Man of steel wrote:gorgonzola wrote:
za ovo boldirano, reci cu da se zajebavas, jer ozbiljan covjek ovo ne moze napisati
Možda si ti pobliže upoznat se neimarom i bivšim načelnikom opštine Novi Grad Damirom Hadžićem pa imaš drugačija iskustva,
ali koliko ja znam za gradnju hotela ti je potrebna zemlja,lova i urbanistička dozvola koju izdaje posebna komisija.
Ali to nije tema ove emisije...
Stvarno covjek ne zna da li se neki ovdje zejabavaju, da li pisu samo da bi nesto napisali, ili zive u Finskoj pa su na ovim temama k'o s Marsa da su pali...
Na pdf-u Sarajevo, na razlicitim temama koje se ticu gradnje u nasem radu, napisao sam sigurno preko sotinu postova na temu "gradjevinskog i arhitektonskog" kriminala, sa imenima, datumima, detaljima samih prevara, a onda i raznih sudskih procesa koji su, ZNA SE KAKO, zavrsavali... pocevsi od cetnika Limica i Forkapice i njihovog silovanja grada osamdesetih godina, preko zavoda za planiranje i izgradnju kao legla korumpiranih diletanata i nerealizovanih arhitekata, pa do njihovih nasljednika, podrumasa Bakira, njegovog potrcka Saida Jamakovica, te olosa koji ih je pratio.
Sto se tice teme kako se u Sarajevu gradi hotel....

Najbolje ti je da pitas vlasnika hotela Astra

... jos je to uze jezgro grada... e sad samo zamisli kako taj proces tece na jednoj Ilidzi, s onakvim korpumpiranim SDA glavesinama s jedne, te sa narko dilerom s druge strane... Mora da je camio cekajuci urbanisticku i misljenje "posebne komisije"...
Inace, kako se u Sarajevu gradi, bez obzira da li se radilo o ovoj kriminogenoj organizaciji zvanoj SDA, ili copycat strankama poput SDP-a i njima slicnih, najbolje govori razgovor velikog SDA-ovog govornika, uglednog clana ekspertne kifla-jogurt vlade, Zukica, i jednog od SDA-ovih dugogodisnjih sticenika, Zike Turkovica.
http://--- NO LINKS ---/clanak/2524618141214/