Quaresma wrote:Nema potrebe podesiti Samsung, iPhone sa xiaomijem
Posebno vidim da neki najviše spominju flagshipe.
Samsung ima daleko najbolje ekrane na tržištu, pored njih je i Apple, pa nije li neki YouTuber nedavno napravio Blind test sa iPhone xr naspram pocophonea F1 za ekrane, i svi su izabrali iPhone jer mu je ekran naravno bio bolji iako je imao nizu rezoluciju.
Ne samo to, tu je i kamera, zvučnici, a da ne pričam kod Samsunga kako su fenomenalni mikrofoni pa na kraju zvuk s videa milina čuti, dok xiaomi koristi neko smeće na svim xiaomi modelima, od low enda do flagshipa.
Svaka xiaomiju čast, drago mi je da postoje, ali treba i tu realno pričati. Nije da Samsungu i Appleu samo od sebe sve dolazi.
Miui je bio na početku ios alternativa na androidu na početku, pa se iz toga rodio xiaomi.
Sreca pa korisnici su "genijalci" pa prepoznaju te ogromne razlike i placaju po 3-4x puta više za flagship modele.
Jedan sam od korisnika koji je nekad ganjao top modele dok su bili sa realnom cijenom al ovo sad nema smisla placati više od 1000 KM i diskutabilno je pitanje da li su toliko potrebni ti skupi uređaji.
Ne kažem da je Xiaomi bolji od S10, Note 10, iphona Xr i slicno al jedan Mi 9 ce siguran sam zadovoljiti sve potrebe svakog korisnika.
Kod nas je fazon staviti na sto pred rajom što skuplji mobitel i to je svrha mobitela današnjice.
Ne branim Xiaomi, jesam njihov korisnik i veoma sam zadovoljan mobitelom na kojem imam sve što mi treba više od 1x godine.
Danas uzimam Mi 9t model, koji je srecom bez "notcha" koji mi smeta i rupice na ekranima