SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Toffee karamela

#92226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

Chmoljo wrote: 30/05/2025 20:19
Toffee karamela wrote: 30/05/2025 20:14
NediM17 wrote: 30/05/2025 18:11
Eno drvlje i kamenje na Mandica sto je zabranio ulazak kucnim ljubimcima u Veliki park.
samo sam čekala ko će prvi povikati "drž'te cuke" da se skrene pogled s pravih krivaca za sanitarni haos

bravo Mandiću, bistro razmišljaš :kiss: ...zapamti krele kad ćeš idući put dobiti glas od mene
Koliko sam shvatio, razlog zabrane nije bolest već simbolika spomenika koji se nalaze tu.

Ja nisam načisto sa ovim. U neku ruku je bezveze, u drugu nije ni bezveze.
i sad se Srle sjetio simbolike, usred histerije zbog epidemije?

od ove odluke pa do javno raspisanog lova na (sve) pse u SA, koliko treba dana?

tačno vidim kako ovom uhljupu rade moždani točkići, tika-taka tika-taka, kriv-je-cuko kriva-svraka

na stranu što je taj park nagomilan s onim što ni u jednoj iole normalnoj zemlji ne ide jedno s drugim

drevni mezari pa klupe na kojima se hvataju, pa spomenik ubijenoj djeci, pa cuke, pa Nerminov otac koji ga doziva, pa Hipi klupa koja toči pivo u hektolitrima

neka ova konjina od načelnika prvo pozove normalnog arhitektu da reanžira onu šizofrenu arhitektoniku parka pa onda neka pristupi problemu vlasnika pasa koji ne kupe za njima
emigrazione

#92227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Da je tu katoličko groblje tu nikada ne bi bio nikakav park, a pogotovo ne veliki....
archi_a

#92228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

U isto vrijeme je zeleno za skretanje na most i od Drvenije i sa Grbavice. Skretanje se vrši u bližu traku. Kriv je ovaj zaokružen crvenom.jer je skretao u dalju traku.

Image

Vezano za smrtni slučaj motoriste, voljeli ga vi ili ne, odgovarat će vozač passata zbog saobraćajnog prekršaja, nesreće sa smrtnim ishodom.
Last edited by archi_a on 30/05/2025 20:42, edited 1 time in total.
geralt

#92229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by geralt »

Velkoski wrote: 30/05/2025 20:20 ne kontam, ljubimci nekako smetaju spomenicima? :mrgreen:

postoji li ovakvih primjera iz progresivnog svijeta na zapadu?
Postoji. Blizu mene je zabranjeno uci sa zivotinjom u sve parkove, izuzev jednog koji ima dio u kojem je dopusteno i dio u kojem je zabranjeno.

Istini za volju, sve je prepuno zelenila i zelenih povrsina i mimo parkova, i ljudi setaju pse u svojim ulicama gdje zive a ne u parkovima.
Thorgerson

#92230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Treba zabraniti u svim parkovima da se dovode psi, macke, kucni ljubimci itd. Jer znamo zasto ih tu dovodite.

Da istovare svoja govna.

Zabranit i tacka. Sta ima koji qrac raditi pas u parku, ciji izmet nosi milijardu virusa. Onda po toj travi ce dijete da suta loptu, puze i sl.

U 10 godina koliko sam bio po raznim parkovima, mozda sam 5 puta vidio da su ljudi pokupili izmet svog psa. Heeej. To necete vidjeti ovdje.

A sve gospoda. Smota dzempercic oko vrata, nasminkaju se, caskaju, a njihova stvorenja seru okolo...

Fuj.

Podrska za Mandica. Vodite ih na balkone, u vasa dvorista i nek vam tamo seru.
Thorgerson

#92231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Velkoski wrote: 30/05/2025 20:20 ne kontam, ljubimci nekako smetaju spomenicima? :mrgreen:

postoji li ovakvih primjera iz progresivnog svijeta na zapadu?
Postoji li igdje na zapadu obicaj da parkove gdje se igraju djeca i generalno parkove i setalista koristis kao wc za kucne ljubimce? I da pri tome nikad ne pomislis da pokupis izmet za njima?
archi_a

#92232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Vezano za veliki park, želudac mi se okreće kada vidim roditelje i djecu kako gaze po onih par mezara u parku ili kad dignu nogu na nišan da svežu pertle. O cukama, sranju i zapišavanju da ne govorim. Ono je davno trebalo ograditi. :(
Leopard_SA

#92233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Leopard_SA »

Thorgerson wrote: 30/05/2025 20:43 Treba zabraniti u svim parkovima da se dovode psi, macke, kucni ljubimci itd. Jer znamo zasto ih tu dovodite.

Da istovare svoja govna.

Zabranit i tacka. Sta ima koji qrac raditi pas u parku, ciji izmet nosi milijardu virusa. Onda po toj travi ce dijete da suta loptu, puze i sl.

U 10 godina koliko sam bio po raznim parkovima, mozda sam 5 puta vidio da su ljudi pokupili izmet svog psa. Heeej. To necete vidjeti ovdje.

A sve gospoda. Smota dzempercic oko vrata, nasminkaju se, caskaju, a njihova stvorenja seru okolo...

Fuj.

Podrska za Mandica. Vodite ih na balkone, u vasa dvorista i nek vam tamo seru.
Apsolutno. Sto se mene tice, ne bih se zalio cak i da se zabrani izvodjenje pasa na javne povrsine cisto iz razloga sto je jasno da mi kao drustvo nismo sposobni da vodimo racuna o njima i o javnim povrsinama. Razumijem da je ovo previse, im just sayin
Toffee karamela

#92234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

evo nam i prvoga koji je odmah povezao pse i djecu

čekamo i one koji tvrde da svaki pas lutalica u kantonu košta porezne obveznike 150 KM (po njušci) i cukolov može da počne
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#92235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Thorgerson wrote: 30/05/2025 20:45
Postoji li igdje na zapadu obicaj da parkove gdje se igraju djeca i generalno parkove i setalista koristis kao wc za kucne ljubimce? I da pri tome nikad ne pomislis da pokupis izmet za njima?
pa mogao bi neko da to prati i kažnjava, šta misliš? ili da ubacimo kakvu kameru da prati, postali smo svakako AI Hi-Tech društvo

možda i kakav presretač...
moimoi

#92236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Toffee karamela wrote: 30/05/2025 20:29
Chmoljo wrote: 30/05/2025 20:19
Toffee karamela wrote: 30/05/2025 20:14

samo sam čekala ko će prvi povikati "drž'te cuke" da se skrene pogled s pravih krivaca za sanitarni haos

bravo Mandiću, bistro razmišljaš :kiss: ...zapamti krele kad ćeš idući put dobiti glas od mene
Koliko sam shvatio, razlog zabrane nije bolest već simbolika spomenika koji se nalaze tu.

Ja nisam načisto sa ovim. U neku ruku je bezveze, u drugu nije ni bezveze.
i sad se Srle sjetio simbolike, usred histerije zbog epidemije?

od ove odluke pa do javno raspisanog lova na (sve) pse u SA, koliko treba dana?

tačno vidim kako ovom uhljupu rade moždani točkići, tika-taka tika-taka, kriv-je-cuko kriva-svraka

na stranu što je taj park nagomilan s onim što ni u jednoj iole normalnoj zemlji ne ide jedno s drugim

drevni mezari pa klupe na kojima se hvataju, pa spomenik ubijenoj djeci, pa cuke, pa Nerminov otac koji ga doziva, pa Hipi klupa koja toči pivo u hektolitrim
a

neka ova konjina od načelnika prvo pozove normalnog arhitektu da reanžira onu šizofrenu arhitektoniku parka pa onda neka pristupi problemu vlasnika pasa koji ne kupe za njima
E sa ovim se slazem hiljadu posto. Napravili su lunapark od neceg sto bi trebalo biti simbol, postovanje, opomena…
Sto je najgore.. sve je tako.

+ cilim??
Last edited by moimoi on 30/05/2025 21:37, edited 2 times in total.
vjeshalica

#92237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

archi_a wrote: 30/05/2025 20:41
Vezano za smrtni slučaj motoriste, voljeli ga vi ili ne, odgovarat će vozač passata zbog saobraćajnog prekršaja, nesreće sa smrtnim ishodom.
Nije to prekrsaj vec tesko krivicno djelo protiv sigurnosti javnog saobracaja
Valjda je inace vise dosta rasprave o tom liku
Tvrtko II Kotromanić

#92238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vjeshalica wrote: 30/05/2025 19:57 Hahha niko nece da govori o posljedicama tih 100 i 30 predmeta njenog nerada. Ne zna se ko je gori, ona ili VSTV koji je dozvolio ova pravosudna sranja.
:thumbup:
Ova treća "grana" vlasti, nedodirljiva haman jednako snosi krivicu za stanje u društvu, a bgm u dosta stvari i najveću
moimoi

#92239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

…..
HelaS

#92240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

"Nije to moja odluka niti imam tu vrstu ovlašćenja. Zadužio sam službe da nabave znakove", rekao je Srđan Mandić

Naime, jedna od vijećnica je pročitala inicijativu gdje je tražila da se postave ove table. Razlog je bio jer je vlasnički pas boravio u blizini spomenika i radio "što se nije smjelo dozvoliti".

Ta vijećnica je, kako je pojasnio Mandić, skoro pa zaplakala te je sutradan rekla načelniku kako je njen brat jedan od 1.601 ubijene djece tokom rata u glavnom bh. gradu.

Mandić smatra kako odluka nije politički motivisana već humana.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mandic- ... /250530145
Za zabranu kretanja pasa u Velikom parku - DA :thumbup:

Cijeli život imamo pse u kući, u stanu. Blizu nam je Vilsonovo, ali razumijem bol ljudi zapišavanjem naših dječijih spomenika, a u VP ih ima na sve strane. Veliki park je i nacionalni spomenik kulture, u srcu je Grada i neka naša ikona.

Razumijem vlasnke kućnih pasa, ali nijedan od njih nikad nije sanirao zemljište površine preko 100 m2 ispred Hippy Klupe, kada u ljeto psi unište travu i načine blatnjavu površinu. Takva traje sve do snijega.

Postoje 2-3 manja parka - zelene površine iznad VP, 100-njak m iznad, na Džidžikovcu, pa Aida Feraget, Svjetlana Nedimović&Ekipa, koje, usput, nikad u životu nisu dovele svoje pse u Veliki Park, pa slobodno prošetajte do gore... Ugođaj u rekreaciji za oboje, a ne krši se pravilo
last mohicans

#92241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Lažov debeli i miš mekinjaš.
Na pitanje zašto kamere nisu postavljene i iz smjera Čengić Vile prema Ilidži, gdje se nalazi veliki broj kafića, Katica je odgovorio da je urađen elaborat sa saobraćajno-policijskog aspekta.

"Naši stručnjaci su uradili elaborate, izvršili analize gdje se najviše dešava prekršaja, izlazili na teren i dali prijedlog što ne znači da ćemo stati na ovome", pojasnio je Katica.
Eki elaborat odlučio da nema zaustavljanja na čvili. Reci, pizdo, da ne smiješ ili su te podkupili.
Drugclanbiblioteke

#92242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drugclanbiblioteke »

Isto Tale i Zeks doner na Nedjaricima
HelaS

#92243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

last mohicans wrote: 30/05/2025 21:58 Lažov debeli i miš mekinjaš.
Na pitanje zašto kamere nisu postavljene i iz smjera Čengić Vile prema Ilidži, gdje se nalazi veliki broj kafića, Katica je odgovorio da je urađen elaborat sa saobraćajno-policijskog aspekta.

"Naši stručnjaci su uradili elaborate, izvršili analize gdje se najviše dešava prekršaja, izlazili na teren i dali prijedlog što ne znači da ćemo stati na ovome", pojasnio je Katica.
Eki elaborat odlučio da nema zaustavljanja na čvili. Reci, pizdo, da ne smiješ ili su te podkupili.
Zašto šute GRAS i CTS?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#92244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Pa hajmo peticiju i za ta stojalista :D
sumirprimus

#92245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

Ja bih samo napisao da se kaze potkupili a ne podkupili
Logovan

#92246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 30/05/2025 21:58 Lažov debeli i miš mekinjaš.

Ovo je već kretenizam. Zna Katica odlično da treba tamo staviti kameru. Jebemu majku može li išta bez udovoljavanja pojedinim. :-)
Logovan

#92247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

NediM17 wrote: 30/05/2025 18:11
JoseMujica wrote: 30/05/2025 17:35 nije samo Rad, nisu samo ljudi...dobar udio imaju i životinje, posebno kerovi i vrane

maloprije sam opet oko zgrade čistio...ovog puta nisu pelene trgali, već pored sveg smeća donijeli i jastuk :shock:

majku im njihovu pseću...moram ih dresirat za sekundarne sirovine :lol:
Eno drvlje i kamenje na Mandica sto je zabranio ulazak kucnim ljubimcima u Veliki park.
Možda su samo trebali dozvoliti da se sa psom može proći kroz park. :-)

Oni što se bune neka se obrate vlasnicima koji ne kupe govna iza svojih ljubimaca. :mrgreen:
vjeshalica

#92248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 30/05/2025 21:34
vjeshalica wrote: 30/05/2025 19:57 Hahha niko nece da govori o posljedicama tih 100 i 30 predmeta njenog nerada. Ne zna se ko je gori, ona ili VSTV koji je dozvolio ova pravosudna sranja.
:thumbup:
Ova treća "grana" vlasti, nedodirljiva haman jednako snosi krivicu za stanje u društvu, a bgm u dosta stvari i najveću
Jos veci je crnjak kako su ljudi koji rade na tim predmetima ugrozeni od strane njenog kriminala. O tome niko pitanje ne postavlja. Zanimljivo da tu cinjenicu kao i mnoge druge VSTV nije uocio.
1Dante1

#92249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

snijeg_led wrote: 30/05/2025 20:22 Ma čekaj malo, ja odem na Bare da obidjem moje i uvijek sa sobom vodim cuku, pogotovo ako je lijep dan. Naravno da cistim iza njega, znaci zabranice cuke na grobljima?
Cukama nije mjesto na mezarju, groblju ili kako god ga zvao.
vjeshalica

#92250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Smetaju vam pacovska govna ali nemate nista protiv cukeće kenjare? Zanimljivo.
Post Reply