Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dosada_ziva

#9201 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dosada_ziva »

nadžak wrote:Ma nešto mi neprecizni u odnosu na one sa drugih stranica. Mislim, ono jasno piše status ali način mi malo čudan. Dobro, ne mora bit ovo ovako, možda je tačno sto posto. Jesi probao na drugih nekoliko stranica za praćenje, one najpoznatije kao 17track itd?
jesam, al nisam uspio tamo. Kad sam klikno na ebay kupljeni artikli , izbacilo mi ovaj tracking i to je to.
aj vidjecemo u ovoj hefti hoce li doci ili ne :)
lijepa u dusi

#9202 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lijepa u dusi »

valjuga wrote:@lijepa u dusi,svaka mu čast.Kod mene su sklopovi I mikrokontroleri.....
Glede teme,i meni sad za sad sve stiže uredno samo što nema pravila.Nekad čekam 10 dana a nekad I tri mjeseca.
Nije da ga hvalim, ali je jedan cip rucno nakuglao, dok nisu stigli sabloni :D
E sad zamisli koliki sam ja ters kad takvom insanu povucem zivac :lol:

:thumbup: zanimljivim se djidjama bavite obojica. Bilo bi super kad nam supci sa carine i iz poste ne bi otezavali.
zippoo87

#9203 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

pozdrav
evo priblizava se ovaj "black friday",je li neko od vas kupovao sta za ovaj crni petak,gdje je kupovao,kakva su iskustva i tako
gledam u americi,joj cijena i ludnice
toshiba led tv 49'' 250 dolara :D

koje su najbolje stranice u evropi za tu kupoviinu i koje salju u BiH...ima li gdje besplatna postarina i tako

podijelite iskustva...ako se naleti na sta jeftino,da se pazari :D
nadžak

#9204 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Danas stigle pošiljke naručene 11.nov. i 05.nov. Obe iz Hong Konga. Da hoće ovako ostat.
hali gali halid

#9205 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hali gali halid »

Kako da nađem bateriju i punjač za ovaj mobitel? Ebay, ili neke druge stranice?
Image
zubi

#9206 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

zippoo87 wrote:pozdrav
evo priblizava se ovaj "black friday",je li neko od vas kupovao sta za ovaj crni petak,gdje je kupovao,kakva su iskustva i tako

koje su najbolje stranice u evropi za tu kupoviinu i koje salju u BiH...ima li gdje besplatna postarina i tako

jel to zadnji petak u novembru?
zippoo87

#9207 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

zubi wrote:
zippoo87 wrote:pozdrav

jel to zadnji petak u novembru?
ja mislim da jeste
to je sada ovaj petak...rasprodaje su u cijelom svijetu...kontam ako bude sta interesantno a jeftino,da se jami gdje :D
sto nismo u cemerici...tamo vlada ludilo od cijena ...ne mozes da ne trosis pare :D
holowey

#9208 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

hali gali halid wrote:Kako da nađem bateriju i punjač za ovaj mobitel? Ebay, ili neke druge stranice?
Image
mars, stadion grbavica...kod njih sam vidio dosta punjaca i baterija za starije telefone...
hali gali halid

#9209 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hali gali halid »

Hvala, pogledati ću. :thumbup:
KID

#9210 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by KID »

nadžak wrote:
Mehemed wrote:Danas stigoše 3 iz Kine, 24.10. 30.10. i 2.11. datumi narudžbi, 23, 17 i 14 dana, ovo je za mene extra brzo, dok mi jedne iz Malezije naručene 2.10. još uvijek nema...
Dobro je to. Ako napravimo izuzetke onda je OK.
Vidi kod mene spiska onih pošiljki koje nisu došle:

Sep 27. 2015,
Oct 01, 2015,
Oct 03, 2015,
Oct 15, 2015,
Oct 24. 2015,

Ima još par mlađih a također i par koje su stigle a spadaju između ovih datuma.
ufff iz septembra... baš su tvoje razvukli..
Moja pošiljka poslana 10.10.2015.... još nisam dobio... znači da se ne sikiram...
Image
Grof

#9211 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Grof »

Nevezano za ebay...zna li neko s koje stranice se mogu poručiti replike odjeće poznatih marki (poput Lacoste i sl.) a da je pouzdana? Vidim sad na facebooku puno nekih grupa što prodaju kopije poznatih marki, ne znam kojim kanalima dolaze do te robe?
zippoo87

#9212 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

ja sam otvorio case za jedan artikal...i cekam da se prodavac javi...evo dan je prosao,nema odgovora a ima roka do 30-11- da odgovori
dosada_ziva

#9213 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dosada_ziva »

jest ovaj dolar jak, majku mu njegovu.
igorr

#9214 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

dosada_ziva wrote:jest ovaj dolar jak, majku mu njegovu.
Nije dolar jak nego je evro slab.
Mehemed
Vozim: automobil

#9215 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Čini se da je tako, da je Euro slabiji u odnosu na Dolar. Gledam usporedbe Funte i Dolara i nema nekih velikih promjena kao za Euro
http://www.xe.com/currencycharts/?from= ... P&view=10Y

Nikad mi ne stiže futrola za mobitel od 06.10., jedini artikal od 11 artikala koji nije došao što se tiče naručenih u 10. i početkom 11. mjeseca, poslao sam prodavaču poruku da hoću refund bez otvaranja casea.
Vademecum

#9216 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Vademecum »

Narucujem vec neko vrijeme na ebay. Do sad sam sve probleme rijesavala ali ovo ne znam kako. Narucila sam neki kaput 17.11 i dosla mi poruka http://prntscr.com/96ydvk i nikada nije poslano nakon par dana dolazi poruka http://prntscr.com/96yju3 i haj probam otvoriti case ili nesto, kazu mi da nisam platila o.O Wtf ? Provjerim da mi nisu vratili nesto ili da stvarno nisam platila, kad jesam i imam dokaz da jesam. Ne mogu otvoriti slucaj jer nisam platila. Slala sam poruku paypal, ne odgovaraju mi.
Selleru su izbrisani svi proizvodi sto je prodavao i sta sad ?
nadžak

#9217 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Vademecum wrote:Narucujem vec neko vrijeme na ebay. Do sad sam sve probleme rijesavala ali ovo ne znam kako. Narucila sam neki kaput 17.11 i dosla mi poruka http://prntscr.com/96ydvk i nikada nije poslano nakon par dana dolazi poruka http://prntscr.com/96yju3 i haj probam otvoriti case ili nesto, kazu mi da nisam platila o.O Wtf ? Provjerim da mi nisu vratili nesto ili da stvarno nisam platila, kad jesam i imam dokaz da jesam. Ne mogu otvoriti slucaj jer nisam platila. Slala sam poruku paypal, ne odgovaraju mi.
Iz teksta ne vidim da si probala kontaktirat direktno prodavca i probat sa njim riješit?
Vademecum

#9218 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Vademecum »

Jesam ali ne odgovara :) Ni prodavac, ni paypal a ne mogu pokrenuti slucaj.
Vademecum

#9219 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Vademecum »

nadžak wrote:
Vademecum wrote:Narucujem vec neko vrijeme na ebay. Do sad sam sve probleme rijesavala ali ovo ne znam kako. Narucila sam neki kaput 17.11 i dosla mi poruka http://prntscr.com/96ydvk i nikada nije poslano nakon par dana dolazi poruka http://prntscr.com/96yju3 i haj probam otvoriti case ili nesto, kazu mi da nisam platila o.O Wtf ? Provjerim da mi nisu vratili nesto ili da stvarno nisam platila, kad jesam i imam dokaz da jesam. Ne mogu otvoriti slucaj jer nisam platila. Slala sam poruku paypal, ne odgovaraju mi.
Iz teksta ne vidim da si probala kontaktirat direktno prodavca i probat sa njim riješit?
Jesam ali ne odgovara :) Ni prodavac, ni paypal a ne mogu pokrenuti slucaj.
zippoo87

#9220 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

ja mislim da si naletila na scam,nema sanse da ovakav kaput bude 9 dolara a kako su izveli to da platis a da ne pise da je placeno,to ne znam :D
Vademecum

#9221 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Vademecum »

[/quote]ja mislim da si naletila na scam,nema sanse da ovakav kaput bude 9 dolara a kako su izveli to da platis a da ne pise da je placeno,to ne znam :D[/quote]
Ma ebay pravi urotu protiv mene :D Ma da je meni pa inekako ali prijateljici, jos feedback 100% :shock:
Sad mi dolazi to kad hocu da pokrenem slucaj, ovo je ko u fazonu mozda si platila prezhodna poruka je bila nisi platila uopste.

We're sorry there's an issue with your purchase. It doesn't look like this item has been paid for yet. If you've already paid for this item, you can ask your seller to mark the item as paid. If you haven't paid for the item yet, you can pay now.
seoBIH

#9222 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Ako si platila, fino paypal.com nadji transakciju i otvori case. Ne znam čemu sve ovo? Nisi ni prva ni zadnja da se ovo desi.
Averus

#9223 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Averus »

Ljudi, kakva je situacija sa narudžbama iz kine?
Je li se popravilo, stižu li sad?

Znam da jedan period ništa nije stizalo, pa se pojavi nakon 6+ mjeseci :oops:
r_faruk

#9224 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

Averus wrote:Ljudi, kakva je situacija sa narudžbama iz kine?
Je li se popravilo, stižu li sad?

Znam da jedan period ništa nije stizalo, pa se pojavi nakon 6+ mjeseci :oops:
stizu, meni su stigle dvije narudzbe. nedavno sam narucio jos dvije... njih cekam, trebalo bi stici u sljedecih 7-8 dana.
Averus

#9225 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Averus »

Hvala :thumbup:

Nadam se da stižu tako brzo, trebaće mi :D
Post Reply