Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- hellhammer
#9226 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ljudi nemaju predstave koliko ljetna guma na niskim temperaturama postaje tvrda, cak u za vrijeme suhe ceste prije nekih 12 godina kada sam polagao je bila obaveza da se po dobijanju vozacke radi jedan cjelodnevni test na testnom poligonu kod öeamtc. Sa raznim gumama i raznim isprovociranim situacijama na terenu pri relativno malim brzinama. Kada sam vidio rezultate premium guma sa ovim losijeg ranga sam si rekao samo premium guma dolazi u obzir. Naprmjer neka losa guma ima karakteeistike na mokrom kao mishelin ali na klizavoj podlozi gdje je bilo kao ulja nekog su deset stepenica ispod. Gdje premium stajao na klizavoj podlozi tu su ove slabije gume isle i po 10 metara duze. Izgleda neki uzmu neke no name gume pa vele nema veze polako cu pa pizdi 10 vozaca iza njega
- drug_profi
#9227 Re: Dolazi zima - zimske gume
hellhammer wrote:Ljudi nemaju predstave koliko ljetna guma na niskim temperaturama postaje tvrda, cak u za vrijeme suhe ceste prije nekih 12 godina kada sam polagao je bila obaveza da se po dobijanju vozacke radi jedan cjelodnevni test na testnom poligonu kod öeamtc. Sa raznim gumama i raznim isprovociranim situacijama na terenu pri relativno malim brzinama. Kada sam vidio rezultate premium guma sa ovim losijeg ranga sam si rekao samo premium guma dolazi u obzir. Naprmjer neka losa guma ima karakteeistike na mokrom kao mishelin ali na klizavoj podlozi gdje je bilo kao ulja nekog su deset stepenica ispod. Gdje premium stajao na klizavoj podlozi tu su ove slabije gume isle i po 10 metara duze. Izgleda neki uzmu neke no name gume pa vele nema veze polako cu pa pizdi 10 vozaca iza njega
Dobar feedback za sve koji misle ta je sve to isto.
I svaka cast Austriji kako radi na edukaciji i preventivi.
Ako gdje sretnes Von Habsburga, reci da se izvinjavamo zbog Gavrila i da ih molimo da nas opet okupiraju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9228 Re: Dolazi zima - zimske gume
https://www.facebook.com/SavaTrgovinaSa ... 5351974053
Odlicna ponuda, ko vec nije kupio u ovoj dimenziji.
-
Me_again
#9229 Re: Dolazi zima - zimske gume
konektovan wrote:https://www.facebook.com/SavaTrgovinaSa ... 5351974053
U toj dimenziji još nisam kupio, moram požuriti
Rade li nedeljom ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9230 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nisam 100% siguran, ali mislim da ne rade..Me_again wrote:konektovan wrote:https://www.facebook.com/SavaTrgovinaSa ... 5351974053
U toj dimenziji još nisam kupio, moram požuriti![]()
Rade li nedeljom ?
-
Me_again
#9231 Re: Dolazi zima - zimske gume
Malo si naletio na nagaznukonektovan wrote:Nisam 100% siguran, ali mislim da ne rade..Me_again wrote:konektovan wrote:https://www.facebook.com/SavaTrgovinaSa ... 5351974053
U toj dimenziji još nisam kupio, moram požuriti![]()
Rade li nedeljom ?
Hajmo spavati
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9232 Re: Dolazi zima - zimske gume
nije do njega...taka mu mashinaMe_again wrote:
Malo si naletio na nagaznu![]()
Hajmo spavati
-
Throttle
#9233 Re: Dolazi zima - zimske gume
Odakle je to, jel to hare metak 
Edit. nasao sam, haha
oznake sam skin'o niko ne zna sta vozim
Edit. nasao sam, haha
oznake sam skin'o niko ne zna sta vozim
- bitanga_sa_otesa
-
citroen xm
#9235 Re: Dolazi zima - zimske gume
Naravno da Tigar i neka premijum guma nisu isto, pa da li treba biti toliko naivan ili glup pa pomisliti da jesu. Ali kod nas se na forumima stvara jedna potpuno pogrešna slika, tj. da ako kupiš novu Tigar gumu potpisao si sebi smrnu presudu. Jest ali malo morgen.
Kada čovjek čita forum rekao bih da smo Švajcarska, a u stvari imamo vozni park prosječne starosti 18 godina od koga je 70% auta kupljeno na kredit koji žestoko ugrožava kućni budžet.
Vozio sam na svemu i svačemu i stavljam ruku na panj ako treba da sa novom Tigar ili Sava gumom niko neće ugroziti nikoga ako vozi normalno po propisima.
Naš problem su ovi sa svim mogućim premijum stvarima kojima auta najbolje leže u krivinama i imaju najdirektnije volane pa je za njih putna signalizacija debelo zastarila i treba povećati ograničenja duplo.
Kada čovjek čita forum rekao bih da smo Švajcarska, a u stvari imamo vozni park prosječne starosti 18 godina od koga je 70% auta kupljeno na kredit koji žestoko ugrožava kućni budžet.
Vozio sam na svemu i svačemu i stavljam ruku na panj ako treba da sa novom Tigar ili Sava gumom niko neće ugroziti nikoga ako vozi normalno po propisima.
Naš problem su ovi sa svim mogućim premijum stvarima kojima auta najbolje leže u krivinama i imaju najdirektnije volane pa je za njih putna signalizacija debelo zastarila i treba povećati ograničenja duplo.
- bitanga_sa_otesa
#9236 Re: Dolazi zima - zimske gume
napisah ja nedavno,sve vozaci trka skriveni u saobracaju,idealne putanje najvecom brzinom po snijegu i ledu ...svaki sampionat place za njima ...
-
Throttle
#9237 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ma Tigar moze proci prvu godinu, al vec iduce je za bacit, a trecu sezonu gluho bilo

-
citroen xm
#9238 Re: Dolazi zima - zimske gume
Vidi, ja vozio baš na takvim Tigrušama starim 3 godine sa autom bez ABS-a i ostalih daleko moderniji džidža. Da li ću ući u ginisa jer nisam nikoga okrznuo, niti sam gušio saobraćaj vožnjom ispod ograničenja? 
- bitanga_sa_otesa
#9239 Re: Dolazi zima - zimske gume
ma ti si bezveznjak,ne vozis premiJum automobil...nemamo sta diskutovati 
-
citroen xm
#9240 Re: Dolazi zima - zimske gume
Vozim Avdija ocam'!
-
LikeLike
#9241 Re: Dolazi zima - zimske gume
Na forumu se obicno samo supljiracitroen xm wrote:Naravno da Tigar i neka premijum guma nisu isto, pa da li treba biti toliko naivan ili glup pa pomisliti da jesu. Ali kod nas se na forumima stvara jedna potpuno pogrešna slika, tj. da ako kupiš novu Tigar gumu potpisao si sebi smrnu presudu. Jest ali malo morgen.
- amar1994
#9242 Re: Dolazi zima - zimske gume
jesul ti mekane plastike unutrimacitroen xm wrote:Vozim Avdija ocam'!
-
citroen xm
#9243 Re: Dolazi zima - zimske gume
Mehke ko duša. 
Ma ljudi kenjaju puno. Šta god da uradiš naći će se neko da kaže da nije dobro i da on ima bolje rješenje.
Ma ljudi kenjaju puno. Šta god da uradiš naći će se neko da kaže da nije dobro i da on ima bolje rješenje.
- amar1994
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9245 Re: Dolazi zima - zimske gume
Sto sirotinja zamisli bog ne moze ostvarit. Naravno sve tudjim kurcem se gloginje mlate 
- bersK
#9246 Re: Dolazi zima - zimske gume
tony montana wrote:Kod Tamek & Son na Skenderiji nikad više. Stavljali mi injekciju u gumu, nakon 2 sata ispuše opet, odem drugom vulkanizeru kaže on stavili su ti pola injekcije ( od jedne napravili dvije ). Drugi slučaj pranje auta 12 maraka, nisam mogao vjerovati kad su mi rekli. Dok peru auta radnicima je uobičajeno da jedan drugom yebu sve po spisku, urlanje, deranje i psovanje je kod njih najnormalnije.
Jedan dan razmisljam dje da operem auto u SG, kaze stari idi tranzit kod Memovica (il kako se vec prezivaju), ja gore oni ne rade. Sidjem na Skendu kod njih. Imo 8 maraka u dzepu. Kompletno pranje 12. Ja reko daj samo vanjsko, neam ti za komplet. Ja ponovim poslije minutu opet. Kaze ma ajde ba dobro je opracemo ti ga citavog
Tako ja dobijem temeljito pranje kod njih za 8 maraka. A vidim guzonje redovno dole peru. Ima ona ženska dole radi. Reklo bi se tek s igle sišla. Moro sve stvari iz latica i gepeka povadit radi njih. U medjuvremenu gledam sta rade ovo ono. Posmatram. Marisu se krpama, zatvaraju vrata ko da je kabina broda, a ne auto jebeno.
- bitanga_sa_otesa
#9247 Re: Dolazi zima - zimske gume
kakve stvari imaju u laTicama??bersK wrote: stvari iz latica

- bersK
#9248 Re: Dolazi zima - zimske gume
Moj POV na ovaj reply.bitanga_sa_otesa wrote:kakve stvari imaju u laTicama??bersK wrote: stvari iz latica

- bitanga_sa_otesa
- BarbaDue
#9250 Re: Dolazi zima - zimske gume
Slazem secitroen xm wrote:Naravno da Tigar i neka premijum guma nisu isto, pa da li treba biti toliko naivan ili glup pa pomisliti da jesu. Ali kod nas se na forumima stvara jedna potpuno pogrešna slika, tj. da ako kupiš novu Tigar gumu potpisao si sebi smrnu presudu. Jest ali malo morgen.