pretpostavka je majka svih zajebahipija wrote:Mogli su napraviti malo šarolikiju ponudu brzine neta u kombinaciji sa tv paketima npr sa 30, 50 Mbps ili 40, 60 Mbps uz već postojeće veće brzine.sencobih wrote:Treba smanjiti brzine neta i automatski smanjiti cijene
Ovako je prevelika disproporcija između 15 i 75 Mbps a vjerujem da bi dobrom dijelu forumaša bile dovoljne brzine neta u rasponu od 30 do 60 Mbps a svakako ostaviti mogućnosti i ovima kojima ni 200-300Mbps nije dovoljno pa nek se svako nađe u ponudi koja mu odgovara i plati to zadovoljstvo.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Radar71
#92076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
hipija
#92077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma teško @Radar druže da bi svi pohrlili za brzinama od 100-300 Mbps a ostavio si mu mogućnost da uzme i 40-60 Mbps uz naravno manju cijenu. Vidiš i sam koja je drama sa dizanjem cijena usluge za 1-2 KM(ugovori se raskidaju) pa i sa analogijiom da se ljudi natjeraju da pređu na digitalu bez obzira što će dobiti mnogo više po istoj ili nešto malo skupljoj cijeni.Radar71 wrote:pretpostavka je majka svih zajebahipija wrote:
Mogli su napraviti malo šarolikiju ponudu brzine neta u kombinaciji sa tv paketima npr sa 30, 50 Mbps ili 40, 60 Mbps uz već postojeće veće brzine.
Ovako je prevelika disproporcija između 15 i 75 Mbps a vjerujem da bi dobrom dijelu forumaša bile dovoljne brzine neta u rasponu od 30 do 60 Mbps a svakako ostaviti mogućnosti i ovima kojima ni 200-300Mbps nije dovoljno pa nek se svako nađe u ponudi koja mu odgovara i plati to zadovoljstvo.
- diablobih
#92078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne bi bilo dovoljno 30 niti 40. Kome je dovoljno, ima alternative u vidu drugog operatera sa takvim i manjim brzinama. Otprilike koliki su fileovi, tek ce ona gigabitna brzina valjati za duži period.
- fusion_ba
#92079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sta vi toliko skidate kad vam je 300Mbps malo 
-
R-Viking
#92080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Generalno sam s uslugom zadovoljan....
Samo kod Video kluba kod malo dužeg pretraživanja, kod mene se restartuje uređaj....Da li se to može riješiti? Znao sam pročitati da se kod drugih restartuje eon uređaj, ali ne sjećam se nešto da li prilikom ove spomenute pretrage.
I prevashodno pitanje @Telemachu da li je moguće da mi je kod zamjene uređaja, to jeste za priključak na eon uređaj uračunata taska 1 KM, iako je u telefonskom razgovoru, koji se i tretirao kao oficijelna ponuda rečeno da neće biti obračuna bilo kakve priključne takse. Što i jeste logično, jer što bi plaćao bilo kakvu taksu na priključak ako sam već korisnik? Ovo sam uočio otvarajući račun u PDF-u na MOJTELEMACH, jer račun putem pošte još nisam dobio.
Samo kod Video kluba kod malo dužeg pretraživanja, kod mene se restartuje uređaj....Da li se to može riješiti? Znao sam pročitati da se kod drugih restartuje eon uređaj, ali ne sjećam se nešto da li prilikom ove spomenute pretrage.
I prevashodno pitanje @Telemachu da li je moguće da mi je kod zamjene uređaja, to jeste za priključak na eon uređaj uračunata taska 1 KM, iako je u telefonskom razgovoru, koji se i tretirao kao oficijelna ponuda rečeno da neće biti obračuna bilo kakve priključne takse. Što i jeste logično, jer što bi plaćao bilo kakvu taksu na priključak ako sam već korisnik? Ovo sam uočio otvarajući račun u PDF-u na MOJTELEMACH, jer račun putem pošte još nisam dobio.
- crnivrag
#92081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovaj problem će biti otklonjen u novoj verziji EON aplikacije, jer je tehnički tim United Cloud-a prepoznao i otklonio ovaj bug, tako da će patch biti dostupan u narednoj verziji EON aplikacije.R-Viking wrote:Generalno sam s uslugom zadovoljan....
- Tesla Edison
#92082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Google kompletanfusion_ba wrote:Pa sta vi toliko skidate kad vam je 300Mbps malo
- crnivrag
#92083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisi platio priključak EON box-a, već prelazak na EON paket, odnosno priključenje novog paketa usluga se naplaćuje 1 KM jednokratno, a u skladu sa aktuelnim cjenovnikom Telemach usluga.R-Viking wrote: da li je moguće da mi je kod zamjene uređaja, to jeste za priključak na eon uređaj uračunata taska 1 KM, iako je u telefonskom razgovoru, koji se i tretirao kao oficijelna ponuda rečeno da neće biti obračuna bilo kakve priključne takse. Što i jeste logično, jer što bi plaćao bilo kakvu taksu na priključak ako sam već korisnik? Ovo sam uočio otvarajući račun u PDF-u na MOJTELEMACH, jer račun putem pošte još nisam dobio.
- Kockasti
#92084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je momak napisao da mu je receno da nista nece platiti niti ikakvog obracuna cemu onda naplata. Ne razumijem te nikakocrnivrag wrote:Nisi platio priključak EON box-a, već prelazak na EON paket, odnosno priključenje novog paketa usluga se naplaćuje 1 KM jednokratno, a u skladu sa aktuelnim cjenovnikom Telemach usluga.R-Viking wrote: da li je moguće da mi je kod zamjene uređaja, to jeste za priključak na eon uređaj uračunata taska 1 KM, iako je u telefonskom razgovoru, koji se i tretirao kao oficijelna ponuda rečeno da neće biti obračuna bilo kakve priključne takse. Što i jeste logično, jer što bi plaćao bilo kakvu taksu na priključak ako sam već korisnik? Ovo sam uočio otvarajući račun u PDF-u na MOJTELEMACH, jer račun putem pošte još nisam dobio.
- crnivrag
#92085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je došlo do zabune u komunikaciji, odnosno da je on pitao da li će mu naplatiti priključenje EON box uređaja, što naravno nisu uradili i rekli su da to neće uraditi, ali nije pitao da li će mu biti dodatno naplaćen prelazak na novi paket, koji inače košta 1 KM:Kockasti wrote: Ako je momak napisao da mu je receno da nista nece platiti niti ikakvog obracuna cemu onda naplata. Ne razumijem te nikako

Aktuelni cjenovnik, stranica 37: https://telemach.ba/Binary/20722/TMBA_C ... 0_2019.pdf
-
FrozenCastle
#92086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li neko zna da li je uopće izvedivo od telemacha uzeti samo internet bez TV usluge?
- Kockasti
#92087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja im nokad tu marku ne bi dao, ne zbog marke vec bezobrazluka ili neznanja tog nekogcrnivrag wrote:Mislim da je došlo do zabune u komunikaciji, odnosno da je on pitao da li će mu naplatiti priključenje EON box uređaja, što naravno nisu uradili i rekli su da to neće uraditi, ali nije pitao da li će mu biti dodatno naplaćen prelazak na novi paket, koji inače košta 1 KM:Kockasti wrote: Ako je momak napisao da mu je receno da nista nece platiti niti ikakvog obracuna cemu onda naplata. Ne razumijem te nikako
Aktuelni cjenovnik, stranica 37: https://telemach.ba/Binary/20722/TMBA_C ... 0_2019.pdf
- crnivrag
#92088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovako stoje stvari:FrozenCastle wrote:Da li neko zna da li je uopće izvedivo od telemacha uzeti samo internet bez TV usluge?
Moguće je uzeti samo internet paket, ali nažalost na cijenu istog se naplaćuje i održavanje KKS-a (kablovsko komunikacijski sistem) od 21.5 KM na cijenu odabranog internet paketa.
Ponudu internet paketa možeš vidjeti na ovom linku, na stranici 23: https://telemach.ba/Binary/20722/TMBA_C ... 0_2019.pdf
- Hercegoviina
#92089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čisti lopovlukcrnivrag wrote:Ovako stoje stvari:FrozenCastle wrote:Da li neko zna da li je uopće izvedivo od telemacha uzeti samo internet bez TV usluge?
Moguće je uzeti samo internet paket, ali nažalost na cijenu istog se naplaćuje i održavanje KKS-a (kablovsko komunikacijski sistem) od 21.5 KM na cijenu odabranog internet paketa.
Ponudu internet paketa možeš vidjeti na ovom linku, na stranici 23: https://telemach.ba/Binary/20722/TMBA_C ... 0_2019.pdf
- typeOnegative
#92090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A jbg to im je jedini način " osiguranja " , ne mogu pustit samo internet jer i TV ide kroz taj kabl.
A cijena odrzavanja je opet neka druga priča.
A cijena odrzavanja je opet neka druga priča.
- diablobih
#92091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbg, imas igre koje su pravo teske, imas programe koje skidas sa raznoraznih mjesta, pa ti nije bas ni 300. Skidas update igre koju zelis odmah da igras, a ono trebas da cekas 15tak minuta. To ne zelis. Zelis sve i odmah, ako ne zelis, onda mozes slobodno i sa 1 Mbit, pa skidaj svaki file koji zelis po vazdan, nevazno je li ti treba za posao ili za uzivanje.fusion_ba wrote:Pa sta vi toliko skidate kad vam je 300Mbps malo
Za mnogo stvari treba, iako ne moras citavu brzinu koristiti 24 sata, moras kada ti zatreba, a ja mislim da svi mrze sto im sporije skida ono sto zele.
Najavili su gigabitni grad, a nigdje ga nema. Logosoft barem ima mali dio opstine spreman za brzinu.
- fusion_ba
#92092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam svakako za unaprjedjenje usluge al eto to mi je bas smijesno da je 300Mbps malo. Dobro, igrice sam prestao igrati sa 16 godina pa i ne znam kakve su velicine toga 
-
l33t
#92093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jbga ak os gigabitni idi u rumuniju
vala za to skidanje dovoljno je i 100/200/300.
- MTV
#92094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preko 60 GBfusion_ba wrote:Ja sam svakako za unaprjedjenje usluge al eto to mi je bas smijesno da je 300Mbps malo. Dobro, igrice sam prestao igrati sa 16 godina pa i ne znam kakve su velicine toga
-
R-Viking
#92095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala tebi svakako na odgovorima i ovom i prethodnim....crnivrag wrote: Nisi platio priključak EON box-a, već prelazak na EON paket, odnosno priključenje novog paketa usluga se naplaćuje 1 KM jednokratno, a u skladu sa aktuelnim cjenovnikom Telemach usluga.
Samo u ovom slučaju nema osnova za ovu naplatu.
U samom razgovoru sa operaterom, koji me kontaktirao, tačnije operaterka jasno su razjašnjene stvari. Tačnije ona je iznijela ponudu za eon premium duo paket (većina informacija je naravno i na internetu) s tim da je iznijela tu ponudu koja se sastoji od plaćanja cijene od 70 KM za prvu godinu. Također, s obzirom da poznajem kako stvari funkcionišu i samo sklapanje ugovora i začkoljice, ja sam i pitaoa ima li dodatne naplate, takse, priključka i slično. Na to je odgovor bio da NEMA. Tako da je situacija jasna. Razgovor se snima, a sastojao se od punude i prihvata ponude. Situacija je čista. A nije stvar sada 1 KM, nego je stvar i principa, ako iznosiš punudu za ugovor, iznesi sve detalje, a još je i postavljeno pitanje u vezi toga..
crnivrag wrote:
Mislim da je došlo do zabune u komunikaciji, odnosno da je on pitao da li će mu naplatiti priključenje EON box uređaja, što naravno nisu uradili i rekli su da to neće uraditi, ali nije pitao da li će mu biti dodatno naplaćen prelazak na novi paket, koji inače košta 1 KM:
Ovo što si naveo, ovo je klasična priključna taksa na pakete. Bar je tako defnisana. Znači ako je sada Telemach predstavlja drugačije, onda nisu u pravu. Ovo nije taksa za prelazak na drugi paket. I što bi ja bio obavezan platiti taksu za duo pakete, ako sam već koristio duo paket, tačnije DUO NET GRANDE EXTRA....I sada sam samo prešao na eon....
Ja sam već rekao da sam zadovoljan s uslugom Telemacha i generalno se prigovaraju brojne stvari koje nemaju osnova. Ali tako Telemach u ovom slučaju nema zakonskog osnova za naplatu ove takse...
- crnivrag
#92096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U oktobru prošle godine sam prešao sa paketa Trio Grande Premium na paket EON Premium, i naplaćena mi je ova priključna taksa:R-Viking wrote: Ovo što si naveo, ovo je klasična priključna taksa na pakete. Bar je tako defnisana. Znači ako je sada Telemach predstavlja drugačije, onda nisu u pravu. Ovo nije taksa za prelazak na drugi paket. I što bi ja bio obavezan platiti taksu za duo pakete, ako sam već koristio duo paket, tačnije DUO NET GRANDE EXTRA....I sada sam samo prešao na eon....

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#92098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li EON Box mogucnost reprodukcije multimedije sa eksternog uredjaja ako se sa strane taj uredjaj spoji preko USB-a na EON. Mora li biti nekakav poseban format itd itd.....HVALA!
- skafiskafsnjak
#92099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na ovom Trio mini sto sam potpisao, ne mogu koristiti eon????Telemach wrote:
- Tesla Edison
#92100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E pa ne mogu i jare i pare. izabrao si pare i nema jareskafiskafsnjak wrote:Na ovom Trio mini sto sam potpisao, ne mogu koristiti eon????Telemach wrote:
TRIO MINI Start paket 15/2
Unifi
Pozivi za 0 KM/min prema svim fiksnim
mrežama u BIH
FLAT BH
Unifon
39,50 KM
Imaš Unifon i Unifi ali ne i EON.