amar1994 wrote:ako se ne zajebajes , zar ne ide ATFbleee_sa wrote:Naspi dvotaktol u servo što ide za husqvarna motorke![]()

Moderators: _BataZiv_0809, anex
amar1994 wrote:ako se ne zajebajes , zar ne ide ATFbleee_sa wrote:Naspi dvotaktol u servo što ide za husqvarna motorke![]()

u voznji, dok se auto krece, ali samo kad motor vuce, kad pustim gas, ili ako je niz brdo, ne cuje seamar1994 wrote:nisam mehanicar , al de pojasni je li u mjestu ili u voznjiMikihusqvarna wrote:Ne znam da li je pitanje za ove teme, ali ja bih to pitao mehaničara, naime, prilikom motanja, i desno i lijevo, negdje od polovine namotaja, dolazi do konstantne huke iz prednjih tockova, nesto kao HUUUUUUU, to nisam primjetio dok su bile zimske 15-ke, sad su 16. Pregledao sam auto na kanalu, sve je ok, nema luftova
Kociono ulje zamjeniti pod hitnoMikihusqvarna wrote:u voznji, dok se auto krece, ali samo kad motor vuce, kad pustim gas, ili ako je niz brdo, ne cuje seamar1994 wrote:nisam mehanicar , al de pojasni je li u mjestu ili u voznjiMikihusqvarna wrote:Ne znam da li je pitanje za ove teme, ali ja bih to pitao mehaničara, naime, prilikom motanja, i desno i lijevo, negdje od polovine namotaja, dolazi do konstantne huke iz prednjih tockova, nesto kao HUUUUUUU, to nisam primjetio dok su bile zimske 15-ke, sad su 16. Pregledao sam auto na kanalu, sve je ok, nema luftova
desava se na parkingu ili garazi, 1.brzina ili rikverc, kad namotam 3/4 kruga ulijevo ili udesno, ulje u kocnicama mijenjano prije 60 000 kmbitanga_sa_otesa wrote:lezaj
desava se na parkingu ili garazi, 1.brzina ili rikverc, kad namotam 3/4 kruga ulijevo ili udesno, ulje u kocnicama mijenjano prije 60 000 kmdgL_ wrote:
Kociono ulje zamjeniti pod hitno
zovneš bihamk 1282--dodju desetak minuta nakon pozivaArmin2013 wrote:Pozdrav,
Volzilo neće da upali, kad dam kontakt sve ok na tabli ali neće ni da zavergla, još jednom mi se to desilo i nakon 10tak minuta pokušavanja auto upali i radi normalno, jutros opet tako, al nisam uspio upalit. Napomena: Auto ima zaštitu od krađe alarm sa blokadom motora tj. sa prekidom dotoka goriva, ali kad se alarm upali auto vergla, pa kontam da nije to (pokušavo sam uključit i isključit alarm). Neam pojma ima li veze s tim, juče sam palio auto dva puta da bi ga pomakeo jedno 50m i odmah ugasio.
Auto je Opel Astra 2000 1.6 16V.
lp,
Bice da ti je problem s bravom za paljenje.Armin2013 wrote:Pozdrav,
Volzilo neće da upali, kad dam kontakt sve ok na tabli ali neće ni da zavergla, još jednom mi se to desilo i nakon 10tak minuta pokušavanja auto upali i radi normalno, jutros opet tako, al nisam uspio upalit. Napomena: Auto ima zaštitu od krađe alarm sa blokadom motora tj. sa prekidom dotoka goriva, ali kad se alarm upali auto vergla, pa kontam da nije to (pokušavo sam uključit i isključit alarm). Neam pojma ima li veze s tim, juče sam palio auto dva puta da bi ga pomakeo jedno 50m i odmah ugasio.
lp,
Ili ti je alnaser los.. A moguce da su piksne odnosno cetkice cim ti se desavalo prije ili ti je nesto izvuklo struju akumulatora.... Prije mislim da ce trebat alnaser pogledat... Naravno sve ovo polazi od predpostavke da je alarm ok i da on be pravi problem. LpArmin2013 wrote:Pozdrav,
lp,
Ovi simptomi su kod mene, znacili kurzslus sa anlaserom. Servis anlasera, i vozdra.dgL_ wrote:Ili ti je alnaser los.. A moguce da su piksne odnosno cetkice cim ti se desavalo prije ili ti je nesto izvuklo struju akumulatora.... Prije mislim da ce trebat alnaser pogledat... Naravno sve ovo polazi od predpostavke da je alarm ok i da on be pravi problem. LpArmin2013 wrote:Pozdrav,
lp,
isti poblem bio i kod mene, Anlaser, cetkice se istrosile .....Armin2013 wrote:Pozdrav,
lp,
Kod novijih auta to su simptomi ne prepoznavanja kljuca ali posto je 2000-to vjerovatno alnaser.beni-bu-man wrote:isti poblem bio i kod mene, Anlaser, cetkice se istrosile .....Armin2013 wrote:Pozdrav,
lp,
Svabo veli anlasser- pokretac, onaj koji pokrece/pali tako da je onda kod nas sigurno aLnaser jer mi smo navikli da to malo editujemo isto kao i SarafcigerDzontra_Volta wrote:Anlaser ili alnaser, pitanje je sad.
Na ilidzi se to zove Al-Naserzforumas wrote:Svabo veli anlasser- pokretac, onaj koji pokrece/pali tako da je onda kod nas sigurno aLnaser jer mi smo navikli da to malo editujemo isto kao i SarafcigerDzontra_Volta wrote:Anlaser ili alnaser, pitanje je sad.
Misliš k'o oPsajd?zforumas wrote:Svabo veli anlasser- pokretac, onaj koji pokrece/pali tako da je onda kod nas sigurno aLnaser jer mi smo navikli da to malo editujemo isto kao i SarafcigerDzontra_Volta wrote:Anlaser ili alnaser, pitanje je sad.
zar nije hopsajdDzontra_Volta wrote:Misliš k'o oPsajd?zforumas wrote:Svabo veli anlasser- pokretac, onaj koji pokrece/pali tako da je onda kod nas sigurno aLnaser jer mi smo navikli da to malo editujemo isto kao i SarafcigerDzontra_Volta wrote:Anlaser ili alnaser, pitanje je sad.
Herr Flick wrote:Dans mi se upalise brisaci kad ssam otkljucao auto,a par dana prije toga kad sam otkljucao pa otvorio vrata,sta bi moglo bit,pug 407 je auto![]()