Znaci moglo bio se vrlo lako desiti da su to njegova original sjedala, sad jesu li lijepa ili ne za kabrio o tome se da razgovarati, ali a sto se epohe tice nece biti bas do sredine 80-ih, zadnji proizveden 20.12.1979.Ommadawn wrote:To su imali oni Tristaći 1500E, došli negdje sredinom osamdesetih. A karirani dezen su, čini mi se, imali svi zadnje godine proizvodnje.tempuser wrote:Nisam siguran, ali kao da se u nekom malom mozgu sjecam da su neki tristaci imali sjedala sa integrisanim naslonom za glavu aka pilotska sjedala kakve je imao stojadin SC i to crno-bijeli karirani dezen. Na slici su crno-zute navlake a ispod su sjedela koja me oblikom podsjecaju pravo na ta kojih se sjecam. @bitanga bi se mogao sjecati bolje.Ommadawn wrote:
Sjedišta promijeniti, staviti neka normalnija, po mogućnosti original ili retro-sportska.
Mada i ta sjedišta ne bi bila lijepa na kabriolet-verziji.
Papanluk na automobilima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#9226 Re: Papanluk na automobilima
- Ommadawn
#9227 Re: Papanluk na automobilima
Izvini, do mene je. Htjedoh napisati sedamdesetih. Tamo negdje 1974 godine su uradili "update" u Zastavi, smjestili ručicu mjenjača između sjedišta i još neke šminke u interijeru.tempuser wrote:
Znaci moglo bio se vrlo lako desiti da su to njegova original sjedala, sad jesu li lijepa ili ne za kabrio o tome se da razgovarati, ali a sto se epohe tice nece biti bas do sredine 80-ih, zadnji proizveden 20.12.1979.
-
530i
#9228 Re: Papanluk na automobilima
Ova sjedišta su deblja i imaju ove bočne stranice izražene, nisu takva bila nikad u Zastavama. Skarabudženo kao i ostatak auta 
-
citroen xm
#9229 Re: Papanluk na automobilima
Meni je ovaj Tristać ružan i nezgrapan. Zamisao nije loša, ali finiš jako loš. Na ovakvim autima su detalji sve, a ovde je to najgori dio.
Staviću jednom slike Ami 8 kabrioleta iz ZG napravljenog od karavana i sa ubačenim motorom od GS-a. Čisto da vidite šta je dobar rad. Na žalost tvorac i vlasnik je rano napustio ovaj svijet.
Staviću jednom slike Ami 8 kabrioleta iz ZG napravljenog od karavana i sa ubačenim motorom od GS-a. Čisto da vidite šta je dobar rad. Na žalost tvorac i vlasnik je rano napustio ovaj svijet.
- supercali
#9230 Re: Papanluk na automobilima
Meni nije los tristac samo da nema sipku tu
Detalji kao felge sjedista i sl se mogu lako ispraviti
Detalji kao felge sjedista i sl se mogu lako ispraviti
-
tempuser
#9231 Re: Papanluk na automobilima
I taj Ami je zbrda-zdola improvizacija, a ne kritikuju koliko bi auto zasluzio samo zato sto je pok. vlasnik koji je ga je pravio Citro entuzijasta.citroen xm wrote:Meni je ovaj Tristać ružan i nezgrapan. Zamisao nije loša, ali finiš jako loš. Na ovakvim autima su detalji sve, a ovde je to najgori dio.
-
citroen xm
#9232 Re: Papanluk na automobilima
Ami je baš profi urađen i obišao je masu susreta. Jedina stvar koja mi se nije svidjela su sjedišta od Xsare. Pratio sam radove od samoga starta i nigdje se nije štedilo. Ne znam da li mislimo na istog?
-
tempuser
#9233 Re: Papanluk na automobilima
Obisao masu susreta ne zbog kvalitete prerade nego zbog vlasnika. Daleko je to od profi, a ako si pratio projekat onda si upratio petljavine i rjesenja roll bara i krova kao i gepeka.citroen xm wrote:Ami je baš profi urađen i obišao je masu susreta. Jedina stvar koja mi se nije svidjela su sjedišta od Xsare. Pratio sam radove od samoga starta i nigdje se nije štedilo. Ne znam da li mislimo na istog?
-
citroen xm
#9234 Re: Papanluk na automobilima
Ma dobro, mislio sam profi za kućne uslove rada. Tačno za rol bar, ali na kraju je sve odlično ispalo. I krov i gepek. To su poslovi gdje nikada ne znaš šta te očekuje.
Meni je ovo perfekcija, nebitno što je Citroen i što sam imao dobro mišljenje o vlasniku. Da je bilo ko uradio neko auto ovako, rekao bih isto. [emoji106]

Meni je ovo perfekcija, nebitno što je Citroen i što sam imao dobro mišljenje o vlasniku. Da je bilo ko uradio neko auto ovako, rekao bih isto. [emoji106]

-
tempuser
#9235 Re: Papanluk na automobilima
Pa svi rade prema kucnim uslovima rada. Vidis kako se estetika mijenja kad se skine krov i kad pojavi rollbar kako to odjednom sve igleda nakaradnije, a vrata neproporcionalno kratka s obzirom na duzinu auta (jer nema Amia sa 2 vrata(. Sve te petljavine sa rollbarovima i krovovima koji se nesto motaju i slazu odnosno postavljaju satima su jednaka improvizacija, da ne kazem ciganija izmedju zelja, znanja i mogucnosti. Zna se mkako to treba da izgleda. Treba ipak biti objektivan, nije dedin Ami bas tako idealan niti je Tristac toliko los...
image upload
image upload- insomnia78
#9236 Re: Papanluk na automobilima
Napravljena su dva modela kabrioleta Ami super xc

-
tempuser
#9237 Re: Papanluk na automobilima
I sad vidis razliku izmedju sam svoj majstor improvizacije u kojoj se su se pojavila zadnja sjedala i gepek 40 cm kraci i kad to uradi fabrika.
-
citroen xm
#9238 Re: Papanluk na automobilima
Dobro, ukusi su različiti. Meni je Dedin oku privlačniji i poželjniji. A Tristać mi je totalno loš.
- commendatore
- mayab
-
tempuser
#9242 Re: Papanluk na automobilima
Razumijem subjektivnost spram marke i to sto si pratio projekat i da je ljepota u oku posmatraca ali si malo pretjerao sa epitetima za Amia oko prof. izrade itd. Ami bas kao i Tristac su amaterska kucna radinost, ljepsa ili ruznija o tome se moze razgovarati, ali ista kategorija, u tome je poenta. Pok. Deda je pravio kopiju 2-sjeda iz cega je ispao 4-sjed sa 2 vrata pri cemu su vrata od 4-sjeda (navano nema Amia sa 2 vrata) - bas kao i Tristac. Tu je dalje i strukturalna cvrstoca, deda je pravio neki hibrid gepek koji ide do branika kao na Amiu 8, dok je na originalu zadnji vezni lim fiksan, a gepek kao na Amiu 6. Osim vizelne disproporcije i strukturalne cvrstoce mozes li misliti kakav gimnasticar moras biti da se izmedju prednjeg sjedala i roll bara provuces na zadnje sledalo kad je krov spusten. Sve su to cake i sitnice koje prave razliku.citroen xm wrote:Dobro, ukusi su različiti. Meni je Dedin oku privlačniji i poželjniji. A Tristać mi je totalno loš.
-
citroen xm
#9243 Re: Papanluk na automobilima
Pazi, nema to nikakve veze sa tim što volim Citroen. Jednostavno mi se sviđa kako je ispalo auto izuzev boje sjedišta što sam mu i svojevremeno rekao. Strukturna čvrstoća nije upitna jer je Ami iz A serije i ima pravu šasiju, možeš ga sjeći kako hoćeš. Sviđa mi se i finalni izgled koji je mnogo bolje urađen od Tristaća. Ami ima sve ukrase koji pripadaju njegovoj epohi dok je najveća moja zamjerka Tristaću nabacivanje detalja bez ikakvog reda. Možda sam pretjerao u riječi profesionalno, ali smatram da je posao odlično odrađen posao. Kvalitetno sigurno.
-
vozackii
- relax11
#9245 Re: Papanluk na automobilima
Danas sam bas gledo ovaj golf na piku, ali nisam gledao pod detaljno
- mayab
-
tempuser
#9248 Re: Papanluk na automobilima
Sto se kaze ljepota je u oku posmatraca, a kao sto napisah, posao moze biti bolje ili losije uradjen, ti to na slikama ne mozes znati, ali u oba slucaja to je ista kategorija tj kucna radinost.citroen xm wrote:Pazi, nema to nikakve veze sa tim što volim Citroen. Jednostavno mi se sviđa kako je ispalo auto izuzev boje sjedišta što sam mu i svojevremeno rekao. Strukturna čvrstoća nije upitna jer je Ami iz A serije i ima pravu šasiju, možeš ga sjeći kako hoćeš. Sviđa mi se i finalni izgled koji je mnogo bolje urađen od Tristaća. Ami ima sve ukrase koji pripadaju njegovoj epohi dok je najveća moja zamjerka Tristaću nabacivanje detalja bez ikakvog reda. Možda sam pretjerao u riječi profesionalno, ali smatram da je posao odlično odrađen posao. Kvalitetno sigurno.
- amar1994
#9249 Re: Papanluk na automobilima
praktikularni filter
- hellhammer
#9250 Re: Papanluk na automobilima
kakav zamajac ima sto *piva* sto rekli dalmatinciamar1994 wrote:praktikularni filter![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()