Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
NIN

#9226 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NIN »

Govna su govna, laksa od vode pa vazda jadna isplivaju. Problem je da onda kad isplivaju, a, uzgred receno, svi znamo da je smrad jaceg intenziteta od mirisa, ono dobrog, kojeg uvijek ima, vazda se utopi u kaljuzi fekalija - izroda ljudskog roda.

Fuj!
baxul

#9227 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by baxul »

It_is_a_Leclerc wrote:
Nemamo.
Neuspješno privlačimo donacije. Imamo garancije i memorandume, te more konzervi i vode. Od toga se kuće ne prave.
eo da te utješim danas je vlada TK sa organizacijom habitat for humanity obišla teren i radit će na izgradnji kuća za ljude pogođenje poplavama (sa njima je danas u posjeti bio i švicarski crveni križ koji je u BiH poslije rata izgradio/obnovio preko 5000 kuća).

LINK

dakle radi se jbga i ja nisam skroz nezadovoljan reakciom vlasti. ovo vučićevo sjevernokoreansko glumatanje i propagandisanje, sa druge strane mi je degutantno totalno.
kakavdanakneiskustvu

#9228 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.** No links **.ba/hronika/ko-je-ugledn ... azio-hranu

VIDEO/ LAŽI I OBMANE NA ULICAMA MAGLAJA: Ko je 'ugledni' Maglajlija kojeg je policija 'pretukla' jer je tražio hranu?!
Srijeda | 21.05.2014.
Šta se zaista događalo na ulicama Maglaja, teško je procijeniti na osnovu amaterskih snimaka koji su pušteni u eter, jer se na jednom čuje samo histerično vrištanje nepoznate ženske osobe, a na drugom vidi gurkanje i raspravljanje sa pripadnicimima MUP-a. No, ko je 'ugledni' Maglajlija kojeg je policija navodno pretukla jer je bio gladan i tražio hranu?!

Nekoliko video klipova nastalih na ulicama Maglaja, koji su juče osvanuli na YouTube-u, a na kojima se prikazuje (navodni) sukob policije i građana zbog hrane, vode i humanitarne pomoći koja dolazi u grad, preplavilo je ovdašnje medije.

Uporedo sa video klipovima koji 'dokumentuju' dramatično stanje na maglajskim ulicama, u pojedinim medijima su osvanule i izjave izvjesnog Miralema Latifovića iz Maglaja koji je tvrdio da su njega, njegovog oca, Zlatana Latifovića, i još dvije ženske osobe policajci brutalno pretukli. Latifović je tvrdio i da mještani Maglaja proživljavaju pravu dramu tragajući za hranom i lijekovima u opustošenom gradu.

No, iz MUP-a ZDK-a demantuju ove tvrdnje i navode da je radi vrijeđanja, drskog ponašanja i prijetnji upućenih trećoj osobi lišen slobode Zlatan Latifović.

Šta se zaista događalo na ulicama Maglaja, teško je procijeniti na osnovu amaterskih snimaka koji su pušteni u eter, jer se na jednom čuje samo histerično vrištanje nepoznate ženske osobe, a na drugom vidi gurkanje i raspravljanje sa pripadnicimima MUP-a.

No, ko je 'ugledni' Maglajlija kojeg je policija navodno pretukla jer je bio gladan i tražio hranu?

Zlatan Latifović izvršio je niz prevara, pljački, novčanih malverzacija, falsifikovanja i fizičkih napada, ali njegova moćna politička podrška, od Sarajeva do Maglaja, do danas sprečava procesuiranje krivičnih prijava protiv njega... Ovo tvrdi portal Eizbori.ba, pozivajući se na tekst "Lažni njemački špijun izvarao čak i policiju", koji su svojevremno objavile Nezavisne novine.

U tom tekstu se navodi da je Zlatan Latifović iz Maglaja, falsifikujući niz dokumenata, od ugovora vrijednog milion eura s direktorom "Natrona" do službene legitimacije njemačke obavještajne službe BND, već godinama, uglavnom nekažnjeno, vršio novčane prevare preduzeća, banaka i pojedinaca u Njemačkoj, BiH i Srbiji.

Navodi se i da je protiv njega Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijelo niz krivičnih prijava. Između ostalih, prijave su podnesene zbog prevare, krivotvorenja službenih isprava i ugrožavanja lične bezbjednosti. Krivičnu prijavu protiv Latifovića podnio je i bivši načelnik opštine Maglaj i predsjednik Nove demokratske stranke BiH Dževad Galijašević. Tvrdi se da je riječ o međunarodnom kriminalcu koji je 2001. godine protjeran iz Njemačke.

Uz ove tvrdnje idu i etikete da je u pitanju "lažni obavještajac i agresivni prevarant sklon fizičkim napadima", koji uobičava da "prijeti i šalje svoje ljude" na sve one koji mu se pokušaju suprotstaviti.

Na sličan način kako je varao po Njemačkoj, tvrdi se u tekstu, svojevremeno je prevario i Hypo Leasing kupivši "audi A8" vrijedan 65.000 KM. To vozilo je, iako bez prava otuđenja, prodao "Pljasković autu" iz Brčkog, obmanjujući vlasnika falsifikovanom novom dokumentacijom.

Preduzeće "Bosna šped" Zenica, vlasništvo Alića, Latifović je prevario tako što mu je uz falsifikovanu dokumentaciju prodao automobil "sitroen pikaso", vrijedan oko 35.000 KM. Vozilo je kupljeno u Italiji na lizing preko falsifikovane dokumentacije na ime Muje Begića. Na taj automobil je, zbog neisplaćenog lizinga, stavljena zabrana otuđenja.

Obiman tekst Nezavisnih novina donosi još brojne pojedinosti vezane za 'lik i djelo' ovog maglajskog 'biznismena', što možete pročitati OVJD
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 22/05/2014 20:24, edited 1 time in total.
omar little

#9229 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

Straza wrote:
Dosta vise i s tim donacijama. Dosadni ste vise s tim sadaka mentalitetom. kme kme... dosta s kmecanje. Hocemo li kmecati do 2350-te? Nikako da se prestane s tim. Kao sto onaj Alfons napisa ; 20 godina je bila isprika kako smo tek izasli iz rata. Sta sad treba kmecati i narednih 20 godina radi ovih poplava. Dosta vise s tim.

Mi prvo trebamo da pomognemo sami sebi. Sad za sad je najbitnije da narod nije gladan, bude na toplom i da se ocisti smece i to dobro napreduje. Bit ce i izgradnje sta si se sasr'o...Mi se trebamo prvo oslonuti na nas same a ne samo gledati hoce li nam neko udijeliti sadaku. Vrijeme je da uzmemo sudbinu u svoje ruke!. Bit ce i tu pomoci sa strane. Necemo se valjda opet ciganisati i narednih 20 godina.
daleko od toga da podrzavam kmecanje strancima kojim su se punili dzepovi odredjenih, ali ako ti mislis da nepostojeca (cak i prije poplave) ekonomija bosne i hercegovine moze ovo sama popraviti, ti se zanosis nevidjeno. ova poplava bi ekonomski i organizacijski soldinu industrijsku zemlju na koljena bacila, a ne nas, nas bi mogla unistiti. normalno da nam treba pomoc. i treba organizacija.
Boskero

#9230 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:25, edited 1 time in total.
SirokiB

#9231 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SirokiB »

ovo sam ja već stavljao par stranica prije..to je od jučer otišla 2 kamiona u Zenicu i Željezno polje :thumbup:

a večeras se punio još jedan :thumbup:
Straza

#9232 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Samir Osmanagic se javlja i piše:
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Samo da vam javim da iz Beča i okoline. Stiže konvoj sa hranom, vodom, higijenom itd. Ukupno 350 tona skupljenih za samo 2 dana

Image

Image

Image

Jedini izlaz. Da sami brinemo o sebi :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#9233 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovaj broj što ide na Pinku 1330 i 1350 je za koju organizaciju ? :)
nemezis

#9234 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nemezis »

Mali_Vuk wrote:
nemezis wrote:
Mali_Vuk wrote: Samo onda neka nam neko i zvanično kaže da je situacija na rubu međunacionalnog incidenta većih razmjera. Sudeći prema izvještajima na ovoj temi i rata. Da džaba ljudi ne idu pomagat povampirenim četnicima. Još će neko i glavom platit. Ne daj Bože. Neka neko upozori ljude.
Ne moramo bezveze trošiti prostor. Niko nije rekao da je na rubu međunacionalnog incidenta. Radi se o izolovanom slučaju koji ni u kom slučaju ne oslikava stanje u Doboju.
Boga mi, kad ti/ako ti 50 (pedeset) ljudi yebu balijsku majku i vrjeđaju te, i to u momentu kad si došao da im ponudiš svoju pomoć, onda to ne možeš baš nazvati izoliranim incidentom. To je već situacija kad neko treba upozoriti ljude da postoji mogućnost da se sa takvih akcija vrate bez bubrega, il nečeg goreg. Valjda bi ovo trebalo inicirati neki zvanični izvještaj službi koje su nadležne da ovakve pojave i prate. A da na ovakve gluposti ne treba trošiti prostor, to se slažem.
Ako se desio jedan slučaj, onda je izolovan. Volonteri su bili omladina 17-20 godina i njih je bilo 50-tak, BHS kombinacija, ovi što su pravili probleme su navodno sa strane došli, ne znam koliko ih je bilo, možda 20. Slučaj se desio ispred hitne pomoći. Ne bih vise o ovome.
Boskero

#9235 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:25, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#9236 Re: Poplave u cijeloj BiH

Boskero wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ovaj broj što ide na Pinku 1330 i 1350 je za koju organizaciju ? :)
Može biti da je Batkova "Otvorena Mreža".
Očito jest.
Jel sigurno da zovnem koji put ?
seoBIH

#9237 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by seoBIH »

Nemoj za otvorenu, Ljudi ih masovno izbjegavau!
Straza

#9238 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

omar little wrote:
Straza wrote:
Dosta vise i s tim donacijama. Dosadni ste vise s tim sadaka mentalitetom. kme kme... dosta s kmecanje. Hocemo li kmecati do 2350-te? Nikako da se prestane s tim. Kao sto onaj Alfons napisa ; 20 godina je bila isprika kako smo tek izasli iz rata. Sta sad treba kmecati i narednih 20 godina radi ovih poplava. Dosta vise s tim.

Mi prvo trebamo da pomognemo sami sebi. Sad za sad je najbitnije da narod nije gladan, bude na toplom i da se ocisti smece i to dobro napreduje. Bit ce i izgradnje sta si se sasr'o...Mi se trebamo prvo oslonuti na nas same a ne samo gledati hoce li nam neko udijeliti sadaku. Vrijeme je da uzmemo sudbinu u svoje ruke!. Bit ce i tu pomoci sa strane. Necemo se valjda opet ciganisati i narednih 20 godina.
daleko od toga da podrzavam kmecanje strancima kojim su se punili dzepovi odredjenih, ali ako ti mislis da nepostojeca (cak i prije poplave) ekonomija bosne i hercegovine moze ovo sama popraviti, ti se zanosis nevidjeno. ova poplava bi ekonomski i organizacijski soldinu industrijsku zemlju na koljena bacila, a ne nas, nas bi mogla unistiti. normalno da nam treba pomoc. i treba organizacija.

Ma bit ce pomoci i sa strane ali ne trebamo se fokusirati na to. Prvo trebamo imati makimalnu angaziranost nas samih. Mi sami trebamo uciniti sto vise. Ono sto dode sa strane je samo jedan plus. Ali mi smo ti koji moramo uraditi najvecii osnovni dio posla. vec 20 godina se oslanjamo i mislimo da ce neko drugi rijesti sve nase probleme. Nema od tog nista.

Imas narode koji ne prihvataju tudu pomoc jer je to uvreda za njih. To znaci da nisu sposobni da se brinu o sebi. Bilo je toga i nakon onog velikog Cunamija. Indija je takva, Japan itd... Mi trebamo teziti ka tome.
todd_smith

#9239 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovaj broj što ide na Pinku 1330 i 1350 je za koju organizaciju ? :)
Donacije sa 1330 i 1350 idu iskljucivo za lijecenje ljudi kojima pomaze Otvorena mreza, ne i za pogodjene poplavama.
dječak sa šibicama

#9240 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Kanadski Crveni Kriz je svoje potencijale stavio na raspolaganje, kanadska vlada je donirala 60.000 dolara za pocetak, otvoren je i ziro racun za pomoc "poplavljenom Balkanu", dosta materijala je vec poslano prema Srbiji i BiH, kanadski CK je ponudio i svoju modernu i dobro opremljenu poljsku bolnicu na raspolaganje, ali za sada jos niko od nasih nije zatrazio istu. Valjda ce se neko sjetiti.
It_is_a_Leclerc

#9241 Re: Poplave u cijeloj BiH

todd_smith wrote:
Donacije sa 1330 i 1350 idu iskljucivo za lijecenje ljudi kojima pomaze Otvorena mreza, ne i za pogodjene poplavama.
Bogami kažu da ide za poplave. :?
todd_smith

#9242 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

It_is_a_Leclerc wrote:
todd_smith wrote:
Bogami kažu da ide za poplave. :?
Moguce da dio ide, ali ovo su prije 2 dana izjavili svi.
Boskero

#9243 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:24, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9244 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Tomahawk11 »

Na BHT rece predstavnik CK da imaju problema s kvarljivom robom...pa normalno da ce biti ako ce se skladistiti 10 dana :-) dijelite to narodu.
palermo

#9245 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

Potroših pola sata života na čitanje postova od sinoć naveče. Zalud utroših.

Danas u Sarajevu, otvaram vrata od haustora (gdje su kancelarije gdje sam imao sastanak) a ono dedo ,blizu 80 ako već nije prešišao, vuče nekakav kofer...ma šta kofer,koferčina, gdje ćeš bolan dedo.....ode nositi u Crveni križ....te šta ću vratim se, pa ga autom trznem, kaže već šesti put nosi......puno je toliko dirljivih primjera pomoći....stvarno sam ponosan na vitalnost, solidarnost ovog naroda....

Danas prvi put stupio u kontakt sa nekim psolovnim suradnicima iz doboja.....'ebo te,pola od njih ostalo bez mjesta za živjeti, bili da im je stan ili kuća poplavljena :(

i moram reći da mi ide na živce ovo ušutkivanje na temi o broju mrtvih.....znam ja da ne treba licitirati, ali nekako je suviše priča oko toga, i ja ih čuo od ozbiljnih ljudi iz Doboja....mislkm, ne moramo sada, ali čini mi se da će se ta priča brzo ppčeti zakotrljati...

@ mali vuče, gdje bolan nađe janjičara da ga napadaš :D , on meni iks puta povuče živce svojim postovima, ali nije iz priče o nacionalzmu....vjerovatno si ga zamijenio..
omar little

#9246 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

dječak sa šibicama wrote:Kanadski Crveni Kriz je svoje potencijale stavio na raspolaganje, kanadska vlada je donirala 60.000 dolara za pocetak, otvoren je i ziro racun za pomoc "poplavljenom Balkanu", dosta materijala je vec poslano prema Srbiji i BiH, kanadski CK je ponudio i svoju modernu i dobro opremljenu poljsku bolnicu na raspolaganje, ali za sada jos niko od nasih nije zatrazio istu. Valjda ce se neko sjetiti.

gdje si to procitao? ja sam pricala sa crvenim krizom jucer i rekli su mi da imaju internacionalni racun a ne poseban za nas. i to za vladu gdje si vidio?
dječak sa šibicama

#9247 Re: Poplave u cijeloj BiH

omar little wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kanadski Crveni Kriz je svoje potencijale stavio na raspolaganje, kanadska vlada je donirala 60.000 dolara za pocetak, otvoren je i ziro racun za pomoc "poplavljenom Balkanu", dosta materijala je vec poslano prema Srbiji i BiH, kanadski CK je ponudio i svoju modernu i dobro opremljenu poljsku bolnicu na raspolaganje, ali za sada jos niko od nasih nije zatrazio istu. Valjda ce se neko sjetiti.

gdje si to procitao? ja sam pricala sa crvenim krizom jucer i rekli su mi da imaju internacionalni racun a ne poseban za nas. i to za vladu gdje si vidio?
http://www.redcross.ca/who-we-are/red-c ... 4.facebook

na njihovoj stranici, a gdje drugo
dječak sa šibicama

#9248 Re: Poplave u cijeloj BiH

Jos jedna karta koja je jasno crtala i predvidjala potop, izasla u nedelju 11. maja, predvidjene kolicine padavina u 7-dnevnom periodu do 18. maja, taman onaj period kada je i padalo, sjetimo se od srijede do nedelje je lilo kao iz kabla.

Image

Ali nigdje Majstorovica, nigdje odgovornih, koji su ovo znali, ili trebali znati... nego, kriv HAARP.

Kaze danas onaj jedan iz privredne komore, direktor valjda(vec si prave alibije) "necemo se oporaviti 5 do 7 godina od ovih poplava".

Ocekujte abnormalna poskupljenja, narode.
Mali_Vuk

#9249 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mali_Vuk »

palermo wrote:
@ mali vuče, gdje bolan nađe janjičara da ga napadaš :D , on meni iks puta povuče živce svojim postovima, ali nije iz priče o nacionalzmu....vjerovatno si ga zamijenio..
Haj, evo da prestanemo više. Nismo bitni ni ja ni janjičar. Razvuče se ovo na dvije stranice bezveze. Možda su me ovakvi postovi naveli na taj zaključak
Janjicar wrote: Znaci zivot se u doboju vraca u normalu ? :)
sve u svemu halal im bila pomoc koja je poslata al ko im 'ebe mater.
I onda opet nakon toga ide sa tom pričom o balijskim majkama.. A primjetio sam još poneki sličan post obojen politiziranjem i politikom. Al stvarno nebitno. Ako sam koga uvrijedio, ako sam šta pogriješio, evo izvinjavam se. Nije bilo loših namjera. Toliko od mene.
It_is_a_Leclerc

#9250 Re: Poplave u cijeloj BiH

Bravo za Amru Silajdžić ! :thumbup:
Post Reply