E al se i sjecas. Mufida?Nadzornik wrote:Jedini "Breaking News" kod nas kojeg se ja sjecam je Titova smrt i uplakano lice Mufida Memije.muhafuca wrote:
svima "Breaking News" IS pao
njima "Breaking News" nije IS pao - jos se drze.
Sirija vol. 2
- insomnia78
#92226 Re: Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#92227 Re: Sirija vol. 2
uuu ovo je bilo nesportski.definitivno...Challenger__ wrote:Kurca ti ne razumiješ, klovnu. Ne kvotaj me.Kikibombona wrote:E moj Cheli, da ti nesklad ega i sujete nije unistio moc rasudjivanja, shvatio bi kakav je mamojebac i politicki mag Abdel Fatah al-Sisi. Covjek radi za Egipat pravi posao, boli ga qrac za sve ostale.
- Kikibombona
#92228 Re: Sirija vol. 2
Huti i Hezbolah bi mogli biti prve zrtve politike Irana.Sulome Anderson
@SulomeAnderson
·
9 h
Hearing Hezbollah is on full alert in south Lebanon.
"One out of ten [fighters] are going [to Syria]. Everybody is coming back to the South. The Hezbollah Special Forces are in Lebanon now; most of them were removed from Syria."
-Hezbollah official in South Lebanon to me tonight
- DaysleepeR
#92229 Re: Sirija vol. 2
Koje blaćenje na Iran i šiitski mezheb, gdje je taj strašni šiitski terorizam od 2001 godine i WTC-a pa na ovamo?
Koga je to Iran načepio uopšte? Vehabije, sasvim zasluženo. ISIS, sasvim zasluženo. Kurde, jebiga, danak neiskustvu.
Koga je to Iran načepio uopšte? Vehabije, sasvim zasluženo. ISIS, sasvim zasluženo. Kurde, jebiga, danak neiskustvu.
- Kikibombona
#92230 Re: Sirija vol. 2
Nikakvo blacenje, samo cinjenice.DaysleepeR wrote:Koje blaćenje na Iran i šiitski mezheb, gdje je taj strašni šiitski terorizam od 2001 godine i WTC-a pa na ovamo?
Iran zeli dominirati regijom. Siiti zele dominirati regijom.
Hoces da se sa time pomire Saudijska Arabija i suniti?
Svaka dominacija je losa i pogresna, generise sukobe i nasilje.
Sije u Iraku su vec izdominirale sunite. Sunitski lider je neki dan pozvao da se formira sunitska vojska po uzoru na siitski Hashd al-Shabi. Sije su odbile. Valjda samo oni smiju imati vojsku i suniti mogu biti jedino manjina podredjena siitima.
Suniti su pokazali koliko mrze iracku-siitsku armiju. Mrze ih toliko da su prihvatili ISIL bolesnike. Samo je pitanje trenutka kada ce se suniti ponovo pobuniti protiv siitske vladavine. Ni sijama nije bilo drago kada je vlast bila sunitska - tako ni sunitima nije drago kada je vlast siitska.
Dakle, nije samo stvar u Kurdima... stavise, mrznja sunita prema sijama je izrazenija nego kod Kurda...
S tim u vezi, sije su imenovale novog guvernera Kirkuka, bivseg zvanicnika Bas rezima iz Kirkuka. Mozes misliti kakva je to zloba i mrznja; u vecinski kurdski grad, simbol genocida i etnickog ciscenja nad Kurdima, postavili su Basistu koji je bio visoki zvanicnik u tom istom gradu za vrijeme genocida. Sta misle o svemu pokazi su kada su zapalili institut za genocid u Kirkuku. To je samo mali djelic zla. Kurdi prstom nisu dirnuli siitsku zemlju, cak su se saosjecali sa njima radi patnje za vrijeme Sadama, a sada im ovako vracaju. Kurdi ce im ispostaviti racune, kad-tad. Suniti su platili radi Sadama - platit ce siiti radi Hashd al-Shabija i siitske, anti-kurdske vlade.
Sije su se docepale vlasti i pokazale pravo lice. Moram priznati da sam imao vise postovanja prema njima prije par godina nego imam sada. Mislim naravno na njihove politicke a ne vjerske aspiracije i ideologije.
- insomnia78
#92231 Re: Sirija vol. 2
Elem daleko im lijepa kuca
- DaysleepeR
#92232 Re: Sirija vol. 2
zaljevske monarhije su pokušale i donijele mizeriju milionimaKikibombona wrote:Nikakvo blacenje, samo cinjenice.DaysleepeR wrote:Koje blaćenje na Iran i šiitski mezheb, gdje je taj strašni šiitski terorizam od 2001 godine i WTC-a pa na ovamo?
Iran zeli dominirati regijom. Siiti zele dominirati regijom.
Hoces da se sa time pomire Saudijska Arabija i suniti?
Svaka dominacija je losa i pogresna, generise sukobe i nasilje.
Sije u Iraku su vec izdominirale sunite. Sunitski lider je neki dan pozvao da se formira sunitska vojska po uzoru na siitski Hashd al-Shabi. Sije su odbile. Valjda samo oni smiju imati vojsku i suniti mogu biti jedino manjina podredjena siitima.
Suniti su pokazali koliko mrze iracku-siitsku armiju. Mrze ih toliko da su prihvatili ISIL bolesnike. Samo je pitanje trenutka kada ce se suniti ponovo pobuniti protiv siitske vladavine. Ni sijama nije bilo drago kada je vlast bila sunitska - tako ni sunitima nije drago kada je vlast siitska.
Dakle, nije samo stvar u Kurdima... stavise, mrznja sunita prema sijama je izrazenija nego kod Kurda...
S tim u vezi, sije su imenovale novog guvernera Kirkuka, bivseg zvanicnika Bas rezima iz Kirkuka. Mozes misliti kakva je to zloba i mrznja; u vecinski kurdski grad, simbol genocida i etnickog ciscenja nad Kurdima, postavili su Basistu koji je bio visoki zvanicnik u tom istom gradu za vrijeme genocida. Sta misle o svemu pokazi su kada su zapalili institut za genocid u Kirkuku. To je samo mali djelic zla. Kurdi prstom nisu dirnuli siitsku zemlju, cak su se saosjecali sa njima radi patnje za vrijeme Sadama, a sada im ovako vracaju. Kurdi ce im ispostaviti racune, kad-tad. Suniti su platili radi Sadama - platit ce siiti radi Hashd al-Shabija i siitske, anti-kurdske vlade.
Sije su se docepale vlasti i pokazale pravo lice. Moram priznati da sam imao vise postovanja prema njima prije par godina nego imam sada. Mislim naravno na njihove politicke a ne vjerske aspiracije i ideologije.
iran sigurno donosi stabilnost i regiji a siguran sam i ostatku svijeta
ja to podržavam.
suniti su izgubili kredite da ih se uopšte sluša šta im smeta s obzirom kolika su zvjerstva počinili čim su imali moć, a nisu morali
- insomnia78
#92233 Re: Sirija vol. 2
Cuj Iran donosi stabilnost regiji

- sunceKOtepsija
#92234 Re: Sirija vol. 2
Jok, no tvoj Izrael doprinosi! 
- Kikibombona
#92235 Re: Sirija vol. 2
Stabilnost?DaysleepeR wrote:zaljevske monarhije su pokušale i donijele mizeriju milionima
ja to podržavam.
suniti su izgubili kredite da ih se uopšte sluša šta im smeta s obzirom kolika su zvjerstva počinili čim su imali moć, a nisu morali
Irak stabilan od kada su sije dosle na vlast?
Libanon stabilan od kada je Iran osnovao Hezbolah?
Sirija stabilna od kada je Iran zabacio udicu?
Jemen stabilan od kada je Iran zabacio udicu?
Je li ovo neka vrsta humora ili si ozbiljan?
- DaysleepeR
#92237 Re: Sirija vol. 2
Iran izazvao i raspirivao ratove u:Kikibombona wrote:Stabilnost?DaysleepeR wrote:zaljevske monarhije su pokušale i donijele mizeriju milionima
ja to podržavam.
suniti su izgubili kredite da ih se uopšte sluša šta im smeta s obzirom kolika su zvjerstva počinili čim su imali moć, a nisu morali![]()
Siriji
Iraku
Jemenu
Bahreinu
Iranski spavači činili terorističke napade po:
Turskoj
Francuskoj
Njemačkoj
USA
itd.
- sunceKOtepsija
#92238 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Stabilnost?DaysleepeR wrote:zaljevske monarhije su pokušale i donijele mizeriju milionima
ja to podržavam.
suniti su izgubili kredite da ih se uopšte sluša šta im smeta s obzirom kolika su zvjerstva počinili čim su imali moć, a nisu morali![]()
Evo ga uvazeni ekspert ponovo u punom sjaju!
-
sumirprimus
#92239 Re: Sirija vol. 2
DaysleepeR wrote:redovni klošari i narkomani valjaju nebuloze kroz alko-narko stupor koji kao i obično nikakve veze sa temom nema
insomnia i sumir, kontejner ekipa
i opet...
- DaysleepeR
#92240 Re: Sirija vol. 2
ko je tebi šta rekao? ne vidim da sam ikog kvotao. to je samo moj Tourettesumirprimus wrote:ups ovo je vec uvreda.uvrede su ovde najstroze zabranjeneDaysleepeR wrote:tata ti je salonac
ad homienm,. ko je tebi sta dejsliper rekao?
- DaysleepeR
#92241 Re: Sirija vol. 2
ovo je šala, jer takav dojam umjetnički ostavljate, kofol pametni i ironično-humorističnisumirprimus wrote:DaysleepeR wrote:redovni klošari i narkomani valjaju nebuloze kroz alko-narko stupor koji kao i obično nikakve veze sa temom nema
insomnia i sumir, kontejner ekipa![]()
i opet...
može svako igrat tu igru dečko
- insomnia78
#92242 Re: Sirija vol. 2
Ja ne znam da je tako Djasmine
-
sumirprimus
#92243 Re: Sirija vol. 2
hu iz ju?
sija?
cemu lazi i potvore?
predstavi se slobodno
sija?
cemu lazi i potvore?
predstavi se slobodno
- Kikibombona
#92244 Re: Sirija vol. 2
Ti si rekao da je Iran donio stabilnost.DaysleepeR wrote:Iran izazvao i raspirivao ratove u:
Siriji
Iraku
Jemenu
Bahreinu
Iranski spavači činili terorističke napade po:
Turskoj
Francuskoj
Njemačkoj
USA
itd.
Gdje je donio?
Znas gdje?
Nigdje.
Rat u Iraku su isprovocirale sije. Procitaj malo sta sunitsko stanovnistvo misli o Nuriju al-Malikiju i njegovoj vladi. Njegova vlada je apsolutno sektaska i veoma su zapostavili sunitska podrucja. Siitska armija je apsolutno nepozeljna u sunitskom dijelu Iraka. U sunitskim krajevima mogu egzistirati jedino koristeci se silom i strahom.
Sada donose stabilnost tako sto su uzeli vecinski kurdske gradove i po njima istakli siitske zastave. Je li to ta stabilnost? Pa bolan, bice rata opet, prvom prilikom i veoma brzo. Mislis da ce se Kurdi odreci Kirkuka, Hanikana, Gevera i drugih kurdskih gradova? Mislis da ce zaboraviti da su im sipali sol na ranu postavljajuci genocidnog Basistu na celo Kirkuka, da ce im zaboraviti paljevinu instituta za genocid, da ce im zaboraviti paljevinu i unistavanje Tuza itd itd.!?? Nema tu ni 's' od stabilnosti.
Siitski ekstremisti u Iraku i Siriji su navukli gomilu mrznje na sebe.
I shvati covjece, sve dok jedan narod nastoji dominirati nad drugim, vladati silom, tu mira nece biti nikada, a pogotovo ne stabilnosti i prosperiteta.
-
sumirprimus
#92245 Re: Sirija vol. 2
ja sam u soku, nikad ni snu nisam mogao ocekivati ovoliki broj sija u bosni.pogotov nakon onog teroristickog kampa u pogorelici dje ono vec... 
- DaysleepeR
#92246 Re: Sirija vol. 2
drunken stupor
A state in which a person has been annihilated by the consumption of alcohol, the amount of which is well above his/her tolerance level. Once the subject has imbibed past the limit, massive retardation sets in, resulting in the stupor. The person in this state is often referred to as a drunken moron.
A male in a drunken stupor is likely to make an ass out of himself in front of anyone around. Some activities he may participate in while in the stupor: starting fights, drunken boxing, drunk dialing, drunk texting, flirting, telling everybody he knows that he loves them, stumbling, staggering, stammering, slurring, drunken dancing, and anything else that is obnoxious and unreasonable.
A state in which a person has been annihilated by the consumption of alcohol, the amount of which is well above his/her tolerance level. Once the subject has imbibed past the limit, massive retardation sets in, resulting in the stupor. The person in this state is often referred to as a drunken moron.
A male in a drunken stupor is likely to make an ass out of himself in front of anyone around. Some activities he may participate in while in the stupor: starting fights, drunken boxing, drunk dialing, drunk texting, flirting, telling everybody he knows that he loves them, stumbling, staggering, stammering, slurring, drunken dancing, and anything else that is obnoxious and unreasonable.
-
sumirprimus
#92247 Re: Sirija vol. 2
iako je alkohol zabranjen trebali bi s vremena na vrijeme probati...DaysleepeR wrote:drunken stupor
nije lose boga mi
- DaysleepeR
#92248 Re: Sirija vol. 2
Dakle Iran je pošao rat u Iraku. Ja konto USA invazija.Kikibombona wrote: Ti si rekao da je Iran donio stabilnost.
Gdje je donio?
Znas gdje?
Nigdje.
Rat u Iraku su isprovocirale sije. Procitaj malo sta sunitsko stanovnistvo misli o Nuriju al-Malikiju i njegovoj vladi. Njegova vlada je apsolutno sektaska i veoma su zapostavili sunitska podrucja. Siitska armija je apsolutno nepozeljna u sunitskom dijelu Iraka. U sunitskim krajevima mogu egzistirati jedino koristeci se silom i strahom.
Sada donose stabilnost tako sto su uzeli vecinski kurdske gradove i po njima istakli siitske zastave. Je li to ta stabilnost? Pa bolan, bice rata opet, prvom prilikom i veoma brzo. Mislis da ce se Kurdi odreci Kirkuka, Hanikana, Gevera i drugih kurdskih gradova? Mislis da ce zaboraviti da su im sipali sol na ranu postavljajuci genocidnog Basistu na celo Kirkuka, da ce im zaboraviti paljevinu instituta za genocid, da ce im zaboraviti paljevinu i unistavanje Tuza itd itd.!?? Nema tu ni 's' od stabilnosti.
Siitski ekstremisti u Iraku i Siriji su navukli gomilu mrznje na sebe.
I shvati covjece, sve dok jedan narod nastoji dominirati nad drugim, vladati silom, tu mira nece biti nikada, a pogotovo ne stabilnosti i prosperiteta.
Irak nema šiitsku armiju. Ima za Risto Đogo mozgove i vehabije.
Čekamo kurdsku kontraofanzivu. Ako ih unutrašnji nemiri ne unište prije toga.
-
sumirprimus
#92249 Re: Sirija vol. 2
ups opet izbjegavanje istine,zasto krijes?reci slobodno. necu se ja ljutitDaysleepeR wrote:ko je tebi šta rekao? ne vidim da sam ikog kvotao. to je samo moj Tourettesumirprimus wrote:ups ovo je vec uvreda.uvrede su ovde najstroze zabranjeneDaysleepeR wrote:tata ti je salonac
ad homienm,. ko je tebi sta dejsliper rekao?
- DaysleepeR
#92250 Re: Sirija vol. 2
ja sam haveru ateista i nemam nikakvih averzija prema alkoholu. Ali nisam ni neuračunljivi pijanac.sumirprimus wrote:iako je alkohol zabranjen trebali bi s vremena na vrijeme probati...DaysleepeR wrote:drunken stupor
nije lose boga mi