Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sekerbay

#9226 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Da, da, sad krećemo sa onim starim ateistickim određivanjem ko je vjernik a ko nije :lol:
Koji vic.
Zaitsev

#9228 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zaitsev »

Gasi mješalicu, motaj kablove, hajmo...

Svi palamude osim Smrleta i sekerbaya. Mi govna, oni pametni, prosvijetljeni i premudri...

Over & out...

Image
Smrcak15

#9229 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:Gasi mješalicu, motaj kablove, hajmo...

Svi palamude osim Smrleta i sekerbaya. Mi govna, oni pametni, prosvijetljeni i premudri...

Over & out...

Image
kako mi je srce puno svaki put kad postavite tog nano robota koji hoda kroz nasa tijela....prelijep dokaz inetligentog dizajna kojeg i Richard Dawkins potvrdjuje da postoji, samo sto on nagadja da su ovakve stvari kreacija vanzemaljaca a ne Boga :-)

kad ti najveci ateista na planeti kaze da ima dokaza za Inteligentni dizajn, sta onda sitna ateisticka raja sa foruma mogu tu reci protiv toga onda :D
sekerbay

#9230 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Zaitsev wrote:Over
Ala si ga sastavio, svaka ti čast :D
Malo je reci da se slažem i da te podržavam :mrgreen:

Ateisti na haparatima :mrgreen:
Smrcak15 wrote: kad ti najveci ateista na planeti kaze da ima dokaza za Inteligentni dizajn, sta onda sitna ateisticka raja sa foruma mogu tu reci protiv toga onda
Nemoj tako. Čika dozer davno napiso kako vjeruje da su nas dizajnirali vanzemaljci :)
More od baje, more od majmuna, more od zajedničkog pretka čovjeka i majmuna, more od vanzemaljaca...
Ali ako kažeš Bog, e to ne mere.
Dozer

#9231 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

irac300 wrote:Kad je neko bukva, pa ''oil'' shvata bukvalno kao ulje, a ne naftu. :D
Dzaba pricati. Al' bitno je da njih dvojica "cipelare" :lol: :lol: :lol: :lol:
r_faruk

#9232 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by r_faruk »

irac300 wrote:Wikiefendijo, znam ja šta je, ali ti nisi znao, nego si lupetao, ali eto hvala allahu i wikipediji, sada i ti znaš.
haha, :thumbup: cool

no da priupuitam. smrle! koje knjige o evoluciji si procitao? ne pitam o kojim knjigama si citao, nego, fino kupis knjigu i lagano, stranica po stranica (osim kurana naravno)... da li si citao ista od tog mrskog ti dawkinsa, hawkinga itd...
Last edited by r_faruk on 29/11/2017 10:32, edited 2 times in total.
Dozer

#9233 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
irac300 wrote:Kad je neko bukva, pa ''oil'' shvata bukvalno kao ulje, a ne naftu. :D
Ma o cemu to ti ba...hajde molim te sad reci da sam ciljao na ulje od suncokreta :))

Kad se kaze ulje to je nafta o tome pricamo a ne o ulju za kuhanje.
Ne znamo mi na sta si ti ciljao, ali na nasem jeziku ulje je ulje, a nafta je nafta. Posto se ti pozivas na definicije na engleskom, onda bar priznaj da si se zajeb'o i da uopste nisi skontao sta ti se govori :D

Da ostane zabiljezeno:
Smrcak15 wrote: Pa Kako se onda mobil napravi?

Pa napravi se izmedju ostalog od ulja i pijeska

od olja se pravi plastika, od pijeska se pravi staklo, sve to kroz razne procese koje mi neznamo tacno i koje sve masine se koriste da bi doslo se do produkta.

Pa kad kazemo da je mobil napravljen od ulja i pijeska nismo daleko od istine iako nismo rekli ssvu istinu.

kad se kaze mobil nastao od pijeska i ulja, to nije specifikacija , od kakve vrste ulja ni pijeska
Ovo nesto kao smjehotresna olimpijada, a na celu utrke su Smrle i Sekerbay :D
Ne zna se koji je brzi u laprdanju, a jos se manje zna koji vise ne konta o cemu se prica :D
harač

#9234 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

Smrcak15 wrote:kad ti najveci ateista na planeti kaze da ima dokaza za Inteligentni dizajn, sta onda sitna ateisticka raja sa foruma mogu tu reci protiv toga onda :D
premisa 1: biolog "potvrdjuje" da u tijelu postoji protein cija je svojstva nauka uspjela djelimicno opisati
[intermezzo islamske "logike" + islamske "nauke"]
zakljucak: bog postoji

:run: i hvala na ucestvovanju
Smrcak15

#9235 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Ma o cemu to ti ba...hajde molim te sad reci da sam ciljao na ulje od suncokreta :))

Ne znamo mi na sta si ti ciljao, ali na nasem jeziku ulje je ulje, a nafta je nafta. Posto se ti pozivas na definicije na engleskom, onda bar priznaj da si se zajeb'o i da uopste nisi skontao sta ti se govori :D

Da ostane zabiljezeno:
Smrcak15 wrote: Pa Kako se onda mobil napravi?

Pa napravi se izmedju ostalog od ulja i pijeska

od olja se pravi plastika, od pijeska se pravi staklo, sve to kroz razne procese koje mi neznamo tacno i koje sve masine se koriste da bi doslo se do produkta.

Pa kad kazemo da je mobil napravljen od ulja i pijeska nismo daleko od istine iako nismo rekli ssvu istinu.

kad se kaze mobil nastao od pijeska i ulja, to nije specifikacija , od kakve vrste ulja ni pijeska
Ovo nesto kao smjehotresna olimpijada, a na celu utrke su Smrle i Sekerbay :D
Ne zna se koji je brzi u laprdanju, a jos se manje zna koji vise ne konta o cemu se prica :D
Ne znamo mi na sta si ti ciljao, ali na nasem jeziku ulje je ulje, a nafta je nafta
ma nemoj, sta kazes :-)

Koje motorno ulje za Škodu Octaviju II 1.9 TDI
http://autoportal.hr/clanak/koje-motorn ... ii-1-9-tdi

Image
Dozer

#9236 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Slikoviti komentar na ovo gore:

Image Image Image

Image Image Image

Image Image Image

Image
beni-bu-man

#9237 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote: ma nemoj, sta kazes :-)

Koje motorno ulje za Škodu Octaviju II 1.9 TDI
http://autoportal.hr/clanak/koje-motorn ... ii-1-9-tdi

Image
Sto jednostavno nisi rekao 5W-40
r_faruk

#9238 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by r_faruk »

jel ovo ulje ide u rezervoar :? ili u motor
beni-bu-man

#9239 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by beni-bu-man »

r_faruk wrote:jel ovo ulje ide u rezervoar :? ili u motor
Ko sto je zeMska na Šćepan Polju sipala antifriz u motor :lol:
HardcoreMX

#9240 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:

Nafta, u siroj jezickoj upotrebi mnogo poznatija kao petroleum...Cak i sam ti naziv govori da je to ulje, kao i sama definicija..nafta ili petroleum od rijeci: grč. petra (stijena) i lat. oleum (ulje)) kameno je ili sirovo zemno ulje...
Osim toga, neki plasticni materijali kao osnovne derivate za njihovu proizvodnju imaju i ulja biljnog porijekla i kad smo vec kod ovih 'oleuma' prvo sto pada na pamet je linoleum...ili jedan klasicni predstavnik plastika u masovnoj uporabi kao sto je Polyethylenterephthalat(PET) za koji se koristi tereftalinska kiselina, derivat terpentinskog ulja od kojeg se oksidacijom prvi put dobila, a potice od smole crnogoricnog drveca, ali danas se dobija oksidacijom p-ksilena koji se opet dobija od nafte, inace rijec etimoloski od staroperzijskog, a onda rasirena po semitskim jezicima..
Zaitsev

#9241 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zaitsev »

sekerbay wrote:
Zaitsev wrote:Over
Ala si ga sastavio, svaka ti čast :D
Malo je reci da se slažem i da te podržavam :mrgreen:

Ateisti na haparatima :mrgreen:
Smrcak15 wrote: kad ti najveci ateista na planeti kaze da ima dokaza za Inteligentni dizajn, sta onda sitna ateisticka raja sa foruma mogu tu reci protiv toga onda
Nemoj tako. Čika dozer davno napiso kako vjeruje da su nas dizajnirali vanzemaljci :)
More od baje, more od majmuna, more od zajedničkog pretka čovjeka i majmuna, more od vanzemaljaca...
Ali ako kažeš Bog, e to ne mere.
Jedini gori i veći šlajm od ateista na aparatima su vjernici na aparatima... :D
Dozer

#9242 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Divi trio fantastikusa kako se vade... :lol:
A ne kontaju da majka Muju nije karala sto se kock'o, nego sto se vadio :lol:
harač

#9243 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

Dozer wrote:Divi trio fantastikusa kako se vade... :lol:
A ne kontaju da majka Muju nije karala sto se kock'o, nego sto se vadio :lol:
povratak otpisanih :lol:
Smrcak15

#9244 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

HardcoreMX wrote:
Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:

Nafta, u siroj jezickoj upotrebi mnogo poznatija kao petroleum...Cak i sam ti naziv govori da je to ulje, kao i sama definicija..nafta ili petroleum od rijeci: grč. petra (stijena) i lat. oleum (ulje)) kameno je ili sirovo zemno ulje...
Osim toga, neki plasticni materijali kao osnovne derivate za njihovu proizvodnju imaju i ulja biljnog porijekla i kad smo vec kod ovih 'oleuma' prvo sto pada na pamet je linoleum...ili jedan klasicni predstavnik plastika u masovnoj uporabi kao sto je Polyethylenterephthalat(PET) za koji se koristi tereftalinska kiselina, derivat terpentinskog ulja od kojeg se oksidacijom prvi put dobila, a potice od smole crnogoricnog drveca, ali danas se dobija oksidacijom p-ksilena koji se opet dobija od nafte, inace rijec etimoloski od staroperzijskog, a onda rasirena po semitskim jezicima..
dozer ide onom logikom, nije govno nego se pas posro :-)
Dozer

#9245 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Jasta, moj ti... :lol:
Smrcak15

#9246 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Jasta, moj ti... :lol:
trebao bi vise da se koncentrises sta pises da ne ulijeces mi u minirane terene

reci nije ulje nego nafta, a nafta je petroleum, od rijeci petra stijena i oleum (ulje) na latinki

ovo je ocito kontriranje, nije razumsko , nije logicno nego cisto glupo kontriranje koje vise tebi steti, jer kad radis kontru gdje se nemoze kontra raditi....ti si ko Nikic u svoje doba, kada je dobio loptu u glavu i umjesto da krene sa loptom na protivnicki gol pa krene na svoj gol, u uleti mu njegov igrac u noge.

kao sto Nikic radio kontru u pogresnom smjeru tako izgleda i ti je radis u pogresnom smjeru.
•Igrali smo protiv Partizana i Jusuf Hatunić me loptom snažno pogodi u glavu. Iznesu mene iza Partizanovog gola i doktor Hamo Hasanbegović pokaže mi prst i pita vidiš li? Ma kako ne vidim prst. Uđem u igru, neko mi doda loptu i pođem ja pravo ka svom golu. Sreća, moj saigrač Josip Čilić, na šesnaest metara uleti mi klizeći. Sudija mu da žuti karton, a mene iznesu vani. Doktor je poslije rekao da šest mjeseci trebam pauzirati. Ali naš fizioterapeut se nije složio: „Ma kakvi, taj će za mjesec dana biti kao nov“. Doktor ga upitao: “Kako će tako brzo, a ovaj mu odgovorio: “Ma nema on mozga“. I stvarno, za mjesec dana ja zaigram, a fizioterapeut pred svima kaže: “Jesam li vam rekao da nema mozga“ – ispričao je Nikić.
:lol:
Last edited by Smrcak15 on 29/11/2017 16:04, edited 1 time in total.
Dozer

#9247 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Image

Dakle, moj autic ide na, ni manje ni vise, nego - plastiku? OK :D
Vasa logika, zar ne? :)

P.S. Moram veceras djeci uzeti sve stare plasticne igracke, pa da napunim rezervoar :D
HardcoreMX

#9248 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote:Plastika se ne pravi od ulja,
Dozer wrote:zubokez./img]

P.S. Moram veceras djeci uzeti sve stare plasticne igracke, pa da napunim rezervoar :D
sto bi rekli...prosuo si se ko pun rezervoar :D
https://hr.wikipedia.org/wiki/Nafta
http://www.plasticseurope.org/what-is-p ... -made.aspx
http://www.petroleum.co.uk/plastic-production
Hakiz

#9249 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Dozer wrote:Image

Plastika, vazelin, benzin, kerozin, naravno nafta za vozila itd su sve proizvodi koji se prave od nafte.

Tako da, uslovno, tačno je, tvoj auto ide na plastiku :)
Smrcak15

#9250 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Image

koja bruka od covjeka :-) za ne povjerovati, hoce da nam kaze da se plastika nikako ne pravi od nafte/ulja :-)
Post Reply