Jeste - hypnose obicna.Nadinka wrote:A mi smo ono kupovale Hypnose, ne?Michun wrote:Drama for sureNadinka wrote:Michun, sta zakljuciste vi na prethodnim stranicama Lancome drama ili Lancome Doll Eyes??
Cak sam pricala i sa sekom u Mamcetu i kaze da cure probaju doll eyes ali se opet vrate na drama ili na obicnu hypnose, zavisi sta su prije koristile.
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#9201 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- rinna0304
#9202 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mozda ce malo smijesno zvucati ali :$ planiram da kupim ovaj puder eh sad da li mi neko moze objasniti kako se ovo koristi :S jer imam osjecaj da ce mi lice biti u 100 boja i sareno nekako mi djeluje komplikovano :$

- Michun
#9203 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rinna, ima na nekim prethodnim stranicama o ovom puderu, cure su ga kupovale. iskreno, ja ne bi znala ovo valjkom nameljati. na reklami izgleda pis of kejk. i mislim da je ovo za suho lice. pogledaj na youtube nanosenje pudera, sigurna sam da ima.
btw-pitanje za sminkerice. ja koristila collistar sjaj/karmin koji se prestaje proizvoditi i neJma ga vise.

ako je neko koristio i zna na kakav je na usnama...ima li ijedna kuca nesto slicno.
nekad davno sam dobivala iz US covergirl lipslick, ama mrsko mi narucivat jos i to
btw-pitanje za sminkerice. ja koristila collistar sjaj/karmin koji se prestaje proizvoditi i neJma ga vise.

ako je neko koristio i zna na kakav je na usnama...ima li ijedna kuca nesto slicno.
nekad davno sam dobivala iz US covergirl lipslick, ama mrsko mi narucivat jos i to
- Partizzanka
#9204 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako se ova futrola za cetkice nema nigdje kupiti (a garant nema) mozes odnijeti nekoj snajderici imas ih po gradu milion to je njima cas posla ... tu sve izrezi pripremi sredi kako treba da bude ona samo prodje masinom ... nece ti ni naplatiti 
- Ljuska_u_BaklaFi
#9205 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristim samo niveinu toniranu (onu natural) i nista drugo, koza mi bude suha jedino navece poslije skidanja sminke, baz osjetim da je suha. Koristila sam i ovu Baleinu i bila mi je ocajna, kao da sam se sprzila na suncu sve neke fleke, i opet se vratim nivei. Kazem , meni ona pase a balea ne.Partizzanka wrote:jel kao crno u oku bude kao krmelji crni??
ako je to ... to vam jednostavno udje u oko malo maskare - to je sasvim normala i samo se treba ocistiti oko i iznutra (cistim prstom provucete po unutrasnjosti donjeg kapka ili samo u unutrasnjem uglu oka i izvucete to "crno")
meni se to uvijek ili 80% vremena javi i nikada nisam imala neki veci problem konjuktivitisa ili sl zbog toga
sto se tice ovih maybelline maskara radila je cura na youtube (xteeener) recenziju i stavljala jednu na jedno oko drugu na drugo trecu je stavila kasnije (nema tri oka) i nisu sve iste barem ne na njenim ocima
a ja imam pitanje
zasto mi se od nivea tonirane kreme nekako ... joj kako da vam to opisem kao koza osusi
nije osusi nego kao peruta
stavila sam i na obrazima mi je bilo super tj normala
a oko usana mi je izgledalo taako jeftino i kriza i nekako kao perutalo se zgadila sam se sama sebi! jedva sam je skinula
to mi se javljalo i u korijenu nosa od one elfove tonirane kreme ali puno manje nego ovo sad sa niveom
kao da je suha krema pa ne moze da se fino razmaze ili sta ja znam
ako neko zna neka kaze ili neka zauvijek cuti![]()
p.s
jednom sam probala tu niveu mozda nisam dobro cinila![]()
hvala
- Lipstick Jungle
#9206 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja skidam maskaru vlaznim maramicama (Violeta ili Cera di Cupra - mada me oci peku od ovih drugih u posljednje vrijeme)
i meni ostaju ti crni komadici u oku, ali nije mi to problem, izvadim to onim stapicima za usi
i meni ostaju ti crni komadici u oku, ali nije mi to problem, izvadim to onim stapicima za usi
- alica.k
#9207 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
izgleda ona tema o noktima otisla u zaborav, pa cu ovdje da pitam.
jel se nekome desi da mu opadne kvalitet noktiju (nokata? wtf, koja je ispravna rijec ovdje?) od lakova za nokte i acetona? odma da kazem, aceton je uljni, tak da nije pravi aceton u pitanju. koristila sam i onaj od essence, i afrodita, i dikla...to je jedan od razloga sto i ne koristim lakove :S jer mi uniste nokte.
jel se nekome desi da mu opadne kvalitet noktiju (nokata? wtf, koja je ispravna rijec ovdje?) od lakova za nokte i acetona? odma da kazem, aceton je uljni, tak da nije pravi aceton u pitanju. koristila sam i onaj od essence, i afrodita, i dikla...to je jedan od razloga sto i ne koristim lakove :S jer mi uniste nokte.
- swirl
#9208 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Make up proizvodi u koje vrijedi investirati
1. CHANEL VITALUMIER AQUA - ULTRA-LIGHT SKIN PERFECTING MAKEUP SPF 15
Fantastičan tekući puder, potpuno neprimjetan na koži, odlična pokrivnost, i još k tome ima zaštitni faktor. (oko 340kn)
2. CHANEL ECLAT LUMIERE - HIGHLIGHTER FACE PEN
Lagani korektor, odnosno highlighter, nježna tekstura, ostavlja dojam svježine. Lagan i nevidljiv. (oko 180kn)
3. BARE ESCENTUALS - BARE MINERALS FOUNDATION
Inovacija u svijetu make up-a, puder u prahu koji rad posao tekućeg pudera.
Nanosi se kistom te je izuzetno lagan. Koža ga voli jer je zbog praškaste teksture veoma lagan i prozračan. (oko 180kn)
4. DIEGO DALLA PALMA - THE LIPSTICK 44 CAMEO
Ruž puderasto/beige/breskvasto/roskaste nijanse, idealan za ljeto, u kombinaciji sa bronzerima i smokey eyes. (oko 200kn)
5. SISLEY PARIS - EYEBROW PENCIL
Odlična olovka za obrve, preporučam blonde ton. Odlična je za popunjavanje praznina u obrvama, djeluje prirodno, ali je dovoljno pigmentirana i za izražajnije obrve. (oko 270kn)
6. MAC - RUŽ LADY DANGER
Moj osobni favorit među crvenim ruževima, većini odlično pristaje. (90kn)
7. NARS - RUMENILO - DEEP THROAT
Fina tekstura koja u sebi sadrži malo svjetlucavih čestica, prekrasne roskaste boje. Može se ukomponirati u apsolutno svaki look. (120kn)
8. MAC MINERALIZE SKIN FINISH - SOFT & GENTLE
Multifunkcionalni proizvod koji se može stavljati na jagodične kosti, da se postigne dojam sjaja, a ujedno i na kapke prije sjenčanja ili eyelinera i slično. (180kn)
9. ILLAMASQUA - PRECISION INK
Izuzetno trajan tuš, puni pigment, vodootporan, jedan potez bit će dovoljan za maksimalni efekt. (oko 180kn)
10. MAC - KISTOVI BROJ 187 ili 188
Puni okrugli kist, s kojim se mogu nanositi sve vrste podloga, finishirati na kraju ili skinuti višak tekstura.
11. SMASHBOX - GIRLZ ON FILM SOFTBOX PALETTE
Paleta osnovnih boja sjenila, za konture, sjenčanja, smokey eyes itd. (oko 150kn)
12. ELIZABETH ARDEN - EIGHT HOUR CREAM
Klasik u beauty industriji, osim što je super za suhu kožu i ispucale usne, odličan je i za postizanje glanz efekta na licu, odnosno na jagodičnim kostima ili kapcima. (oko 170kn)
13. SOLEIL TEN DE CHANEL - SHEER ILLUMINATING FLUID
Shimmer u tekućem stanju, idealan za dan, fino se razmazuje i pruža dojam lagane
preplanulosti na licu. (oko 300kn)
14. GIORGIO ARMANI EYES TO KILL MASCARA
Uz Max Factor 2000 Calorie, jedna od ponajboljih maskara. (oko 180kn)
15. TARTE - STAIN CHEEKS
Kremasto rumenilo u sticku, za ljubitelje prirodnog, nanosi se direktno na čisto lice ili preko tekućeg pudera. (oko 180kn)
By Fashion.hr
- Michun
#9209 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
u sustini lakovi bi trebali da stite nokte. naravno da ima boljih i gorih. ja kad ne nalakiram nokte 2-3h, mene pocnu boliti odmah.alica.k wrote:izgleda ona tema o noktima otisla u zaborav, pa cu ovdje da pitam.
ali, ja mislim da nije do laka i acetona nego do tvog kvaliteta noktiju ili nedostatka necega unutra. e sad, sto se to desilo kad si se lakirala, to je samo koincdencija. sto je super za nokte je onaj "saraf" od alessandra koji je kao terapija. pise kako se maze.
ostale?
- Partizzanka
#9210 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
saraf??
meni recimo znaju svi notki popucati u jednom danu! ili u par dana ... jednostavno skontala sam da je to od stresa ... pred vozacki, pred ispit, tragedija, bilo kakva sikiracija i oni su gone babe gone! tako da se barem time ne opterecujem i ne sikiram!
koristila sam 2 laka od allesanda i ni oni mi nisu u tome pomogli kad zagusti ... tako je kako je!
imam i jedan od sans souciss ili kako se vec zove ... ni on nista
sad imam miss sporty ... i pod njim su mi popucali od stresa ... ali inace mi srze recimo fino nokte
s tim da ovaj s.s sav sam od sebe popuca za par sati ?!?!?!?
meni recimo znaju svi notki popucati u jednom danu! ili u par dana ... jednostavno skontala sam da je to od stresa ... pred vozacki, pred ispit, tragedija, bilo kakva sikiracija i oni su gone babe gone! tako da se barem time ne opterecujem i ne sikiram!
koristila sam 2 laka od allesanda i ni oni mi nisu u tome pomogli kad zagusti ... tako je kako je!
imam i jedan od sans souciss ili kako se vec zove ... ni on nista
sad imam miss sporty ... i pod njim su mi popucali od stresa ... ali inace mi srze recimo fino nokte
s tim da ovaj s.s sav sam od sebe popuca za par sati ?!?!?!?
- Ljuska_u_BaklaFi
#9211 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I mene bole nokti kada nisu nalakiraTi, sto li je to tako...inace nemam problema sa njima, cvrsti tvrdi ali me zato zanoktice
da izvinete 
- alica.k
#9212 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne ne, bas svaki put, kad pocnem lakirat cesce i skidat acetonom, popucaju mi nokti. da je koincidencija bilo bi jednom u 10 slucajeva, al svaki put, bas kad pocnem lakirat, onda mi kroz par dana popucajuMichun wrote:u sustini lakovi bi trebali da stite nokte. naravno da ima boljih i gorih. ja kad ne nalakiram nokte 2-3h, mene pocnu boliti odmah.alica.k wrote:izgleda ona tema o noktima otisla u zaborav, pa cu ovdje da pitam.
ali, ja mislim da nije do laka i acetona nego do tvog kvaliteta noktiju ili nedostatka necega unutra. e sad, sto se to desilo kad si se lakirala, to je samo koincdencija. sto je super za nokte je onaj "saraf" od alessandra koji je kao terapija. pise kako se maze.
ostale?
- Michun
#9213 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
saraf, ovakva slika samo lak. ne znam za olovku jel dobra.

alice, ne znam. prvi put cujem. moze biti da ti nokti ne podnose ovu torturu acetonom i lakom.

alice, ne znam. prvi put cujem. moze biti da ti nokti ne podnose ovu torturu acetonom i lakom.
- alica.k
#9214 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bas cu vidjet ovo da uzmem. imam nekakav nail builder od avona :S nidje veze. pozute nokti ispod njeg :S
- kakav nered
#9215 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
lagano se nanosi, nije nikakav problem... meni bio super... samo sam ga brzo potrošila pa nisam ponovo kupila... isplativije mi u bočici...a i prešla sam na bourjois...rinna0304 wrote:mozda ce malo smijesno zvucati ali :$ planiram da kupim ovaj puder eh sad da li mi neko moze objasniti kako se ovo koristi :S jer imam osjecaj da ce mi lice biti u 100 boja i sareno nekako mi djeluje komplikovano :$
-
saga
#9216 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I meni se to desava svaki put kad krenem cesce lakirat nokte...alica.k wrote:izgleda ona tema o noktima otisla u zaborav, pa cu ovdje da pitam.
Maada sam opet skontala da ja cesce lakiram nokte kad je vani hladno... cim otopli prestanem i onda nakon mjesec dana nokti ko novi...
Bas cu gledat sad ocel se i bez lakiranja na hladnoci s*ebat, il je fakat do lakova i acetona...
- alica.k
#9217 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mah, ja sam ih evo lakirala preko ljeta stalno i desilo mi se to :S.saga wrote:I meni se to desava svaki put kad krenem cesce lakirat nokte...alica.k wrote:izgleda ona tema o noktima otisla u zaborav, pa cu ovdje da pitam.
Maada sam opet skontala da ja cesce lakiram nokte kad je vani hladno... cim otopli prestanem i onda nakon mjesec dana nokti ko novi...
Bas cu gledat sad ocel se i bez lakiranja na hladnoci s*ebat, il je fakat do lakova i acetona...
ne znam, nisam pametna...
- Nadinka
#9218 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni se desilo isto, ali prvi put primjetim da su mi nokti promijenili boju, bas su ponegdje zuckasti, sto mi se nikad prije nije desilo iako sma i prije lakirala cesto.alica.k wrote:mah, ja sam ih evo lakirala preko ljeta stalno i desilo mi se to :S.saga wrote:I meni se to desava svaki put kad krenem cesce lakirat nokte...alica.k wrote:izgleda ona tema o noktima otisla u zaborav, pa cu ovdje da pitam.
ne znam, nisam pametna...
Ja sve kontam da je zato sto sma par puta radila manikir gdje su mi turpijali nokte i odozgo
-
drekalica28
#9219 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Najčešći razlog zbog kojeg nokti žute jeste zbog boje u lakovima. Sem ako osoba nije pušač.
Zato se preporučuje uvijek prije nego što se stavi lik u boji, staviti onaj bezbojni lak.
Imaju se kupiti i posebni lakovi, bazni ili primeri, kako ko već zove.
Zato se preporučuje uvijek prije nego što se stavi lik u boji, staviti onaj bezbojni lak.
Imaju se kupiti i posebni lakovi, bazni ili primeri, kako ko već zove.
- Partizzanka
#9220 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni se par puta desilo da i preko bezbojnog prodje to zutilo na nokat ali i izblijedi brzo
a moze ti alica od acetona nevezano kakav je uljani ovaj onaj bez ili sa acetonom ... slabiti nokat
meni se nekako cudno isuse nokti od jednog acetona (meni je aceton sve sto skida lak sa noktiju, iako nema jel acetona i uljani je i la bla) do listanja i krize od noktiju i kozice oko noktiju! nije bilo pucanje nego bas listanje pa pucanje
promjenila sam taj aceton i uzela onaj koji je bas aceton hahaha i bolje mi je
a moze ti alica od acetona nevezano kakav je uljani ovaj onaj bez ili sa acetonom ... slabiti nokat
meni se nekako cudno isuse nokti od jednog acetona (meni je aceton sve sto skida lak sa noktiju, iako nema jel acetona i uljani je i la bla) do listanja i krize od noktiju i kozice oko noktiju! nije bilo pucanje nego bas listanje pa pucanje
promjenila sam taj aceton i uzela onaj koji je bas aceton hahaha i bolje mi je
-
drekalica28
#9221 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Turpijanje ploče nokta je ok u sasvim blagoj formi.
Kako na ostaki tijela, tako se i na ploči nokta skupljaju prljavština i odrumrlo tkivo.
Imaju se kupiti one turpije...4 in1.
Ja sa tom turpijom sama sebi turpijam ploču nokta. Ali to su 3-4 poteza, čisto da skinem taj "prljavi" dio. Pratim brojke na turpiji, pa tako tim redom i turpijam. Na kraju je bitno zatvoriti ploči nokta. To je ona zadnaj strana na tim turpijama, buffering & shine.
Na to se ona može staviti neki hranjivi lak za nokte, ima ih mali milion. Sa raznoraznim vitaminima, za jačanje noktiju, prevencija listanja itd itd itd.
Na to ja onda stavljam bezbojni lak. I kad mi je ćeif, staim neki u boji.
ja doduše izbjegavam te u boji. Kad ga stavim, to bude na rukama dan- dva i vozdra. Na njima se daleko brže vidi kada počnu gubiti sjaj, guliti se itd.
Kako na ostaki tijela, tako se i na ploči nokta skupljaju prljavština i odrumrlo tkivo.
Imaju se kupiti one turpije...4 in1.
Ja sa tom turpijom sama sebi turpijam ploču nokta. Ali to su 3-4 poteza, čisto da skinem taj "prljavi" dio. Pratim brojke na turpiji, pa tako tim redom i turpijam. Na kraju je bitno zatvoriti ploči nokta. To je ona zadnaj strana na tim turpijama, buffering & shine.
Na to se ona može staviti neki hranjivi lak za nokte, ima ih mali milion. Sa raznoraznim vitaminima, za jačanje noktiju, prevencija listanja itd itd itd.
Na to ja onda stavljam bezbojni lak. I kad mi je ćeif, staim neki u boji.
ja doduše izbjegavam te u boji. Kad ga stavim, to bude na rukama dan- dva i vozdra. Na njima se daleko brže vidi kada počnu gubiti sjaj, guliti se itd.
- Michun
#9222 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ko bude u prilici i ima viska love
preporucam set

ima ta turpija, obicna turpija, hranjivo ulje za nokte/kozice, losion

ima ta turpija, obicna turpija, hranjivo ulje za nokte/kozice, losion
- moonlight7
#9223 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ej jel može neko da mi preporuči neki dobar eye liner ...ove dosada što sam koristila, ili brzo spadnu, ili se razmazuju 
- Michun
#9224 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eFo oFaj...moonlight7 wrote:ej jel može neko da mi preporuči neki dobar eye liner ...ove dosada što sam koristila, ili brzo spadnu, ili se razmazuju
-
Rimljanka
#9225 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:eFo oFaj...moonlight7 wrote:ej jel može neko da mi preporuči neki dobar eye liner ...ove dosada što sam koristila, ili brzo spadnu, ili se razmazuju
Uvijek s divljenjem gledam djevojke koje ga znaju pravilno i precizno nanjeti...ja to nikad nisam uspjela...pokusavala,pokusavala,pokusavala...i odustala...
jos se samo umeljam,pa cijelu sminku moram skidati i ponovo se sminkati