i slag na kraju izrael je kriv za sve,a ne njihov radikalizam i sitski i sunitski...insomnia78 wrote:Da, samo sto on uopste nije pric'o o tomesalik79 wrote:Nema. Uvijek zavrsavaju clanak svojom napomenom o ratu u Siriji. Za to postoje i znaci navodainsomnia78 wrote:Ovo sto je ovaj lik napis'o i dio koji je dodao onaj ko je pis'o tekst nikakve veze nemaju
Jasno je rek'o da on misli da je odnos americke vojske prema civilima i protivnicima u Iraku djelom doveo do radikalizacije i formiranja Daesha a oni onda dodaju standardne CIA-Vatikan gluposti i eto ti "dokaza" da je Amerika napravila Daesh
Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#9226 Re: Sirija vol. 2
- Ironmen
#9227 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:ovde najvise zla ima u tvom komentu.Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Nagli porast nivoa vode na brani Tišrin prijeti da potopi Requ i 470 sela u okolini Reqe.
Pacovi se boje vode kada krene voda iz rupa ce izaci svi van i bice lakse deratizirani.
ZLO NIKAD NECE POBIJEDITI UPAMTI.
Eto zla ima u mom komentaru a nema zla u bacanju ljudi sa zgrade dok rulja klice na zemlji kao u 12 vijeku.
-
sumirprimus
#9228 Re: Sirija vol. 2
cuj jel slago.pa jebote zivot upotrebljavas svjedocenje o mucenju...
ko ultimativni dokaz koj formiro isil...
- Mlohavi
#9229 Re: Sirija vol. 2
Da, 100-200m udaljen, ne vise.ioannes wrote:
sta je ovo....neko ga koknu?
-
sumirprimus
#9230 Re: Sirija vol. 2
i ti mijesas jabuke i kruske.,..kakve to veze ima sa cijenom vode u sarajevu???Ironmen wrote:
Eto zla ima u mom komentaru a nema zla u bacanju ljudi sa zgrade dok rulja klice na zemlji kao u 12 vijeku.
o cemu pricate, dajte malo to ozbiljnije,ne mogu ja vas zajebavat vjecno,necu zivit sto godina.
- salik79
#9231 Re: Sirija vol. 2
Rekao je sta je uzrokovalo to... A moj komentar je bio?!insomnia78 wrote:Da, samo sto on uopste nije pric'o o tomesalik79 wrote:Nema. Uvijek zavrsavaju clanak svojom napomenom o ratu u Siriji. Za to postoje i znaci navodainsomnia78 wrote:Ovo sto je ovaj lik napis'o i dio koji je dodao onaj ko je pis'o tekst nikakve veze nemaju
Jasno je rek'o da on misli da je odnos americke vojske prema civilima i protivnicima u Iraku djelom doveo do radikalizacije i formiranja Daesha a oni onda dodaju standardne CIA-Vatikan gluposti i eto ti "dokaza" da je Amerika napravila Daesh
- Mlohavi
#9232 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote: ruski kanal na engleskom jeziku pa ne cujemo vijest po mjesec dana iz rusije,osi ako nije kakva pres putina...
bog te ne jebo,samo vijesti u americi lose4 u engleskoj jos gore, u njemackoj i evropi katastrofa..
-
sumirprimus
#9233 Re: Sirija vol. 2
de ba nismo u osnovnoj.
fakat je fakat,sirija je najvise pomogla ko i iran ovim teroristima u njihovim zacecima...
fakat je fakat,sirija je najvise pomogla ko i iran ovim teroristima u njihovim zacecima...
- salik79
#9234 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:ma ja i ne razumijem to umejvije podsjeca malo na majevicu a nije.salik79 wrote:sumirprimus wrote:vi iranovi glasnogovornici na klixu bi to morali malo bolje znat,odakle su teroristi dolazili i gdje su se sakrivali od amera..ko ih je podrzavo dok su ratovali sa velikim sejtanom...
Ovi koji pripadaju Isilu, te ostalim umejevickim "slobodarima", su uvijek na prvom mjestu mrzili sije i Iran, tako da slobodno mozes zajebat tu spiku.
al nije zajebat nego li,asadov rezim i iran su zajednio podrzavali teroriste u iraku i ljudstvom i tehnikom, i sigurnim skrovistima,svako sa svoje strane.e sad kad se zlo prelilo i u asadaovo dvoriste jebiga ima problem evidentno je,i sto mu ostane od drzave,nek mu je sa srecom...
Vidi se da veze nemas, kao i po pitanju historije islama...Nije ni Asad, ni Iran podrzavao al-Kaidu, odnosno tekfirdzije, nago Sadrine i ostale ustanike - odnosno "milicije" (pokret otpora).
- salik79
#9235 Re: Sirija vol. 2
A koji je, na kraju, moj komentar bio?!insomnia78 wrote: Nije slag'o on, ovo o cemu on prica je opstepoznato, vidjeno, pale su i neke presude isl
RT manipulise njegovom izjavom i izvodi zakljucke koje on uopste ne spominje
-
sumirprimus
#9236 Re: Sirija vol. 2
tacno neam pojma o istoriji islama nit nme interesuje,mene interesuje moja drzava bosna i europa,amerika,zapadni svijet...
plemena zdraaaoooo.o tog hljeba nema,osim ako nisi placenik...
- salik79
#9237 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:cuj jel slago.pa jebote zivot upotrebljavas svjedocenje o mucenju...
Ultimativni dokaz o mom komentaru na kraju upisa! A meni je mjerodavniji Snowden po pitanju Isila, Nusre i ostalih govana.
- salik79
#9238 Re: Sirija vol. 2
I sta sad´?! Moramo svi biti kao ti, da bi nam bilo woooooooowwwwwwww?!sumirprimus wrote:tacno neam pojma o istoriji islama nit nme interesuje,mene interesuje moja drzava bosna i europa,amerika,zapadni svijet...
-
sumirprimus
#9239 Re: Sirija vol. 2
pa to teorije zavjere,.krajnji sejtan izrael i amerika...salik79 wrote:sumirprimus wrote:cuj jel slago.pa jebote zivot upotrebljavas svjedocenje o mucenju...
Ultimativni dokaz o mom komentaru na kraju upisa! A meni je mjerodavniji Snowden po pitanju Isila, Nusre i ostalih govana.
a bastion slobode misljenja rt i sahar tv il je irna ko bi??
-
sumirprimus
#9240 Re: Sirija vol. 2
bolje golub u ruci nego vrabac na grani.salik79 wrote:I sta sad´?! Moramo svi biti kao ti, da bi nam bilo woooooooowwwwwwww?!sumirprimus wrote:tacno neam pojma o istoriji islama nit nme interesuje,mene interesuje moja drzava bosna i europa,amerika,zapadni svijet...
prc.
- Mlohavi
#9241 Re: Sirija vol. 2
Jesu li suniti tad u borbi protiv velikog sejtana imali neke milicije koje nisu bile teroristicke? Je li dolazilo do sukoba njih i ovih drugih?salik79 wrote:
Vidi se da veze nemas, kao i po pitanju historije islama...Nije ni Asad, ni Iran podrzavao al-Kaidu, odnosno tekfirdzije, nago Sadrine i ostale ustanike - odnosno "milicije" (pokret otpora).
-
sumirprimus
#9242 Re: Sirija vol. 2
nemoj to ba...Mlohavi wrote:Jesu li suniti tad u borbi protiv velikog sejtana imali neke milicije koje nisu bile teroristicke? Je li dolazilo do sukoba njih i ovih drugih?salik79 wrote:
nemoj u vakcinu.
-
sumirprimus
#9243 Re: Sirija vol. 2
cinjenica je da su sadamovi radikali bili delta za sadrine sitske milicije...
uz svu pomoc iranskih mula..i onih kako ih zovu icrc...ircg?ovi sto ginu sad po alepu...
uz svu pomoc iranskih mula..i onih kako ih zovu icrc...ircg?ovi sto ginu sad po alepu...
- salik79
#9244 Re: Sirija vol. 2
Citirat cu sam sebe, posto vidim da ti je analogija pomalo strana:sumirprimus wrote:pa to teorije zavjere,.krajnji sejtan izrael i amerika...salik79 wrote:sumirprimus wrote:cuj jel slago.pa jebote zivot upotrebljavas svjedocenje o mucenju...
a bastion slobode misljenja rt i sahar tv il je irna ko bi??
I onda ovi zaljubljenici u US "demokratiju", s jedne, te zagovornici ponovne uspostave umejevickog Halifata, s druge strane, dodju prosipati demagogiju i snebivati se nad "zlocinima SAA i njenih saveznika"
A porediti sljedbenike Jezidovske doktrine ophodjenja prema ratnim zarobljenicima (i civilima) i borce ARBiH je vise nego degutantno!
De, koristi malo te vijuge i sivu masu, koju ti je Bog dao
- salik79
#9246 Re: Sirija vol. 2
Na koga, konkretno, ciljas?!Mlohavi wrote:Jesu li suniti tad u borbi protiv velikog sejtana imali neke milicije koje nisu bile teroristicke? Je li dolazilo do sukoba njih i ovih drugih?salik79 wrote:
- salik79
#9247 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:cinjenica je da su sadamovi radikali bili delta za sadrine sitske milicije...
Pitaj marince!
- Mlohavi
#9248 Re: Sirija vol. 2
Ne ciljam, samo pitam.salik79 wrote:
Na koga, konkretno, ciljas?!
Jesu li suniti imali neke iskljucivo sunitske milicije koje nisu bile teroristicke, te jesu li neke siitske milicije bile teroristicke?
-
sarajevoxxxx
#9249 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Ne ciljam, samo pitam.salik79 wrote:
Na koga, konkretno, ciljas?!
Jesu li suniti imali neke iskljucivo sunitske milicije koje nisu bile teroristicke, te jesu li neke siitske milicije bile teroristicke?
- husein_kapetan
#9250 Re: Sirija vol. 2
Jutros naletjeh na veoma zanimljiv kljuc citanja eventualnog raspleta sirijskog rata u italijanskoj stampi..
Naime.. odredjeni krugovi ita. novinara (ekonomskih analiticara) tvrde dvije stvari..
- da ce KSA (mozda) biti prinudjena ustupiti odredjenu kolicinu vlastitih "asset-a" zbog sve nize cijene nafte na trzistu.. ili to ili smanjenje placa svima..
- da bi eventualni kraj rata u siriji doveo do ogromnog pada cijene sirove nafte.. neki govore da je sasvim realisticna cijena od 10$ po barelu..
Ergo.. ove dvije "eventualnosti" bi dovele svjetsku berzu u vrlo los polozaj i prouzrokovale milijarde gubitaka.. zna se kome..
Iako nisam nekakav ekonomista mislim da ove dvije tvrdnje sasvim (meni) dovoljno govore..tim vise sto bi se mogao nadovezati na najmanje stotinu ranijih upisa.. mojih i drugih..
"Arapsko proljece" i trica...
Naime.. odredjeni krugovi ita. novinara (ekonomskih analiticara) tvrde dvije stvari..
- da ce KSA (mozda) biti prinudjena ustupiti odredjenu kolicinu vlastitih "asset-a" zbog sve nize cijene nafte na trzistu.. ili to ili smanjenje placa svima..
- da bi eventualni kraj rata u siriji doveo do ogromnog pada cijene sirove nafte.. neki govore da je sasvim realisticna cijena od 10$ po barelu..
Ergo.. ove dvije "eventualnosti" bi dovele svjetsku berzu u vrlo los polozaj i prouzrokovale milijarde gubitaka.. zna se kome..
Iako nisam nekakav ekonomista mislim da ove dvije tvrdnje sasvim (meni) dovoljno govore..tim vise sto bi se mogao nadovezati na najmanje stotinu ranijih upisa.. mojih i drugih..
"Arapsko proljece" i trica...