SDA-All about

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#9201 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Panini wrote: Izetbegović: Halal nije samo hrana, već i odnos prema životu
Ne mora čovjek uopće razumjeti veru i njene principe da bi shvatio neke stvari. Dovoljno je samo pogledati na televiziji jednu emisiju ''Ispuni mi želju'', a onda prošetati do Neonkovog dvora (bivši Marin dvor) da bi shvatio kolika je količina licemjerstva u ovoj izjavi.
Last edited by antimobbing on 16/05/2013 22:08, edited 2 times in total.
ušće

#9202 Re: SDA-All about

Post by ušće »

antifascism wrote:
Innovation wrote:
Ovo nije nikakva argumentacija, ovo je vasa komunikacija i argumentacija koja je za :place1:
http://www.klix.ba/vijesti/humanitarne- ... /121202106
Njoj je trebalo 300 000KM. Princ kupuje Audija A8L za 213.000 KM. Tu uracunat PDV jer ga drzava ne placa.

http://www.cazin.net/cazin/47456-spasim ... tmana.html
Njemu je trebalo jos 40 000 KM. Princ kupuje Audi A8L za 213 000KM

Imas jos primjera 200. Ali neka zena Princa nosi Louis Vuitton. :bih:

SDA, Demokracija....
Samo što nisi naveo da tebe konkretno zaboli ona stvar to što tvoj komšija vozi dvicu golfa koji je davno bio punoljetan , a čisto sumnjam da si se i ti kontretno angažovao na jednom od ovih primjera za koje daješ linkove ...

SDA-ima jednu grupu ljudi kje po hitno treba procesuirati ali mi se povraća pljuvanje na sve i svašta bez konkretnih dokaza ..
Možda i tvoja hanuma nosi Louis Vuitton. ali bolje je ipak hraknuti na drugog ...
gorgonzola

#9203 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Kllikker wrote:
Panini wrote:madzionicari iz SDA Ndranghete koji su uspjeli ukrasti milijarde a da jos nisu za to odgovarali,kakva ekipa biznismena eksperata

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
e vala jesi ih pored'o da bez obzira što sam fan sda, nemam šta reći na ovo. iskren da budem, ovi zadnji općinski izbori su mi bili prvi na koje nisam izašao. podsjećaju me na plejadu koju je tito ostavio iza sebe, a tako i rahmetli alija.

naravno nisu svi ljudi iz sda kao ova regimenta, ali nemam više obraza sjediti negdje, a da mi neko lijepi ove galimatijase kao lidere koje podržavam. živim u nadi da će biti bolje, a da glasam za neke druge, e to je isto da nakon cijeloživotnog navijanja za sarajevo, odem na grbavicu sa šalom želje i zajedno s njima proslavljm titulu.

užas...

Jarane ja tebe ne kontam. Ajde sto ne znas politicku stranku izabrati nego ni fudbalski klub. Osjedit ces dok titulu dozivis. :D
Panini

#9204 Re: SDA-All about

Post by Panini »

cisum i ljevoruki izvinjavam se na ovom propustu a priznajem da sam izostavio vazne logisticare,evo jos jednog kapitalca iz kriminalne organizacije SDA

slazem se da niko nemoze bolje nas bosnjake i nase interes braniti ko Asim Sarajlic a jos kad popije e tada nastupa pravi shou

Image
Last edited by Panini on 16/05/2013 22:10, edited 1 time in total.
antifascism

#9205 Re: SDA-All about

Post by antifascism »

gorgonzola wrote:Evo kako jedan premijer jedne siromasne Holandije ide na posao.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9824/De- ... huis.dhtml

A mi smo daleko jaci od Holandije.
On nije halal osoba. Nije njemu Bog dao da bude vaga.
gorgonzola

#9206 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

VjecitiStudent wrote:
Izetbegović: Halal nije samo hrana već i odnos prema životu
http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/iz ... ema-zivotu
U to ime su u Njemackoj izradili specijalni halal model Audija A8

Koji dzon obraz moras imati pa ovakvo nesto reci.
Panini

#9207 Re: SDA-All about

Post by Panini »

antimobbing wrote:
Ne mora čovjek uopće razumjeti veru i njene principe da bi shvatio neke stvari. Dovoljno je samo pogledati na televiziji jednu emisiju ''Ispuni mi želju'', a onda prošetati do Neonkovog dvora (bivši Marin dvor) da bi shvatio kolika je količina licemjerstva u ovoj izjavi.
njih iz SDA to ne dotice jer ljudi imaju svoje banke i daju halal kredite od halal donacija iz arapskih zemalja,grade halal trzne centre objekte i stanove koje ce prodati halal novim narastajima SDA Ndranghete

kontam da vecina ljudi nije ni svjesna kako nas SDA unistava iz dana u dan cineci sve da nas udalje od evrope i evropskih integracija da nas sabiju medju 23% i u potpunoj izolaciji da rade sa nama sta hoce
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9208 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Panini wrote:mislim da udrch spada u ovu grupu svjetina-fukara kojem je samo obecano radno mjesto u telekomu a u suprotnom se morao zakleti na vjernost SDA halki i njenom ocuvanju :lol: samo nije fer sto ga nisu mogli uvaliti preko reda ispred Essed AGE
koliko se sjećam, ti si već opominjan zbog ad hominem postova. dobio si sad jednu opomenicu, ali će ti u slučaju sličnog nastupa ban biti duži.

pišite o temi, ne prozivajte jedni druge.
:-)
gorgonzola

#9209 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Panini wrote:
antimobbing wrote:
njih iz SDA to ne dotice jer ljudi imaju svoje banke i daju halal kredite od halal donacija iz arapskih zemalja,grade halal trzne centre objekte i stanove koje ce prodati halal novim narastajima SDA Ndranghete

kontam da vecina ljudi nije ni svjesna kako nas SDA unistava iz dana u dan cineci sve da nas udalje od evrope i evropskih integracija da nas sabiju medju 23% i u potpunoj izolaciji da rade sa nama sta hoce
neku noc gledam tihica kod senada. on kaze da niko iz sda nije lopov niti im se moze dokazati. :-) :-) A onaj senad je uvlakac zesci. samo mu cipele ostale da vire iz tihicevog supka.
Panini

#9210 Re: SDA-All about

Post by Panini »

Image

samo dobar mu je ovaj prilaz pravo taman da kad mu neonko i hanuma dodju na sjelo da mogu da uparkiraju novog Audi A8L mada mogu i u njemu da sjede i da gledaju utakmicu jer audi ima i televizor i klimu
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#9211 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Panini wrote: njih iz SDA to ne dotice jer ljudi imaju svoje banke i daju halal kredite od halal donacija iz arapskih zemalja,grade halal trzne centre objekte i stanove koje ce prodati halal novim narastajima SDA Ndranghete
Teški haram, samo što toga oni nisu svjesni ...
Sarajevo11

#9212 Re: SDA-All about

Post by Sarajevo11 »

Svaki od ovih likova,vrijedi više od Ronalda,Mesija,pa može biti i Bill Gatesa,ovi zlatni dečki vode bošnjački narod stazama budućnosti prema propasti.Pozdrav
Man of steel

#9213 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Zadnjih par stranica kao da čitam Dnevni Avaz.
Okanite se tog smeća, bolje vam je tu marku baciti nego je staviti Fahri u džep.

Slikajte, dokumentujte, dokažite i Bakir će vam pokloniti te vile i milijarde koje mu spočitavate, ali uzmite u obzir da se kao dokazi ne ubrajaju slike gdje Bakir izgleda "opasno".
Last edited by Man of steel on 16/05/2013 22:39, edited 1 time in total.
Chisum

#9214 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

-LIBERO- wrote:
Panini wrote:Izetbegović: Halal nije samo hrana, već i odnos prema životu

hahahahahahahhaha pa Don Neonko se fakat za_____ebava sa nama :lol:
Ova njegova izjava je kulminacija licemjerstva i bezobrazluka. Toliko bahacenje i rasipnistvo sa njegove strane u zemlji gdje se bukvalno pola stanovnistva bori da izgura mjesec za mjesecom, i to samo za hranu...i onda Mali princ prica o nekim moralnim nacelima i nekimslicnim ublehaskim pricama.

Ko je njemu halalio sve te milijarde prokockane, pokradene i u licne sehare pohranjene.

Boji li se boga, kada se vec busa tim vjerskim postulatima i krije se iza njih. Jadnik jadni.
Nekada davno, u vremenima zla i mraka, po sajmovima, tekmama, vasarima, cirkusima i slicnim dogadjajima, dzeparose i sibicare su hapsili... danas ih, u vremenima slobodarskim, vremenima svjetlosti i moralnog uzdizanja, intervjuisu.

Inace, kako smo daleko dogurali.... Nekada je Skenderija bila kuca evropskog sampiona, KK Bosne, kuca snova mnogih mladih generacija... Danas pomenuti neki nas tim, neki kolektiv ili brend u istoj recenici sa uspjehom evropskih razmjera... :-) ... malo je reci - smijesno je...
Danas ta Bosna skoro i da ne postoji, ustvari postoji, ali joj je svrha postojanja da se na njoj vjezbaju i kurac silje seoski klubovi poput Listice i Laktasa, a Skenderija je postala mjesto na kojem sport odavno ne stanuje, a u kojoj nam o moralu, postenju i balansu u zivotu govore dezerteri-podrumasi i kriminalci.

Uh, da ne zaboravim... da ne ispadne da se nije radilo i na Zetri i njenom uspjehu... :lol:

Image

SDA, sunce sija....
antifascism

#9215 Re: SDA-All about

Post by antifascism »

ušće wrote:
Samo što nisi naveo da tebe konkretno zaboli ona stvar to što tvoj komšija vozi dvicu golfa koji je davno bio punoljetan , a čisto sumnjam da si se i ti kontretno angažovao na jednom od ovih primjera za koje daješ linkove ...

SDA-ima jednu grupu ljudi kje po hitno treba procesuirati ali mi se povraća pljuvanje na sve i svašta bez konkretnih dokaza ..
Možda i tvoja hanuma nosi Louis Vuitton. ali bolje je ipak hraknuti na drugog ...
Pod prvo: Ja neuzimam iz budzeta da sebi kupujem auta od 200 000 KM.
Drugo: Sta tebe briga kako ja trosim moje pare? Nisam politicar i ne trosim tudje pare :-)

Ja cu pluvati po Princu i Esedagi dok su zivi, i volio bi da jedan dan vidim Bakira u emisiji "ispuni mu zelju".
megaman4

#9216 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Panini wrote:Image

samo dobar mu je ovaj prilaz pravo taman da kad mu neonko i hanuma dodju na sjelo da mogu da uparkiraju novog Audi A8L mada mogu i u njemu da sjede i da gledaju utakmicu jer audi ima i televizor i klimu
SDA i Tihić su stali debelo na žulj Amerima (sličan scenarij čeka Dodu i Čovu), možda ih štiti Erdogan (mislim na SDA), ali EU uzvraća udarac, nešto slično kao što su u Hrvatskoj uradili sa HDZ-om i SANADEROM...mislili naši, nećemo nikada u prdekanu, ali bogami kada Budimko i Keljmendo propjevaju, pod pritiskom EU ali i SAD-a, bit će traktorijade, ali ne naroda, nego političara koji će glavom bez obzira bježati iz BiH, i moliti boga da se nikada više ne vrate u nju...scenarij je odavno napisan, slijedi akcija...mogu Tihić i slični njemu kočiti put ka EU, i put ka boljem životu, ali njihovo vrijeme je prošlo, ovo što rade je posljednji trzaj očajnika...očigledno je EU okrenula ploču, i sada sluša glas naroda, a političare više i ne sluša (primjer Patricka Moona koji je najavio da je Dodo pušten niz vodu) :thumbup:
Man of steel

#9217 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

megaman4 wrote:
SDA i Tihić su stali debelo na žulj Amerima (sličan scenarij čeka Dodu i Čovu), možda ih štiti Erdogan (mislim na SDA), ali EU uzvraća udarac, nešto slično kao što su u Hrvatskoj uradili sa HDZ-om i SANADEROM...mislili naši, nećemo nikada u prdekanu, ali bogami kada Budimko i Keljmendo propjevaju, pod pritiskom EU ali i SAD-a, bit će traktorijade, ali ne naroda, nego političara koji će glavom bez obzira bježati iz BiH, i moliti boga da se nikada više ne vrate u nju...scenarij je odavno napisan, slijedi akcija...mogu Tihić i slični njemu kočiti put ka EU, i put ka boljem životu, ali njihovo vrijeme je prošlo, ovo što rade je posljednji trzaj očajnika...očigledno je EU okrenula ploču, i sada sluša glas naroda, a političare više i ne sluša (primjer Patricka Moona koji je najavio da je Dodo pušten niz vodu) :thumbup:
Ti si prvi koji pokušava argumentovano voditi političku raspravu i na tome ti čestitam, iako ti sam post i nije za čestitke.

Govoriti da je Tihić stao Americi na žulj nakon silnih pohvala te iste Amerike u liku Joe Bidena koji je u Sarajevu izdvojio Tihića kao ličnost za pohvalu je poprilično nespretna konstrukcija.

Dovoditi pad Budimira i Keljemendija u bilo koji kontekst sa eventualnim raskrinkavanjem kriminala u SDA je isto tako urnebesno, čisto zbog toga što dvojica navedenih su produkti, a bogme i poslovni partneri, političkih protivnika SDA, i to se ne može poreći pa da se na glavu posadiš!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#9218 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Chisum wrote:

Uh, da ne zaboravim... da ne ispadne da se nije radilo i na Zetri i njenom uspjehu... :lol:

Image

SDA, sunce sija....

:lol: :lol: :lol:
gorgonzola

#9219 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Man of steel wrote:
megaman4 wrote:
Ti si prvi koji pokušava argumentovano voditi političku raspravu i na tome ti čestitam, iako ti sam post i nije za čestitke.

Govoriti da je Tihić stao Americi na žulj nakon silnih pohvala te iste Amerike u liku Joe Bidena koji je u Sarajevu izdvojio Tihića kao ličnost za pohvalu je poprilično nespretna konstrukcija.

Dovoditi pad Budimira i Keljemendija u bilo koji kontekst sa eventualnim raskrinkavanjem kriminala u SDA je isto tako urnebesno, čisto zbog toga što dvojica navedenih su produkti, a bogme i poslovni partneri, političkih protivnika SDA, i to se ne može poreći pa da se na glavu posadiš!

Jarane jesi li ti siguran da keljmendi nije jaran sa sda? i da nije tu talova bilo? pa nije mu hdz dao da gradi na ilidzi hotel?
Chisum

#9220 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

gorgonzola wrote:
Man of steel wrote:
megaman4 wrote:

Jarane jesi li ti siguran da keljmendi nije jaran sa sda? i da nije tu talova bilo? pa nije mu hdz dao da gradi na ilidzi hotel?
:lol: :lol:

Ma mora da je HDZ 1990... ili nezavisni kadidat Colpa, podruznica Ilidza.... :lol:
gorgonzola

#9221 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

ili je lijanovic sa strankom za boljitak
Man of steel

#9222 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

gorgonzola wrote:
To ti ni Bakir Izetbegović lično ne može garantovati.

SDA stranka kao i sve druge u svojim redovima ima ljude raznih profila. Od onih sa najiskrenijim namjerama da rade savjesno i ispravno, do onih koji su tu samo zbog ličnog interesa i bogaćenja.

Da li je neko od članova SDA imao kontakte sa Keljemendijem u bilo kojem svojstvu se samo može nagađati, za razliku od nekih čije se ime pominje na suđenjenjima za ubistva i bliske kontakte sa tim kriminalcem.

I od kada je za izgradnju hotela potrebna dozvola određene političke opcije?
gorgonzola

#9223 Re: SDA-All about

Post by gorgonzola »

Man of steel wrote:
gorgonzola wrote:
To ti ni Bakir Izetbegović lično ne može garantovati.

SDA stranka kao i sve druge u svojim redovima ima ljude raznih profila. Od onih sa najiskrenijim namjerama da rade savjesno i ispravno, do onih koji su tu samo zbog ličnog interesa i bogaćenja.

Da li je neko od članova SDA imao kontakte sa Keljemendijem u bilo kojem svojstvu se samo može nagađati, za razliku od nekih čije se ime pominje na suđenjenjima za ubistva i bliske kontakte sa tim kriminalcem.

I od kada je za izgradnju hotela potrebna dozvola određene političke opcije?[/quote]

za ovo boldirano, reci cu da se zajebavas, jer ozbiljan covjek ovo ne moze napisati
Man of steel

#9224 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

gorgonzola wrote:

za ovo boldirano, reci cu da se zajebavas, jer ozbiljan covjek ovo ne moze napisati
Možda si ti pobliže upoznat se neimarom i bivšim načelnikom opštine Novi Grad Damirom Hadžićem pa imaš drugačija iskustva, ali koliko ja znam za gradnju hotela ti je potrebna zemlja,lova i urbanistička dozvola koju izdaje posebna komisija.

Ali to nije tema ove emisije...
Innovation

#9225 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

gorgonzola wrote:
Panini wrote:
gorgonzola wrote:Evo kako jedan premijer jedne siromasne Holandije ide na posao.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9824/De- ... huis.dhtml

A mi smo daleko jaci od Holandije.
Image

ne gledaj me tako. :P
Trebali bi svi da te gledamo tako mrko, nakon ovakvih tvojih izjava.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Re: Agresija ili gradjanski rat u BiH 1992-95

PostPostao/la gorgonzola dana 20/04/2013 17:31

irac300 je napisao/la:Ako je oficirski kadar jedne vojske finansiran isključivo od strane neke države, ako je ista ta vojska logistički oskrbljavana od te države, ako su jedinice te države dokazano učestvovale u vojnim operacijama druge, međunarodno priznate države onda je to po međunarodnom pravu AGRESIJA. Kraj priče.

veze ti nemas o medjunarodnom pravu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Re: Agresija ili gradjanski rat u BiH 1992-95

PostPostao/la gorgonzola dana 20/04/2013 22:35
Pa znaci i ovo u siriji a i prije u egiptu, i libiji su bile agresije. Nista pobuna i tako to. Cista agresija.

Jedno je sta bi mi htjeli da dokazemo , a drugo je sta je u stvarnoati bilo. Rat u krajini izmedju bosnjaka je isto agresija bila?
Prvo sam bila :shock: da neko negira agresiju na BiH, a onda mi je postalo jasnije, zasto zivis u Holandiji i sto ovako komentarises. :run:
Post Reply