Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bosanski_kralj

#9201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

insomnia78 wrote:A sta suvovi u Gazi dobili borbom na Hamasov nacin osim sve vise i vise mrtvih?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
I uviđaš li u čemu je poanta?

Kako god se Palestinci postavili, Izrael je taj koji odlučuje i koji ne želi kompromis. Krši sve moguće dogovore, rezolucije...

Sve dok Palestinci (Arapi) vojno ne ojačaju do te mjere da se mogu suprostaviti Izraelu imaćemo ovakvo stanje.
sumirprimus

#9202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Cyrax wrote:
Vijetnamac13 wrote:Ima li iko podatke kako stoje Hamasovci sa oruzjem? Je li sta dopalo iz Sirije? Iran i Hezbollah? Egipat za vrijeme MB?
Od siita su dobili kurac, doslovce.
Stavili su se na stranu ljudozdera i divljaka, Assad zavrnuo pipu. Prc.
Doduse ponovo masu sirijskim zastavama (onom pravom, ne kolonizatorskom) pa mozda sta i dobiju mada su se i ovi o svom jadu zabavili.
Egipat je davno presao u pobjednicki tabor. :D
Fulas cijeli fudbal.asad se ne pita.iran se pita,a oni su prenjeli znanje hamasu,od tunela,preko infiltracija,zasjeda.do orzja.samo sto udaraju u zid konstantno.
Egipat je izraelski saveznik.bez obzira sta vam ćeli veli....
Cyrax

#9203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

Vijetnamac13 wrote:Meni nikako nije shvatljivo da oni ne odgovaraju ni UAE ni Egiptu a koji su opet na suprotnim stranama.
A Egipat je govno jer tolika zemljetina gdje svi sluze vojni rok ne smije pisnuti jer bi im ovi uzeli Sinaj za 3 sata. :-)
Ja Egipat razumijem u neku ruku. Njih i Siriju.
I jednih i drugih je izginulo hiljada i hiljada a braca Turci, Saudi, Jordan, Katar etc. sklopise saveznistvo sa jizraelcima.
Da su to silno vrijeme proveli u nauci i ekonomiji sad bi velesile bili.
snaga_znanja

#9204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by snaga_znanja »

sumirprimus wrote:
Cyrax wrote:
Vijetnamac13 wrote:Ima li iko podatke kako stoje Hamasovci sa oruzjem? Je li sta dopalo iz Sirije? Iran i Hezbollah? Egipat za vrijeme MB?
Od siita su dobili kurac, doslovce.
Stavili su se na stranu ljudozdera i divljaka, Assad zavrnuo pipu. Prc.
Doduse ponovo masu sirijskim zastavama (onom pravom, ne kolonizatorskom) pa mozda sta i dobiju mada su se i ovi o svom jadu zabavili.
Egipat je davno presao u pobjednicki tabor. :D
Fulas cijeli fudbal.asad se ne pita.iran se pita,a oni su prenjeli znanje hamasu,od tunela,preko infiltracija,zasjeda.do orzja.samo sto udaraju u zid konstantno.
Egipat nije saveznik nego mudro rezonuju stvari. Izgubili su preko 30 000 vojnika, avijaciju, tenkove zbog populizma. A nek Egipat vojno ojaca na nivo Izraela vidio bi onda to saveznistvo. Doduse prvo ce Jordan sravniti sa zemljom, pa tek onda skrenu do Izraela. :D

Nije Asad toliki lutak koliko ga neki zele predstaviti. Ima tu utjecaja Irana zestoko ali i dalje je on sam svoj gazda. I otac mu je bio takav. Tvrdoglav i uporan. A Hamas je zaboravio da ta jebena Sirija nikad i za nikad ih nije prodala(Dakle porodica Asad). A kad je doslo do sranja u Siriji ovi u prvi red se ugurali da udaraju po njima.
Cyrax

#9205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

sumirprimus wrote: Fulas cijeli fudbal.asad se ne pita.iran se pita,a oni su prenjeli znanje hamasu,od tunela,preko infiltracija,zasjeda.do orzja.samo sto udaraju u zid konstantno.
Pa dje si IDF-ovac, nemoj se praviti naivan stara smo raja ovdje. :D
Dedera nadji gdje uzivo prijenos bombradovanja Gaze i otvori vopi ko i svaki jizraelac.
'Ajd naberi.
snaga_znanja

#9206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by snaga_znanja »

Cyrax wrote:
Vijetnamac13 wrote:Meni nikako nije shvatljivo da oni ne odgovaraju ni UAE ni Egiptu a koji su opet na suprotnim stranama.
A Egipat je govno jer tolika zemljetina gdje svi sluze vojni rok ne smije pisnuti jer bi im ovi uzeli Sinaj za 3 sata. :-)
Ja Egipat razumijem u neku ruku. Njih i Siriju.
I jednih i drugih je izginulo hiljada i hiljada a braca Turci, Saudi, Jordan, Katar etc. sklopise saveznistvo sa jizraelcima.
Da su to silno vrijeme proveli u nauci i ekonomiji sad bi velesile bili.
Turska tamo nema interesa. Ako mislis da ce neko ici ratovati jer su tamo Muslimani grdno se varas. I Pakistan ima atomsku bombu pa ih niko ne zove u pomoc u ovom sukobu.

Saudijci. Oni manje vise cekaju da se svi izmedju pokolju pa da zadnji dodju i zauzmu sve. :D Katar nece nikad nikog napasti. Suvise su mali. :izet:
sumirprimus

#9207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Nema sisi tu sta mudro rezonovat,ne voli ih, hamas a i sa izraelom radi posao....znaci i izraeli sisi su protiv hamasa....
Vijetnamac13

#9208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Vijetnamac13 »

Mogu svi doturiti koju paru i koju pusku.
Jer da sada nestane Palestine ne bi Izrael prestao sa svojim idejama vec bi Liban odjednom postao opasan, pa sve i do Irana i Saudije. Srecom je Hezbollah zajebata formacija. Nadam se da Sirija nece pasti u ruke cionistickoj politici.
p206

#9209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

šteta što Iran nije malo bliže, recimo na mjestu gdje je Jordan... pa da ove izraelske pi... sravni sa zemljom

naravno samo armiju, a ne nedužan narod ko što rade ovi fašisti
sumirprimus

#9210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Vijetnamac13 wrote:Mogu svi doturiti koju paru i koju pusku.
Jer da sada nestane Palestine ne bi Izrael prestao sa svojim idejama vec bi Liban odjednom postao opasan, pa sve i do Irana i Saudije. Srecom je Hezbollah zajebata formacija. Nadam se da Sirija nece pasti u ruke cionistickoj politici.
Ovo bolje od onih aerodinaMicarA. :mrgreen: odakle ti ove ideje al ozbiljno.
sumirprimus

#9212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

p206 wrote:šteta što Iran nije malo bliže, recimo na mjestu gdje je Jordan... pa da ove izraelske pi... sravni sa zemljom

Lako je tudjim k,gloginje mlatit.svi bi vi branili palestinu tudjim armijama i zivotima.
Vijetnamac13

#9214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Vijetnamac13 »

sumirprimus wrote:
Vijetnamac13 wrote:Mogu svi doturiti koju paru i koju pusku.
Ovo bolje od onih aerodinaMicarA. :mrgreen: odakle ti ove ideje al ozbiljno.
Prvo, kad neko ko nije dovoljno pismen dodje tu da nipodastava moje ideje ja nikako ne mogu osim da se i smijem i placem istovremeno. Mogu ga samo pitati jedno; kako bolan tako nepismen mislis da mozes savladati sta teze i kompleksnije?

A normalno da Golanska visoravan i Liban podupiru moju teoriju o novim ekspanzijama.
mirsek

#9215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

p206 wrote:šteta što Iran nije malo bliže, recimo na mjestu gdje je Jordan... pa da ove izraelske pi... sravni sa zemljom

Vjeruj da je bolje sto je ovako daleko.
Tako je dobro zasticen od njihove avijacije a imaju dovoljno raketa ako ih ovi slucajno napadnu da im vise nego kvalitetno uzvrate balistickim raketama ogromne jacine.
A direktno do izrahella imaju svoju proxy vojsku hezbullah koja moze isto tako kvalitetno da raketira pola izrahelleske teritorije.
A i da ratuje prsa u prsa kao sto su i pokazali 2006. godine.
Iran treba jos da jaca i da se malo oporavi od sankcija.
Grover

#9216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grover »

insomnia78

#9217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Vijetnamac13 wrote:Insomniju koji se izdaje za pametnog iako nikad nece objasniti zasto zarobljenik lezi ispod puske a ne u nekom logoru, zatvoru, zavezan za stup u pozadini treba uhvatiti i naguziti a sve to snimati i postaviti na yt. Onda cemo mi ovdje raspravljati da li je to fakat istina, mozda mu se i dopalo je li, vidi se na videu da plac nije bas iskren. Samo cemo ukljuciti pamet i analizirati. Necemo bas pomisliti da li je uopste normalno da bude naguzen.
Dje si ti prije guzio, guza? :D
A kako da ga dovedu do tog stuba, zatvora, logora, da ga teleportiraju?
Samo vi lijepite ove jeftino populisticke slicice pa ce Palestinci izgubiti i ovo malo objektivnih koji ih podrzavaju
Ne kazem ni u jednom trenutku da se to ne desava ali konkretno natpis ispod OVE slike ne odgovara istini

insomnia78

#9218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

IslamskaDrzava wrote:
insomnia78 wrote:A sta suvovi u Gazi dobili borbom na Hamasov nacin osim sve vise i vise mrtvih?

Koliko je ubijeno jevreja ili bar povrijedjeno?

I zasto imas profilnu sliku Assadove zene?
Puno, puno, puno manje nego Palestinaca
Ne znam, nije ni ovo nacin, svaki put popuse zestoku odmazdu i cini mi se da ce se stanje jos pogorsavati

Zato sto je lijepa :D

Opetja033

#9219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

snaga_znanja wrote:Hamas dakle nema prijatelja u Egiptu, Jordanu, Libanonu, a jedino gdje bi nasli saveznika to je Sirija (a oni su zabavljeni sa sobom). Iran je daleko, a ni sama Turska ih ne voli i skoro ih nikad ne spominje. Od sukoba sa Fatahom jednostavno su izgubili sve saveznike. To je ocigledno Izrael prepoznao i ide da ih izbaci iz jednacine, a svi ostali im drze ljestve dok rade njihov prljavi posao.

Plus sto na terenu ima mali milion kombinacija koje su daleko od nasih ociju i koje mi ne razumijemo.
Izdvojeno par tacaka gdje grijesis.
1) Sukob sa Fatahom nema nikakve veze sa njihovim gubitkom saveznika jer su i prije toga za vecinu drzava Zapada bili na listi teroristickih organizacija. I prije toga ih Jordan i Egipat nisu mogli, Egipat pogotovo, osim one kratke epizode sa demokratski izabranim predsjednikom Mursijem. Sve dok vojna hunta ponovo nije dosla na vlast. Sa Jordanom su odnosi mlaki uvijek bili. Jordanci su Khaledu Mashalu spasili zivot - bukvalno.

2) Turska ima bolje odnose sa Hamasom nego sa Fatahom. Turska im je, uz Qatar, jedini saveznik trenutno.
snaga_znanja wrote:Mislim da je ovo sto je sad pod Palestincima njihov maksimum sto mogu izvuci u ovim odnosima snaga. Sanse da spoje Zapadnu obalu i Gazu su apsolutno nikakve.
Koliko ja znam nijedan mirovni plan, ma sa koje strane dolazio, nije spajao Gazu sa Zapadnom Obalom.

Ovaj sukob je prvenstveno izraelski odgovor na pomirenje Hamasa i Fataha.
Opetja033

#9220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

Joj ovih analiticara. Molim te po cemu su Egipat i UAE na suprotnim stranama? Pa nakon Saudije najveci finansijer vojne hunte jesu upravo UAE i onda se nadje neki "analiticar" koji ustvrdi da su na suprotnim stranama. :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by japin_mutapi »

Opetja033 wrote:
Joj ovih analiticara. Molim te po cemu su Egipat i UAE na suprotnim stranama? Pa nakon Saudije najveci finansijer vojne hunte jesu upravo UAE i onda se nadje neki "analiticar" koji ustvrdi da su na suprotnim stranama. :lol:
možda je mislio geografski ... na suprotnim stranama arabijaskog poluotoka i crvenog mora
Hajlac

#9222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajlac »

Opetja033

#9223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Opetja033 »

japin_mutapi wrote:
Opetja033 wrote:
možda je mislio geografski ... na suprotnim stranama arabijaskog poluotoka i crvenog mora
Moguce, fakat. Izvinjavam mu se unaprijed ukoliko je to u pitanju!
snaga_znanja

#9224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by snaga_znanja »

Opetja033 wrote:
snaga_znanja wrote:Hamas dakle nema prijatelja u Egiptu, Jordanu, Libanonu, a jedino gdje bi nasli saveznika to je Sirija (a oni su zabavljeni sa sobom). Iran je daleko, a ni sama Turska ih ne voli i skoro ih nikad ne spominje. Od sukoba sa Fatahom jednostavno su izgubili sve saveznike. To je ocigledno Izrael prepoznao i ide da ih izbaci iz jednacine, a svi ostali im drze ljestve dok rade njihov prljavi posao.

Plus sto na terenu ima mali milion kombinacija koje su daleko od nasih ociju i koje mi ne razumijemo.
Izdvojeno par tacaka gdje grijesis.
1) Sukob sa Fatahom nema nikakve veze sa njihovim gubitkom saveznika jer su i prije toga za vecinu drzava Zapada bili na listi teroristickih organizacija. I prije toga ih Jordan i Egipat nisu mogli, Egipat pogotovo, osim one kratke epizode sa demokratski izabranim predsjednikom Mursijem. Sve dok vojna hunta ponovo nije dosla na vlast. Sa Jordanom su odnosi mlaki uvijek bili. Jordanci su Khaledu Mashalu spasili zivot - bukvalno.

2) Turska ima bolje odnose sa Hamasom nego sa Fatahom. Turska im je, uz Qatar, jedini saveznik trenutno.
snaga_znanja wrote:Mislim da je ovo sto je sad pod Palestincima njihov maksimum sto mogu izvuci u ovim odnosima snaga. Sanse da spoje Zapadnu obalu i Gazu su apsolutno nikakve.
Koliko ja znam nijedan mirovni plan, ma sa koje strane dolazio, nije spajao Gazu sa Zapadnom Obalom.

Ovaj sukob je prvenstveno izraelski odgovor na pomirenje Hamasa i Fataha.
Sukob sa Fatahom moras gledati kroz prizmu postizanja eventualnog potpisivanja mira. Dok god imas dvije jake struje u Palestini bilo kakav sporazum sa Izraelom je ne moguc. Klasicna politicka igra po tom pitanju. Zbog toga gube saveznike.

Turska odnose sa Hamasom ima kroz finansiranje civilnog sektora tj. finansiranje rada institucija u Gazi. A kao sto vidimo proteklih mjeseci ni to ne ide. Plus sto je Erdoan skont'o da je zgodno ponekad na skupovima spomenuti Gazu onako populisticki. Vojno Turska Hamasu nece pomoci jer ipak je Turska clanica NATO pakta, a zna se ko u toj druzini politiku kroji. :izet:

Opet napominjem. Ovo je sve iz velike udaljenosti tumacenje. Treba uzeti u obzir milion malih kombinacija i odnosa na terenu koji mogu znatno uticati na odnose.
Bodkin

#9225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdog ... /140722082

:lol: :lol: kako se ufurao ovaj. da ga usa pusti niz vodu imao bi gradjanski rat u roku od mjesec dana
Locked