Zahiragić opet jaše

duh_sa_sjekirom

#9226 Re: Zahiragić opet jaše

Post by duh_sa_sjekirom »

Lug wrote: 04/06/2026 15:51 Kazu, prvo da im napravimo jedinicu, a onda ce doci na red Sejdic-Finci i ostale presude. Posteno! :mrgreen:
Pokušavaju nategnuti Amerikance...
Dozvolu za "Oluju" dali su Amerikanci. Uslov je bio da se Tuđman odrekne teritorije u BiH odnosno tzv hrhb.
Tako je i bilo.
Sad kad su dobili "Olujom" ono što su i tražili, a to je etnički čista Hrvatska, e sad pokušavaju vratiti ono čime su platili tu etnički čistu Hrvatsku
Koji su to lešinari i prevaranti.
Samo što im to onaj slunto sinoć nije znao u brk kazati
Lug

#9227 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Lug »

rocco_siffredi wrote: 04/06/2026 15:52
Lug wrote: 04/06/2026 15:51
duh_sa_sjekirom wrote: 04/06/2026 15:46
Dakle, velikohrvatska politika danas pokušava reinkarnirati tzv hrhb, istu onu koju je tuđman založio za etnički čistu Hrvatsku.
I ta reinkarnacija bi se izvela na način da se raspakuje DMS, preuredi samo Federacija (RS se ne dira) odnosno da se odredi komad zemlje kojim će oni gospodariti odnosno da se ispune njihove želje. Nakon toga, DMS opet zapakovati.

Meni stvarno nije jasno zašto se Bošnjaci ovome protive... :D
Kazu, prvo da im napravimo jedinicu, a onda ce doci na red Sejdic-Finci i ostale presude. Posteno! :mrgreen:
Ali da se presude iz Strasbourga provode samo na dijelu gdje su Bošnjaci :D
naravno, ne znam sta ti zli Bosnjaci vise hoce.
duh_sa_sjekirom

#9228 Re: Zahiragić opet jaše

Europske vrijednosti, u tri reda:

Tamo gdje su Srbi većina, to je srpsko.
Tamo gdje su Hrvati većina, to je hrvatsko.
Tamo gdje su Bošnjaci većina, to je zajedničko.

:D
Pandakonda

#9229 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Pandakonda »

Lug wrote: 04/06/2026 15:39
Pandakonda wrote: 04/06/2026 13:24 Vecina Hrvata zeli sistem u kojem oni mogu delegirati koga god zele u dio vlasti koji se bazira na kolektivnom upravljanju.
BiH nije konfederacija. Clanovi predsjednistva ne predstavljaju narode vec gradjane. Hocemo mjenjati Dejton i Ustav? Bujrum, ali imamo i mi svojih zelja.
BiH nije konfederacija ali ima koncept power sharinga gdje svaki narod ima rezervisan određeni dio vlasti. Kada se dejton potpisivao lijepo je receno, ili ce se imati 100% vlasti na 33% drzave, ili će se imati 33% vlasti na 100% drzave. To vazi za sve narode.

Ako clanovi predsjednistva ne predstavljaju narode, zasto onda svaki clan predstavnistva ima pravo povuci vitalni nacionalni interes i zasto kada ga povuce o tom zahtjevu za srpskog clana raspravlja NSRS a za clanove iz federacije raspravljaju clanovi federalnog doma naroda? Prateci tvoju logiku sto onda samo drzavni parlament ne raspravlja o tome jer on predstavlja svakoga?

Ako je Komsic svaciji clan, zasto onda o njegovom vitalnom nacionalnom interesu ne raspravlja citava federacija (bilo to PD ili DN) nego samo hrvatski dom naroda?
talijan97

#9230 Re: Zahiragić opet jaše

Post by talijan97 »

...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9231 Re: Zahiragić opet jaše

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 04/06/2026 15:29 Mislim da imitira oca Aliju, on je tako volio razvlaciti neke rijeci.

A i Bakir lazucka, nije on vrtio nista nego je lagao Amerikance u Neumu, a oni nisu budale pa su mu zapamtili. Zato ga je Murphy pomnozio sa minus Lendo.

Sumnjam da ce mu i Trumpovci biti skloni.
A i Vepar imitira Baketa
emmir1

#9232 Re: Zahiragić opet jaše

Post by emmir1 »

Nastup u Zagrebu bahatog Zahiragica je odlican samo za bezube i maloumne SDA glasace
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9233 Re: Zahiragić opet jaše

Post by pici »

palermo wrote: 04/06/2026 15:14
pici wrote: 04/06/2026 14:38
palermo wrote: 04/06/2026 14:10

A zasto bi to nama trebalo biti bitno. Unutasnje pitanje Hrvatske. Ne vidim sta mi imamo sa.tim .
jel ti tudjman uredjivao politiku... jeste, jel ti rošavi srao po bih i o bih... jeste, jel ti plenkovic uplice i zaobidje komplet institucije BiH i dodje u siroki... jeste, je lti kolinda kita glabarovic onanisala o islamistima po BiH... jeste... itekako me se tice ko je na pantovcaku i ko je seronja isto ko na dedinju ko je guslarski medzed
Pa.kakva je razlika izmedju pomenutih likova da bi nama bilo bitno jel se Frano priblizio Stjepku...
mesić je bio realista, ovo ostalo su zanatlije koji imitiraju bravara sa kristalnim šoljama
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9234 Re: Zahiragić opet jaše

Post by pici »

uglavnom tema je cranje poput ovog lika sa teme, žao mi sto moram veprove vrjedjat s i uporedjivat s ovom spodobom... uglavnom lik s yt vam sve reko, elvis-pici left the thema... :mrgreen:
bosanski__

#9235 Re: Zahiragić opet jaše

Post by bosanski__ »

duh_sa_sjekirom wrote: 04/06/2026 15:56
Lug wrote: 04/06/2026 15:51 Kazu, prvo da im napravimo jedinicu, a onda ce doci na red Sejdic-Finci i ostale presude. Posteno! :mrgreen:
Pokušavaju nategnuti Amerikance...
Dozvolu za "Oluju" dali su Amerikanci. Uslov je bio da se Tuđman odrekne teritorije u BiH odnosno tzv hrhb.
Tako je i bilo.
Sad kad su dobili "Olujom" ono što su i tražili, a to je etnički čista Hrvatska, e sad pokušavaju vratiti ono čime su platili tu etnički čistu Hrvatsku
Koji su to lešinari i prevaranti.
Samo što im to onaj slunto sinoć nije znao u brk kazati

I šta bi bilo da im je rekao ????

Nikom nije bitno šta je bilo prije 30 godina.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9236 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Chmoljo »

Lug wrote: 04/06/2026 15:39 BiH nije konfederacija. Clanovi predsjednistva ne predstavljaju narode vec gradjane. Hocemo mjenjati Dejton i Ustav? Bujrum, ali imamo i mi svojih zelja.
Dakle, velikohrvatska politika danas pokušava reinkarnirati tzv hrhb, istu onu koju je tuđman založio za etnički čistu Hrvatsku.
I ta reinkarnacija bi se izvela na način da se raspakuje DMS, preuredi samo Federacija (RS se ne dira) odnosno da se odredi komad zemlje kojim će oni gospodariti odnosno da se ispune njihove želje. Nakon toga, DMS opet zapakovati.

E vidis, da je to rekao na ovaj nacin, jos fino, stalozeno i mirno ispao bi gospodin i vise bi odjeknulo i ne bi jedva docekali da ga prikazuju bahatom prznicom koji prijeti jadnima, napacenim hrvatima.

Jos kurcem u celo nalupati HDZovsku politiku, kako su se odrekli RSa, Covica kako hvali RS i govori cetaljima da je cuvaju.

Dok se raspudic lazno snebiva kako je kardzicev sds bolji od snsda, lako mu je mogao reterirati na nacin da je sa sdsom najvise u ratu izdogovarao mate boban, i da je sds primjer dobrog posla koji su radili visoki predstavnici.

Al nek je on njemu brus lija dvaput spomenuo... Nasekiro ga je.
duh_sa_sjekirom

#9237 Re: Zahiragić opet jaše

bosanski__ wrote: 04/06/2026 18:08 ...
Ovo sto se danas dešava, posljedica je onoga sto je bilo prije 30 godina...
Jebiga, ako to ne kontaš, onda....
Last edited by duh_sa_sjekirom on 04/06/2026 18:19, edited 1 time in total.
Email83

#9238 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Email83 »

DaysleepeR wrote: 04/06/2026 11:48
Email83 wrote: 04/06/2026 11:37
DaysleepeR wrote: 04/06/2026 10:46 Ja ću opet ponoviti pitanje, čime političar koji je iz stranke koja je opozicija u ovih famoznih 23% garantuje da Herceg Bosne neće biti?

Ne govorim ovo u kontekstu toga da će biti HB, već da se razumije koliko se njegova tvrdnja uopšte ozbiljno shvata od strane onih koji žele da uspostave HB ovdje.

Tako da, ako mislite da je nekom šuknuo ili nekog zamislio, i nije.
Evo ja cu ti reci, posto si uporan, time sto nas je more izginulo da je ne bude, time sto sam tri puta gledao kombije koji su mi oca odvodili u njihove logore, i time sto sam spreman bez obzira na more izdajnika, jos odmah uzeti pusku i opet braniti ono sto je moje i nase, i time sto ih odmah pored sebe za pocetak imam par stotina sto ce isto uradit, e sad da li cete vi ostali gledat kako nas ubijaju ili se prikljuciti savrseno me ne zanima.
Ja ne kažem da ne trebaš, ali samo nemoj bit paglu pa krenut prije Harisa.
On nek povede pa onda ti.
U rat do pobjede protiv članice NATO saveza.
Prije cu Harisa ako neko krene na mene i podje me pripajat nekoj teritorijalnoj jedinici, nece mi puno trebat, ne mislim cekat da dodju sa lisicama po mene, spreman uvijek
Armin2013

#9239 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Armin2013 »

Pandakonda wrote: 04/06/2026 14:03
Armin2013 wrote: 04/06/2026 13:36
Pandakonda wrote: 04/06/2026 13:24 Zaha je generalno u pravu, ali fula poentu kao mnogi politicari koji dolaze iz građanskih stranaka.

Vecina hrvata ne zeli da sada postoje odvojene glasacke kutije koje bi bile podjeljenje po etnickoj grupi ili da sada etnicke grupe mogu glasati samo za clanove svoje grupe.

Vecina Hrvata zeli sistem u kojem oni mogu delegirati koga god zele u dio vlasti koji se bazira na kolektivnom upravljanju. Npr. ako vecina hrvata zeli glasati za Bosnjaka da ih predstavlja u domu naroda ili predsjednistvu. Ta osoba ne mora biti hrvat, samo mora iza sebe imati legitimitet da je većina hrvata glasala za njega. Pa bio to bosnjak, hrvat, rom, jevrej, svejedno je.

Problem je naravno prakticni dio kako ovo odraditi bez da se gaze prava hrvata koji ne zive na teritoriji gdje su hrvati vecina i kako uklopiti ostale.
Jednostavno je uklopit, kao i u svim normalinim državama, jedan čovjek jedan glas, ko ima najviše glasova pobijedi.
Zašto neki Rom koji je rođen u BiH, živi u BiH, plaća porez u BiH ne može biti biran.
Je li normalno da jedan Musliman (ja sam Musliman pa ću uzeti taj primjer) koji živi u BiH vrijedi više od gore navedenog Roma?
Ako nam je dobro ovako gdje nacionlane stranke guslaju svoje i pokradoše sve živo, a kao bore se za prava naroda, dok građani odlaze iz BiH.

Meni nije bitno ko je izabran dokle god taj radi za doborbit BiH i naroda u njoj, svih koji žive.
Fulas poentu kao i Zahiragic. Nije poenta u biranju, Hrvati nemaju problem sa tim da rom ili bilo ko drugi bude biran. Niti ko zeli da vrijedi vise od drugog.

Hrvati zele da osobe koje njih predstavljaju, u institucijama koje im po power sharingu pripadaju, budu izabrane vecinskom voljom tog naroda. Ako recimo većina hrvata želi da izabere roma da sjedi u hrvatskom klubu naroda, onda to treba biti tako. Oni jednostavno zele sistem koji ce omoguciti garanciju da pozicije koje pripadaju tom narodu ne odu na ljude koji nisu izabrani od strane tog naroda.

Ja se generalno ne slazem sa ovakvim konceptom razmisljanja ali je stvar realnosti da kod nas sva tri naroda žele primarno kolektivna prava pa onda individualna. Samo sto kod Bosnjaka i Srba ovaj problem nije toliko izrazen radi brojnosti. Srbi komotno svojom vecinom izaberu sebi isto kao i Bosnjaci.
Hrvati citaj Covic hoce da naprave takav izborni zakon da uvijek bude izabran Covicev covjek koji ce po nalogu Covica rusiti BiH i biti u talu sa Dodikom, tako reci. Kao sto se i vidi iz politike Covica. A za koga da glasaju Ostali, mozda su oni glasali za Komsica a ne Bosnjaci.
Armin2013

#9240 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Armin2013 »

Email83 wrote: 04/06/2026 18:17 U rat do pobjede protiv članice NATO saveza
Mi ne napadamo R, Hrvatsku, mi samo branimo BiH. A kada R. Hrvatska uvede konstitutivne narode i kanton recimo za Bosnjake, kanton za Srbe onda mogu postavljati zahtjeve nama, Do tada neka odjebu od BiH
Armin2013

#9241 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Armin2013 »

Pandakonda wrote: 04/06/2026 16:15 BiH nije konfederacija ali ima koncept power sharinga gdje svaki narod ima rezervisan određeni dio vlasti. Kada se dejton potpisivao lijepo je receno, ili ce se imati 100% vlasti na 33% drzave, ili će se imati 33% vlasti na 100% drzave. To vazi za sve narode.
Takodje kada se Dejton potpisivao navedeno je da se iz FBiH biraju 2 clana, a ne pise ko koga bira, kao sto gospodin legitimni trazi
dječak sa šibicama

#9242 Re: Zahiragić opet jaše

Post by dječak sa šibicama »

Zeleni su u aktivnoj ofanzivi, i uspjesno je sprovode jer na svojoj strani ili kao svoj alat imaju Islamsku zajednicu, Majke Srebrenice i sve ostale krugove 99, sve je upregnuto u rusenje trojke pa i ovaj Zahiragicev nastup a opcenito su njegovi nastupi fokusirani na najnize strasti zelenih glasaca.

Za zbijanje redova. Obracunavaju se sa svakom konkurencijom, ovdje evidentno uz pomoc HDZ-a odnosno njihove televizije jer da neko zeli Hrvatskoj predstaviti misljenje Bosnjaka, ne bi zvao grlatog lazova vec neko umjereno intelektualno i izrazajno artikulisano lice. Zahiragicev nastup je samo narajcao vec odavno njegove fanove, a kod gledalaca HRT stvorio dojam da Bosnjaci zele rat.

Trojka je u neshvatljivoj letargiji i defanzivi, i to ce ih kostati na izborima. Uopce ne znaju istaknuti svoje uspjehe, to je SDA uspjesno medijski i javno sakrila. Sve sto je Trojka uradila, danas se ne spominje, ne pika se, samo se forsira ono sto zeleni protaziraju, "izdaja prodaja".

Kad SDA dodje na vlast i bude radila isto sto i Trojka jer jedino tako i moze, nece biti grlatih pozivara na ostavke. Tada ce to biti "pa mora se saradjivati sa Dodikom, Covicem, sa kim bi drugo".
amidzazeher

#9243 Re: Zahiragić opet jaše

Post by amidzazeher »

I posta Zaha popularan

Pa, čovječe, on je vuko curu, nosila bedž da joj se zna prednja strana…. :D
AliceInChains

#9244 Re: Zahiragić opet jaše

Post by AliceInChains »

Ne možeš se suprostaviti grmalju, šaljući balerinu u ring. Nevažno dali muško ili žensko, šalju grmalje ko na traci.
I prolazi im i u inostranstvu.
Rothmans

#9245 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Rothmans »

Jest vam nabio komplekse jbt :lol:
palermo

#9246 Re: Zahiragić opet jaše

Post by palermo »

dječak sa šibicama wrote: 04/06/2026 18:46 Zeleni su u aktivnoj ofanzivi, i uspjesno je sprovode jer na svojoj strani ili kao svoj alat imaju Islamsku zajednicu, Majke Srebrenice i sve ostale krugove 99, sve je upregnuto u rusenje trojke pa i ovaj Zahiragicev nastup a opcenito su njegovi nastupi fokusirani na najnize strasti zelenih glasaca.

Za zbijanje redova. Obracunavaju se sa svakom konkurencijom, ovdje evidentno uz pomoc HDZ-a odnosno njihove televizije jer da neko zeli Hrvatskoj predstaviti misljenje Bosnjaka, ne bi zvao grlatog lazova vec neko umjereno intelektualno i izrazajno artikulisano lice. Zahiragicev nastup je samo narajcao vec odavno njegove fanove, a kod gledalaca HRT stvorio dojam da Bosnjaci zele rat.

Trojka je u neshvatljivoj letargiji i defanzivi, i to ce ih kostati na izborima. Uopce ne znaju istaknuti svoje uspjehe, to je SDA uspjesno medijski i javno sakrila. Sve sto je Trojka uradila, danas se ne spominje, ne pika se, samo se forsira ono sto zeleni protaziraju, "izdaja prodaja".

Kad SDA dodje na vlast i bude radila isto sto i Trojka jer jedino tako i moze, nece biti grlatih pozivara na ostavke. Tada ce to biti "pa mora se saradjivati sa Dodikom, Covicem, sa kim bi drugo".
Hajde :D

A zasto je tebi sve to vazno ????
escobar__

#9247 Re: Zahiragić opet jaše

Post by escobar__ »

dječak sa šibicama wrote: 04/06/2026 18:46 Kad SDA dodje na vlast i bude radila isto sto i Trojka
I, šta misliš ko je u konačnici poglup uzevši ovo što si kazao u obzir? Stranke ili birači koji se oko tih debila kolju i ubjeđuju koja govna više ili manje smrde? 😁
talijan97

#9248 Re: Zahiragić opet jaše

Post by talijan97 »

Armin2013 wrote: 04/06/2026 18:26
Pandakonda wrote: 04/06/2026 16:15 BiH nije konfederacija ali ima koncept power sharinga gdje svaki narod ima rezervisan određeni dio vlasti. Kada se dejton potpisivao lijepo je receno, ili ce se imati 100% vlasti na 33% drzave, ili će se imati 33% vlasti na 100% drzave. To vazi za sve narode.
Takodje kada se Dejton potpisivao navedeno je da se iz FBiH biraju 2 clana, a ne pise ko koga bira, kao sto gospodin legitimni trazi
Ne piše ali nisu računali na to da će nestati Hrvatske supstance, i sada se to 'mora' korigovati.

Postavlja se pitanje zasto 2 iz federacije? Pa da se biraju iz reda B i H :mrgreen:

Volja je građana na teritoriji FBiH da nema čovjeka pod indirektnom kontrolom Zagreba.
duh_sa_sjekirom

#9249 Re: Zahiragić opet jaše

Chmoljo wrote: 04/06/2026 18:09
Lug wrote: 04/06/2026 15:39 BiH nije konfederacija. Clanovi predsjednistva ne predstavljaju narode vec gradjane. Hocemo mjenjati Dejton i Ustav? Bujrum, ali imamo i mi svojih zelja.

E vidis, da je to rekao na ovaj nacin, jos fino, stalozeno i mirno ispao bi gospodin i vise bi odjeknulo i ne bi jedva docekali da ga prikazuju bahatom prznicom koji prijeti jadnima, napacenim hrvatima.

Jos kurcem u celo nalupati HDZovsku politiku, kako su se odrekli RSa, Covica kako hvali RS i govori cetaljima da je cuvaju.

Dok se raspudic lazno snebiva kako je kardzicev sds bolji od snsda, lako mu je mogao reterirati na nacin da je sa sdsom najvise u ratu izdogovarao mate boban, i da je sds primjer dobrog posla koji su radili visoki predstavnici.

Al nek je on njemu brus lija dvaput spomenuo... Nasekiro ga je.
Bezbeli da hrvatski mediji svjesno pozivaju ovakve lahkozapaljive bukadžije, da bi se njihovoj javnosti prikazalo kako eto, Hrvati u BiH trpe zulum...
Ozimician

#9250 Re: Zahiragić opet jaše

Post by Ozimician »

pici wrote: 04/06/2026 18:07

uglavnom tema je cranje poput ovog lika sa teme, žao mi sto moram veprove vrjedjat s i uporedjivat s ovom spodobom... uglavnom lik s yt vam sve reko, elvis-pici left the thema... :mrgreen:
Ti kao referencu za političko mišljenje uzimas youtubera dijasporca kojeg je žena dovela u Njemačku i koji tamo radi u gradskoj čistoći. :D
Post Reply