BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
--usnee--
#9201 Re: BHTelecom All About
On je to napomenuo samo, nista i nikog nije reklamirao. Sve su odvojene usluge trenutno kod mene ali dva laptopa ovaj netflat 2 nmz izdrzat (online gledanje serija filmova i sl.). Zasto ne uzeti onda usluge kod nekog providera i to reci ovdje navesti razloge pa valjda ce neko od nehljebovica to procitat pa reci korisnici odlaze iz tog i tog razloga mozemol tu sta popraviti, ubrzati i sl. Ako to nije moguce sada hajmo pripremiti vec pomalo natuknice davat preko portala i sl. da upoznamo ostale da nam nije svejedno i da ce povecanje brzine biti za .... za toliko.
- mayab
#9202 Re: BHTelecom All About
Uz racun za fiksni dosao cjenovnik fiksne od 01.01.2013. i neprijatno me iznenadilo sto su poskupili pozive prema mobilnoj mrezi za 1 pf, i time se izjednacili sa Logosoftom, tako da se bojim da cu poceti razmisljati o prelasku kod istoga
-
k3_h3
#9203 Re: BHTelecom All About
Ljudi moji poludio sam...
U februaru 2012 predjem sa Ultre na mstudent10, a nekad u aprilu ili kad vec potpisem 200%.
Sad krajem novembra predjem sa mstudent10 na student plus 2 ili kako vec onaj od 20 KM.
Dodje sad prvi racun i obracunali mi kao 10*70 + PDV za koristenje kao popusta.
Povrat ukupno ostvarenih popusta (Prom. akcija do 200% više)
Poludio sam Bgm kad sam vidio...
Imal ko kakav prijedlog sta da radim?
Pomagajte raznijet cu ih gore sve.
U februaru 2012 predjem sa Ultre na mstudent10, a nekad u aprilu ili kad vec potpisem 200%.
Sad krajem novembra predjem sa mstudent10 na student plus 2 ili kako vec onaj od 20 KM.
- O'zone
- Globalni moderator
#9204 Re: BHTelecom All About
Zaboli njih što BHTelecom gubi korisnike malo se friziraju izlazne informacije i to je to mada ako je ovo istina a ne novinarska patka nisu mi jasni ljudi koji tamo sjede i ko nešto upravljaju i direktorišu a sa druge strane sijeku granu na kojoj sjede.Kako javna kompanija krije stvarni broj mobilnih korisnika
"BH Telecom" šalje lažne podatke ministru Bijediću
Uprava "BH Telecoma", s generalnim direktorom Nedžadom Rašidbegovićem na čelu, uputila je lažne podatke resornom ministru prometa i komunikacija Enveru Bijediću o stvarnom broju mobilnih korisnika ove kompanije u posljednjih pet godina, saznaje "Dnevni avaz".
Prema podacima do kojih je došao naš list, broj korisnika "BH Telecoma" od 2007. do 2011. godine uopće se ne podudara s podacima Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).
Naime, u Upravi ove državne kompanije tvrde da od samog uvođenja GSM-a svake godine imaju povećanje broja korisnika između 60.000 do 70.000, što je potpuna neistina, jer su lažno prikazali podatke iz 2008. i 2011. godine.
Umjesto 1.426.790 korisnika, koliko je "BH Telecom", prema izvještaju RAK-a, imao u 2008. godini, Uprava ove kompanije resornom ministru Bijediću uputila je podatke u kojima stoji da su te godine zabilježili svega 1.205.844 korisnika, svjesno lažirajući brojke da bi prikazali da iz godine u godinu imaju povećanje, a nikako smanjenje broja korisnika mobilne telefonije.
"M:tel" uspješniji
Čelni ljudi "BH Telecoma" dali su lažne podatke Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH i za prošlu godinu, gdje su umjesto 1.361.548 korisnika, koliko stoji u izvještaju RAK-a, poslali podatak da su 2011. godine imali 1.379.300 korisnika te povećanje od 73.000, a sve da bi prikazali da su uspješniji od mobilnog operatera "M:tel", koji je prošle godine zabilježio 1.377.769 korisnika mobilne telefonije.
-
kakaljin
#9205 Re: BHTelecom All About
pa potpisao si u aprilu ugovor, onda si morao da ga raskines i potpises novi ugovor za student plus, samim tim za raskid prije vremena se placaju penali.k3_h3 wrote:Ljudi moji poludio sam...
Ne znam zasto si prelazio kada si potpisao 200%
Trebao si fino pogledati sta ti je plus a sta minus prelaskom na student plus. i Morao si znati da kada raskines ugivor placas penale.
Nije njihova greska vec je tvoja greska.
- Halcyon
#9206 Re: BHTelecom All About
Avazova vijest. Pametnom dosta.O'zone wrote:Zaboli njih što BHTelecom gubi korisnike malo se friziraju izlazne informacije i to je to mada ako je ovo istina a ne novinarska patka nisu mi jasni ljudi koji tamo sjede i ko nešto upravljaju i direktorišu a sa druge strane sijeku granu na kojoj sjede.Kako javna kompanija krije stvarni broj mobilnih korisnika
Uprava "BH Telecoma", s generalnim direktorom Nedžadom Rašidbegovićem na čelu, uputila je lažne podatke resornom ministru prometa i komunikacija Enveru Bijediću o stvarnom broju mobilnih korisnika ove kompanije u posljednjih pet godina, saznaje "Dnevni avaz".
Prema podacima do kojih je došao naš list, broj korisnika "BH Telecoma" od 2007. do 2011. godine uopće se ne podudara s podacima Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).
Naime, u Upravi ove državne kompanije tvrde da od samog uvođenja GSM-a svake godine imaju povećanje broja korisnika između 60.000 do 70.000, što je potpuna neistina, jer su lažno prikazali podatke iz 2008. i 2011. godine.
Umjesto 1.426.790 korisnika, koliko je "BH Telecom", prema izvještaju RAK-a, imao u 2008. godini, Uprava ove kompanije resornom ministru Bijediću uputila je podatke u kojima stoji da su te godine zabilježili svega 1.205.844 korisnika, svjesno lažirajući brojke da bi prikazali da iz godine u godinu imaju povećanje, a nikako smanjenje broja korisnika mobilne telefonije.
Čelni ljudi "BH Telecoma" dali su lažne podatke Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH i za prošlu godinu, gdje su umjesto 1.361.548 korisnika, koliko stoji u izvještaju RAK-a, poslali podatak da su 2011. godine imali 1.379.300 korisnika te povećanje od 73.000, a sve da bi prikazali da su uspješniji od mobilnog operatera "M:tel", koji je prošle godine zabilježio 1.377.769 korisnika mobilne telefonije.
@k3_h3: Svaki operater bi ti napravio istu stvar. Ti si potpisujući za tih 200% više potpisao i ugovor na 24 mjeseca, jel tako? Samim tim prijevremeni raskid ugovora oni (i svaki drugi operater) naplaćuju. Ne možeš im tu ništa.
-
k3_h3
#9207 Re: BHTelecom All About
mnogo je bolji ovaj novi samo me penali malo zeznuse...kakaljin wrote:pa potpisao si u aprilu ugovor, onda si morao da ga raskines i potpises novi ugovor za student plus, samim tim za raskid prije vremena se placaju penali.k3_h3 wrote:Ljudi moji poludio sam...
Ne znam zasto si prelazio kada si potpisao 200%
Trebao si fino pogledati sta ti je plus a sta minus prelaskom na student plus. i Morao si znati da kada raskines ugivor placas penale.
Nije njihova greska vec je tvoja greska.
-
sase.ba
#9208 Re: BHTelecom All About
Hebo Avaz i njihovo pisanje, izdajnici koji forsiraju Mtel u odnosu na BH telecom, SNSD u odnosu na SDA (Srebrenica), laž umjesto istine, Srbiju umjesto BiH.....O'zone wrote:Kako javna kompanija krije stvarni broj mobilnih korisnika
-
jastuk1
#9209 Re: BHTelecom All About
@sase.ba, Upravo tako. Kad bi sve škrabarije protiv BH Telekoma u Avazu u zadnje 2 godine bile tačne, dosad bi Telekom totalno propo.
Da ga SBB kontrliše, škrabarije bi bile potpuno suprotne naravno.
Da ga SBB kontrliše, škrabarije bi bile potpuno suprotne naravno.
-
quarterback
#9210 Re: BHTelecom All About
tacno, ja sam generalni direktorirac300 wrote:Svi mi ovdje što pišemo o BH Telecomu radimo pri istom.Npr. meni bi bilo logičnije da si otišao na temu o Telemachu, i tamo objavio ''Braćo i sestre, eto mene kod vas, oni s BH Telecoma me oguliše''. Ovako ne vidim svrhu tvog posta i spominjanja konkurentske kompanije.
- Tiger 033
#9211 Re: BHTelecom All About
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M579bb8ec711.html
- Halcyon
#9212 Re: BHTelecom All About
Cijeli život sam maštao o toj usluzi. Hvala BH Telekom. <3
- irac300
#9213 Re: BHTelecom All About
Znači izdvajaš 1,17 km da bi gledao Igman, Behar, Vogošću i ostale zingiri pingiri televizije.
Očekujem navalu na šalterima BH Telecoma, ovakvo nešto se ne propušta. 
-
itekako
#9214 Re: BHTelecom All About
Tiger 033 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ovi u BH Telecom-u mile mi majke definitivno nisu UDURE
![]()
![]()
![]()
odose sve arene
-
zilog
#9215 Re: BHTelecom All About
Mislim da je ovakva usluga, definitivno, trebala BHT-u i njegovim korisnicima. Oni, koji bi da se sprdaju, ne razumiju potrebe BH trzista i lucidnost koja se nalazi iza ove ponude.Tiger 033 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ovi u BH Telecom-u mile mi majke definitivno nisu UDURE
![]()
![]()
![]()
Na primjer, NTV Jata je kanal u rangu SKY-a (dobro, malo je iznad) i uskoro pokrecu NTV JATA MUVI i NTV JATA KOMEDI, koji ce se, doduse, posebno doplacivati. Malo je, recimo, poznato, da je predpremijera Hobita isla na NTV JATA u udarnom terminu u 27:30.
Uostalom, BHT daje dvije milijarde maraka u budzet Federacije, isplacuje penzije, finansira koridor Wc, lijecenje side, raka i slomljenih srca.
Crknite zavidni, naprijed BHT...
- Halcyon
#9216 Re: BHTelecom All About
A s početkom sljedeće godine kreće i Jata HD. 
-
Mustafapasa
#9217 Re: BHTelecom All About
Ja sam siguran da BH Telecom nece ostati duzan ovim alternativcima po pitanju ADSL ponude - cijena i brzina.
i prosle godine je bilo da su se malci uzjogunili,te flet, te ovo te ono, pa poceli prelazi na Telemach koji su zavrsili ocajno. Tada, kada se prasina slegla, Telecom je izbacio konkurentnu ponudu, koja to sada i nije, ali vjerujem i nadam se da ce biti...

Trenutna ponuda nije konkurentna ni cijenovno ni po brzinama...
i prosle godine je bilo da su se malci uzjogunili,te flet, te ovo te ono, pa poceli prelazi na Telemach koji su zavrsili ocajno. Tada, kada se prasina slegla, Telecom je izbacio konkurentnu ponudu, koja to sada i nije, ali vjerujem i nadam se da ce biti...

Trenutna ponuda nije konkurentna ni cijenovno ni po brzinama...
-
EUROBIH
- Tiger 033
#9219 Re: BHTelecom All About
Jarane uz duzno postovanje NEmoj me pogresno shvatit' ,ali JA mislim da i TI (NE)"vjerujes" u ovo sto si napis'oMustafapasa wrote:Trenutna ponuda nije konkurentna ni cijenovno ni po brzinama...
-
Mustafapasa
#9220 Re: BHTelecom All About
sto ne bi vjerovao, objektivan sam...to sto sam domoljub svega domaceg i imam tu mutaciju gena da kupujem domace proizvode, i sto mi je moje najprece i najbolje je dobroTiger 033 wrote:Jarane uz duzno postovanje NEmoj me pogresno shvatit' ,ali JA mislim da i TI (NE)"vjerujes" u ovo sto si napis'oMustafapasa wrote:Trenutna ponuda nije konkurentna ni cijenovno ni po brzinama...
Ne kupujem Janu, Jamnicu niti bilo koju uvoznu robu pa tako ni bilo sta uvozno kada imam ono sto je dobro a domace...
Telecom jeste spor u odgovorima na puls trzista jer se radi o velikom sistemu i vjerujem punom kojekakvih kontrola, sto dodatno otezava sve...ali, istorija se nekad ponavlja, uvidjeli su vjerovatno da kaskaju s ponudom i da ce odreagovat, barem kao novogodisnji poklon
- and
#9221 Re: BHTelecom All About
pa baš kao domoljub trebaš biti razočaran u telecom,jer direktno svojim greškama su dozvolili širenje firmi sa strane i odlivanje novca iz bih.oni kao gigant sa puno keša su trebali svojom ponudom i kvalitetom da pometu ove firme.Mustafapasa wrote:sto ne bi vjerovao, objektivan sam...to sto sam domoljub svega domaceg i imam tu mutaciju gena da kupujem domace proizvode, i sto mi je moje najprece i najbolje je dobroTiger 033 wrote:Jarane uz duzno postovanje NEmoj me pogresno shvatit' ,ali JA mislim da i TI (NE)"vjerujes" u ovo sto si napis'oMustafapasa wrote:Trenutna ponuda nije konkurentna ni cijenovno ni po brzinama...i zato kazem da sam uposlenik svih domacih firmi, kako god to kome izgledalo... vrlo jednostavno...
Ne kupujem Janu, Jamnicu niti bilo koju uvoznu robu pa tako ni bilo sta uvozno kada imam ono sto je dobro a domace...
Telecom jeste spor u odgovorima na puls trzista jer se radi o velikom sistemu i vjerujem punom kojekakvih kontrola, sto dodatno otezava sve...ali, istorija se nekad ponavlja, uvidjeli su vjerovatno da kaskaju s ponudom i da ce odreagovat, barem kao novogodisnji poklon
-
Mustafapasa
#9222 Re: BHTelecom All About
to jedino da si me fotosopirao...drugacije nikako, ma ni ambalaza da mi bude a unutra nasa voda - JOK...Lud i ponosan wrote:Ma kakav @Mustafapasa, neki dan sam ga vidio sa flasom jane u ruci i to sa ukusom limuna.
From phone using Tapatalk 2
joj ako ti dodjem na tu kafu
- Tiger 033
#9223 Re: BHTelecom All About
To bit cijelog "problema" ...oni tj. BHtelekom jos uvijek FANTAZIRAJU kako "IDU PRVI I DAJU VISE" a konkurencija ma kako je oni nazivali ili smatrali "malom" i po njima (NE)vaznom preuzima korisnike...po meni je problem isto tako u menadžmentu koji (NE)reaguje NErazumije ili NEce da razumije da postoji konkurencija, ili se pak ide na ciljano unistenje kompanije sto nije daleko od istineand wrote:direktno svojim greškama su dozvolili širenje firmi sa strane i odlivanje novca iz bih.oni kao gigant sa puno keša su trebali svojom ponudom i kvalitetom da pometu ove firme.
- zateznistub
#9224 Re: BHTelecom All About
Tiger 033 wrote:To bit cijelog "problema" ...oni tj. BHtelekom jos uvijek FANTAZIRAJU kako "IDU PRVI I DAJU VISE" a konkurencija ma kako je oni nazivali ili smatrali "malom" i po njima (NE)vaznom preuzima korisnike...po meni je problem isto tako u menadžmentu koji (NE)reaguje NErazumije ili NEce da razumije da postoji konkurencija, ili se pak ide na ciljano unistenje kompanije sto nije daleko od istineand wrote:direktno svojim greškama su dozvolili širenje firmi sa strane i odlivanje novca iz bih.oni kao gigant sa puno keša su trebali svojom ponudom i kvalitetom da pometu ove firme.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#9225 Re: BHTelecom All About
I ja isto ne kupujem Janu i svima sugerisem da kupuju Olimpiju, te vecinom dobijem odgovor da se Jana kupuje radi onog cepa goreMustafapasa wrote: Ne kupujem Janu, Jamnicu niti bilo koju uvoznu robu pa tako ni bilo sta uvozno kada imam ono sto je dobro a domace...
Dalje, de mi reci, da jana kosta 1KM i super voda, kvalitetna, a Olimpija kosta 2,20KM istog kvaliteta kao i Jana sta bi ti kupio ?
Vjeruj mi, iako kupujem Olimpiju sada bez razmisljanja bih kupovao Janu, Slovenu, Kinezu, ili koju god vodu koja je iste kvalitete kao i NASA. Odgovori mi molim te, koju bi ti kupovao odu, od 1KM ili od 2,2KM iste kvalitete ?
BTW kod telekoma vise slogan nije "IDEMO PRVI DAJEMO VISE", vec "IDEMO PRVI"