnog upravnika u grasu da ga razduzi ko sto je svojevremeno razduzio KK Bosna.
Jay Gatsby

#9247 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Jay Gatsby »

Alfons Kauders wrote:
uglavnomja wrote:
Alfons Kauders wrote:
rekao sam za struju i vodu...

a sto se tice zdravstva, skolstva, murije, sudstva itd.... sto se mene tice neka sutra idu kucama i nek se ne vracaju
ocito nemas djece, a, srecom, niko ti nije bolestan :-)

drugacije bi tamburao kad bi imao 2/3 komada oko 10 godina kako came u kuci po citav dan, nepismeni, a ti moras dati otkaz da ih cuvas ili platiti zenu da ih cuva...

o doktorima da ne pricam :roll:

hebat ga, mogu shvatiti da ne volis dinu i automatski moras pljunuti (hr0knuti) na sve sto kaze, ali sad si ukakio i sefa i stanicu
svi mi bolesni :D ukljucujuci mene :D

kako bi tamburao? jutros dogovarao pregled, 60 markica... cca pola sata zajebancije... i to kod najjaceg doktora za te stvari kojeg sam mogao naci u gradu... sta mislis druze kako bi prosao da idem regularno? do doma zdravlja po uputnicu, pa do bolnice, pa nista, pa opet, pa cekaj, pa uleti bocu pica il neki kurac... i u tom mi prodje sedmica, kosta me nekoliko puta vise nego privatluk...

to i jest jebeni problem javnog sektora - sto misle da su nezamjenjivi...

a za dinu me zivo zaboli kurac
Sve OK, ali je samo pitanje gdje je taj najjači doktor završio školu. Ako je na državnom faksu (tj. u javnom sektoru), priča pada u vodu.
Laki Topalović

#9248 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Laki Topalović »

Ako krene GRAS,sve će biti po starom.Molim boga da se ne desi.Mislim da je ovaj grad sazrio za jednu dobru deratizaciju.O višim nivoima vlasti da ne govorim.Oni su toga svjesni u Kantonu.Znaju da izlaza nema.Prolongirati mogu ali samo na kratko vrijeme.Pare su uzimane iz GRAS-a,još malo pa 20 godina.Mislim da ćemo u bliskoj budućnosti morati platiti cijenu,ako ništa,a ono radi naše sudbine i sudbine naše djece.U par postova od ranije sam malo okretao na šalu ali ovo ne ide na dobro.Niko u vladi ne ofira nikoga a svi znaju gdje su problemi.Nema imena iz prošlih menadžmenta,Razlog:svi su u talu.I ONI to znaju dobro.Što kaže Vikara "u mojoj jedinici su svi bili DOBROVOLJCI.NIKOME NIJE TREBAO POZIV ZA ODBRANU NAŠE ZEMLJE".Ako ti ,sada stariji ljudi skoče uz pomoč čestite omladine i studenata..............biće kurovito.
Nisrin

#9249 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

PRORADIO GRAS!!!! :D
Pitarrr82

#9250 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

Jesu im ovo uplatili ili su se prepali pa krecu?
Post Reply