Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#92051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

a neki su opet nekome mozda,samo mozda dosadni sa novim kanalima,novim brzinama,ovim ili onim paketima pa to lijepo preskoci
fusion_ba

#92052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

izbaciti sve kanale koji se zatamnjuju i mirna bosna
Altsa

#92053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

daramo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: gdje slika?
Image

Pa vjerujte vi u šta hoćete.
Pa ovo je hrvatska Nova. u cemu je problem. Mogao si gledati hrvatsku na Nova Bh.
crnivrag

#92054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Ne znam što ste se toliko raspisali o zatamnjenjima, kad je evidentno da svi operateri to rade, i nijedan operater to dosad nije učinio na svoju ruku.
kakavdanakneiskustvu

#92055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:Ne znam što ste se toliko raspisali o zatamnjenjima, kad je evidentno da svi operateri to rade, i nijedan operater to dosad nije učinio na svoju ruku.

pa ti si prekjuce aktuelizirao tu pricu
crnivrag

#92056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote: pa ti si prekjuce aktuelizirao tu pricu
Jesam, ali sam isto tako napisao da njih ne dirate, jer nisu oni krivi za zatamnjenja.
kakavdanakneiskustvu

#92057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
Jesam, ali sam isto tako napisao da njih ne dirate, jer nisu oni krivi za zatamnjenja.

a ja te na to upitao zar neko tvrdi da to rade na svoju ruku na šta ti nisi imao nikakav odgovor
Kockasti

#92058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

crnivrag wrote:
Oni nedodirljivi pa da ih se ne dira
crnivrag

#92059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kockasti wrote: Oni nedodirljivi pa da ih se ne dira
Nisu nedodirljivi ali se već na 4 stranice raspravlja o zatamnjenjima, a mislim da je to dosad apsolvirana tema, i da se tu nema više šta pisati.

Jednostavno TV kuće šalju zahtjeve za zatamnjenjem sadržaja za čija su prava na emitiranje oni platili ogromne iznose, ali samo za svoju matičnu državu, i onda nema smisla da ostale države to gledaju besplatno, a i sigurno u ugovorima postoje klauzule u kojima se navodi na kojoj teritoriji se određeni sadržaj smije emitirati, bez da se izgubi licenca za otkup tog sadržaja.

Naravno Telemach se može oglušiti na sve ovo, i onda osim višemilionskih tužbi, dobiti i zabranu reemitiranja tih kanala u potpunosti.
FoolControl

#92060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by FoolControl »

Šta Telemach može ponuditi osim Pink paketa i Arena u sd rezoluciji kao benefita, ima nas koji imamo 4k televizore i na kojima je sd rezolucija negledljiva i ne dolazi u obzir kao "benefit" ?
diablobih

#92061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Jos 2 mjeseca ostalo, a nigdje gigabitnog grada, ma ni opstine :S
Telemach

#92062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

FoolControl wrote:Šta Telemach može ponuditi osim Pink paketa i Arena u sd rezoluciji kao benefita, ima nas koji imamo 4k televizore i na kojima je sd rezolucija negledljiva i ne dolazi u obzir kao "benefit" ?
@FoolControl,
Dostavite nam Vaše podatke. Kolege iz Tima za posebnu brigu o korisnicima će Vas kontaktirati i pronaći najbolju ponudu za Vas.
MTV

#92063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

diablobih wrote:Jos 2 mjeseca ostalo, a nigdje gigabitnog grada, ma ni opstine :S
Polako tek ste na skromnih 300 Mbps a prosjecnom korisniku je dovoljno 5 Mbps. Ma i to je previse 1Mbps mjera. :oops:
Tesla Edison

#92064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

diablobih wrote:Jos 2 mjeseca ostalo, a nigdje gigabitnog grada, ma ni opstine :S
Prvo se treba analogija u potpunosti ukinuti. Ni u Srbiji nije krenulo bez ukidanja analogije.
sencobih

#92065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Treba smanjiti brzine neta i automatski smanjiti cijene
Dinostula

#92066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dinostula »

Placam 80mbps a stalno pada brzina na 8-9mbps moram restartovat modem po 20 puta na dan. :roll:
PS4 Share

#92067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

Kakve su sanse da mi daju arene HD umjesto SD da Odma potpise novi ugovor na 2 godine, cak mi je za cenera skuplji paket :D
hipija

#92068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

sencobih wrote:Treba smanjiti brzine neta i automatski smanjiti cijene
Mogli su napraviti malo šarolikiju ponudu brzine neta u kombinaciji sa tv paketima npr sa 30, 50 Mbps ili 40, 60 Mbps uz već postojeće veće brzine.
Ovako je prevelika disproporcija između 15 i 75 Mbps a vjerujem da bi dobrom dijelu forumaša bile dovoljne brzine neta u rasponu od 30 do 60 Mbps a svakako ostaviti mogućnosti i ovima kojima ni 200-300Mbps nije dovoljno pa nek se svako nađe u ponudi koja mu odgovara i plati to zadovoljstvo.
Snake Eyes

#92069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Snake Eyes »

TESLA_EDISON wrote:
Snake Eyes wrote:
Sa višim instancama nema šanse da se razgovara, ma koliki problem bio ili situacija bila ozbiljna, ostaje ti generički razgovor sa operaterom koji uvijek kaže: "Gospodine evidentirali smo vašu primjedbu"
Dok sam bio na starom HS paketu nonstop su zvali da pređem na Telemach, uz pregovore potpisah ugovor pod određenim uvjetima na 24 mjeseca.
Prvi mjesec po novom ugovoru imao sam problem sa realizacijom uvjeta istog, hajd nekako to ispeglasmo kada vidi vraga, 12 mjeseci kasnije opet isti problem sa realizacijom ugovora.
Opet zovi, šalji mailove, dokazuj...najgore je što u ugovoru koji sam potpisao nisu bili navedeni uvjeti pod kojima sam pristao na prelazak.
Pitao sam ja tada montere prilikom priključivanja o tome ali rekoše mi da je to njihov urnek ugovora ali da će sve biti uredu jer Telemach ima evidenciju, da, ima evidenciju kada nazoveš pet puta i potrošiš deset maraka telefona.
Jako neorganizovana firma sa lošom bazom podataka, visokim cijenama te vještačkom podrškom.
Uglavnom, blizu sam raskida ugovora.
Nikako ali nikako ne mogu stati na tvoju stranu.

Prvo, ni kod jedne kompanije ne možeš razgovarati sa višom instancom jer postoji Call centar i poslovnice kao jedini kanali komunikacije sa korisnikom. Tako je i kod telekoma i T-Com-a i AT&T-a, Apple-a,... (ako ti crkne Iphone, nazovi Apple Care i traži Tim Cook-a pa vidi šta će ti reći)

Drugo, ugovor koji potpisuješ, potpisuješ samo ti, niko drugi. Ako benefiti nisu navedeni, niko ti nije kriv što su ih poslije ukinuli. Jednostavno, nema potpisano. Ti si mogao tražiti napismeno da dobiješ benefite sa obostranim potpisom (kao ja i još mnogi drugi) i to bi uredno dobio.

Treće, ako si potrošio 10 KM telefona, krivica je opet tvoja jer službenim kanalima komunikacije fino je naveden besplatan broj na koji si mogao zvati. Dakle opet probem neinformiranosti.

Korisnici, posebno na Balkanu, misle da su u svakoj mogućoj situaciji u pravu zato što plaćaju ali preko 90% slučajeva nije tako. Razumjeti je jedno, potpisati nešto sasvim drugo.
Kao što možeš vidjeti iz onog što sam rekao moja primjedba na razgovor sa višim instancama se ne tiče kvarova ili usluge već je ista finansijsko/ugovorne prirode.
Koliko je meni poznato postoji drugi nivo podrške ukoliko prvi nije uspio riješiti problem. Nisam rekao da me trebaju spojiti sa generalnim menadžerom ili vlasnikom firme već samo sa narednom instancom koja ima veće ovlasti.

To što sam potpisao ugovor a nije sadržavao ono što sam usmeno dogovorio je svakako moja krivica ali poenta je u činjenici da je firma poslala ugovor na potpisivanje koji ne predstavlja dogovoreno,šta to govori o firmi?

Također, besplatni telefon nemaju oduvijek.
Snake Eyes

#92070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Snake Eyes »

hrasno38 wrote:
Snake Eyes wrote:
hrasno38 wrote:Evo dao bih nekakakv svoj presjek Telemacha nakon koristenja i prelaska sa HS-a medju prvima. Ono sto im je ubjedljivo najbolje bar kroz moje iskustvo to je support i usluge servisiranja. Zaista kad nazovete dobijete brze i ljubazne odgovore ali ono sto sigurno fali je mogucnost razgovora sa visim instancama od onoga koga dobijete na supportu.
Dalje cijene su prevelike za BiH i smijesno je recimo da u Trio Grande Extra koji sada kosta 80 KM meni neko kao poklanja Pink kanale!!!! To su prosjecni kanali sa vrlo losom slikom i sa davno proslim filmovima. Isto vazi i za Arenu sport SD koja nije prosjecna ali za 80 KM koliko placam paket ne znam zaista sta ne bih trebao da imam.
Dalje u Arena HD promo periodu primjetio sam da se slika vrlo cesto smrzava i da je to daleko od kvalitetnog HD reproduciranja.
Zatim mislim da je izuzetno neprimjereno podizanje i poslupljivanje kablovske usluge i da je 20 i kusr KM zaista previse za recimo obicnu analognu uslugu televizije.
Takodje je za pohvalu support koji je na ovom forumu i koji se zaista trudi da udovolji svakom korisniku.
Takodje ono sto mi je zasmetalo je vrlo neozbiljan i povrsan nacin potpisivanja ugovora. Kada sam ja potpisivao na dvije godine dobio sam neke benifite za koje znam da mi je receno da cu ih imati tokom citavog ugovora da bi mi sad jedan od tih benifita poceli naplacivati nakon godinu. Nije to nista strasno to je par maraka u pitanju ali u pitanju su principi jer nigdje na ugovoru mi ne pise da je nesto od toga jedna cijena 12 mjeseci a druga ostalih 12 mjeseci. Dakle radi par tricavih maraka prema kupcu koji nikada u zivotu nije zakasnio sa placanjem racuna gube povjerenje i tjeraju me da razmisljam da li cu potpisivati sljedeci ugovor...a nije malo 80 KM sto im placam svaki mjesec. Dakle ono sto je potrebno je da se na ugovoru tacno naznaci sta dobijate kao benifit i koliko taj benifit traje.

Sa višim instancama nema šanse da se razgovara, ma koliki problem bio ili situacija bila ozbiljna, ostaje ti generički razgovor sa operaterom koji uvijek kaže: "Gospodine evidentirali smo vašu primjedbu"
Dok sam bio na starom HS paketu nonstop su zvali da pređem na Telemach, uz pregovore potpisah ugovor pod određenim uvjetima na 24 mjeseca.
Prvi mjesec po novom ugovoru imao sam problem sa realizacijom uvjeta istog, hajd nekako to ispeglasmo kada vidi vraga, 12 mjeseci kasnije opet isti problem sa realizacijom ugovora.
Opet zovi, šalji mailove, dokazuj...najgore je što u ugovoru koji sam potpisao nisu bili navedeni uvjeti pod kojima sam pristao na prelazak.
Pitao sam ja tada montere prilikom priključivanja o tome ali rekoše mi da je to njihov urnek ugovora ali da će sve biti uredu jer Telemach ima evidenciju, da, ima evidenciju kada nazoveš pet puta i potrošiš deset maraka telefona.
Jako neorganizovana firma sa lošom bazom podataka, visokim cijenama te vještačkom podrškom.
Sto se tice supporta apsolutno se ne bih slozio sa tobom! Po meni to im je ubjedljivo najjaci dio i zaista na reklamacije intervensiu u rekordnom roku a i uvijek maksimalno pokusavaju da da pognu i preko telefona i vrlo su ljubazni. Ovo meni sto se desilo je vjerovatno los "klik" na nekom sasvim drugom mjestu.
Moj prigovor na njihov support nije po pitanju prijave kvarova ili kvaliteta usluge već po pitanju rješavanja pravno finansijskih problema.
Što se tiče pomaganja ili slanja ekipe na teren tu nemam prigovor.
Snake Eyes

#92071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Snake Eyes »

Telemach wrote:
Snake Eyes wrote:
Zdravo Snake Eyes,
Ljubazno Vas molimo da nam se javite u inbox, rado ćemo provjeriti Vaše navode i potruditi se da ubuduće budete zadovoljni saradnjom s kompanijom Telemach. ;)
Hvala lijepo ali za svoje probleme sam se imenom i prezimenom obratio putem namjenskog kanala i isti su riješeni.
Trenutno koristim dogovorenu uslugu po dogovorenoj cijeni.
Nisam zadovoljan time što je uopće došlo do konkretnih situacija pa onda načinom kako su rješavane.
isie

#92072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by isie »

Telemach wrote:
isie wrote:@Telemach

Koliko traje aktivacija kada se dokupi opcija konkretno (Arena sport).
Pise da sam aktivirao ali i dalje stoji isto.
Zdravo isie,
Dostavite nam broj Ugovora u inbox,kako bismo provjerili.
Ukoliko ste uspješno aktivirali paket, trebalo bi odmah da imate kanale.
Aktivirano je sve ok , hvala.
Telemach

#92073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

isie wrote:
Telemach wrote:
isie wrote:@Telemach

Koliko traje aktivacija kada se dokupi opcija konkretno (Arena sport).
Pise da sam aktivirao ali i dalje stoji isto.
Zdravo isie,
Dostavite nam broj Ugovora u inbox,kako bismo provjerili.
Ukoliko ste uspješno aktivirali paket, trebalo bi odmah da imate kanale.
Aktivirano je sve ok , hvala.
Hvala na povratnim informacijama ;)
Telemach

#92074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Dinostula wrote:Placam 80mbps a stalno pada brzina na 8-9mbps moram restartovat modem po 20 puta na dan. :roll:
Zdravo Dinostula,
U ovom trenutku, parametri signala su uredni, ali svakako ćemo izvršiti dodatnu provjeru i praćenje signala na Vašem modemu.
U slučaju potrebe, kolege će Vas kontaktirati.
Telemach

#92075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

PS4 Share wrote:Kakve su sanse da mi daju arene HD umjesto SD da Odma potpise novi ugovor na 2 godine, cak mi je za cenera skuplji paket :D
Zdravo PS4 Share,
Zamolićemo Vas da nam dostavite podatke u inbox, daćemo sve od sebe da budete zadovoljni ponudom.
Locked