Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
insaneinthebrain

#9201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by insaneinthebrain »

dudlov wrote: 08/03/2025 15:05
Messier wrote: 08/03/2025 14:55 Zakljucati temu do 15.03 popodne
Mi smo svoje uradili, za sad.
Što do 15. 03
Nešto sam propustio garant
zakljucati forum, dok dodik ne abdicira
drmadzija

#9202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drmadzija »

Nema više “… we strongly support Bosnia’s sovereignty and territorial integrity…” ili to više nije dio programa.

Sebastian Fischer jučer:

Germany has urged Republika Srpska to respect Bosnia’s sovereignty and territorial integrity, with Foreign Ministry spokesperson Sebastian Fischer calling its new laws restricting state police and judiciary operations a “massive attack” on Bosnia’s constitutional order.

“We urge all political actors to protect Bosnia’s sovereignty, territorial integrity, and independence,”

DW
Ateista

#9203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

romagnoli90 wrote: 08/03/2025 15:06
archi_a wrote: 08/03/2025 15:03 Evo ja kažem da novom forumašu nije svaki post fula. I šta sad? Ko si ti?Relavantan, relevantniji od nekog drugog? jedini koji se ponašaju kao slon su botovčiči.koji zagadiše forum. Desetak lonaca i.poklopaca. Toliko ofirni da je smiješno.
Hvala! 👍 Ne tangiraju me forumski provokatori, umislili da kreiraju i oblikuju javno mnijenje Bošnjaka (a pola ih uopšte nisu Bošnjaci :mrgreen: )
A oni koji nisu bosnjaci se po tebi ne trebaju nista pitati? :lol:
Ovo nije bosnjacko pitanje nego pitanje drzave i sigurnosti svih gradjana, dokle cete sve svoditi na etnicka prepucavanja... :run:
romagnoli90

#9204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Skijaš wrote: 08/03/2025 14:53
dječak sa šibicama wrote: 08/03/2025 14:02 Alkalaj sve izlobirao, dakle Bakir se ukljucio, veliki diplomatski mag.
Izlobirali Miki, Silja i Paja Patak, nebitno. Bitno je da se konacno prestane s lazima kako se sa Dodikom moze, kako je on u stvarnosti drugaciji, ici mu na ranc ili se sastajati sa njim po restoranima u Lukavici. Zbog pohlepe sarajevskih politicara, bosanskohercegovacko je drustvo u nepovrat izgubilo citave dvije decenije. Ne bi se ni sada okrenuli protiv njega da imaju I sekundu prostora za Tihiceve nebuloze o "relaksaciji odnosa" sa pavijanom.
Slično sam sinoć napisao, pa me forumska elita automatski proglasi nekakvim botom i ratnim huškačem. Valjda samo oni imaju certifikat za pisanje komentara, svi ostali su "sda talibani" i "radikalni islamisti". :D
Idemedosumom

#9205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Idemedosumom »

SDFA podriguše prozivaju Šmita da djeluje. A Šmit je onda poslao Refika "ne daj islam" Lendu na hlađenje, i omogućio formiranje vlade fbih, više nego dosta od njega :bih:
rida1976

#9206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by rida1976 »

archi_a wrote: 08/03/2025 15:11
rida1976 wrote: 08/03/2025 15:03
archi_a wrote: 08/03/2025 14:45 Kad je Avdo A. pisao protiv SBiH, bio je dobar, kad je Avdo.A. pisao protiv SDA bio je dobar, realan. Kada Avdo Avdic piše protiv trojke on je bot. A nije moguće da čovjek samo.piše kako.jeste? Da nekad je pisao kako jeste, iznosio činjenice, a sad kad se botova namnožilo, što je vidljivo i odvratno i na šta i reagujem, Avdo je samo stranačko piskaralo. :-) fakt je da ste vi, namnoženi stranački sendvičari. Najezda, jebo te.
Nikad nije bio dobar, uvijek je bio stranacko piskaralo kao sto je i sad podguzna Zeljkova muha..ova slika Svena i Rubia kruzi medju vama sdfa ima par mjeseci, jedan vas sendvicar mi pokazivao
Nisam ja nego trojkaški sendvičari počeli skidati kapu i zahvaljivati se trojki zbog.ovakve reakcije sad-a. :lol: U trenutku kada svaki iskreni patriota treba da bude sretan, ono krenulo ovdje da pokuša uzeti koji politički poen. :D Ne prezajući da unesu.dodatne podjele u proBiH grupaciji.
Skida ono.kapu trojci? Kojoj trojci nikšiču, forti, konakoviču? Oni ostvarili kontakte? Ja vam samo nacrtao ko je u kontaktu bio. Nisam ja kriv što nije trojkin kadar, već Komšič i Alkalaj. Red je da im se zahvali za uspješan podvik. A vi spinujte i dalje.

P.s. dopunio si post, pa si mi se obratio tako kako jesi.
Bolid ti.je tata što.te napravio takvog, magarče jedan. :oops:
Reufe, jesi to ti 😂
Nadaleko je poznata Zeljkova diplomatija, znamo za njegove kontakte vrlo dobro. Sirom mu otvorena vrata gdje god dodje. Pa tog alkohollicara vise ni u DF ne shvata niko ozbiljno.
A sto se tice spominjanja tate, hajde da ovdje sad stanes sa tim jer cu biti sto puta brutalniji i onda pusimo ban obojica.
Last edited by rida1976 on 08/03/2025 15:20, edited 1 time in total.
plavi_E

#9207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

statixx wrote: 08/03/2025 15:01 On nije u pravu kada to tvrdi. Može da bude božanstvo, a ne sekretar SAD. Bilo bi lijepo da se pročita šta se ovdje dešava, a ne samo da se preuzimaju lažni narativi koji su konstituisani u Bidenovoj administraciji, naveo je Dodik.

:mrgreen:

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... a-1026562/
Sve vise je jasnije da su poptuno pogresno procijenili odnos nove administracije prema BiH. Vucic i Dodik su na zajednickoj presici upozoravali na reakciju od EU jer je kao EU nervozna jer su Ameri i Rusi postali prijatelji. Pomislili su evo sad su Ameri i Rusi prijatelji sad ce Tramp dati Putinu BiH. Ali ocigledno da americi odnos prema Rusima ne utice na americku politiku prema BiH. Nesto drugo odlucuje americku politiku prema BiH.
romagnoli90

#9208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Ateista wrote: 08/03/2025 15:09
romagnoli90 wrote: 08/03/2025 15:06
archi_a wrote: 08/03/2025 15:03 Evo ja kažem da novom forumašu nije svaki post fula. I šta sad? Ko si ti?Relavantan, relevantniji od nekog drugog? jedini koji se ponašaju kao slon su botovčiči.koji zagadiše forum. Desetak lonaca i.poklopaca. Toliko ofirni da je smiješno.
Hvala! 👍 Ne tangiraju me forumski provokatori, umislili da kreiraju i oblikuju javno mnijenje Bošnjaka (a pola ih uopšte nisu Bošnjaci :mrgreen: )
A oni koji nisu bosnjaci se po tebi ne trebaju nista pitati? :lol:
Ovo nije bosnjacko pitanje nego pitanje drzave i sigurnosti svih gradjana, dokle cete sve svoditi na etnicka prepucavanja... :run:
Pa nisam ja pisao o nekakvim Aličkovićima, Mulahusićima i Jahjama :lol: i držao predavanja o međubošnjačkom sukobu, nego Styling, tramvaj i ostali forumski velikani koji non stop pišu o Bošnjacima i misle da su pokupili svu pamet svijeta. :mrgreen: Samo sam napisao, SVI su krivi za ovo stanje, nije samo SDA!
Last edited by romagnoli90 on 08/03/2025 15:32, edited 1 time in total.
Ateista

#9209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

rida1976 wrote: 08/03/2025 15:03
archi_a wrote: 08/03/2025 14:45 Kad je Avdo A. pisao protiv SBiH, bio je dobar, kad je Avdo.A. pisao protiv SDA bio je dobar, realan. Kada Avdo Avdic piše protiv trojke on je bot. A nije moguće da čovjek samo.piše kako.jeste? Da nekad je pisao kako jeste, iznosio činjenice, a sad kad se botova namnožilo, što je vidljivo i odvratno i na šta i reagujem, Avdo je samo stranačko piskaralo. :-) fakt je da ste vi, namnoženi stranački sendvičari. Najezda, jebo te.
Nikad nije bio dobar, uvijek je bio stranacko piskaralo kao sto je i sad podguzna Zeljkova muha..ova slika Svena i Rubia kruzi medju vama sdfa ima par mjeseci, jedan vas sendvicar mi pokazivao
Nisam ja nego trojkaški sendvičari počeli skidati kapu i zahvaljivati se trojki zbog.ovakve reakcije sad-a. :lol: U trenutku kada svaki iskreni patriota treba da bude sretan, ono krenulo ovdje da pokuša uzeti koji politički poen. :D Ne prezajući da unesu.dodatne podjele u proBiH grupaciji.
Skida ono.kapu trojci? Kojoj trojci nikšiču, forti, konakoviču? Oni ostvarili kontakte? Ja vam samo nacrtao ko je u kontaktu bio. Nisam ja kriv što nije trojkin kadar, već Komšič i Alkalaj. Red je da im se zahvali za uspješan podvik. A vi spinujte i dalje.

Skida im se kapa jer su svoj dio posla uradili gospodski i bez dizanja tenzija, oslanjajuci se na zakon i institucije, i zbog toga naravno dobili i podrsku stranaca.

Da su tvoji na vlasti, do sad bi mozda vec i izbio rat jer oni ne znaju drugacije. U stvari, da su tvoji na vlasti ne bi ni dodik bio osudjen vec bi to bilo sredjeno ispod stola da se optuznica ni ne podigne, zato sto su dodik i tvoj sef poslovni partneri koji cuvaju jedni druge u krsenju zakona.
archi_a

#9210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Nevjerovatno. To obraza nema trunku. :lol:
plavi_E

#9211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

drmadzija wrote: 08/03/2025 15:08
Spoiler
Show
Nema više “… we strongly support Bosnia’s sovereignty and territorial integrity…” ili to više nije dio programa.

Sebastian Fischer jučer:

Germany has urged Republika Srpska to respect Bosnia’s sovereignty and territorial integrity, with Foreign Ministry spokesperson Sebastian Fischer calling its new laws restricting state police and judiciary operations a “massive attack” on Bosnia’s constitutional order.

“We urge all political actors to protect Bosnia’s sovereignty, territorial integrity, and independence,”

DW
Ka'e Rubio "pushing back". Izgleda da ce ga neko u BiH dobro popusiti. :lol:
GandalfSivi

#9212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

rida1976 wrote: 08/03/2025 15:16
Nadaleko je poznata Zeljkova diplomatija, znamo za njegove kontakte vrlo dobro.
Hm, ne bih ja sada puno, ali Alkalaj jeste njegov prijedlog :)
video

#9213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

E gledaj sto su se zadali da se zakljuca tema pa ds se mora pisati na drugim mjestima

Zasto to radite !!!!!

Wtf!

Btw, nesto na temu

ArminCo

#9214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ArminCo »

Je li istina da po ovim antiustavnim zakonima koje su usvojili Dodik nema pravo žalbe na prvostepenu presudu?
GandalfSivi

#9215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Panika je u SDA ozbiljna. Jebote, ljudi zadnje dvije godine potrosili pricajuci o izdaji, i sad ovo se desi. Kamo dalje Asime?
plavi_E

#9216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Stanivuković: Dodik sugerisao da za svoje poteze ima podršku velikih sila, ispostavilo se da nije tako
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanivu ... /250308048

Krenulo je! Misevi napustaju brod i upozoravaju narod da slucajno ne krene za Dodikom. :lol:
GandalfSivi

#9217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

ArminCo wrote: 08/03/2025 15:24 Je li istina da po ovim antiustavnim zakonima koje su usvojili Dodik nema pravo žalbe na prvostepenu presudu?
Odlicno pitanje. Kako ce se zaliti ako ne priznaje sud :)
Maliodmene

#9218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

Joj zelenih uhljupa sto kmece, i vi letite na smetljiste zajedno sa hajvanom iz RSa
rida1976

#9219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by rida1976 »

GandalfSivi wrote: 08/03/2025 15:25 Panika je u SDA ozbiljna. Jebote, ljudi zadnje dvije godine potrosili pricajuci o izdaji, i sad ovo se desi. Kamo dalje Asime?
Jos veca je kod DF bolida vjeruj mi. Vidis ovak cirkus sa slikom ovom
Ateista

#9220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

plavi_E wrote: 08/03/2025 15:25 Stanivuković: Dodik sugerisao da za svoje poteze ima podršku velikih sila, ispostavilo se da nije tako
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanivu ... /250308048

Krenulo je! Misevi napustaju brod i upozoravaju narod da slucajno ne krene za Dodikom. :lol:
Nisu budale, jasno im ne da on samo sebe spasava, da mu to ide bili bi uz njega, posto vide da ne ide onda se mijenja prica da sacuvaju sebe. :-)
GandalfSivi

#9221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

rida1976 wrote: 08/03/2025 15:26
GandalfSivi wrote: 08/03/2025 15:25 Panika je u SDA ozbiljna. Jebote, ljudi zadnje dvije godine potrosili pricajuci o izdaji, i sad ovo se desi. Kamo dalje Asime?
Jos veca je kod DF bolida vjeruj mi. Vidis ovak cirkus sa slikom ovom
Kanda sam zaboravio dodati F u SDA :)
Last edited by GandalfSivi on 08/03/2025 15:27, edited 1 time in total.
Ateista

#9222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

GandalfSivi wrote: 08/03/2025 15:25
ArminCo wrote: 08/03/2025 15:24 Je li istina da po ovim antiustavnim zakonima koje su usvojili Dodik nema pravo žalbe na prvostepenu presudu?
Odlicno pitanje. Kako ce se zaliti ako ne priznaje sud :)
Nadam se da ce biti dosljedan i da nece ni otplatiti kaznu. :D
video

#9223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

A gledaj baje :D

U panici je!
Dodik o šamaru kojeg je dobio od Rubija: Žalosno je ako tako stvarno misli. I da je božanstvo, a ne državni sekretar mi nećemo odustati

Predsjednik RS Milorad Dodik konačno je komentirao izjavu državnog sekretara SAD Marca Rubija o situaciji u BiH.

Naime, Rubio je sinoć osudio djelovanje Milorada Dodika i opisao to kao napad na stabilnost BiH.

SNSD-ovcima je dugo trebalo da objasne ovakav stav nove američke administracije za koju su smatrali da će ih podržati. Dodik je ponovio ono što su jutros prvi kazali Radovan Višković i Željka Cvijanović, a to je da je Rubio nasjeo na recidive Bidenove administracije.

panika u SNSD-u
Reakcija Rubija potpuno je izbezumila režim u RS. Njihova ‘objašnjenja’ su suluda, pogubljeni su

Na Dodiku se vidjela nelagoda i pokušao je sve svaliti na lobiranja, staru administraciju i neupućenost Rubija u dešavanja.

"Kada progovori državni sekretar SAD to je uvijek ozbiljno i ja to tako prihvatam. Ali, u onome što je on rekao vidim recidive Bidenove administracije. Znamo da Trumpovi ljudi nisu ušli u sve pore. Drago mi je da Rubio zna za nas, čak iako negativno piše. Niz grešaka je imao. Državni sekretar nema vremena, i ja to razumijem, da se uputi u pojedinosti. Zabrinutost oko pozicije BiH je nešto što smo slušali od Bidenove administracije", izjavio je Dodik.

"Ovo može da bude dio lobiranja koje prepoznajemo u zaostavštinama Bidenove administracije. Kada on kaže da je zabrinut za budućnost BiH, i mi smo zabrinuti. Zato što je ona ugrožena antidejtonskim i antimeđunarodno-pravnim aktima i da nije primijetio da Schmidt nije imenovan u UN-u. Preuzeli su matricu kako je on imenovan u UN-u bez obzira što nije imenovan u skladu sa procedurama", kaže Dodik pa je nastavio:

"Ako zaista ovako misli, onda je žaliti činjenicu da nastavljaju biti na strani jedne strane u BiH koja je protiv kršanskih zajednica. Mi nećemo odustati od svojih principa. On nije upravu", rekao je Dodik.

Nakon toga se okrenuo nešto oštrijem tonu, očito dupustivši da ga emocije ponesu.

"Može da bude božanstvo, a ne sekretar SAD. Bilo bi lijepo da se pročita šta se ovdje dešava, a ne samo da se preuzimaju lažni narativi koji su konstituisani u Bidenovoj administraciji", naveo je Dodik.

Dodik kaže da i dalje misli da je Rubio prijatelj svih u BiH i da je nasjeo na promuslimanske lobiste koji su izdejstvovali ovako nešto.

"U RS smo imali ovakve trenutke, imali smo prijetnje, tri godine ambasadora koji je činio samo zlo RS. Mi ne možemo odustati od naših ciljeva i naših politika ko god bio na drugih strani. Molim sve koji hoće da drže do stava ovdje, da čuju i drugu stranu. Ne mogu oni da odlučuju o nama, nego treba da odlučuju sa nama", kaže Dodik.

https://rap.ort.ba/dodik-o-samaru-kojeg ... -odustati/
romagnoli90

#9224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Saopštenje Marca Rubija objavljeno i na stranici Američke ambasade u Srbiji, na pravom mjestu, baš tamo gdje i treba. :thumbup: :mrgreen:

https://rs.usembassy.gov/secretary-marc ... rad-dodik/
Last edited by romagnoli90 on 08/03/2025 15:30, edited 1 time in total.
neon-x

#9225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Kakav bolan njihov uspjesan poviK? De objasni sta su to oko ovoga i kada napravili Komsic i Alkalaj osim sto si izbacio dvije bajate slike. Umjesto da se zahvalis Bosancima u St.Louisu i Kasanovu, ti si jedini koji botujes, ascare. I to prije kompota.
Post Reply