ako je tako zasto onda ja ne znam niti za jedan njemacki mlijecni brend? rekao bih dominiraju dukat i vindija, a svi ostali daleko iza. lidlov trzisni udio je ispod 10%House wrote:blokirati sve kamione iz hr i gotova pričamater im yebem bezobraznu
njemačko mlijeko dominira u hr! lidl npr.
Desavanja u Hrvatskoj
- zg1911
#9201 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
- House
#9203 Re: Desavanja u Hrvatskoj
zg1911 wrote:ako je tako zasto onda ja ne znam niti za jedan njemacki mlijecni brend? rekao bih dominiraju dukat i vindija, a svi ostali daleko iza. lidlov trzisni udio je ispod 10%House wrote:blokirati sve kamione iz hr i gotova pričamater im yebem bezobraznu
njemačko mlijeko dominira u hr! lidl npr.
imaš po lidl-u mađarskog mlijeka koje je dva puta jeftinije i bolje od hrvatskog
eto,hrvatska udarila blokadu zbog "lošeg bh mlijeka" lol znaju dobro da će preplaviti hrvatsko tržište
- zg1911
#9204 Re: Desavanja u Hrvatskoj
to je subjektivno, a cinjenica je da si ti izvalio glupost kad si napisao da u hr dominira njemacko mlijeko.House wrote: imaš po lidl-u mađarskog mlijeka koje je dva puta jeftinije i bolje od hrvatskog
- zg1911
#9206 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ma ja ba, naravno. njemacko mlijeko i egipatsko pivo...
- House
#9207 Re: Desavanja u Hrvatskoj
predsjednica udruženja hrvatskih otkupljivača i prerađivača mlijeka Cromilk Rašeljka Maras. Ističe da je RH već pogodio izvoz jeftinog mlijeka iz Njemačke, Austrije, Poljske
jesam li u pravu? vidiš da jesam
Last edited by House on 28/08/2015 19:17, edited 1 time in total.
- dalmatinka
#9208 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne dominira.House wrote:pa dominira
- House
#9209 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jeftino mlijeko iz njemačke dominira 
-
hizo ramidovic
#9210 Re: Desavanja u Hrvatskoj
majstore, brisel je dao dozvolu, i samo je hr ulozila zalbu u 95. min. elem, hr proizvodi u moju korpu vise ne idu. i dosad ih je bilo minimalno, odsad nikako.teodolit wrote:E pa majstore EU nije dala dozvolu, u tome i jeste trik. Jer ako ne daju svi pa i Hrvatska dozvolu, onda kao da nije dao nitko.hizo ramidovic wrote:pa ako je eu dala dozvolu, valjda je bih ispostovala sve uslove, o cemu ti trabunjas?Kitrona wrote: Moze,ali sa carimama. Isto tako trebate ispostovati EU standarde pa mozete i vi
- zg1911
#9211 Re: Desavanja u Hrvatskoj
bokteHouse wrote:predsjednica udruženja hrvatskih otkupljivača i prerađivača mlijeka Cromilk Rašeljka Maras. Ističe da je RH već pogodio izvoz jeftinog mlijeka iz Njemačke, Austrije, Poljske
pa uvozimo i jeftinija cileanska, juznoafricka i australska vina, pa eto opet dominiraju plavac i grasevina.
daj podatke o tome kako njemacki mlijecni brendovi imaju najveci trzisni udio ili se poklopi usima i prestani koprcat se u glupostima.
- House
#9212 Re: Desavanja u Hrvatskoj
maras lijepo objasnila i potvrdila dominaciju njemačkog mlijeka u hr
- annoy
#9213 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kakvo mrtvo njemačko mlijeko 
-
teodolit
#9214 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa uvozite ako imate dozvolu...kaj kukate?hizo ramidovic wrote:majstore, brisel je dao dozvolu, i samo je hr ulozila zalbu u 95. min. elem, hr proizvodi u moju korpu vise ne idu. i dosad ih je bilo minimalno, odsad nikako.teodolit wrote:E pa majstore EU nije dala dozvolu, u tome i jeste trik. Jer ako ne daju svi pa i Hrvatska dozvolu, onda kao da nije dao nitko.hizo ramidovic wrote: pa ako je eu dala dozvolu, valjda je bih ispostovala sve uslove, o cemu ti trabunjas?
Ti baš ne znaš kako funkcionira eu ha?
Nego kako to da je Srbija pristala ukinuti carinu a Bosna neće...nije vam to čudno?
- Domaci izdajnik
#9215 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pola Srbije Agrokor grupa jao logike 
-
hizo ramidovic
#9216 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jok, eto ti znasteodolit wrote:
Pa uvozite ako imate dozvolu...kaj kukate?
Ti baš ne znaš kako funkcionira eu ha?
Nego kako to da je Srbija pristala ukinuti carinu a Bosna neće...nije vam to čudno?
bas junacki, tradicionalno, povuces rucnu pa kazes eto vozi...ne moze nize, bijednije, podlije
no, nebitno, s obzirom na omjer uvoz/izvoz hr-bih jasno je ko ga pusi...
- nosara
#9217 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jeste, ali ne djonom, nego uz dogovor i more ustupaka... Ukusi moga kraja i slicne cake... Nema kod gedze pederisanja...Lajavikrelac wrote:Pola Srbije Agrokor grupa jao logike
Sto mi ovo nemamo jebemukralja...
- Domaci izdajnik
#9218 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ukratko što bi rekli u Srbiji skuplja dara, nego mera.
- It_is_a_Leclerc
#9219 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kme Bosansko mlijeko će preplaviti hrvatske markete kme kme kaj kme buš kmečal malo kme kme me...
Ovo je samo žalba, drugovi i drugarice sa zapada. O njoj raspravlja referentno, ekspertno tijelo Evropske komisije, i glasa prostom većinom. Džaba ste krečili..
Ovo je samo žalba, drugovi i drugarice sa zapada. O njoj raspravlja referentno, ekspertno tijelo Evropske komisije, i glasa prostom većinom. Džaba ste krečili..
- dalmatinka
#9220 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kad si ti to i kojem hrvatskom Lidlu kupio jeftinije i kvalitetnije mađarsko mlijeko?House wrote:maras lijepo objasnila i potvrdila dominaciju njemačkog mlijeka u hr
P.S. Poljoprivrednici već tradicionalno uvijek kukaju.
- nosara
#9221 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Glede cega...?Lajavikrelac wrote:Ukratko što bi rekli u Srbiji skuplja dara, nego mera.
- zg1911
#9222 Re: Desavanja u Hrvatskoj
da pogodim hrvatska? da ista znas o ekonomiji znao bi da jednako gubimo. ne kupujete vi hr proizvode jer volite hrvatsku. kupci su racionalni. kupuje se najkvalitetnije u datom cijenovnom rangu. bojkotiranjem hr (ili bilo cijih drugih proizvoda) osiromasuju se i gradjani bih jer ce ili a) kupovati losije proizvode b) kupovati skuplje proizvodehizo ramidovic wrote: no, nebitno, s obzirom na omjer uvoz/izvoz hr-bih jasno je ko ga pusi...
btw zar se u srbiji kaze ukus a ne okus?
- Domaci izdajnik
#9223 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To je sve prodato ispod cijene i mutljarom, prvo upropašteno i dovedeno pred stečaj pa onda došao Todorić ko mesija....kako dođe Agrokor tako su radnici postali polurobovi. A po Srbiji cijene fino otišle na gore, a plate dole....nosara wrote:Glede cega...?
- nosara
#9224 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U cijelom svijetu se kaze ukus...zg1911 wrote:da pogodim hrvatska? da ista znas o ekonomiji znao bi da jednako gubimo. ne kupujete vi hr proizvode jer volite hrvatsku. kupci su racionalni. kupuje se najkvalitetnije u datom cijenovnom rangu. bojkotiranjem hr (ili bilo cijih drugih proizvoda) osiromasuju se i gradjani bih jer ce ili a) kupovati losije proizvode b) kupovati skuplje proizvodehizo ramidovic wrote: no, nebitno, s obzirom na omjer uvoz/izvoz hr-bih jasno je ko ga pusi...
btw zar se u srbiji kaze ukus a ne okus?
Ne valja ti logika... Nisu hrvatski proizvodi ni toliko bolji ni toliko jeftiniji od drugih (poglavito ova mlijecna sranja) pa ne bih bas rekao da ce Bosnjino nepce bit bas toliko osteceno... Ja sam za bojkot, da empirijski provjerimo tezu...
- nosara
#9225 Re: Desavanja u Hrvatskoj
todor ce otic, a ukus ce ostat... wink winkLajavikrelac wrote:To je sve prodato ispod cijene i mutljarom, prvo upropašteno i dovedeno pred stečaj pa onda došao Todorić ko mesija....kako dođe Agrokor tako su radnici postali polurobovi. A po Srbiji cijene fino otišle na gore, a plate dole....nosara wrote:Glede cega...?