da ti nisi ovaj momak koji je pritrčao u pomoć mužucelava_dlaka wrote:Nije istina i nije kako ove dvije komentarisu i prve su napalevješalica wrote:niko ništa
smrdim/vijest/stravino-na ... ece-225045
Incident se dogodio usred dana na Alipašinom Polju, u B-fazi, čemu je svjedočio veći broj ljudi, ali niko im nije pritekao u pomoć, osim jednog muškarca koji je na kraju i sam napadnut.
Dvije sestre (identitet poznat redakciji Faktora) s troje djece na kraju su sa teškim povredama završile u Klinici urgentne medicine (KUM) Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Slučaj je prijavljen i Policijskoj stanici Novi Grad.
- Sestra i ja smo sa djecom šetale ulicom. Pored nas je prošla žena, za koju smo nešto kasnije saznale da stanuje u zgradi blizu mene, i na povodcu je vodila tri psa. U blizini je bio i pas lutalica. Razgovarajući sa sestrom ja sam prokomentirala: Da ih hoće napokon skloniti sa ulice. Naravno, to se odnosilo na psa lutalicu. Nastavile smo hodati, da bi se potom ta žena obrušila na nas. Naprosto je 'podivljala'. Počela je udarati sestru i vući je za kosu. U tom momentu nismo znale šta nas je snašlo i šta se uopće dešava. Kako sam odreagovala da pomognem sestri, tako je žena počela udarati i mene, vući me za kosu, a potom me je svom snagom udarala po licu. Počela mi je teći krv iz nosa i kroz usta - priča naša sagovornica.
Ovoj nemiloj sceni su svjedočila njihova djeca od kojih je jedno drugi razred osnovne škole, a dvoje su od po dvije i po godine.
- Svemu je svjedočila i veća grupa ljudi. Samo su stajali sa strane i posmatrali šta se događa. Niko nam nije htio priteći u pomoć. Tu se našao i muškarac koji je u jednom momentu pridržavao moje dijete od dvije i po godine. Bile smo potpuno izgubljene. Kako sam se okrenula da uzmem dijete od tog čovjeka, žena me ponovo počela udarati i vući za kosu, da bi me i oborila na zemlju. Pokušavala sam je odgurnuti nogama, ali u šoku više nisam imala snage da se borim. Vikala sam da neko pozove policiju, ali niko nije ništa uradio. Samo su mirno stajali i gledali - nastavlja nam priču.
U međuvremenu tu se pojavio poznanik dvije sestre i pozvao policiju, da bi ga potom napala grupa muškaraca i izudarala ga. Dok se sve ovo dešavalo na ulici, suprug žene koja ih je napala je to posmatrao s prozora i urlao.
- Na kraju smo završile u Hitnoj pomoći, a potom i na KUM-u, pa na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. U KUM je došla i ta žena sa suprugom. Gore se nastavila svađati s nama i pokušala nas ponovo udarati. Imala sam osjećaj da ove osobe svi već poznaju, kako u KUM-u, tako i u policiji. Suprug od žene koja nas je napala je razgovarao u KUM-u s mojim suprugom i govorio mu nešto u smislu da smo mi nju napale prve, što apsolutno nema veze s istinom. Po povratku iz Kliničkog centra mi smo još jednom bili u Policijskoj stanici Novi Grad. Što se tiče policije, oni su zaista korektno postupili. Pobrinuli su se za djecu, zagrijali su automobil i smjestili djecu unutra, kako ne bi proživljavali dodatnu traumu. Djeca su i sada u šoku, sestra i ja smo u šoku. Rođena sam na Alipašinom Polju, odrasla sam tu, ovakvo nešto mi se u životu nije dogodilo. Prosto ne znam kako ću sutra izaći na ulicu, a da ne doživim ponovo istu scenu. Ne znam ko je žena koja nas je napala, niti znam njenog supruga. Ne znam hoće li sutra možda potegnuti nož ili oružje na nas. To sam rekla i policiji. Objasnila sam da sam u strahu - kaže naša sagovornica.
Redakcija Faktora je imala uvid u fotografije pretučenih sestara, prilikom čega smo se uvjerili da imaju ozbiljne povrede.
- Glava me užasno boli. Djeca ne mogu da se smire nakon svega. Ovo što smo doživjele takoreći ispred kućnog praga je zaista prestrašno - dodaje naša sagovornica.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- jao_situacije
#9226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- studiorum_tuzlaensis
#9227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa neće nikad ni stati, auta se kradu u Mozambiku, kamoli u Sarajevu.The BEN10 wrote:Krađe auta se nastavljaju. Prijatelj reče da je sinoć ukradeno auto na Dobrinji...
- black
#9228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
celava_dlaka wrote:Nije istina i nije kako ove dvije komentarisu i prve su napalevješalica wrote:niko ništa
U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer je zabilježen „slučaj narušavanja javnog reda i mira“, kako nam je rečeno u Operativnom centru MUP-a KS-a.
Iz policije su nam rekli da su se potukle dvije žene, čemu je prethodio verbalni okršaj, a još je rečeno kako su „incidentu prisustvovala i njihova maloljetna djeca“.
Jutros nas je kontaktirao jedan čitatelj (identitet poznat redakciji, op. a.), koji tvrdi da se desilo nešto sasvim drugo i navodi kako „ne zna kako je policija mogla dati takve podatke“.
Naš čitatelj tvrdi da nije bilo tuče, već da je bračni par, s tri psa, napao dvije žene koje su šetale sa svojom djecom – dvoje djece po 2,5 godine, a treće je drugi razred osnovne škole.
Povod napada, kako tvrdi čitatelj, bio je komentar žena koje su šetale o psima lutalicama.
„Nakon što je žena s psima napala te dvije žene koje su bile s djecom, njen muž je počeo i verbalno i prijetiti i unositi im se u lice. Djeca su vrištala i to vam mogu reći, bio je opći haos... Ta žena s psima je udarila jednu ženu u glavu, čupala je za kosu i probala ju je oboriti na beton dok je držala malo dijete u rukama“, navodi naš čitatelj i tvrdi da se to dešavalo naočigled ljudi koji su prolazili, ali da većina nije pokušala pomoći.
On tvrdi da je jedan čovjek pokušao pomoći te je nazvao policiju, ali su ga fizički napali suprug žene s psima i još jedan mladić.
„Dvije žene su izašle da šetaju s djecom i sigurno ne traže belaj ili nešto slično“, poručuje naš čitatelj.
- O'zone
- Globalni moderator
#9229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije mu koliko sam upućen pukla guma nego je prebrzo vozio i prebacivao se iz trake u traku da bi ispred Predsjedništva izgubio kontorlu udario o trotar sa lijeve strane ulice koji ga je onda odbacio na desnu stranu u tramvajsku stanicu gdje je ubio djevojku i teško povrijedio momka.Sarajmen wrote:Sud je rekao svoje i ne bih to komentarisao. Mislim da je vozaču u neprilagođenoj brzini pukla guma i tako je krenulo po zlu,O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/kerim-mu ... /161201028
Subjektivno je malo, objektivno to je to teško da može više doduše mogli su mu staviti doživotnu zabranu upravljanja motornim vozilima.za djevojku tragično.
- vješalica
- DaysleepeR
#9231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prije pola sata, Čekaluša,kod džamije automobil u punoj brzini udario pješaka, vozač pobjegao, niko od svjedoka nije vidio tablice. Hitna došla odvezla čovjeka. I ja sam naišao kad je hitna došla.
- vješalica
#9232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to je postalo moderno udariti i pobjeći
bez konkretnog kažnjavanja ništa od sigurnijeg okruženja
bez konkretnog kažnjavanja ništa od sigurnijeg okruženja
-
quarterback
#9233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
prica kolega danas kako je prisustvovao sudaru u kojem se tip hladno ispalio sa mjesta gdje je udario drugo auto
on za njim, onako neofirno posto je kolona svakako bila i ljudi su svakako zaobilazili mjesto sudara
i lijepo kad je tip stao nazove muriju - to i to se desilo, tip bjezi, ta i ta registracija
hvala, vozdra, materi bjezi
on za njim, onako neofirno posto je kolona svakako bila i ljudi su svakako zaobilazili mjesto sudara
i lijepo kad je tip stao nazove muriju - to i to se desilo, tip bjezi, ta i ta registracija
- zateznistub
#9234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaka čast na reakcijiquarterback wrote:prica kolega danas kako je prisustvovao sudaru u kojem se tip hladno ispalio sa mjesta gdje je udario drugo auto
- Logovan
#9235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta je istina? Zašto bi njih dvije prve napale? Koji je razlog?celava_dlaka wrote:Nije istina i nije kako ove dvije komentarisu i prve su napale
-
celava_dlaka
#9236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na ono sto je ona njima odgovorila ?Logovan wrote:Šta je istina? Zašto bi njih dvije prve napale? Koji je razlog?celava_dlaka wrote:Nije istina i nije kako ove dvije komentarisu i prve su napale
- vješalica
#9237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jedno je sigurno
postoje luđakinje koje bi radi ščenadi glavu odfikarile svakome....
-
celava_dlaka
#9238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jasta radi ciste ko suza inace mnogi vlasnici pasa ce za svog ljubimca glave kidati i treba tako 
-
The BEN10
#9240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bezbeli, ali ovdje se radi o zavidnom prosjeku: 2 dnevno. Ukupno više nego u ostatku države!studiorum_tuzlaensis wrote:Pa neće nikad ni stati, auta se kradu u Mozambiku, kamoli u Sarajevu.The BEN10 wrote:Krađe auta se nastavljaju. Prijatelj reče da je sinoć ukradeno auto na Dobrinji...
-
The BEN10
#9241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Alipašino prije par godina: bebe se igraju u onom kvadratu sa pijeskom. Kad dolazi matora spodoba i "ispišava" cuku na jedan od zidova kvadrata. Jedna od mama komentariše kako to nije u redu mogu se djeca zaraziti, kad će ti grob cuki: "haj'mo bebo, ko šiša budale".vješalica wrote:jedno je sigurno
Ugursuz matori, jednom nogom u grobu, a zlobno ko kakva stara pokvarena vještica.
- muha_sa
#9242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne postoji park u kojem neŠ ugazit u govance kucnog ljubimcaThe BEN10 wrote:Alipašino prije par godina: bebe se igraju u onom kvadratu sa pijeskom. Kad dolazi matora spodoba i "ispišava" cuku na jedan od zidova kvadrata. Jedna od mama komentariše kako to nije u redu mogu se djeca zaraziti, kad će ti grob cuki: "haj'mo bebo, ko šiša budale".vješalica wrote:jedno je sigurno
Ugursuz matori, jednom nogom u grobu, a zlobno ko kakva stara pokvarena vještica.
ako ga voli nek ponese kesu--rukavice na rucicu i pokupi iza ljubimca
-
The BEN10
#9243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Očekivati da papci nose kesu za ĐŽukelama je još uvijek SF, ali eto valjda možeš očekivati da ga ne ispišava tamo gdje se djeca drito igraju. Maloumni malograđanski papci!muha_sa wrote:ne postoji park u kojem neŠ ugazit u govance kucnog ljubimcaThe BEN10 wrote:Alipašino prije par godina: bebe se igraju u onom kvadratu sa pijeskom. Kad dolazi matora spodoba i "ispišava" cuku na jedan od zidova kvadrata. Jedna od mama komentariše kako to nije u redu mogu se djeca zaraziti, kad će ti grob cuki: "haj'mo bebo, ko šiša budale".vješalica wrote:jedno je sigurno
Ugursuz matori, jednom nogom u grobu, a zlobno ko kakva stara pokvarena vještica.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
većina stzarij je takvoThe BEN10 wrote:Alipašino prije par godina: bebe se igraju u onom kvadratu sa pijeskom. Kad dolazi matora spodoba i "ispišava" cuku na jedan od zidova kvadrata. Jedna od mama komentariše kako to nije u redu mogu se djeca zaraziti, kad će ti grob cuki: "haj'mo bebo, ko šiša budale".vješalica wrote:jedno je sigurno
poslije mene potop
razočarano ljubomorno održava status kvo ne da da se išta mijenja...
a cuke su posebna priča
- sunceKOtepsija
#9245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ko ne voli cuke ne voli ni ljude 
- zateznistub
#9246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hoće kako neće, gledam neki dan napirlitana Kozara voda one cuke ko na baterije... Istovari se mezimac ko prosječan bivo, ode i pudl i napirlitana mrtvi-hladni ko radnički savjet... meni od prozora ni 4 metaramuha_sa wrote: ne postoji park u kojem neŠ ugazit u govance kucnog ljubimca![]()
- vješalica
#9247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uhapsen dzemal karic tuzitelj tuzilastva ks
Lopov naravno
Lopov naravno
- Logovan
#9248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pade i on.vješalica wrote:Uhapsen dzemal karic tuzitelj tuzilastva ks
Lopov naravno
Idemo dalje.
- ultima_palabra
#9249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Po nalogu tužilaštva KSvješalica wrote:Uhapsen dzemal karic tuzitelj tuzilastva ks
Lopov naravno
- vješalica
#9250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ti vidi sto se prijave budzaju po ladicama....gamad jedna
I iz USK idriza tuzioca skandaloznog....
I iz USK idriza tuzioca skandaloznog....