SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
asafa_powell

#9201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by asafa_powell »

Kod ovog prvog levata sam primjetio da mu Kemal Karovic komentarise slike.Je li to onaj sto je prosle godine napuckavao psa na drugog psa lutalicau i to snimao mobitelom??

@Šef
Jedva se kroz masu moglo proci.I sta je bilo razbijenih flasa po ulici.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

:mrgreen:

gospodo, zašto ste slijepi kraj očiju? :mrgreen: nikakve veze nema ni vrsta muzike, ni količine alkohola. najveći (ako ne i jedini) uzrok džiberskih eskapada je uuglavnom žensko međunožje.

gdje ga puno ima, očekujte nekontrolisane izljeve nasilnog machizma. lakše nekom pucati u noge, nego prići curi za koju odmah misliš da je "van tvoje lige" :mrgreen:

da je malo više seksa, bilo bi manje usijanih glava, al hajd... :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#9203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

asafa_powell wrote:

Kod ovog prvog levata sam primjetio da mu Kemal Karovic komentarise slike.Je li to onaj sto je prosle godine napuckavao psa na drugog psa lutalicau i to snimao mobitelom??

@Šef
Jedva se kroz masu moglo proci.I sta je bilo razbijenih flasa po ulici.
Ja umalo ne izvrnu nogu na staklenu cashu :roll:
AS_sa

#9204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by AS_sa »

ma to je taj kemal ... a sta se ovaj drugi iskrivio ovako na slici ... :lol:
nellington

#9205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110724008

Ima veze vrsta muzike - ne mogu Beatlesi, milicija trenira strogoću :D
Creasy

#9206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

nellington wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110724008

Ja koliko vidim iz teksta, Losu je malo "ponijela dobra atmosfera i odlična svirka", pa je prekoracio dogovoreni termin odrzavanja koncerta...
nellington

#9207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

Creasy wrote:

Ja koliko vidim iz teksta, Losu je malo "ponijela dobra atmosfera i odlična svirka", pa je prekoracio dogovoreni termin odrzavanja koncerta...
Autor teksta ne kaže da oni nisu krivi, ali kaže - učiteljice, pogledajte šta oni ponavljači rade na velikom odmoru, pušu, piju :D
zli_hordas

#9208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zli_hordas »

Mora se malo zabelajiti je li teferici ili nije a i ovaj sff je nista drugo do turbo folk.
Creasy

#9209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

nellington wrote:
Creasy wrote:

Autor teksta ne kaže da oni nisu krivi, ali kaže - učiteljice, pogledajte šta oni ponavljači rade na velikom odmoru, pušu, piju :D

Mozda je policija trebala pohapsiti svu omladinu koja pije na koncertu i pretuci sve koji se opiru, pa bi SFF dobio puni sjaj... :D
nellington

#9210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

Creasy wrote:Mozda je policija trebala pohapsiti svu omladinu koja pije na koncertu i pretuci sve koji se opiru, pa bi SFF dobio puni sjaj... :D
Traži prekomandu na SFF, pa demonstriraj :D
zli_hordas

#9211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zli_hordas »

Ma treba ga preselit gore na Barice pa nek oru do zore.
Troll_Happens

#9212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

zli_hordas wrote:Ma treba ga preselit gore na Barice pa nek oru do zore.
ili u osijek ili bilo gdje izvan grada... ne mores spavat ko covjek ni weekendom zbog sranja u gradu... nije samo sff nego je svakog weekenda tako zbog razno raznih kafica...
sve bi to trebalo izmjestiti u shumu pa nek tamo svu noc bubnja ako hoce :x
Edin_Sarajevo

#9213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin_Sarajevo »

Turbo folk? Galama? Znači najbolje da nema ništa kod nas...sjedi i šuti. Kafica ganola pola dana, druga polovina?
zli_hordas

#9214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zli_hordas »

Trening,rostilj,pc,ps3,stoni tenis
FreeSol

#9215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

zli_hordas wrote:Trening,rostilj,pc,ps3,stoni tenis
:thumbup: znas li stonog :D
Troll_Happens

#9216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Edin_Sarajevo wrote:Turbo folk? Galama? Znači najbolje da nema ništa kod nas...sjedi i šuti. Kafica ganola pola dana, druga polovina?
u gradu ocito ima i radnog stanovnistva koji kad zavrse s poslom zele imati miran weekend, da se odmore od svakodnevnih obaveza i stresova na poslu a ne da mu razbojnik ispod njega sa bagrom buba do 4-5h ujutru E sad vecina koji misle kao ti u toku nedelje spava po citav dan i onda mu dodje dobroweekend da se iskace i izdivlja kako bi mogao narednih dana da odmara od istog. :x :oops:
Edin_Sarajevo

#9217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin_Sarajevo »

@hordaš

Ne treba ni meni nešto puno preko toga, ali jarane šta god da se dešava u gradu, neko će popljuvat. Ako ništa, sredi se grad, bude svirki, skockanih koka, glumaca, pjevača... Bolje da ima za svakog ponešto. To što si nabrojao možeš naći u svom dvorištu ako hoćeš...festival teško.

Bezveze je da se i ova tema pretvori u priču za i protiv SFF, ali eto ga i moje mišljenje kad se već tipka o tome.

@jedan
PS: to oko spavanja radnim danima možeš nekom drugom pričati. Jarane ako živiš u sred grada moraš prihvatit da nisi sam..jebi ga, nisam ni ja željan izdrkavanja kroz zvučnike pod prozorom, ali šta da se radi...Da ih rastjeraš sve?
Troll_Happens

#9218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Edin_Sarajevo wrote:@hordaš

Ne treba ni meni nešto puno preko toga, ali jarane šta god da se dešava u gradu, neko će popljuvat. Ako ništa, sredi se grad, bude svirki, skockanih koka, glumaca, pjevača... Bolje da ima za svakog ponešto. To što si nabrojao možeš naći u svom dvorištu ako hoćeš...festival teško.

Bezveze je da se i ova tema pretvori u priču za i protiv SFF, ali eto ga i moje mišljenje kad se već tipka o tome.

@jedan
PS: to oko spavanja radnim danima možeš nekom drugom pričati. Jarane ako živiš u sred grada moraš prihvatit da nisi sam..jebi ga, nisam ni ja željan izdrkavanja kroz zvučnike pod prozorom, ali šta da se radi...Da ih rastjeraš sve?
sve je to okey razumijam ja tebe ali se zna kako se vani to rjesava. Ok hoces kafic u gradu glasna muzika bla bla onda brate moras to dobro i izolirati da se ne cuje vani da ne smeta ljudima iza 23h.
Ja ne govorim sad do tog doba. Ali i ti sam znas da raja tek tada i izlazi e pa onda je red da gazda ako vec ima kafanu uredi da to bude necujno ako nema uslova onda nije ni za kafane.. haya ko da svako mora imat kafanu danas.
A ne nadje sobu od 20kvadrata i eto on odmah izbaci stolove zauzme pola platoa i on sad gazda kafane... moze raditi sta hoce ali samo kod nas nazalost... :-)
zateznistub

#9219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Ja mislio da se ovdje neki zezaju sa nocnim koncertima, kad ono.....uh :shock: koja greska.

Nije ovo MZ Bijambare, nego glavni grad kakve-takve drzave i red je "from time to time" malo dobre zike slusati kasno u noc. Kako neko rece, slusam skoro svaku noc Cecu, Polumentu i slicnu bagru kako urlaju preko zvucnika al' sta's mora i to neko.
Cholina_Lokica

#9220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

zateznistub wrote:Ja mislio da se ovdje neki zezaju sa nocnim koncertima, kad ono.....uh :shock: koja greska.

Nije ovo MZ Bijambare, nego glavni grad kakve-takve drzave i red je "from time to time" malo dobre zike slusati kasno u noc. Kako neko rece, slusam skoro svaku noc Cecu, Polumentu i slicnu bagru kako urlaju preko zvucnika al' sta's mora i to neko.
Krivom qrzu i dlaka smeta sto bi se reklo ;-)
Šef

#9221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šef »

U koliko sati je prekinuta svirka? To je ipak zona stanovanja, ima male djece, vjerovatno i beba i tu treba imati razumijevanja. Do ponoći inekako, sve poslije je klasično preseravanje šatro džet-seta i skorojevića tipa Ganićke, Kukrića i kompanije. Mi smo metropola zato što plešemo i sviramo u dva ujutro u centru grada. Kako da ne. :roll:
zateznistub

#9222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Šef wrote:U koliko sati je prekinuta svirka? To je ipak zona stanovanja, ima male djece, vjerovatno i beba i tu treba imati razumijevanja. Do ponoći inekako, sve poslije je klasično preseravanje šatro džet-seta i skorojevića tipa Ganićke, Kukrića i kompanije. Mi smo metropola zato što plešemo i sviramo u dva ujutro u centru grada. Kako da ne. :roll:
Nee nego smo metropola kad za bajram sviraju aca lukas i slicni, metropola smo kad neko ko je prezivio rat u BiH i dan danas lajkuje Cecu i postavlja Corbine i galijine klipove na dan sjecanja za zrtve iz Srebrenice, zato smo Metropola. Metropola smo i zato sto neko stoji na semaforu u 3 ujutro a iz zvucnika urlaju sabrana djela "umjetnika" od preko Drine.

E zato smo metropola.
Urban B.

#9223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

zateznistub wrote:
Šef wrote:U koliko sati je prekinuta svirka? To je ipak zona stanovanja, ima male djece, vjerovatno i beba i tu treba imati razumijevanja. Do ponoći inekako, sve poslije je klasično preseravanje šatro džet-seta i skorojevića tipa Ganićke, Kukrića i kompanije. Mi smo metropola zato što plešemo i sviramo u dva ujutro u centru grada. Kako da ne. :roll:
Nee nego smo metropola kad za bajram sviraju aca lukas i slicni, metropola smo kad neko ko je prezivio rat u BiH i dan danas lajkuje Cecu i postavlja Corbine i galijine klipove na dan sjecanja za zrtve iz Srebrenice, zato smo Metropola. Metropola smo i zato sto neko stoji na semaforu u 3 ujutro a iz zvucnika urlaju sabrana djela "umjetnika" od preko Drine.

E zato smo metropola.

bas neke cudne probleme imas :thumbup:
Šef

#9224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šef »

zateznistub wrote:

E zato smo metropola.
Ne možeš ništa da napišeš a da se dežurni rodoljubi ne pozovu na rat. :roll: Ceca, Kukrić i Ganićka su dvije strane jednog novčića. To je sve turbo-folk. I to nema veze sa bukom u najužem jezgru grada u dva ujutro. :roll:
Troll_Happens

#9225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Šef wrote:
zateznistub wrote:

E zato smo metropola.
Ne možeš ništa da napišeš a da se dežurni rodoljubi ne pozovu na rat. :roll: Ceca, Kukrić i Ganićka su dvije strane jednog novčića. To je sve turbo-folk. I to nema veze sa bukom u najužem jezgru grada u dva ujutro. :roll:

:thumbup: upravo tako i sve te cece dare mare su daleko od uzeg gradskog jezgra prema tome ne smetaju nikome... isto sto ne bi smetalo da je bilo ko drugi na njihovom mjestu :oops:
Locked