Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jimmy McNulty wrote:Ja baš nisam lik kojem smetaju dlake I moje iskustvo je bilo zasnovano na prošlogodišnjem odlasku na taj događaj kada mi je 10 minuta trebalo da skapiram gdje sam došao, narkomana i droge ko u priči bilo. Izašo nakon 15 min koliko samse syebo, možda je ove godine bilo malo bolje, ne znam, ne mogu tvrdit.
Hah. Sta bi onda rekao da si hodao po partyjima u Zeljezari 2001/02.godine. Reaktor festival
Smješni ste sa konstatacijama u kojim vezujete narkotike sa lunarom i sa svakim techno partiem u BiH! Narkotika je bilo i u bivšoj yugi, al tad su je primitivci vezivali uz rock scenu, pa onda uz metal i bajkerski stil... pa prije toga uz hippe stil... Sve mi to govori kako smo primitivno i zaostalo društvo još uvijek, i to u 21 st. Narkotici postoje od kad i samo čovječanstvo. Ne budite tako plitki i glupi. Malo edukacije neće vam škoditi...
Ja samo kažem šta sam ja vidio nakon 10 min, da je bila trava samo pa hajd, ko ne zapali s vremena na vrijeme ali u 10 min.sam se nagledao i jednostavno nisam želio tome da prisustvujem i otišao sam. Ne osuđujem nikog ko ide, ko uzima, ko ovo - ko ono. Boli me qrac, vaš život, radite sa njim šta hoćete ali ja ne želim u tom krugu ljudi da provodim cijelu noć. A što se policije tiče umjesto da ulete tu i za pola sata naprave dobar posao umjesto što ulete u Stari sat i Gatto i nađu 3 džointa, iza te konstatacije i dalje stojim. Ali dobro, njima svakako odgovara ovo, tj ne njima nego onima iznad njih, da se ima volje čitva država bi se dovela u red za 3 sata.
Kralj Tvrtko I. wrote:Smješni ste sa konstatacijama u kojim vezujete narkotike sa lunarom i sa svakim techno partiem u BiH! Narkotika je bilo i u bivšoj yugi, al tad su je primitivci vezivali uz rock scenu, pa onda uz metal i bajkerski stil... pa prije toga uz hippe stil... Sve mi to govori kako smo primitivno i zaostalo društvo još uvijek, i to u 21 st. Narkotici postoje od kad i samo čovječanstvo. Ne budite tako plitki i glupi. Malo edukacije neće vam škoditi...
Jimmy McNulty wrote:Ja samo kažem šta sam ja vidio nakon 10 min, da je bila trava samo pa hajd, ko ne zapali s vremena na vrijeme ali u 10 min.sam se nagledao i jednostavno nisam želio tome da prisustvujem i otišao sam. Ne osuđujem nikog ko ide, ko uzima, ko ovo - ko ono. Boli me qrac, vaš život, radite sa njim šta hoćete ali ja ne želim u tom krugu ljudi da provodim cijelu noć. A što se policije tiče umjesto da ulete tu i za pola sata naprave dobar posao umjesto što ulete u Stari sat i Gatto i nađu 3 džointa, iza te konstatacije i dalje stojim. Ali dobro, njima svakako odgovara ovo, tj ne njima nego onima iznad njih, da se ima volje čitva država bi se dovela u red za 3 sata.
Slažem se s tobom vezano za osuđivanjem, no sa ovim dalje mislim da nisi u pravu. Al dobro tvoj stav. Mene niti jedan narkoman ili alkoholičar neće na takav način izbaciti iz takta da ne obilazim mjesta gdje se pušta za mene dobra muzika. Svaki taj narkoman ili alkos je sve to svom organizmu, nije mom. Do sad nisam od njihove strane osjetio neugodno iskustvo, a lunar fest nije jedini festival koji sam obišao...Lunar je tek zadnji...
I opet kažem i tvrdim. Narkomanije i alkoholičara ima na svakom mjestu i u svakom kafiću nevezano za vrstu muzike, načim oblačenja, vjeru, naciju, rasu . Ko sam ja da im sudim, sve dok su punoljetni znaju šta rade, nemam pravo ja lično da ih osuđujem njihov život. Al njihov način života neće utjecati na moj i mene spriječavati da idem gdje hoću. Jedini tamo gdje su mogući oružani sukobi tu izbjegavam ići
Haj u klinac...izgubi pola sata slusajuci fudu...milozvucniji mi je fudo backovic
ali ovo isto kad hasan kreho prica o problemu ekologije u Zenici...znas da je upravu ali ne mozes ga ozbiljno shvatiti
ja sam opet stekao oprecan dojam - a to je da je covjek izuzetno pametan i da preduboko shvaca glib u koji smo se uvalili a da se niko ne buni - da je njemu samom to toliko smijesno i neozbiljno..... finansiramo cetnicke noge - eto dokle smo dosli..... te samim tim vise ozbiljnosti ta tema ni ne zasluzuje....
ja sam opet stekao oprecan dojam - a to je da je covjek izuzetno pametan i da preduboko shvaca glib u koji smo se uvalili a da se niko ne buni - da je njemu samom to toliko smijesno i neozbiljno..... finansiramo cetnicke noge - eto dokle smo dosli..... te samim tim vise ozbiljnosti ta tema ni ne zasluzuje....
Ma jasno ...ali njegova pamet pocinje onda kad ne dobije dio politickog kolaca za koji smatra da mu pripada...do tada nije bilo talasanja...ali je bilo benzinskih pumpi i slicnih stvari...
Opet kazem...znas da je upravu ali ga ne mozes shvatiti ozbiljno
Ma jasno ...ali njegova pamet pocinje onda kad ne dobije dio politickog kolaca za koji smatra da mu pripada...do tada nije bilo talasanja...ali je bilo benzinskih pumpi i slicnih stvari...
Opet kazem...znas da je upravu ali ga ne mozes shvatiti ozbiljno
izvinjUjem se - nisam znao da je nekad bio politickog tala - mada se istorok'o kod Senada sam.... al nisam razumio....
kamen spoticanja wrote:
Haj u klinac...izgubi pola sata slusajuci fudu...milozvucniji mi je fudo backovic
ali ovo isto kad hasan kreho prica o problemu ekologije u Zenici...znas da je upravu ali ne mozes ga ozbiljno shvatiti
Sto je najveci fazon frajer je sve upravu. Samo je zanimljivo da tako javno proziva nesto cega je i sam produkt. Nikad marke nije zaradio bez javnog sektora (propalu pumpu ne racunam) i sad bi on pricao o propasti javnih kompanija. Nek kaze koliko je on ljudi zaposlio preko svojih štela.
Ali da ga je zanimljivo slusat, to jeste. Pravi je lafinas, uzeo je najbolje od seoskih varalica i upario to sa šmekerskom elokvencijom i humorom.
Nedavno je kod Duske provaljivao direktora Telekoma . Ona dekanesa Ganicevog fakulteta nesto prica o eksternoj upravi, iskustvima Belgije i Njemacke. Kaze Fudo, ovdje Ajnasajn mozes biti, a neces biti portir Frajer kao pripravnik dosao na celo telekoma. Vodio se tu fiktivno
Ali i Senad jede govna i govori "nemate visoku drzavnu funkciju", a nema klinac, evo ga ovdje na Marijin Dvoru u UIO prvi do direktora regionalnog centra
Cuj kandidat za gradonacelnika? Ispred SDA ili samostalno?
Da ga podrze mandarine i crvendaci, sakama bi ubio izbore.
Mandarine i kmeri ne mogu podrzati zajednickog kandidata a kako da stanu iza "pumpadzije s palmama" kako ga je nekad zvao zlatko lagumdzija...
jedino moze pokusati okrznuti dio birackog tijela zelenim...sto mu je mislim i cilj
kamen spoticanja wrote:
Mandarine i kmeri ne mogu podrzati zajednickog kandidata a kako da stanu iza "pumpadzije s palmama" kako ga je nekad zvao zlatko lagumdzija...
jedino moze pokusati okrznuti dio birackog tijela zelenim...sto mu je mislim i cilj
Jah ti ko da si prespavao sve politicke transfere i silovanja logike zadnjih 20 godina. Mogu oni sve ako se prica koju ce narod popusiti i naravno tal iza toga.
kamen spoticanja wrote:
Jah ti ko da si prespavao sve politicke transfere i silovanja logike zadnjih 20 godina. Mogu oni sve ako se prica koju ce narod popusiti i naravno tal iza toga.
Ne moze to na lokalnom nivou...tu su matematike drugacije...
Jimmy McNulty wrote:Ja samo kažem šta sam ja vidio nakon 10 min, da je bila trava samo pa hajd, ko ne zapali s vremena na vrijeme ali u 10 min.sam se nagledao i jednostavno nisam želio tome da prisustvujem i otišao sam. Ne osuđujem nikog ko ide, ko uzima, ko ovo - ko ono. Boli me qrac, vaš život, radite sa njim šta hoćete ali ja ne želim u tom krugu ljudi da provodim cijelu noć. A što se policije tiče umjesto da ulete tu i za pola sata naprave dobar posao umjesto što ulete u Stari sat i Gatto i nađu 3 džointa, iza te konstatacije i dalje stojim. Ali dobro, njima svakako odgovara ovo, tj ne njima nego onima iznad njih, da se ima volje čitva država bi se dovela u red za 3 sata.
Slažem se s tobom vezano za osuđivanjem, no sa ovim dalje mislim da nisi u pravu. Al dobro tvoj stav. Mene niti jedan narkoman ili alkoholičar neće na takav način izbaciti iz takta da ne obilazim mjesta gdje se pušta za mene dobra muzika. Svaki taj narkoman ili alkos je sve to svom organizmu, nije mom. Do sad nisam od njihove strane osjetio neugodno iskustvo, a lunar fest nije jedini festival koji sam obišao...Lunar je tek zadnji...
I opet kažem i tvrdim. Narkomanije i alkoholičara ima na svakom mjestu i u svakom kafiću nevezano za vrstu muzike, načim oblačenja, vjeru, naciju, rasu . Ko sam ja da im sudim, sve dok su punoljetni znaju šta rade, nemam pravo ja lično da ih osuđujem njihov život. Al njihov način života neće utjecati na moj i mene spriječavati da idem gdje hoću. Jedini tamo gdje su mogući oružani sukobi tu izbjegavam ići ,
Kralj: Slažem se 100%. Ovdje narodu sve smeta; Dragana Mirković narodnjaci, seljoberi dolaze, Lunar dolaze narkomani, Dubioza dolaze hipsteri, itd.. Na Lunaru sam bio lično, i odmah je "s vrata" čovjeku jasno da ima opucanih likova. Stoje u mjestu, zadaju, nabili cvikere i boli ih racku. Jesu pravili belaj? Nisu. Jesu ugrožavali nečiju sigurnost? Nisu. Jel' bilo marisane? Nije. I nije mi jasno čemu poziv da policija kao dođe i tu nešto napravi, raciju valjda? Pa nije policija privatna stvar pa da dolazi čim neko odluči da mu se ne sviđa raja na nekom event-u. Gudre je uvijek bilo i bit će, policija će istu tolerisat' u ograničenim količinama kao što je uvijek i tolerisala, a tebi ako se ne sviđa što se neko gudra, pa bogati imaš Žurnal pa sjedi vazdan.