Republika Turska

Post Reply
seln

#9226 Re: Republika Turska

Post by seln »

kamen spoticanja wrote:
seln wrote:
kamen spoticanja wrote: Vecina su proerdogan i studiraju na IUS-u...koji je drzavni univerzitet
na burchu koji je gulenov studiraju lagumdzije,silajdzici i hizmetovski turci
I? Koji su nasi?
Ili su nasi erbakanovci? Yeni nurcu? Özalovi?
U toj nesretnoj zemlji jedan suludi hatib smjenjuje drugog, a neki ovdje pricaju o demokratiji.
Nazalost, u svojoj dugoj istoriji Turska nikad nije postigla demokratiju.
Rulja koja nosi zastave i iskolacenih ociju izvikuje parole nije nikakva podloga za demokratiju, bez obzira kome klicu.
zato su i probali tenkovima uvesti red
kao i.mnogo puta do sada
Nisi odgovorio na pitanje: koji su nasi?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9227 Re: Republika Turska

Post by pici »

seln wrote:Evo ga, veliki vodja...
Image
Image

sad ima Bec i Vatikan da drHte :bih:
kamen spoticanja

#9228 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Herr Flick wrote:
Gojeni H wrote:
Herr Flick wrote:Stvarno ovaj mentalni sklop nas Bošnjaka i opsjednutost Erdoganom je fascinantan :-) Neki ga dozivljavaju kao Boga,sultana,cara,ja to stvarno nemogu razumit i jos nisam nasao pravi odgovor i objasnjenje zasto je to tako,sta mi imamo zajednicko sa tim covjekom koji je predsjednik druge drzave,da li mi Bošnjaci stvarno mislimo da ce nas Erdogan branit ako sutra bude opet rat..U nedostatku vođe naroda da li Bošnjaci dozivljavaju Erdogana svojim vođom pa tolika opsjednutost i zaluđenost njime,pa Erdoganove slike se kace po fb,da ne govorim ako si Bošnjak ako nesto kazes protiv njega odmah si cetnik,šija,izdajica :?
Koji je mentalni sklop Bosnjaka? Ako su u pitanju "neki" onda to nije kolektivna svijest Bosnjaka, zar ne?
Nije,ali vecinski jeste
Zato i pizde ovi kojima su bosnje trn u oku sto puc uspio nije...recimo ti
a nije da vam se chuna nije digla u petak nekad oko 21h
Gojeni H

#9229 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

Herr Flick wrote:
Gojeni H wrote:
Herr Flick wrote:Stvarno ovaj mentalni sklop nas Bošnjaka i opsjednutost Erdoganom je fascinantan :-) Neki ga dozivljavaju kao Boga,sultana,cara,ja to stvarno nemogu razumit i jos nisam nasao pravi odgovor i objasnjenje zasto je to tako,sta mi imamo zajednicko sa tim covjekom koji je predsjednik druge drzave,da li mi Bošnjaci stvarno mislimo da ce nas Erdogan branit ako sutra bude opet rat..U nedostatku vođe naroda da li Bošnjaci dozivljavaju Erdogana svojim vođom pa tolika opsjednutost i zaluđenost njime,pa Erdoganove slike se kace po fb,da ne govorim ako si Bošnjak ako nesto kazes protiv njega odmah si cetnik,šija,izdajica :?
Koji je mentalni sklop Bosnjaka? Ako su u pitanju "neki" onda to nije kolektivna svijest Bosnjaka, zar ne?
Nije,ali vecinski jeste
:lol: Ma, odakle ti to? Sa klix-a? Daj nemoj se provaljivati. Evo ogroman broj stranica se ispisao, osim 2-3 lika niko ne pisa u gace od ushicenja o kojem ti govoris.

Gore od turkofilije je nametanje krivice za "nista" da se ne bi Bosnjaci dohavizali pa imali dovoljno samopostovanja da izraze misljenje o bilo cemu.
kamen spoticanja

#9230 Re: Republika Turska

Nisi odgovorio na pitanje: koji su nasi?[/quote]
Jel ovo neki kviz?
Kemalisti su na burchu...tamo su dakle tvoji
seln

#9231 Re: Republika Turska

Post by seln »

kamen spoticanja wrote: Zato i pizde ovi kojima su bosnje trn u oku sto puc uspio nije...recimo ti
A trna i govana...
ko si bolan ti da odlucujes ko je Bosnjak, a ko ne?
Jesu li samo poturice Bosnjaci?
seln

#9232 Re: Republika Turska

Post by seln »

Gojeni H wrote: Gore od turkofilije je nametanje krivice za "nista" da se ne bi Bosnjaci dohavizali pa imali dovoljno samopostovanja da izraze misljenje o bilo cemu.
Bosnjaci mogu imati samopostovanje samo ako se okrenu sebi.
Bosanski_kralj

#9233 Re: Republika Turska

Post by Bosanski_kralj »

Image
Za tvoje dobro, okani se ove teme. Ne čitaj vijesti o Turskoj, dobićeš čir na želucu. :mrgreen:
Prpa.ba

#9234 Re: Republika Turska

Post by Prpa.ba »

Gojeni H wrote: :lol: Ma, odakle ti to? Sa klix-a? Daj nemoj se provaljivati. Evo ogroman broj stranica se ispisao, osim 2-3 lika niko ne pisa u gace od ushicenja o kojem ti govoris.

Gore od turkofilije je nametanje krivice za "nista" da se ne bi Bosnjaci dohavizali pa imali dovoljno samopostovanja da izraze misljenje o bilo cemu.
Pisa se u gace po drustvenim mrezama. Srecom radi se o tzv. "slacktivismu" gdje religiozniji dio Bosnjaka salje djikane, turkofobe i islamofobe na "aparate". U realnosti mucak, kao i u svemu ostalom.
seln

#9235 Re: Republika Turska

Post by seln »

Bosanski_kralj wrote:
Image
Za tvoje dobro, okani se ove teme. Ne čitaj vijesti o Turskoj, dobićeš čir na želucu. :mrgreen:
Bosanski kralj koji ljubi guzu turskom sultanu...
kamen spoticanja

#9236 Re: Republika Turska

seln wrote:
kamen spoticanja wrote: Zato i pizde ovi kojima su bosnje trn u oku sto puc uspio nije...recimo ti
A trna i govana...
Ko si ti da uopste nesto pitas?
Herr Flick

#9237 Re: Republika Turska

Post by Herr Flick »

@kamen spoticanja

Zasto ti toliko obozavas i volis predsjednika jedne druge drzave,kakve koristi ti imas od njega,aj objjasni mi molim te :-D
seln

#9238 Re: Republika Turska

Post by seln »

Prpa.ba wrote:
Gojeni H wrote: :lol: Ma, odakle ti to? Sa klix-a? Daj nemoj se provaljivati. Evo ogroman broj stranica se ispisao, osim 2-3 lika niko ne pisa u gace od ushicenja o kojem ti govoris.

Pisa se u gace po drustvenim mrezama. Srecom radi se o tzv. "slacktivismu" gdje religiozniji dio Bosnjaka salje djikane, turkofobe i islamofobe na "aparate". U realnosti mucak, kao i u svemu ostalom.
Koji religiozniji? I ja sam religiozan, ali ovdje se radi o nedostatku elementarnog samopostovanja i nacionalne svijesti.
I onda se ibrete sto nas susjedi i komsije ne priznaju kao naciju.
seln

#9239 Re: Republika Turska

Post by seln »

kamen spoticanja wrote:
seln wrote:
A trna i govana...
Ko si ti da uopste nesto pitas?
Sta je, zafalilo odgovora? :D
Nista, zastavu u ruke i uzvikuj "Biiiir".
Gojeni H

#9240 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

seln wrote:
Gojeni H wrote: Gore od turkofilije je nametanje krivice za "nista" da se ne bi Bosnjaci dohavizali pa imali dovoljno samopostovanja da izraze misljenje o bilo cemu.
Upravo tako.

To samopostovanje se ogleda i u tome da se da misljenje o bilo cemu, a imati kicmu znaci iskazati svoje misljenje pa makar se i provalio.

Licno sve beskicmenjake prezirem, a posto me kmetovi ne interesuju, prezirem one koji lica svoja okrecu prema Bosforu.
Moje licno misljenje je nebitno.
No, sto jeste bitno je doza zadrske tako primjetna kod pojedinih forumasa a sve iz razloga da ih nekakvi totalno bezlicni i cesto dosadni forumski likovi ne bi nazvali turkofilima.
Bosanski_kralj

#9241 Re: Republika Turska

Post by Bosanski_kralj »

seln wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Image
Bosanski kralj koji ljubi guzu turskom sultanu...
:lol: :lol:

Niđe veze.
pici

#9242 Re: Republika Turska

Post by pici »

Image

zapisaniste svi vi koji ste protiv Erde, kod ridjeg u trezoru su spiskovi dusHmana :bih:
seln

#9243 Re: Republika Turska

Post by seln »

Gojeni H wrote:
seln wrote:
Upravo tako.

To samopostovanje se ogleda i u tome da se da misljenje o bilo cemu, a imati kicmu znaci iskazati svoje misljenje pa makar se i provalio.

Licno sve beskicmenjake prezirem, a posto me kmetovi ne interesuju, prezirem one koji lica svoja okrecu prema Bosforu.
Moje licno misljenje je nebitno.
No, sto jeste bitno je doza zadrske tako primjetna kod pojedinih forumasa a sve iz razloga da ih nekakvi totalno bezlicni i cesto dosadni forumski likovi ne bi nazvali turkofilima.
Turkofilija sama po sebi ne mora biti nista lose. Postoje anglofili, frankofili, germanofili... ali to je uglavno postovanje prema odredjenoj kulturi.
No, ovdje je rijec o bezrezervnoj ljubavi prema jednom dzepnom diktatoru.
seln

#9244 Re: Republika Turska

Post by seln »

pici wrote:Image

zapisaniste svi vi koji ste protiv Erde, kod ridjeg u trezoru su spiskovi dusHmana :bih:
On isareti da ovog momka upisu na onaj erdoganovski fakultet.
Gojeni H

#9245 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

Prpa.ba wrote:
Taj dio ne mogu komentarisati jer u te mreze ne zalazim bas cesto.
Gojeni H

#9246 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

Tebe je prepoznao Erdogan, hebach-peMzioner. Sto si hebo-hebo si. Ha, ja ... radi ku.com a ne jezikom. :D
kamen spoticanja

#9247 Re: Republika Turska

seln wrote: Sta je, zafalilo odgovora? :D
Ma jok...lakse mi gledat tebe kako kmechis :mrgreen:
seln

#9248 Re: Republika Turska

Post by seln »

kamen spoticanja wrote:
seln wrote: Sta je, zafalilo odgovora? :D
Ma jok...lakse mi gledat tebe kako kmechis :mrgreen:
Bez obzira koiko se koprcao... nema odgovora. :wink:
pici

#9249 Re: Republika Turska

Post by pici »

Gojeni H wrote:

Tebe je prepoznao Erdogan, hebach-peMzioner. Sto si hebo-hebo si. Ha, ja ... radi ku.com a ne jezikom. :D
ja sam za uspostavu vazdusnog mosta izmedju naske i matice... :bih:

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#9250 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

seln wrote: Turkofilija sama po sebi ne mora biti nista lose. Postoje anglofili, frankofili, germanofili... ali to je uglavno postovanje prema odredjenoj kulturi.
No, ovdje je rijec o bezrezervnoj ljubavi prema jednom dzepnom diktatoru.
Ko to kaže, ti? :roll: Ja imam dijametralno suprotno mišljenje. Svako ima pravo ljubiti guzicu kome hoće i pritom da slobodno bira pozu koja mu je najdraža. :mrgreen: Evo ja podržavam Erdogana čisto iz interesa, zaboli me za njegovom partijom i ljubavlju. Ako Rusi ponude Bošnjacima više dobiće moju naklonost. Tom patetikom o dzepnom diktatoru nikoga nećeš fascinirati. Meni je jednostavno fascinantna prikrivena mržnja iz tvojih postova prema Turskoj. Takvim stavom samo Bošnjacima pokazuješ koliko su u pravu kada podržavaju legalnu i legitimnu vlast Turske.
Post Reply