ne budi lijenArturo B wrote:Pedja Kojovic wrote:alfons kauders
Apstinencija je nacin lijenih ljudi da glasaju za partije na vlasti.
p.k.
A partije u Bosni i Hercegovini se razlikuju po kojoj osnovi? Jedne su na vlasti, druge nisu. Kad se ove druge docepaju vlasti postaju sta? Pa partije na vlasti. Zacarani krug koji vise nikog zivog ne interesira.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- Arturo B
#9202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote:Zahvaljujući onima koji su nam na vlast doveli očevi i djedovi.Arturo B wrote:
A partije u Bosni i Hercegovini se razlikuju po kojoj osnovi? Jedne su na vlasti, druge nisu. Kad se ove druge docepaju vlasti postaju sta? Pa partije na vlasti. Zacarani krug koji vise nikog zivog ne interesira.
"Svi su isti" je poruka onih koji žele sve da izjednače.
Po toj logici demokratija nikada ne bi ni postojala jer zašto mijenjati kad "svi su isti".
Ne znam koliko godina je potrebno da se nesto nauci ali poslije ovih 20 godina je poprilicno jasno da demokratija u Bosni i Hercegovini zapravo i ne postoji. Mi smo na papiru naravno demokratska drzava ali ako cemo gledati papir mi smo i sekularna drzava
- Arturo B
#9203 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner wrote:Ovo se zove prilagoditi logiku zakljucku![]()
Podje se od zakljucka koji je: da su sve tri strane jednake, moralne u istoj ravni, samim tim i izbor istih jednako dobar i onda se od toga konstruise sve ostalo. Tako dobijemo nacionalizam, jer isti mora postojati kako bi premisa bila ispunjena. Pri tome ovi genijalci ne vide kako sami pobijaju svoju tezu tako sto navode unitarizam kao nacionalizam. Gospodo sa izgubljenim moralnim kompasom, unitarizam je unitarizam, zalaganje za gradjansku drzavu je samo to. Nacionalizam ima sasvim druge odlike i samo unistavate svoj kreditibilitet te silujete javno logiku.
Lijepo to sve zvuci u teoriji ali ocito se samo teorijom i bavis. Praksa nam pokazuje nesto sasvim drugo. Ako zivimo u zemlji sa tri razlicita naroda ne postoji nacin da ti preostala dva naroda natjeras da urade ono sto ti zelis.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim da to nije nikakav argument da ljudi ostanu kod kuće.Arturo B wrote:tvsabina wrote:Zahvaljujući onima koji su nam na vlast doveli očevi i djedovi.Arturo B wrote:
Po toj logici demokratija nikada ne bi ni postojala jer zašto mijenjati kad "svi su isti".
Ne znam koliko godina je potrebno da se nesto nauci ali poslije ovih 20 godina je poprilicno jasno da demokratija u Bosni i Hercegovini zapravo i ne postoji. Mi smo na papiru naravno demokratska drzava ali ako cemo gledati papir mi smo i sekularna drzava.
Pola svjetskih zemalja je krvavom revolucijom izborilo pravo glasa.
Mi toga nismo svjesni.
Melaholični biti možemo , biti kivni ili razočarani imamo pravo , ali svesti sve pod "svi su isti" je nemoguće.
Gdje je onda nada i šta smo bez nade , kao osobe kao nacija kao država ?
Ništa.
Ima nade , nisu svi isti , a skupo košta odgledani nogomet u krivo vrijeme kod kuće. Skupo jer predugo traje - 4 godine.
Last edited by sabina1 on 03/09/2012 19:25, edited 1 time in total.
- Arturo B
#9205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo sam zavidan. Stranke su pune Dzenana.plain vanilla wrote:ne budi lijenArturo B wrote:Pedja Kojovic wrote:alfons kauders
Apstinencija je nacin lijenih ljudi da glasaju za partije na vlasti.
p.k.
- madner
#9206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakve to veze ima sa premisom?Arturo B wrote:madner wrote:Ovo se zove prilagoditi logiku zakljucku![]()
Podje se od zakljucka koji je: da su sve tri strane jednake, moralne u istoj ravni, samim tim i izbor istih jednako dobar i onda se od toga konstruise sve ostalo. Tako dobijemo nacionalizam, jer isti mora postojati kako bi premisa bila ispunjena. Pri tome ovi genijalci ne vide kako sami pobijaju svoju tezu tako sto navode unitarizam kao nacionalizam. Gospodo sa izgubljenim moralnim kompasom, unitarizam je unitarizam, zalaganje za gradjansku drzavu je samo to. Nacionalizam ima sasvim druge odlike i samo unistavate svoj kreditibilitet te silujete javno logiku.
Lijepo to sve zvuci u teoriji ali ocito se samo teorijom i bavis. Praksa nam pokazuje nesto sasvim drugo. Ako zivimo u zemlji sa tri razlicita naroda ne postoji nacin da ti preostala dva naroda natjeras da urade ono sto ti zelis.
- Arturo B
#9207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote:Mislim da to nije nikakav argument da ljudi ostanu kod kuće.Arturo B wrote:tvsabina wrote:
Zahvaljujući onima koji su nam na vlast doveli očevi i djedovi.
Ne znam koliko godina je potrebno da se nesto nauci ali poslije ovih 20 godina je poprilicno jasno da demokratija u Bosni i Hercegovini zapravo i ne postoji. Mi smo na papiru naravno demokratska drzava ali ako cemo gledati papir mi smo i sekularna drzava.
Pola svjetskih zemalja je krvavom revolucijom izborilo pravo glasa.
Mi toga nismo svjesni.
Melaholični biti možemo , biti kivni ili razočarani imamo pravo , ali svesti sve pod "svi su isti" je nemoguće.
Gdje je onda nada i šta smo bez nade , kao osobe kao nacija kao država ?
Ništa.
Ima nade , nisu svi isti , a skupo košta odgledani nogomet u krivo vrijeme kod kuće. Skupo jer predugo traje - 4 godine.
Pa nije argument ali barem znas da buducim krvopijama na vlasti i sisacima budzeta barem ti nisi omogucio da se nadju na toj poziciji. Koliko je samo ljudi na proslim izborima glasalo za SDP i sigurno nisu zeljeli da dobiju ovo sto imaju sada.
Nasa stranka ce vjerovatno slijedeci put dobiti moj glas ali ni sa njima nisam potpuno zadovoljan, djeluju kao da ni oni sami ne znaju sta zapravo zele i kako da to postignu. A kad nemas ideju i plan kako da je realiziras onda i najbolja volja nije dovoljna.
Entuzijazam je dobar samo ako iza njega stoji kvalitet.
- Arturo B
#9208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da pojasnim, premisa kurcu ne valja.madner wrote:Kakve to veze ima sa premisom?Arturo B wrote:madner wrote:Ovo se zove prilagoditi logiku zakljucku![]()
- madner
#9209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da pojasnim, ako pricamo o fudbalu i ti pocnes o pcelarstvu to te diskvalificira kao ozbiljnog sagovornika.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Svojim ostankom kod kuće i neglasanjem za bilo kakvu opoziciju si omogućio pobjedu krvopija zar neArturo B wrote: Pa nije argument ali barem znas da buducim krvopijama na vlasti i sisacima budzeta barem ti nisi omogucio da se nadju na toj poziciji.
SDP je najveće razočarenje savremenog bosanskog čovjeka/žene. Ipak , da je ujutro neka frka , da se bira samo između SDP-a i neke desne stranke a da je opstanak zemlje ili demokratije u pitanju , bez razmišljanja bih glasala za njih. Teško , ali bih u vandrednim situacijama sa jako malo izbora više voljela njih nego desnicu a da nemam neki drugi izbor.Arturo B wrote: Koliko je samo ljudi na proslim izborima glasalo za SDP i sigurno nisu zeljeli da dobiju ovo sto imaju sada.
Eh oko tih planova tu su ti ovi iz NS...Arturo B wrote: Nasa stranka ce vjerovatno slijedeci put dobiti moj glas ali ni sa njima nisam potpuno zadovoljan, djeluju kao da ni oni sami ne znaju sta zapravo zele i kako da to postignu. A kad nemas ideju i plan kako da je realiziras onda i najbolja volja nije dovoljna.
Entuzijazam je dobar samo ako iza njega stoji kvalitet.
Srdačan pozdrav
Last edited by sabina1 on 03/09/2012 19:37, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#9211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
treba prihvatiti dvije stvari, da je RS genocidna tvorevinaArturo B wrote:madner wrote:Ovo se zove prilagoditi logiku zakljucku![]()
i da RS nikad nece biti ukinuta, niti ce ljudi iz RS ikad glasati za stranku koja se zalaze za ukidanje RS-a
kao sto u Federaciji gledaju na Dodika dok trabunja o raspadu, tako u RS gledaju na ove kad pricaju o ukidanju RS-a, i tako se siri i nacionalizam i nacionalna mrznja, a samo politicari profitiraju
- madner
#9212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To dvoje je nespojivo, prihvatanjem cinjenice da je RS genocidna tvorevina dolazi se do zakljucka da se RS mora ukinuti.
- Arturo B
#9213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
madner wrote:Da pojasnim, ako pricamo o fudbalu i ti pocnes o pcelarstvu to te diskvalificira kao ozbiljnog sagovornika.
To meni ne znaci puno. Ako cemo se praviti budale i bukvalno tumaciti pojmove o kojima pricamo, bez da pogledamo realno stanje stvari ovdje i sada onda nema smisla niti raspravljati. Ako ne mozes vidjeti da se bosnjacki nacionalizam ogleda u tome da zele drugim narodima nametnuti rjesenje za koje Bosnjaci misle da je najbolje slijep si covjek.
-
Pedja Kojovic
#9214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zavrzlama
Mislim da je diskusija otisla daleko od pocetne teze.
Nema, barem u meni, nimalo sumnje u cinjenicu spoljne agresije, u cinjenicu da je Bosnjacki narod bio kolektivna zrtva srpskog i hrvatskog nacionalizma, da je vrsta, metodologija i broj pocinjenih zlocina rezultat politicke odluke Karadzica i rukovodstva ratne Srpske Republike BiH...
(Isto tako, smatram da je napustanjem "Ratne platforme Predsjednistva BiH" napustena ideja o odbrani BiH kao drzave ravnopravnih gradjana i naroda).
Ono o cemu mi ovdje i sada govorimo su politicke opcije, strategije, pomocu kojih se taj rat nastavlja drugim sredstvima.
Prije samo par dana, u razgovoru sa, zaista odlicnom, predstavnicom iz jednog vaznog EU predstavnistva u BiH
sam joj pokusavao objasniti da se neki stepen pravde mogao postici tako da se ulazak Hrvatske i Srbije uslovi ulaskom BiH, a da se za napredak BiH na tom putu ove zemlje drze odgovornom i u materijalnom i u politickom smislu.
Zasto je ovo - euroatlanske integracije -, barem po meni, vazno?
Ulaskom u NATO gubi se osnova i za vanjske ali i unutrasnje politicke prijetnje raspadom BiH.
Ulaskom u EU zastita individualnih gradjanskih prava postaje predmet ne samo nasih nego i EU mehanizama.
(Ona se slozila da bi tako mozda i bilo najpravednije).
Ali na to vise ne mozemo uticati.
Ono sto mozemo, sto se ja nadam i za sta se politicki borim,,a to je "osvetiti se" nasim agresorima tako sto ce im pokazati da se sami mozemo izvuci iz blata u koje su nas gurnuli.
Ja znam da mnogi vise ne vjeruju, ali ja vjerujem da mi to mozemo.
p.k.
Mislim da je diskusija otisla daleko od pocetne teze.
Nema, barem u meni, nimalo sumnje u cinjenicu spoljne agresije, u cinjenicu da je Bosnjacki narod bio kolektivna zrtva srpskog i hrvatskog nacionalizma, da je vrsta, metodologija i broj pocinjenih zlocina rezultat politicke odluke Karadzica i rukovodstva ratne Srpske Republike BiH...
(Isto tako, smatram da je napustanjem "Ratne platforme Predsjednistva BiH" napustena ideja o odbrani BiH kao drzave ravnopravnih gradjana i naroda).
Ono o cemu mi ovdje i sada govorimo su politicke opcije, strategije, pomocu kojih se taj rat nastavlja drugim sredstvima.
Prije samo par dana, u razgovoru sa, zaista odlicnom, predstavnicom iz jednog vaznog EU predstavnistva u BiH
sam joj pokusavao objasniti da se neki stepen pravde mogao postici tako da se ulazak Hrvatske i Srbije uslovi ulaskom BiH, a da se za napredak BiH na tom putu ove zemlje drze odgovornom i u materijalnom i u politickom smislu.
Zasto je ovo - euroatlanske integracije -, barem po meni, vazno?
Ulaskom u NATO gubi se osnova i za vanjske ali i unutrasnje politicke prijetnje raspadom BiH.
Ulaskom u EU zastita individualnih gradjanskih prava postaje predmet ne samo nasih nego i EU mehanizama.
(Ona se slozila da bi tako mozda i bilo najpravednije).
Ali na to vise ne mozemo uticati.
Ono sto mozemo, sto se ja nadam i za sta se politicki borim,,a to je "osvetiti se" nasim agresorima tako sto ce im pokazati da se sami mozemo izvuci iz blata u koje su nas gurnuli.
Ja znam da mnogi vise ne vjeruju, ali ja vjerujem da mi to mozemo.
p.k.
- Arturo B
#9215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa naravno da RS nikada nece biti ukinuti jer Srbi to nece dozvoliti a nikad se nece odvojiti od BIH jer Bosnjaci to nece dozvoliti. Ako te stvari prihvatimo kao nepromjenljive cinjenice mozemo krenuti dalje. Sta sad imamo?plain vanilla wrote:treba prihvatiti dvije stvari, da je RS genocidna tvorevinaArturo B wrote:madner wrote:Ovo se zove prilagoditi logiku zakljucku![]()
i da RS nikad nece biti ukinuta, niti ce ljudi iz RS ikad glasati za stranku koja se zalaze za ukidanje RS-a
kao sto u Federaciji gledaju na Dodika dok trabunja o raspadu, tako u RS gledaju na ove kad pricaju o ukidanju RS-a, i tako se siri i nacionalizam i nacionalna mrznja, a samo politicari profitiraju
- Arturo B
#9216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Molio bih te da slican prijedlog izneses i politickom vrhu Sjedinjenih Americkih Drzava jer nisu bas pazili i mazili nasu bracu crvenokosce.madner wrote:To dvoje je nespojivo, prihvatanjem cinjenice da je RS genocidna tvorevina dolazi se do zakljucka da se RS mora ukinuti.
RS je cinjenica i ona nece nestati, mada bi licno volio da nije tako. Iz ove se koze ne moze
- plain vanilla
#9217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nije nespojivo, oboje su cinjenicemadner wrote:To dvoje je nespojivo, prihvatanjem cinjenice da je RS genocidna tvorevina dolazi se do zakljucka da se RS mora ukinuti.
RS je nastala genocidom, a njeno postojanje je legalizovano Dejtonskim sporazumom..i idemo dalje u buducnost
zagovaranje ukidanja RS je samo prikupljanje politicki poena, kao i suzdrzavanje da se nazove genocidnom tvorevinom.
zato i nastaje prostor za manipulaciju ljudima, da ne kazem ovcicama...
- Arturo B
#9218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote:Svojim ostankom kod kuće i neglasanjem za bilo kakvu opoziciju si omogućio pobjedu krvopija zar neArturo B wrote: Pa nije argument ali barem znas da buducim krvopijama na vlasti i sisacima budzeta barem ti nisi omogucio da se nadju na toj poziciji.?
SDP je najveće razočarenje savremenog bosanskog čovjeka/žene. Ipak , da je ujutro neka frka , da se bira samo između SDP-a i neke desne stranke a da je opstanak zemlje ili demokratije u pitanju , bez razmišljanja bih glasala za njih. Teško , ali bih u vandrednim situacijama sa jako malo izbora više voljela njih nego desnicu a da nemam neki drugi izbor.Arturo B wrote: Koliko je samo ljudi na proslim izborima glasalo za SDP i sigurno nisu zeljeli da dobiju ovo sto imaju sada.Eh oko tih planova tu su ti ovi iz NS...Arturo B wrote: Nasa stranka ce vjerovatno slijedeci put dobiti moj glas ali ni sa njima nisam potpuno zadovoljan, djeluju kao da ni oni sami ne znaju sta zapravo zele i kako da to postignu. A kad nemas ideju i plan kako da je realiziras onda i najbolja volja nije dovoljna.
Entuzijazam je dobar samo ako iza njega stoji kvalitet.![]()
...maloprije sam ti pisala o posljednjoj nadi...e pa na dobrom smo putu nadam se..NS je jedina alternativa ovom hororu bar zasada.....a ako nas prevare...hebiga , naćićemo nove
...valjda..
Srdačan pozdrav
Neki kazu da gore ne moze, pa vidjecemo
- madner
#9219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako zelis da inzistiras da koristis pogresan pojam samo od sebe pravis segu. Zato su ljudi izmislili druge pojmove, kako bi bilo jasno sta se zeli reci. Da pokazem koliko je glupa ta logika, srz demokratije jeste nametanje volje vecine manjini. Po tvojoj definiciji je dakle nacionalizam = demokratija.Arturo B wrote:madner wrote:Da pojasnim, ako pricamo o fudbalu i ti pocnes o pcelarstvu to te diskvalificira kao ozbiljnog sagovornika.
To meni ne znaci puno. Ako cemo se praviti budale i bukvalno tumaciti pojmove o kojima pricamo, bez da pogledamo realno stanje stvari ovdje i sada onda nema smisla niti raspravljati. Ako ne mozes vidjeti da se bosnjacki nacionalizam ogleda u tome da zele drugim narodima nametnuti rjesenje za koje Bosnjaci misle da je najbolje slijep si covjek.
Dovodis sebe do apsurda.
- madner
#9220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cinjenica je da RS postoji. Cinjenica je da je RS genocidna tvorevina. Sta sljedi:plain vanilla wrote:nije nespojivo, oboje su cinjenicemadner wrote:To dvoje je nespojivo, prihvatanjem cinjenice da je RS genocidna tvorevina dolazi se do zakljucka da se RS mora ukinuti.
RS je nastala genocidom, a njeno postojanje je legalizovano Dejtonskim sporazumom..i idemo dalje u buducnost
zagovaranje ukidanja RS je samo prikupljanje politicki poena, kao i suzdrzavanje da se nazove genocidnom tvorevinom.
zato i nastaje prostor za manipulaciju ljudima, da ne kazem ovcicama...
a) RS treba ukinuti jer je genocidna tvorevina
b) Genocid je legitimno politicko sredstvo
- plain vanilla
#9221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
O tome i trunim sve vrijeme, to bi bio dobar pocetak-nazvati stvari pravim imenom..ali ja ne vidim nijednu stranku koja to radi..nekad se nesto "promumlja", nekad jedan nesto kaze, drugi iz te stranke odmah kaze to je njegov licni stav, nisam ja..i opet prostora za nacionalizam koliko hoces..Arturo B wrote:Pa naravno da RS nikada nece biti ukinuti jer Srbi to nece dozvoliti a nikad se nece odvojiti od BIH jer Bosnjaci to nece dozvoliti. Ako te stvari prihvatimo kao nepromjenljive cinjenice mozemo krenuti dalje. Sta sad imamo?plain vanilla wrote:
treba prihvatiti dvije stvari, da je RS genocidna tvorevina
Zato sam prije i rekla, svaka stranka se dodvorava jednom narodu na stetu drugog, zato nijedna i nece ostvariti uspjeh na prostoru cijele drzave, nego samo u "svom" entitetu.
Nasa stranka karikira cinjenicama, pokusavajuci pridobiti i glasove iz RS-a, ali tako gubi glasove iz FBiH. SDP je pozelenio i izgubio dosta nebosnjackih glasova...
- Arturo B
#9222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nametanje volje vecine ali uz to da se paze prava manjine. To o cemu ti govoris nije nikakva demokratija vec tiranija najbrojnijeg. Uostalom politicka situacija u Bosni i Hercegovini je vrlo specificna i demokratija koju ti zamisljas jednostavno nije moguca.madner wrote:Ako zelis da inzistiras da koristis pogresan pojam samo od sebe pravis segu. Zato su ljudi izmislili druge pojmove, kako bi bilo jasno sta se zeli reci. Da pokazem koliko je glupa ta logika, srz demokratije jeste nametanje volje vecine manjini. Po tvojoj definiciji je dakle nacionalizam = demokratija.Arturo B wrote:madner wrote:Da pojasnim, ako pricamo o fudbalu i ti pocnes o pcelarstvu to te diskvalificira kao ozbiljnog sagovornika.
Dovodis sebe do apsurda.
Zbog cega BIH nije ostala u sastavu Velike Srbije? Jer bi u tom slucaju Bosnjaci bili manjina a to kao sto znamo nigdje nije lijepo.
Imamo dva puta, ili da postujemo Dejtonski sporazum ili da totalno razjebemo ovu zemlju.
- plain vanilla
#9223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cinjenica je da Amerikanci odluce da je Kosovo neovisno i Kosovo postane neovisno.madner wrote:
Cinjenica je da RS postoji. Cinjenica je da je RS genocidna tvorevina. Sta sljedi:
Dejtonski sporazum je potpisan i to je cinjenica, to je nas Ustav, hajmo dalje..
Nemoj da sirimo raspravu ovdje, covjeku oduzimamo prostor bezveze, znas dobro o cemu pricam.
Pozivanje na ukidanje RS ce proizvesti svasta nesto, ali nece ukinuti RS. Zato se treba skoncentrisati na vaznija pitanja..recimo kako da ljudi u BiH ne umru od gladi, kako mlade zadrzati u ovoj drzavi, kako da se ljudi zaposle, kako da penzioneru ne idu na pijacu samo da gledaju voce nego da ga i kupe..O tome treba pricati..
- AliceInChains
#9224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Iako genocidna šuma nikad nece moci da se otcijepi, Bosnjaci nju nece prihvatiti. zato sto je na stetu Bosnjaka nastala. Vrlo razumljivo. Nego ste vi licemjeri, sto smatrate npr. Bosnjaka iz Bijeljine, nevoljnog da priznaje tvorevinu, cijeg oca su cetnici na cesti sutali i gazili u cilju ostvaranja RS, nacionalistomplain vanilla wrote:O tome i trunim sve vrijeme, to bi bio dobar pocetak-nazvati stvari pravim imenom..ali ja ne vidim nijednu stranku koja to radi..nekad se nesto "promumlja", nekad jedan nesto kaze, drugi iz te stranke odmah kaze to je njegov licni stav, nisam ja..i opet prostora za nacionalizam koliko hoces..Arturo B wrote:Pa naravno da RS nikada nece biti ukinuti jer Srbi to nece dozvoliti a nikad se nece odvojiti od BIH jer Bosnjaci to nece dozvoliti. Ako te stvari prihvatimo kao nepromjenljive cinjenice mozemo krenuti dalje. Sta sad imamo?plain vanilla wrote:
treba prihvatiti dvije stvari, da je RS genocidna tvorevina
Zato sam prije i rekla, svaka stranka se dodvorava jednom narodu na stetu drugog, zato nijedna i nece ostvariti uspjeh na prostoru cijele drzave, nego samo u "svom" entitetu.
Nasa stranka karikira cinjenicama, pokusavajuci pridobiti i glasove iz RS-a, ali tako gubi glasove iz FBiH. SDP je pozelenio i izgubio dosta nebosnjackih glasova...
- madner
#9225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
plain vanilla wrote:Cinjenica je da Amerikanci odluce da je Kosovo neovisno i Kosovo postane neovisno.madner wrote:
Cinjenica je da RS postoji. Cinjenica je da je RS genocidna tvorevina. Sta sljedi:
Dejtonski sporazum je potpisan i to je cinjenica, to je nas Ustav, hajmo dalje..
Nemoj da sirimo raspravu ovdje, covjeku oduzimamo prostor bezveze, znas dobro o cemu pricam.
Pozivanje na ukidanje RS ce proizvesti svasta nesto, ali nece ukinuti RS. Zato se treba skoncentrisati na vaznija pitanja..recimo kako da ljudi u BiH ne umru od gladi, kako mlade zadrzati u ovoj drzavi, kako da se ljudi zaposle, kako da penzioneru ne idu na pijacu samo da gledaju voce nego da ga i kupe..O tome treba pricati..
Znam naravno sta zelis reci, ali to je upravo b).
Zasto ako ocito zastupas poziciju b) to i tako ne kazes?
I zasto je to vaznije pitanje od ovog?