Naravno da mozes koristiti drugi telefon, onaj telefon koji dobijes od njih je malo rec los , samo prikljuci svoj telefon i nemas problema. Ja sam to odmah uradio cim su mi prikljucili svoj telefon , imam svoj bezicni telefon koji je mnogo bolji i njega sam prikljucio a onaj njihov stoji u ladicirizibizi wrote:Kad rece Panasonic telefon iz kamenog doba, moze li se neki drugi telefon koristiti za HS telefoniju, mojima su dali neki smetljarski Siemens Gigaset koji nema cak ni redial dugme![]()
pa ako je neko zauzet moras svaki put upisivati broj ili da ga dodas u imenik. Imaju drugi normala DECT telefon ali reko da ne experimentisem dok ne pitam.
HS kablovska
Moderator: anex
- Benq
#9201 Re: HS kablovska
-
forel
#9202 Re: HS kablovska
Svaki telefon koji nije kodiran na neku mrezu mozes koristit, ja sam svoj Gigaset C300 od BH telecoma decodirao i ukljuciorizibizi wrote:Kad rece Panasonic telefon iz kamenog doba, moze li se neki drugi telefon koristiti za HS telefoniju, mojima su dali neki smetljarski Siemens Gigaset koji nema cak ni redial dugme![]()
pa ako je neko zauzet moras svaki put upisivati broj ili da ga dodas u imenik. Imaju drugi normala DECT telefon ali reko da ne experimentisem dok ne pitam.
- salensen
#9203 Re: HS kablovska
Svaki telefon koji nije kodiran na neku mrezu mozes koristit, ja sam svoj Gigaset C300 od BH telecoma decodirao i ukljucio
kupio onaj razdjelnik 3 KM i 2 telefona koristim.Samo ti je vazno da taj telefon koji kontas koristit nema ukljucenu predeslekciju
[/quote]
Gdje si ga dekodirao ?
Gdje si ga dekodirao ?
-
forel
#9204 Re: HS kablovska
Gdje si ga dekodirao ?[/quote]salensen wrote:Svaki telefon koji nije kodiran na neku mrezu mozes koristit, ja sam svoj Gigaset C300 od BH telecoma decodirao i ukljuciokupio onaj razdjelnik 3 KM i 2 telefona koristim.Samo ti je vazno da taj telefon koji kontas koristit nema ukljucenu predeslekciju
Ja sam kupio u BH telecomu fixsijaner Gigaset C300, nasaras malo zahtijeva, u zahtijev napises u kojoj si poslovnici kupio i kada, prepises onaj serijski br (obicno se nalazi ispod baze), predas na Obalu, za par dana me nazvali odnijeli - decodiran
EDIT : Papire o kupovini, a moze i garancijski list moras ponijeti.
Last edited by forel on 29/03/2014 08:44, edited 2 times in total.
-
forel
#9205 Re: HS kablovska
saraf_osmica wrote:forel wrote:saraf_osmica wrote:U telecoma je pretplata 9 km a u mojatv paketima bez pretplate. U moja tv imaš flat sa više raspoloživih fair minuta i neuporedivo jeftinijim pozivima prema gsm mreži. HS nije povoljniji u odnosu na BH Telecom.
Sent from my RM-846_eu_hungary_398 using Tapatalk
Moja Tv, je besplatna samo prema BH telecomu, svaka druga mreza se naplacuje.HS nema RTV takse (mos mislit) i MojaTvFull paket te dodje 55 KM, ili 52,5 ako uzimas samo jedan resiver.Dodatni resiver se iznajmljuje po cjeni 3,5 KM, dobijes Gigaset telefon i hejbet kanala, al je internet znatno sporiji od HS.
U HS dobijes Panasonic telefon iz kamenog dobaali funkcionise, 1000 besplatnih minuta prema svim mrezama s naplatom uspostave 0.03 pf, net 16 Mbps do 17 sati poslije 8 Mbps, 140 + kanala digitale i 66 analogije.Cijena poziva iz BH telecoma fix u BHtelecom mob 0.19 + PDV, osim ako ne uvezes do 5 mobitela(nisam siguran) pa imas neki popust sta ja znam prema tim mobitelima.Brat dobio prosli mjesec racun za MojaTvFull za manje od pola mjeseca koristenja 23 KM.Ja na HS telefoniji neki paket bio Q2 platili 17 KN telefona..listing je iznosio 1,5 list brojeva...MojaTv ko hoce gledat televiziju a malo manje net , ko hoce net a malo slabiju Tv Hs.
nije tačno. BHT u full+ paketu ima flat prema svim mrežama i uz to na poklon se dobije gigaset IP telefon. Gsm je neuporedivo jeftiniji. Cijena tog paketa je 39 + pdv. HS nema nijedan paket sa svim otkljucanim kanalima, besplatnom opremom, internetom i dosta povoljnijom telefonijom za 39 km tako da to tvoje ne stoji
Meni je brat uveo prije mjesec MojaTV full, dobio je jedan resiver i drugi (za drugi TV) iznajmljuje i ta ljubav kosta 3,5 KM, dobio je i bezicni ruter i Gigaset IP telefon
Ja imam HS (komplet) morao sam davno kupit modem, te su mi iz HS zamjenili moj modem za VOIP modem (besplatno), dobio sam na koristenje SD reciver, dobijes 140 + kanala, i dobijes 66 analognih, i 1000 minuta flat telefona prema svim fixnim mrezama u BiH i brzina interneta je dinamicna do 17 sati iznosi 16 Mbps, poslije 17 sati 8 Mbps.
Sad zavisi od insana i njegovih potreba, recimo meni je prioritet internet i telefon, televija manje i meni s obzirom da sam kupio modem nije mi se isplatilo da ga ''bacam'', prosli mjesec doslo 17 KM telefona iako jos nije bio uveden Quadro Flat telefon, ovaj ce mi doc cca 6 KM(radi mobitela).Na BHTelecomovom telefonu prije me nije moglo mimoic minimalno 40 KM, 20 KM dodje a da nisi digao slusalicu, preplata + RTV taksa, ja na HS se ispricam ono sto bi potrosio na RTV taksu tako da se meni isplati
-
The Realist
#9206 Re: HS kablovska
Dobro, da se bude korektan, treba reći da se drugi reciever i kod HS-a naplaćuje, s tim što se mora kupiti, ne može iznajmiti (ko hoće digitalu i na drugom TV-u).
- chakany
#9207 Re: HS kablovska
Mene interesuje zašto na Food Network HD nema HR prevod, a na običnom SD ima?
Baš mi nekako nema logike, jer ide isti program
- mixone1995
#9208 Re: HS kablovska
Kod HS-a mnogo toga nema logikechakany wrote:Mene interesuje zašto na Food Network HD nema HR prevod, a na običnom SD ima?
-
forel
#9209 Re: HS kablovska
Da mora se kupit SD reciver drugi 50 KM kosta, a u biti dodje te na isto, cak mozda i skuplje u BHT, recimo kupis SD reciver za 50 KM i tvoj je, a ti ces za 3 godine dat 130 KM..Isto tako jedna nelogicnost, HD reciver se moze kupit za 115 KM, a CA modul (modul koji se utakne u TV) dobijes besplatno i mozes preko njeg gledat HD kanale, e sad ako sam ja dobro cuo negdje da ti HD reciveri imaju mogucnosti snimanja itd..onda ok ako je samo radi gledanja HD kanala razlika 50 KM onda je to brutalno...The Realist wrote:Dobro, da se bude korektan, treba reći da se drugi reciever i kod HS-a naplaćuje, s tim što se mora kupiti, ne može iznajmiti (ko hoće digitalu i na drugom TV-u).
-
cancel
#9210 Re: HS kablovska
VIP HR je po ugovoru sa Scripps Networks platio titl samo za SD kanal (ekskluziva u HR) jer samo taj i imaju u ponudi (HD verziju nemaju) .. tako da onda i operateri izvan HR mogu koristiti samo one titlove na SD-uchakany wrote:Mene interesuje zašto na Food Network HD nema HR prevod, a na običnom SD ima?
više o toj lokalizaciji imaš na Scripps Networks PRESS stranicama (vlasnik Food Networka)
- saraf_osmica
#9211 Re: HS kablovska
forel wrote:
Meni je brat uveo prije mjesec MojaTV full, dobio je jedan resiver i drugi (za drugi TV) iznajmljuje i ta ljubav kosta 3,5 KM, dobio je i bezicni ruter i Gigaset IP telefonGSM nije uporedivo jeftiniji, jeftiniji je samo prema brojevima koje prijavis cc 4 broja (tako nesto) i sa tim br imas popust a ostalo se naplacuje redovno.Ja imam HS telefon, kad me burazer zove sve mu uredno otkuca i uredno naplati.Brzina interneta na MojaTV je 4MBps.
Ja imam HS (komplet) morao sam davno kupit modem, te su mi iz HS zamjenili moj modem za VOIP modem (besplatno), dobio sam na koristenje SD reciver, dobijes 140 + kanala, i dobijes 66 analognih, i 1000 minuta flat telefona prema svim fixnim mrezama u BiH i brzina interneta je dinamicna do 17 sati iznosi 16 Mbps, poslije 17 sati 8 Mbps.
Sad zavisi od insana i njegovih potreba, recimo meni je prioritet internet i telefon, televija manje i meni s obzirom da sam kupio modem nije mi se isplatilo da ga ''bacam'', prosli mjesec doslo 17 KM telefona iako jos nije bio uveden Quadro Flat telefon, ovaj ce mi doc cca 6 KM(radi mobitela).Na BHTelecomovom telefonu prije me nije moglo mimoic minimalno 40 KM, 20 KM dodje a da nisi digao slusalicu, preplata + RTV taksa, ja na HS se ispricam ono sto bi potrosio na RTV taksu tako da se meni isplati
Čitam i ne mogu da vjerujem kako se čovjek nalaga. Jao zemljo otvori se
-
forel
#9212 Re: HS kablovska
Da upravu si nalago sam se za 1Mbps manje sam uzeo i rekao sam ''vise mobitela'' da ne bi ja i ti dvoumili ko laze ko istinu govori :http://www.mojatv.ba/full.html istoimeni paket pa izvolton.saraf_osmica wrote:forel wrote:
Meni je brat uveo prije mjesec MojaTV full, dobio je jedan resiver i drugi (za drugi TV) iznajmljuje i ta ljubav kosta 3,5 KM, dobio je i bezicni ruter i Gigaset IP telefonGSM nije uporedivo jeftiniji, jeftiniji je samo prema brojevima koje prijavis cc 4 broja (tako nesto) i sa tim br imas popust a ostalo se naplacuje redovno.Ja imam HS telefon, kad me burazer zove sve mu uredno otkuca i uredno naplati.Brzina interneta na MojaTV je 4MBps.
Sad zavisi od insana i njegovih potreba, recimo meni je prioritet internet i telefon, televija manje i meni s obzirom da sam kupio modem nije mi se isplatilo da ga ''bacam'', prosli mjesec doslo 17 KM telefona iako jos nije bio uveden Quadro Flat telefon, ovaj ce mi doc cca 6 KM(radi mobitela).Na BHTelecomovom telefonu prije me nije moglo mimoic minimalno 40 KM, 20 KM dodje a da nisi digao slusalicu, preplata + RTV taksa, ja na HS se ispricam ono sto bi potrosio na RTV taksu tako da se meni isplati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Čitam i ne mogu da vjerujem kako se čovjek nalaga. Jao zemljo otvori se
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U iznos mjesečne naknade MojaTV Full paketa uključen je neograničen govorni i SMS saobraćaj unutar fiksne mreže BH Telecoma...
Druga stvar, naznaceno vezano za preplatu se odnosi na standardni prikljucak fixne telefonije koji sam imao ranije, preplata bhtelecoma sada iznosi 12 KM i RTV taksa (koju ne placam na HS - u)
- saraf_osmica
#9213 Re: HS kablovska
Ali odakle ti naumpade ova 4 broja koja moraš priaviti? lol
Mislim, stvarno al baš stvarno

P.S. Porediti standardni telefon BHT-a sa HS-om je kao da porediš kruške i jabuke. POTS i VoIP su kao nebo i zemlja. Poredi VoIP i VoIP u kojem je BHT superiorniji od HS-a (a i od ostalih alternativaca)
Mislim, stvarno al baš stvarno
P.S. Porediti standardni telefon BHT-a sa HS-om je kao da porediš kruške i jabuke. POTS i VoIP su kao nebo i zemlja. Poredi VoIP i VoIP u kojem je BHT superiorniji od HS-a (a i od ostalih alternativaca)
-
forel
#9214 Re: HS kablovska
Bilo je to na pocetku uvodjenja MojaTv...tog sam se sjetio mrzilo me ici na stranicu al eto kad si me vec natjerao otisao sam.BHT da je superiorniji ne bi gubio korisnike upravo od tih alternativaca, te price superiorniji ovakav onakav ne piju vode kad ti dodje racun.Ja sa svojim HS-om manje superiornijim platim 50 tak maraka i uz to ne gasim torent skidajuci sa brzinom od 16 Mbps, pricajuci na telefon i gledajuci TV, bez rentanja drugog recivera.saraf_osmica wrote:Ali odakle ti naumpade ova 4 broja koja moraš priaviti? lol![]()
![]()
Mislim, stvarno al baš stvarno![]()
- saraf_osmica
#9215 Re: HS kablovska
Samo ti placaj 50 km ja cu da uzivam gledajuci 2 tv-a, preko 170 kanala, stabilnim netom i jos uz to pricam do mile volje sa djevojkom u ze-do za 45 km 
- van helsing
#9216 Re: HS kablovska
Da,bitan je kvantitet,pa tako imamo Elta hd kanal,Jata,Mojmilo Test i sl.saraf_osmica wrote:Samo ti placaj 50 km ja cu da uzivam gledajuci 2 tv-a, preko 170 kanala, stabilnim netom i jos uz to pricam do mile volje sa djevojkom u ze-do za 45 km
I da,brzina ( doduse na papiru ) od 5/0.5 nam je sasvim dovoljna.
Ljepota.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- kloniran
#9217 Re: HS kablovska
Ja ne pamtim kad sam imao problema sa netom i kad mi je brzina bila manja od deklarisane, ping na igricama od 30 do 100, sta jos ima pa da se kaze da nije stabilno 
- van helsing
#9218 Re: HS kablovska
Na kojem netu,bht ili hs?kloniran wrote:Ja ne pamtim kad sam imao problema sa netom i kad mi je brzina bila manja od deklarisane, ping na igricama od 30 do 100, sta jos ima pa da se kaze da nije stabilno
Nikad nisam mogao imati deklarisanu brzinu na adsl,ali nije mi to bio toliki problem koliko visok ping.
Pa su mijenjali modem,korigovali profil,al nista nije pomoglo.
Sto se tice stabilnosti,tu su stvarno ok. I tv i net.
- kloniran
#9219 Re: HS kablovska
Na HS-u samvan helsing wrote:Na kojem netu,bht ili hs?kloniran wrote:Ja ne pamtim kad sam imao problema sa netom i kad mi je brzina bila manja od deklarisane, ping na igricama od 30 do 100, sta jos ima pa da se kaze da nije stabilno
Nikad nisam mogao imati deklarisanu brzinu na adsl,ali nije mi to bio toliki problem koliko visok ping.
Pa su mijenjali modem,korigovali profil,al nista nije pomoglo.
Sto se tice stabilnosti,tu su stvarno ok. I tv i net.
- TheWatcher
#9220 Re: HS kablovska
imal koji enesov debilni inzinjer online

- van helsing
#9221 Re: HS kablovska
Sto,hoces im poslati svoje podatke na pp ?TheWatcher wrote:imal koji enesov debilni inzinjer online![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9222 Re: HS kablovska
ja sam bio na hs u
stvarno je stabilan net i dobra kablovska
-
forel
#9223 Re: HS kablovska
HS se popravio kakav je bio...sjecam se crnih dana HS-a, po 2 mjeseca cekas da ti dodju serviseri, meni su net uvodili 2 mjesecaBlack swan wrote:ja sam bio na hs u
- van helsing
#9224 Re: HS kablovska
Dobar :

- kloniran
#9225 Re: HS kablovska

15 mara