IRAN

Post Reply
salik79

#9226 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:Procitaj o cemu se radi. Ne mogu sjediti zajedno na zicari zene i muskarci.

Nije policiju drzava poslala na planine zato sto to niko ne radi, nego naprotiv, zato sto mnogi rade. Treba to malo u red dovest.
I ti vjerujes u to?! :mrgreen: A sta je, onda, sa ovim pomijesanim mladim naucnicima?! Drzava i njeni organi bili na prezentaciji i niko nije reagovao?! Hmmmm, cudno :roll:
Avetinho

#9227 Re: IRAN

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:Procitaj o cemu se radi. Ne mogu sjediti zajedno na zicari zene i muskarci.

Nije policiju drzava poslala na planine zato sto to niko ne radi, nego naprotiv, zato sto mnogi rade. Treba to malo u red dovest.
I ti vjerujes u to?! :mrgreen: A sta je, onda, sa ovim pomijesanim mladim naucnicima?! Drzava i njeni organi bili na prezentaciji i niko nije reagovao?! Hmmmm, cudno :roll:
Sjede na zicari jedno do drugog i dirkaju se nogicama, a mozda i rukicama. Tezak prekrsaj, treba to kamenovat.
salik79

#9228 Re: IRAN

Post by salik79 »

Primjetis li ti da se ovi na prezentaciji "guzvaju", sto je - priznat ces - puno gore od sjedenja na zicari. Ljudi vas, ba, demantuju svakodnevno. I to ono potpuno nonsalantno, bez da nesto dokazuju. Ja postavih xyz slika gdje su muskarci i zene izmjesani, ocekujem da me demantujes i pratecim slikama uz te "clanke" o kojima govoris.
Avetinho

#9229 Re: IRAN

Post by Avetinho »

salik79 wrote:Primjetis li ti da se ovi na prezentaciji "guzvaju", sto je - priznat ces - puno gore od sjedenja na zicari. Ljudi vas, ba, demantuju svakodnevno. I to ono potpuno nonsalantno, bez da nesto dokazuju. Ja postavih xyz slika gdje su muskarci i zene izmjesani, ocekujem da me demantujes i pratecim slikama uz te "clanke" o kojima govoris.
Nece covjek da cita, pa eto ti. SJEDE NA ZICARI JEDNO DO DRUGOGA. TO PROGONE. Ovi iz tvoje gomilice nisu sami na zicari. Ne vidis razliku?

Kao poredjenje, nije Gestapo progonio Jevreje tamo gdje ih nema, nego tamo gdje ih ima.
Challenger__

#9230 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Jeste, a ne daju ni pederima da se oplođavaju. Kakav zločinački režim.
salik79

#9231 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
salik79 wrote:Primjetis li ti da se ovi na prezentaciji "guzvaju", sto je - priznat ces - puno gore od sjedenja na zicari. Ljudi vas, ba, demantuju svakodnevno. I to ono potpuno nonsalantno, bez da nesto dokazuju. Ja postavih xyz slika gdje su muskarci i zene izmjesani, ocekujem da me demantujes i pratecim slikama uz te "clanke" o kojima govoris.
Nece covjek da cita, pa eto ti. SJEDE NA ZICARI JEDNO DO DRUGOGA. TO PROGONE. Ovi iz tvoje gomilice nisu sami na zicari. Ne vidis razliku?

Kao poredjenje, nije Gestapo progonio Jevreje tamo gdje ih nema, nego tamo gdje ih ima.
Evo prilog, pogledaj, ocijeni, poslije pogledaj i more ostalih clipova i na kraju postavi barem jedan jedini kontraargument, u vidu videopriloga, a vjerujem da ti nece biti tesko naci tu famoznu policiju u akciji, posto skoro svaki Iranac/Iranka posjeduje mobitel sa kamerom:
https://youtu.be/DwyvZ-ciCiI
salik79

#9232 Re: IRAN

Post by salik79 »

Jos malo "ugnjetavanih" hanuma, dok im se "gaze sva prava" na skijaskim pistama:

https://youtu.be/mhcjf_Z9yNQ
Opetja033

#9233 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Jeste, a ne daju ni pederima da se oplođavaju. Kakav zločinački režim.
Iranci su rijesili taj problem. Mislim da su jedina (a zasigurno su medju rijetkim) muslimanska zemlja koja dozvoljava operacije sa ciljem promjene spola. :mrgreen:
Skoknes do Teherana sa "prtljagom" i vratis se samo sa rucnim. :mrgreen:
mirsek

#9234 Re: IRAN

Post by mirsek »

walter kurtz wrote:sta ima novo kod zlih sija :mrgreen:
Sa malim zakasnjenjem, welcome back :sinbad:
walter kurtz

#9235 Re: IRAN

Post by walter kurtz »

mirsek wrote:
walter kurtz wrote:sta ima novo kod zlih sija :mrgreen:
Sa malim zakasnjenjem, welcome back :sinbad:
:kiss:
insomnia78

#9236 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

"Zid ljubaznosti"
https://twitter.com/itele/status/679767732590514176
Sirom zemlje ljudi skupljaju stvari i doniraju beskucnicima na koristenje
salik79

#9237 Re: IRAN

Post by salik79 »

Iran’s Christians celebrate Christmas

Image
As Christians around the world celebrate Christmas, the holiday season is also observed in Iran.

There are about 150,000 Christians living in Iran, most of them Armenians, who celebrate Christmas in churches and at home.

Iran’s Christian Armenian minority has been storming the gift shops in Tehran, buying them out of all their ornaments, Santa figures and pine trees to hang in their stores and homes.

Christmas trees decorated with red, green and gold gift boxes placed behind shop windows or at the entrances of different shopping malls and hotels can be seen, especially in the Christian neighborhoods of Tehran.

Decorated trees, along with Nativity scenes of the Virgin Mary, Joseph and baby Jesus, can also be seen in shops along Mirza Shirazi Avenue and Ostaad Nejatollahi (Villa Avenue) and its surrounding neighborhoods in central Tehran, where many Iranian Christians reside.

Some Iranian Christians celebrate Christmas on Dec. 25 and New Years’ on Jan. 1, while Armenians celebrate Christmas at the same time as the Epiphany on Jan. 6.

Despite being a minority, Iran’s Christians, Jews and Zoroastrians are recognized as established religious minorities and are represented in parliament, and also enjoy freedom to practice their religions and perform their religious rituals.

In recent years, municipal authorities have also put up banners celebrating the birth of Jesus on many main streets and at the St. Sarkis Armenian Church on Villa Avenue, where a service is held every year.

Unlike other countries in the region where public celebration of Christmas is limited to hotels frequented by foreigners, there is no such restriction in Tehran. The sale of Christmas ornaments, which during the first years of the Islamic Revolution was limited to Christian districts, can now be seen around town.

In fact, festive Christmas decoration and celebration take place throughout the country, specifically in major cities such as Esfahan, Shiraz, Tabriz and even religious cities such as Mashhad.

Merry Christmas to all Christians in Iran and anywhere in the world

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

I jedna mahsuzija za @Avetinha i njegovu "ski-police" :D

Image

Da li je ovo "gore" od sjedenja na zicari?! 8-) :mrgreen:
shin

#9238 Re: IRAN

Post by shin »

Sve bih ja ovo pobacao sa zgrada.
insomnia78

#9239 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Je l' ovo i krscanke moraju biti pokrivene?
:)
zvizdan

#9240 Re: IRAN

Post by zvizdan »

insomnia78 wrote:Je l' ovo i krscanke moraju biti pokrivene?
Jel ono u Francuskoj zabranjen muslimankama hidzab u skolama?
salik79

#9241 Re: IRAN

Post by salik79 »

zvizdan wrote:
Jel ono u Francuskoj zabranjen muslimankama hidzab u skolama?
:lol: :D :thumbup: :kiss:
salik79

#9242 Re: IRAN

Post by salik79 »

Nadji mi jednu jedinu sliku, ikonu, kip, bilo sta, na kojoj hz Marija (Merjem) nije ovako pokrivena!!!?
salik79

#9243 Re: IRAN

Post by salik79 »

shin wrote:Sve bih ja ovo pobacao sa zgrada.
Po "sunetu"!
insomnia78

#9244 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Wow :D :D :D
Vi se fakat ne razlikujete od ovih, naopakih
Dvije strane iste medalje

Jeste, zabranjeno je pokrivanje u skolama, zabranjeno je svako isticanje religijskih simbola, u sta spadaju marama, jevrejska "kipa" kao i krizevi/krstovi u skolama
Ovo ne vazi za visokoskolske ustanove
salik79

#9245 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Wow :D :D :D

Jeste, zabranjeno je pokrivanje u skolama, zabranjeno je svako isticanje religijskih simbola, u sta spadaju marama, jevrejska "kipa" kao i krizevi/krstovi u skolama
Tamam. Jesu li ono u Svicarskoj zabranjene munare?!
salik79

#9246 Re: IRAN

Post by salik79 »

Usput, probaj se potruditi oko zadatka koji sam ti dao u vezi sv. Marije!
zvizdan

#9247 Re: IRAN

Post by zvizdan »

insomnia78 wrote:Wow :D :D :D

I sta je poenta? Francuzi imaju pravo u svojoj drzavi donositi zakone kakve hoce, ali Iranci u svojoj ne bi smjeli? Usput, zabrana hidzaba direktno i bolno krsi vjerske osjecaje mnogih muslimanki, dok to sto krscanka stavi maramu na glavu ne vrijedja njene vjerske osjecaje. Ali vazno je pljucnuti, jel de? Doduse, mogao si, vala, iskoristiti priliku i za kakvu prigodnu glorifikaciju Izraela.
Challenger__

#9248 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Salik, Zviz...

Vrijeme međunarodne kriminalizacije Islamske Republike Iran je neminovna prošlost. Iza nje su dani izolacije, a ispred nje dani međunarodne afirmacije. Koga briga za hejtere...

"psi laju karavani prolaze..."
Mlohavi

#9249 Re: IRAN

Post by Mlohavi »

Moze mi ko srediti povoljno, pristojno ljetovanje naredne godine u Iranu?
Oduzim se tako sto cu braniti Iran na forumu narednih par godina. Isto vrijedi i za Izrael, pa eto skontajte se. 8)
salik79

#9250 Re: IRAN

Post by salik79 »

TABRIZ:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image