NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Melo15

#9201 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

redkane wrote:Zivi bili pa vidjeli. New York je imao najtezi raspored u ligi dosad. Govorim o protivnicima koji su na 50% pobjeda i vise. Definitivno imaju najbolju odbranu u ligi a napad takodje izgleda puno bolje od prosle sezone. Kada napad nije efikasan i ne mogu pogoditi kos, onda odbrana postaje jos bolja i to je vrlo impresivno. A sto se tice play offa, mislim da ce biti jos bolji jer imaju najstariju ekipu u ligi. Veterani kao sto su Kidd, Sheed, Camby, Thomas, Prigioni.
ja se stvarno nadam da si se salio...pa mi od prve 23 utakmice igramo 17 u gostima,da je tih 17 protiv wahsingtona opet je tezi raspored od vaseg... :lol: :lol: :lol:
Revolver

#9202 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

Melo15 wrote:
redkane wrote:Zivi bili pa vidjeli. New York je imao najtezi raspored u ligi dosad. Govorim o protivnicima koji su na 50% pobjeda i vise. Definitivno imaju najbolju odbranu u ligi a napad takodje izgleda puno bolje od prosle sezone. Kada napad nije efikasan i ne mogu pogoditi kos, onda odbrana postaje jos bolja i to je vrlo impresivno. A sto se tice play offa, mislim da ce biti jos bolji jer imaju najstariju ekipu u ligi. Veterani kao sto su Kidd, Sheed, Camby, Thomas, Prigioni.
ja se stvarno nadam da si se salio...pa mi od prve 23 utakmice igramo 17 u gostima,da je tih 17 protiv wahsingtona opet je tezi raspored od vaseg... :lol: :lol: :lol:
čekaj malo, a ko ste Vi?
just principe

#9203 Re: NBA - National Basketball Association

Post by just principe »

vjerovatno je mislio na Denver :roll:

Nego kako baby Davis zalijepi Gasola :lol: pa majmune za sta ti sluzi tabla http://www.youtube.com/watch?v=zWX2G6svcqI
Melo15

#9204 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

Revolver wrote:
Melo15 wrote:
čekaj malo, a ko ste Vi?
na Denver sam mislio..2x igrali s majamijem,1xSAS,1xLAL,3xGSW,1xUTa,1xMIN,1xPHI,1xHOU,1xMEM...5 igrali kuci od ovih 17 utakmica...danas toronto pa 5 u gostima :dance: :dance:
hrastov žižak

#9205 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

ima li golemog snijega kod vas u Denveru?
Melo15

#9206 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

hrastov žižak wrote:ima li golemog snijega kod vas u Denveru?
zanimljivo...
jasko_ba

#9207 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

sarlot vodio 18 razlike, 5 minuta do kraja
trenutno 102:102, 20 sekundi do kraja...Edit: ostade ovako, produzeci!
:lol: :lol: :x
agent_zero

#9208 Re: NBA - National Basketball Association

Post by agent_zero »

just principe wrote:vjerovatno je mislio na Denver :roll:

Nego kako baby Davis zalijepi Gasola :lol: pa majmune za sta ti sluzi tabla http://www.youtube.com/watch?v=zWX2G6svcqI
Big baby sa 203cm izdominirao gasola i howarda :lol: :dance:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9209 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Bogme su sinocu ubili i solidni Golden State. Igrali su prilicno dobro. Affalo, Davis, Reddick....shuterski raspolozeni.
King Kenny

#9210 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

Baš velika razlika :-)
agent_zero

#9211 Re: NBA - National Basketball Association

Post by agent_zero »

kakavdanakneiskustvu wrote:
agent_zero wrote:
just principe wrote:vjerovatno je mislio na Denver :roll:

Big baby sa 203cm izdominirao gasola i howarda :lol: :dance:

baš i nije visok 203 nego 206
Kod amera uvijek tako, prve dvije sezone igrač ima jednu visinu, kasnije poraste :lol:

Elem, otkad je došao u nba, bio je listiran kao 6,8" što jest jednako 2.03cm i ja sam ga tako zapamtio. Vidim da su ga sad "narasli" na 6,9".

Tako je nekad bilo i s antony masonom, danny fortsonom, tim duncanom...
Melbourne_Australia

#9212 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melbourne_Australia »

jasko_ba wrote:sarlot vodio 18 razlike, 5 minuta do kraja
Koliko volim NBA toliko mi je nekad i cudna..Ekipa koja vodi 18 razlike 5 minuta do kraja i izgubi ili igra nerjeseno :-) ja bi i trenera i igraca odmah u haag otjerao :D to je dokaz koliko nekad malo mozga imaju a nazalost cesto se ovo desi u NBA.....Nikad mi taktika trenera u NBA nece biti jasna...A onda shvatis da je to sve za show i za publiku do play off:)
Najace mi je kad ekipa vodi 3 razlike 4 sekunde do kraja i oni nece da prave faul nego pustaju drugu ekipu da suta za 3 :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9213 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

'ta je 18 razlike :) vece su se prednosti stizale 8-)
Melbourne_Australia

#9214 Re: NBA - National Basketball Association

Tomahawk11 wrote:'ta je 18 razlike :) vece su se prednosti stizale 8-)
jebe.... ti ekipu koja to prokocka....Da 10 puta za redom udjes pod kos barem ces jednom otici na liniju za slobodna:) u nba treneri su nekad gori od mense bajramovica :D ekipa napravi seriju 15 nula pa tek onda zovu time out :D
Rob_Atl

#9215 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Melbourne_Australia wrote:
Koliko volim NBA toliko mi je nekad i cudna..Ekipa koja vodi 18 razlike 5 minuta do kraja i izgubi ili igra nerjeseno :-) ja bi i trenera i igraca odmah u haag otjerao :D to je dokaz koliko nekad malo mozga imaju a nazalost cesto se ovo desi u NBA.....Nikad mi taktika trenera u NBA nece biti jasna...A onda shvatis da je to sve za show i za publiku do play off:)
Najace mi je kad ekipa vodi 3 razlike 4 sekunde do kraja i oni nece da prave faul nego pustaju drugu ekipu da suta za 3 :roll:

Zato sto u Nba mozes , kada trazis time out prebacit loptu odma na pola terena, e sad zamisli ti hoces da fauliras , a ovaj samo baci loptu u zrak i sudija ce automatski da sudi da je bio sut , i 3 bacanja. E jedino ako neka ekipa nema time out pa krene od svog kosa pa ga onda fauliraj tamo na njihovoj polovici ali to je rijedak slucaj
RtrnOfSalisbury

#9216 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

antonjoni uradio odlican takticki potez. kod plus 6 za lejkerse sredinom zadnje cetvrtine i solidne igre nacinio izmjene i uspio doci u minus 10. ima tu nesto!
Melbourne_Australia

#9217 Re: NBA - National Basketball Association

Rob_Atl wrote:
Melbourne_Australia wrote:

Zato sto u Nba mozes , kada trazis time out prebacit loptu odma na pola terena, e sad zamisli ti hoces da fauliras , a ovaj samo baci loptu u zrak i sudija ce automatski da sudi da je bio sut , i 3 bacanja. E jedino ako neka ekipa nema time out pa krene od svog kosa pa ga onda fauliraj tamo na njihovoj polovici ali to je rijedak slucaj[/quote

Nisi u pravu..Jer pri dodovanje sa strane odmah mozes da pravis faul a da ti ne pricam ako ispod svog kosa krenu u akciju...Nego to je njihovo nepisano pravilo koje je jako glupo a zovu ga kao fair play.....Igrao sam kosarku i mozes da pravis faul kad god hoces prije nego sto i dobije sansu za izbacaj,tako da nisi u pravu...Pozz
hrastov žižak

#9219 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Šved sve bolji i bolji.
King Kenny

#9220 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

Bulletsi dobiše 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#9221 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Carobnjaci razvaljuju! 8-)
n;hill

#9222 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

upravo vidjeh da će New Orleans ubuduće se zvati, možda već od naredne sezone New Orleans Pelicans...kad su već htjeli preimenovati mogli su nešto bolje naći

Image

:mrgreen:
n;hill

#9223 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Image

:run:
hrastov žižak

#9224 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

lejkersi izgubiše haman od klupe hjustona :lol:
King Kenny

#9225 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

JR Smith for the win... It's good, It's good!
Post Reply