Ovo u stilu ne diraj mi TelemachBoban0726 wrote:Obrati se Nova BHsuad-sarajevo wrote:Poštovani. Da li se može išta uraditi po pitanju kvaliteta tona na Novabh. Komentator (Baho) kao da vodi utakmicu iz nekog bureta, rupe ili šta već. Užasno za slušati. Nadam se da ne smeta samo meni.Telemach wrote:.
Hvala.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Kockasti
#92026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
sencobih
#92027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je ovo? Od toliko tekmi samo jedna ide na sk 3 sve ostale na drugim od 4-10 ? Isto tako sa engleskom ligom rade, to neki novi fazoni tjeranja na veće pakete?
- isie
#92028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Koliko traje aktivacija kada se dokupi opcija konkretno (Arena sport).
Pise da sam aktivirao ali i dalje stoji isto.
-
Boban0726
#92029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Kockasti
Ne mogu ti ovi iz Telemacha pomoći,obrati se direktno tv sa molbom da otklone problem sa zvukom.
Problem je do Nove a ne do Telemacha.
Ne mogu ti ovi iz Telemacha pomoći,obrati se direktno tv sa molbom da otklone problem sa zvukom.
- Telemach
#92030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo,dembele wrote:Pa valjda se može odjaviti u svakoj poslovnici Telemacha. Neće valjda ljudi putovati u Sarajevo da odjave uslugu.skafiskafsnjak wrote:Kakva je politika da se usluga ne moze odjaviti u Jablanici ili Konjicu. Jel ne moze ili su radnici nesposobni? Kazu mora se u Sarajevo....a kad se prikljucuje , moze svugdje![]()
Ne treba meni , ali me par osoba pitalo kako ce odraditi
Raskid Ugovora potpisujete u najbližoj poslovnici, u ovom slučaju u Konjicu.
- Telemach
#92031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo isie,isie wrote:@Telemach
Dostavite nam broj Ugovora u inbox,kako bismo provjerili.
Ukoliko ste uspješno aktivirali paket, trebalo bi odmah da imate kanale.
- Kockasti
#92032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam se ja ni zalio na tonBoban0726 wrote:@ Kockasti
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#92033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uz zahvalu ljudima iz Telemacha koji su se vrlo korektno javili i odgovorili te nekim ovdje zaista dragim ljudima postoje uvijek pojedinci kojima moras neke stvari da nacrtas. Ja nemam tu bolest da mi je malo 150 Mb interneta niti imam drugu da mi je potreban online video klub sa 16.000 naslova jer imam vlasti Plex studio koji mogu da gledaju svi u kuci sa ogromnim brojem naslova. Poenta price je u tome da se PINK tretira kao nesto od boga dato iako je tehnicki gledano jos uvijek u proslom vijeku. I sad recimo placam tih 80 KM koje su ogromna cifra za ovako nesto za 70% stanovnistva u BiH a ne podrazumjeva se u tih 80KM da imam taj Pink paket nego mi se daje kao Promo. Da se razumijemo ja Pink zaista ne gledam ali bi me bilo sramota uzimati tolike pare a tako nesto tehnicki lose smatrati kao privilegiju. Druga prica je HBO premium koji je 10 svjetlosnih godina daleko od Pinka i njega zaista treba posmatrati kao priviliegiju. I na kraju krajeva uzmes taj najjaci paket i nemas sve programe? Nidje veze. Das Arene SD a ne das Arene HD na najvecem i najskupljem paketu a kao ono ima 16.000 filmova koje u biti mozes kad hoces i za 10 minuta svuci sa neta.
Ako si ozbiljna firma a Telemach to jeste bez daljnjeg onda nikako ne smijes kupce tjerati nekim traljavostima i politkom daj sto vise para. Van pameti su ponovit cu poskupljenja KKS bar sto se tice ljudi koji placaju ove velike cifre.
Ono recimo sto bih ja predlozio Telemachu da na recimo EON Full paketu izaberu po svojoj zelji izmedju razlicitih paketa ono sto njima najvise odgovara. Recimo meni ne treba HBO Premium i dovoljan mi je samo HBO ali bi recimo volio umjesto toga da uzmem Arenu HD koja je duplo jeftinija uzgred. Cinemax koji kosta 4 KM je za mene predosadan i interesantnije mi je da imam Arena SD koja ima u odnosu na HD Arene koji kanal vise....itd itd. Bilo bi lijepo napraviti online aplikaciju u kojoj ce ljudi sebi moci izabrati opcije i ili isprintati ili poslati online Telemachu. I naravno onda bi se svako mogao naci u moru opcija ali i sa cijenom.
Iskren da budem uopste mi nije jasno zasto sam sa TGF presao na TGE bar sto se tice TV-a......
Ako si ozbiljna firma a Telemach to jeste bez daljnjeg onda nikako ne smijes kupce tjerati nekim traljavostima i politkom daj sto vise para. Van pameti su ponovit cu poskupljenja KKS bar sto se tice ljudi koji placaju ove velike cifre.
Ono recimo sto bih ja predlozio Telemachu da na recimo EON Full paketu izaberu po svojoj zelji izmedju razlicitih paketa ono sto njima najvise odgovara. Recimo meni ne treba HBO Premium i dovoljan mi je samo HBO ali bi recimo volio umjesto toga da uzmem Arenu HD koja je duplo jeftinija uzgred. Cinemax koji kosta 4 KM je za mene predosadan i interesantnije mi je da imam Arena SD koja ima u odnosu na HD Arene koji kanal vise....itd itd. Bilo bi lijepo napraviti online aplikaciju u kojoj ce ljudi sebi moci izabrati opcije i ili isprintati ili poslati online Telemachu. I naravno onda bi se svako mogao naci u moru opcija ali i sa cijenom.
Iskren da budem uopste mi nije jasno zasto sam sa TGF presao na TGE bar sto se tice TV-a......
- Ravenn
#92034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Trenutno stanje EON DUO PREMIUM, 0 torrenta, 1,5 m od routera
Aferim, @Telemach
- crnivrag
#92035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Džabe plačeš, odradi validan test putem kabla i onda se može nešto uraditi po tom pitanju, jer Telemach garantuje isporuku brzine samo putem kabla.Ravenn wrote:
Trenutno stanje, 0 torrenta, 1,5 m od routera
Aferim, @Telemach
A ovdje može biti problem i u samom uređaju putem kojeg se vrši mjerenje.
I pošto imaš brzinu od 200 Mbps u paketu, provjeri da li ti je gigabitna mrežna kartica na uređaju putem kojeg ćeš vršiti test kablom.
- hrasno38
#92036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta god da jeste ovo je katastrofa.....sve da je u pitanju WiFi od 2.4 GHz i u drugoj sobi a ne ispred samog modema.crnivrag wrote:Džabe plačeš, odradi validan test putem kabla i onda se može nešto uraditi po tom pitanju, jer Telemach garantuje isporuku brzine samo putem kabla.Ravenn wrote:
Trenutno stanje, 0 torrenta, 1,5 m od routera
Aferim, @Telemach
A ovdje može biti problem i u samom uređaju putem kojeg se vrši mjerenje.
I pošto imaš brzinu od 200 Mbps u paketu, provjeri da li ti je gigabitna mrežna kartica na uređaju putem kojeg ćeš vršiti test kablom.
- dječak sa šibicama
#92037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jos par mjeseci i lansiram odjeb tmachu.
- dembele
#92038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trebalo bi to biti jače, ali ne bi bilo loše da se vidi brzina i preko kabla. Ako na kablu značajno oscilira onda imaš sve elemente za reklamaciju.Ravenn wrote:
Trenutno stanje EON DUO PREMIUM, 0 torrenta, 1,5 m od routera
Aferim, @Telemach
- skafiskafsnjak
#92039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Covjek se zaebava sa njima duze vrijeme. Te morate zahtjev..te ovo te ono. Sta ako neko ne moze do Konjica ? Nebitan je razlog.Telemach wrote:Zdravo,dembele wrote:Pa valjda se može odjaviti u svakoj poslovnici Telemacha. Neće valjda ljudi putovati u Sarajevo da odjave uslugu.skafiskafsnjak wrote:Kakva je politika da se usluga ne moze odjaviti u Jablanici ili Konjicu. Jel ne moze ili su radnici nesposobni? Kazu mora se u Sarajevo....a kad se prikljucuje , moze svugdje![]()
Ne treba meni , ali me par osoba pitalo kako ce odraditi
Raskid Ugovora potpisujete u najbližoj poslovnici, u ovom slučaju u Konjicu.
Kako se moglo potpisati prikljucenje u Jablanici?
Meni ne treba...ali nije fer ta politika
- Snake Eyes
#92040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hrasno38 wrote:Evo dao bih nekakakv svoj presjek Telemacha nakon koristenja i prelaska sa HS-a medju prvima. Ono sto im je ubjedljivo najbolje bar kroz moje iskustvo to je support i usluge servisiranja. Zaista kad nazovete dobijete brze i ljubazne odgovore ali ono sto sigurno fali je mogucnost razgovora sa visim instancama od onoga koga dobijete na supportu.
Dalje cijene su prevelike za BiH i smijesno je recimo da u Trio Grande Extra koji sada kosta 80 KM meni neko kao poklanja Pink kanale!!!! To su prosjecni kanali sa vrlo losom slikom i sa davno proslim filmovima. Isto vazi i za Arenu sport SD koja nije prosjecna ali za 80 KM koliko placam paket ne znam zaista sta ne bih trebao da imam.
Dalje u Arena HD promo periodu primjetio sam da se slika vrlo cesto smrzava i da je to daleko od kvalitetnog HD reproduciranja.
Zatim mislim da je izuzetno neprimjereno podizanje i poslupljivanje kablovske usluge i da je 20 i kusr KM zaista previse za recimo obicnu analognu uslugu televizije.
Takodje je za pohvalu support koji je na ovom forumu i koji se zaista trudi da udovolji svakom korisniku.
Takodje ono sto mi je zasmetalo je vrlo neozbiljan i povrsan nacin potpisivanja ugovora. Kada sam ja potpisivao na dvije godine dobio sam neke benifite za koje znam da mi je receno da cu ih imati tokom citavog ugovora da bi mi sad jedan od tih benifita poceli naplacivati nakon godinu. Nije to nista strasno to je par maraka u pitanju ali u pitanju su principi jer nigdje na ugovoru mi ne pise da je nesto od toga jedna cijena 12 mjeseci a druga ostalih 12 mjeseci. Dakle radi par tricavih maraka prema kupcu koji nikada u zivotu nije zakasnio sa placanjem racuna gube povjerenje i tjeraju me da razmisljam da li cu potpisivati sljedeci ugovor...a nije malo 80 KM sto im placam svaki mjesec. Dakle ono sto je potrebno je da se na ugovoru tacno naznaci sta dobijate kao benifit i koliko taj benifit traje.
Sa višim instancama nema šanse da se razgovara, ma koliki problem bio ili situacija bila ozbiljna, ostaje ti generički razgovor sa operaterom koji uvijek kaže: "Gospodine evidentirali smo vašu primjedbu"
Dok sam bio na starom HS paketu nonstop su zvali da pređem na Telemach, uz pregovore potpisah ugovor pod određenim uvjetima na 24 mjeseca.
Prvi mjesec po novom ugovoru imao sam problem sa realizacijom uvjeta istog, hajd nekako to ispeglasmo kada vidi vraga, 12 mjeseci kasnije opet isti problem sa realizacijom ugovora.
Opet zovi, šalji mailove, dokazuj...najgore je što u ugovoru koji sam potpisao nisu bili navedeni uvjeti pod kojima sam pristao na prelazak.
Pitao sam ja tada montere prilikom priključivanja o tome ali rekoše mi da je to njihov urnek ugovora ali da će sve biti uredu jer Telemach ima evidenciju, da, ima evidenciju kada nazoveš pet puta i potrošiš deset maraka telefona.
Jako neorganizovana firma sa lošom bazom podataka, visokim cijenama te vještačkom podrškom.
Uglavnom, blizu sam raskida ugovora.
- Radar71
#92041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zašto potpisujete ugovor ako benfit nije naveden u istom? 
- Tesla Edison
#92042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nikako ali nikako ne mogu stati na tvoju stranu.Snake Eyes wrote:hrasno38 wrote:Evo dao bih nekakakv svoj presjek Telemacha nakon koristenja i prelaska sa HS-a medju prvima. Ono sto im je ubjedljivo najbolje bar kroz moje iskustvo to je support i usluge servisiranja. Zaista kad nazovete dobijete brze i ljubazne odgovore ali ono sto sigurno fali je mogucnost razgovora sa visim instancama od onoga koga dobijete na supportu.
Dalje cijene su prevelike za BiH i smijesno je recimo da u Trio Grande Extra koji sada kosta 80 KM meni neko kao poklanja Pink kanale!!!! To su prosjecni kanali sa vrlo losom slikom i sa davno proslim filmovima. Isto vazi i za Arenu sport SD koja nije prosjecna ali za 80 KM koliko placam paket ne znam zaista sta ne bih trebao da imam.
Dalje u Arena HD promo periodu primjetio sam da se slika vrlo cesto smrzava i da je to daleko od kvalitetnog HD reproduciranja.
Zatim mislim da je izuzetno neprimjereno podizanje i poslupljivanje kablovske usluge i da je 20 i kusr KM zaista previse za recimo obicnu analognu uslugu televizije.
Takodje je za pohvalu support koji je na ovom forumu i koji se zaista trudi da udovolji svakom korisniku.
Takodje ono sto mi je zasmetalo je vrlo neozbiljan i povrsan nacin potpisivanja ugovora. Kada sam ja potpisivao na dvije godine dobio sam neke benifite za koje znam da mi je receno da cu ih imati tokom citavog ugovora da bi mi sad jedan od tih benifita poceli naplacivati nakon godinu. Nije to nista strasno to je par maraka u pitanju ali u pitanju su principi jer nigdje na ugovoru mi ne pise da je nesto od toga jedna cijena 12 mjeseci a druga ostalih 12 mjeseci. Dakle radi par tricavih maraka prema kupcu koji nikada u zivotu nije zakasnio sa placanjem racuna gube povjerenje i tjeraju me da razmisljam da li cu potpisivati sljedeci ugovor...a nije malo 80 KM sto im placam svaki mjesec. Dakle ono sto je potrebno je da se na ugovoru tacno naznaci sta dobijate kao benifit i koliko taj benifit traje.
Sa višim instancama nema šanse da se razgovara, ma koliki problem bio ili situacija bila ozbiljna, ostaje ti generički razgovor sa operaterom koji uvijek kaže: "Gospodine evidentirali smo vašu primjedbu"
Dok sam bio na starom HS paketu nonstop su zvali da pređem na Telemach, uz pregovore potpisah ugovor pod određenim uvjetima na 24 mjeseca.
Prvi mjesec po novom ugovoru imao sam problem sa realizacijom uvjeta istog, hajd nekako to ispeglasmo kada vidi vraga, 12 mjeseci kasnije opet isti problem sa realizacijom ugovora.
Opet zovi, šalji mailove, dokazuj...najgore je što u ugovoru koji sam potpisao nisu bili navedeni uvjeti pod kojima sam pristao na prelazak.
Pitao sam ja tada montere prilikom priključivanja o tome ali rekoše mi da je to njihov urnek ugovora ali da će sve biti uredu jer Telemach ima evidenciju, da, ima evidenciju kada nazoveš pet puta i potrošiš deset maraka telefona.
Jako neorganizovana firma sa lošom bazom podataka, visokim cijenama te vještačkom podrškom.
Prvo, ni kod jedne kompanije ne možeš razgovarati sa višom instancom jer postoji Call centar i poslovnice kao jedini kanali komunikacije sa korisnikom. Tako je i kod telekoma i T-Com-a i AT&T-a, Apple-a,... (ako ti crkne Iphone, nazovi Apple Care i traži Tim Cook-a pa vidi šta će ti reći)
Drugo, ugovor koji potpisuješ, potpisuješ samo ti, niko drugi. Ako benefiti nisu navedeni, niko ti nije kriv što su ih poslije ukinuli. Jednostavno, nema potpisano. Ti si mogao tražiti napismeno da dobiješ benefite sa obostranim potpisom (kao ja i još mnogi drugi) i to bi uredno dobio.
Treće, ako si potrošio 10 KM telefona, krivica je opet tvoja jer službenim kanalima komunikacije fino je naveden besplatan broj na koji si mogao zvati. Dakle opet probem neinformiranosti.
Korisnici, posebno na Balkanu, misle da su u svakoj mogućoj situaciji u pravu zato što plaćaju ali preko 90% slučajeva nije tako. Razumjeti je jedno, potpisati nešto sasvim drugo.
-
kakavdanakneiskustvu
#92043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
daramo wrote:Čovjek priča bajke bez pokrića, nečije loženje, on čuo.kakavdanakneiskustvu wrote:fusion_ba wrote:Ja isto ne vjerujem u to da se zatamnjuje po "nacionalnom kljucu". Mislim da su to samo neke price sa foruma bez ikakavih dokaza i slika.
ja svojim očima vidio,svojim ušima čuo ,kad sam zvao RAK I pitao zbog čega je to tako,rečeno mi ,ti gradovi imaju zemaljski signal HRT i u tim slucajevima nisu duzni zatamniti te kanale,pisao sam nekoliko puta o tome na ovoj temi
Sve sa zatamnjuje ima 2-3 godine, ako ne vjeruješ evo ja ti danas uslikam Novu TV za vrijeme utakmice Hrvatska-Mađarska pa ćeš vidjeti da je istina, u pitanju je Mostar.
Šta si vidio?
Jesi čuo za zemaljski signal, satelitsku i IPTV, jedino si to mogao vidjeti.
Ne može Telemach to zatamniti.
Da ne duljim poslat ću sliku na forum da ne ostane sve na rekla-kazala, i da se prekine ovo loženje forumaša.
Ne samo da se zatamnjuju utakmice nego i uvodne emisije.
gdje slika?
- hrasno38
#92044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto se tice supporta apsolutno se ne bih slozio sa tobom! Po meni to im je ubjedljivo najjaci dio i zaista na reklamacije intervensiu u rekordnom roku a i uvijek maksimalno pokusavaju da da pognu i preko telefona i vrlo su ljubazni. Ovo meni sto se desilo je vjerovatno los "klik" na nekom sasvim drugom mjestu.Snake Eyes wrote:hrasno38 wrote:Evo dao bih nekakakv svoj presjek Telemacha nakon koristenja i prelaska sa HS-a medju prvima. Ono sto im je ubjedljivo najbolje bar kroz moje iskustvo to je support i usluge servisiranja. Zaista kad nazovete dobijete brze i ljubazne odgovore ali ono sto sigurno fali je mogucnost razgovora sa visim instancama od onoga koga dobijete na supportu.
-
daramo
#92045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kakavdanakneiskustvu wrote: gdje slika?

Pa vjerujte vi u šta hoćete.
- hrasno38
#92046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sinoc gledao Hrvatsku bez ikakvih problema i slusao kralja Bahudaramo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote: gdje slika?
- Telemach
#92047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Snake Eyes,Snake Eyes wrote:
Ljubazno Vas molimo da nam se javite u inbox, rado ćemo provjeriti Vaše navode i potruditi se da ubuduće budete zadovoljni saradnjom s kompanijom Telemach.
- diablobih
#92048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpis, k'o da sam ja pisao, samo sto bih ja to nesto kraceTESLA_EDISON wrote:
Nikako ali nikako ne mogu stati na tvoju stranu.
Prvo, ni kod jedne kompanije ne možeš razgovarati sa višom instancom jer postoji Call centar i poslovnice kao jedini kanali komunikacije sa korisnikom. Tako je i kod telekoma i T-Com-a i AT&T-a, Apple-a,... (ako ti crkne Iphone, nazovi Apple Care i traži Tim Cook-a pa vidi šta će ti reći)
Drugo, ugovor koji potpisuješ, potpisuješ samo ti, niko drugi. Ako benefiti nisu navedeni, niko ti nije kriv što su ih poslije ukinuli. Jednostavno, nema potpisano. Ti si mogao tražiti napismeno da dobiješ benefite sa obostranim potpisom (kao ja i još mnogi drugi) i to bi uredno dobio.
Treće, ako si potrošio 10 KM telefona, krivica je opet tvoja jer službenim kanalima komunikacije fino je naveden besplatan broj na koji si mogao zvati. Dakle opet probem neinformiranosti.
Korisnici, posebno na Balkanu, misle da su u svakoj mogućoj situaciji u pravu zato što plaćaju ali preko 90% slučajeva nije tako. Razumjeti je jedno, potpisati nešto sasvim drugo.
-
kakavdanakneiskustvu
#92049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
daramo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote: gdje slika?
pa ja samo pitam gdje slika,nista vise,hvala,stvarno neces da kazes odakle si?
- fusion_ba
#92050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a jeste vise dosadni sa tim zatamnjivanjem