Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
canvra888

#9201 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by canvra888 »

Dobro ba, ali cijenit ga 22.000 KM jer si ti uložio puno u njega, to tako ne ide.
jelleMania

#9202 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by jelleMania »

Pa bujrum kupite kad je povoljan :lol:
40x40

#9203 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by 40x40 »

A Subaru WRX sa kineskim dijelovima, kojem se generalka bliži za to vam 30 000 KM nije puno ?
Kome se ne sviđa nek ne gleda, i nek ne naprđuje.
canvra888

#9204 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by canvra888 »

Ma ja, naprđivanje 22k KM za 11 godina starog i dvije generacije starijeg od aktuelne A3-ice :lol:

I da, pored 8V A3ica po sličnim cijenama svuda po Olx-u. Svašta čovjek pročita fakat.
citroen xm

#9205 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by citroen xm »

RagibUzoriti wrote: 21/03/2022 20:17 Svi bi dobra auta a za cackalica nemaju i onda samo naprdjuju i kenjaju.
Kad svoje prodaju, u zvijezde sa cijenom idu.

Sve sto je vise ulozeno u auto za mene je plus,barem ja necu morati ulagati.

Samo je na forumu logika naopaka.

Forumsko klasicno naprdjivanje

I ja sam nekad davno imao neko vozilo, 40 hiljada bio presao kad sam ga kupio,sa 47 ga prodavao nakon 3 mjeseca.

1001 pitanje bilo sto ga prodajem nakon 3 mjeseca.
A vozilo i dalje pod garancijom bilo

B te K sto ga prodajem,ako hoces uzmi ako neces ne smaraj me
Ovo je sada demagogija i to teška.

Prvo, slažem se da ovo nabrojeno nije nikakav problem, sem turba. Ostalo je redovno održavanje. Meni je problem čipovanje jer to ne podnosim i jer znam ko se većinom loži na to.

Sa druge strane ne znači da je ovaj Audi u lošem stanju, ali nije vala ni neki reprezentativan primjerak.

Možete vi pričati šta god želite, 22000 KM ne vrijedi ni u snu. Prvi vi koji tako pričate ne bi ga kupili ni za 18000. Toliko o tome.

Što se tiče mojih auta, ja ih ne precjenjujem. Zadnja dva sam prodao prije vremena jer ih nisam ni prodavao. Svi su otišli ljudima poznatim iz viđenja, posle njihovog pitanja je li na prodaju i moga odgovora da ne prodajem, ali mogao bi se prodati po cijeni koju tada kažem. Prodaja govori da je rečena cijena u tom momentu realna za stanje auta.

Takođe i kupujem auta bez potcjenjivačkog stava, ali tražim realne cijene i solidno stanje. Poslednje auto koje sam kupio je bilo oglašeno po noći, ja ga kupio sutradan za realnu cijenu. Prodavač korektan, auto korektno, cijena realna i prodalo se brzo dok desetine sličnih vise po oglasima mjesecima.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#9206 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by RagibUzoriti »

citroen xm wrote: 21/03/2022 20:59
RagibUzoriti wrote: 21/03/2022 20:17 Svi bi dobra auta a za cackalica nemaju i onda samo naprdjuju i kenjaju.
Kad svoje prodaju, u zvijezde sa cijenom idu.

Sve sto je vise ulozeno u auto za mene je plus,barem ja necu morati ulagati.

Samo je na forumu logika naopaka.

Forumsko klasicno naprdjivanje

I ja sam nekad davno imao neko vozilo, 40 hiljada bio presao kad sam ga kupio,sa 47 ga prodavao nakon 3 mjeseca.

1001 pitanje bilo sto ga prodajem nakon 3 mjeseca.
A vozilo i dalje pod garancijom bilo

B te K sto ga prodajem,ako hoces uzmi ako neces ne smaraj me
....
Da ti ne citiram cijeli post,jer moj post se nije odnosio niti na ovog audija niti na tebe,nego generalno uopste na pojedince sa foruma i van njega.

Image

Sad cu se osvrnuti malo na sebe.
Jel mislis da bih ga dao za 9 hiljada ili kakve su vec cijene ovih vozila na olx-u ? Bih,kad bi mi za hljeba ne daj Boze trebalo.
Zato sto mu je od prvog,do zadnjeg servisa sve uredno obiljezeno sa brojem fakture i sta je uradjeno.
Zato sto sam drugi vlasnik.
Zato sto ne izigravam cigana kad treba nesto promjeniti i kvalitet dijelova nije upitan.
Zato sto sam ga kupio mahsuz za sebe...

I da stavis cijenu za milju vecu od prosjeka, 101 cigan bi ti se javio sa nekakvim mahanama nevidjenim i pitanjima moze li zamjena za ladu specijal i kakvog smeca iz podruma ili tavana.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#9207 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by sime_cipol »

Kakvog je drug nedavno prodao A3 za 15k, ovaj od 22 je smijesan. Stajao mu na 17k pola godine. 2 covjeka dosla. Spusti na 15.5, dosli ljudi iz Konjica i odvukli za 15.
canvra888

#9208 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by canvra888 »

RagibUzoriti wrote: 21/03/2022 21:24
citroen xm wrote: 21/03/2022 20:59

....
Da ti ne citiram cijeli post,jer moj post se nije odnosio niti na ovog audija niti na tebe,nego generalno uopste na pojedince sa foruma i van njega.

Image

Jel mislis da bih ga dao za 9 hiljada ili kakve su vec cijene ovih vozila na olx-u ? Bih,kad bi mi za hljeba ne daj Boze trebalo.
Zato sto mu je od prvog,do zadnjeg servisa sve uredno obiljezeno sa brojem fakture i sta je uradjeno.
Zato sto ne izigravam cigana kad treba nesto promjeniti i kvalitet dijelova nije upitan.

I da stavis cijenu za milju vecu od prosjeka, 101 cigan bi ti se javio sa nekakvim mahanama nevidjenim i pitanjima moze li zamjena za ladu specijal i kakvog smeca iz podruma ili tavana.
Fazon je što onaj Audi ne da je bio za milju iznad prosjeka, nego bolesno puno milja iznad prosjeka. I tu nije kraj, opet ne može garantovati da taj sljedeći vlasnik neće imati instant ulaganja. Pa ni da daje garanciju na 12 mjeseci, opet ne vrijedi 22 milje.
citroen xm

#9209 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by citroen xm »

RagibUzoriti wrote: 21/03/2022 21:24

Image

Pa upalio si se kada smo prokomentarisali ludu cijenu ovoga A3, bar je tako zvučao tvoj post. Odmah niko nevalja jer kaže da je onaj A3 skup. :-) Prozvao si sve nas koji smo kritikovali da isto tako nabijamo nerealne cijene svojih auta pa sam te malo demantovao.

Golf 6? Ko te tjera da prodaješ za 9000? I nema ga za 9000 KM. Možda neki krš ili osnovni nejaki 1.4 benzinac. Ali dobar G6 može da se kupi za 11500-12000 KM. Znači niko i ne očekuje da dobar primjerak prodaješ za 9000, ali se sa već 2500 KM više uklapaš u prosjek za taj model dobrog stanja. Ovaj A3 ne da nije ispod cijene, već nije ni blizu prosjeka cjenovno. Nije blizu ni skupljih primjeraka ovoga modela, ovaj Audi je zajebo sve sa cijenom i debelo iskočio van gornje granice. I mogao je da ga održava ne znam ni ja kako, jednostavno ne vrijedi.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#9210 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Evolution_IV »

ma moze qrc, sve je to lesh do lesha, obilazio sam i mazde/honde s drugom, sve je to lesho roba na OLX, rijetko koji auto je pristojan...
jelleMania wrote: 21/03/2022 19:59
Auto je 2019 uvezeno od prvog vlasnika iz Svicarske
-U BiH je imao jednog vlasnika od 2019 do 2021 i ja sam drugi od 11/2021.
ovo je najjace :lol:

il kad stavi prvi vlasnik u Bih od uvoza, a ja sam davno rekao, jebo auto kojem su knjizica i tabla na stranim jezicima(citaj nije engleski) :thumbup:
Throttle

#9211 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Throttle »

Zasto ako nije na engleskom?
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#9212 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Evolution_IV »

pa karina, moram trazit sta mu znaci sta, izbaci ti greksicu, iprepadas se od naziva, a ono bude nesto bezze i slicno...o knjizici sa uputstvima da ne govorim..
Throttle

#9213 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Throttle »

Ma to drscete vi s japanskim pezoima :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9214 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by konektovan »

Auta su poskupila u prosjeku, otprilike oko 4 hiljade KM kod nas, kod vecine uvoznika novih vozila u odnosu na period od 7-8 mjeseci unazad...
Hebote dacia sandero stepwey bila 26 000 KM, sad početni 30 000 KM.
Peugeot 2008 sa 31900 na 36 000 KM.
Vw t cross sa 33-37 000 KM
Fiat tipo 24-28 000 KM
Jeep renegade 30-34 000 KM
Seat Arona sa 30-34 000 KM...
Ovo su samo neki, koje sam gledao u tom periodu.

Najmanje podigli cijene, cini mi se, kia i toyota.
Qwerty1234

#9215 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

Dobro je neko skontao da je audi od forumasa :-D

Evo vam jedna duza prica, koga interesuje nek procita do kraja, koga ne neka zaobidje. :wink:

Auto sam platio 16.000 sa 222.000 na satu.Prethodnom vlasniku se bas zurilo za pare.
Pregledo kod majstora koji je vidio minimalno curenje na turbu.Sve ostalo bilo ok sem dva prednja selena.
Vec sam sa nekim forumasem pricao o majstoru gdje odrzavam auto.Otidjite pa pitajte :wink:

Dao mi je zeleno svjetlo da kupim.Probao je auto, islo je ko nevrijeme i tad.Bez ikakvih zvukova od turba isl.
Kaze on samo vozi, to treba samo zadihtovat i miran si.

Meni djavo ne dadne mira i odma sutradan nakon kupovine uradim mali servis i kazem mu da skine poklopac odozdopa da ga mogu pratiti curi li igdje.
Tri mjeseca poslje i 7000km smo ispustili ulje i izmjerili. (Naravno, nakon ispustanja je uradjen mali servis ponovno,sa svim filterima kao i 3 mj prije toga)
Izaslo tacno onoliko koliko smo i nasuli, bez ijednog jednog traga ulja u garazi u ta 3 mjeseca i 7000km.Znaci to curenje ulja je bilo toliko mizerna da je haman pa zanemarivo.
Govori mi majstor sta sam ti rekao, turbo je ok.
Ja sam nakon toga bio kod jos 4 majstora i trazio najdetaljni moguci pregled turba (kanlic, gedora, unitrade i nipex) i svi su rekli isto.Auto je istestiran kod svakog, dijagnostika, sve zivo i niko mu mane nije nasao.
Kopkalo me to i zelio sam biti 100% siguran da je turbo ok, zato sam i bacio 200 injak KM samo na preglede, nisam bio zadovoljan/siguran sa misljenjem svog majstora pa sam trazio jos 4 misljenja. (Haso moj nekad hoce da zastiti musteriju sa finansijske strane i nece da mjenja stvari dok god idu) Lud sam pa sta cu :-)
Takodjer sam bio i na valjcima u tom medju periodu i auto je izbacio 166 ks, a auto kojem turbo nevalja ne izbaci tu konjazu (170fabricki)

Medjutim ko mene zna taj zna da sam bolestan za ispravnoscu i za odrzavanjem auta.Najvise volim kad majstor na redovnom pregledu kaze da nesto treba mjenjati, jer znam da sam onda miran sa tim u narednom periodu.
Uzivam u tome, nemam poroka nikakvih, porodica obezbjedjena, zivim sa roditeljima a zaradjujem oko 2000 mjesecno (kod privatnika btw, da se ovi hejteri drzavnih uhljeba ne nadju prozvani) i najdraze pare su mi one potrosene na auto.

Kocnice i naprijed i nazad su bile na 50% potrosene kad sam ga kupovao, a pogodite sta, u prvih mjesec dana su promjene i naprijed i nazad, i to najkvalitetnije moguce.
Kolko god vam ovo zvucalo bolesno ja sam takav.Kad prioriteti budu drugaciji vjerovatno cu i ja biti drugaciji.Bar se nadam :D

Svi su mi rekli ne bacaj pare na ulje u diffovima i mjenjacu jer je to lifetime, a ja sam ih sve zamjenio jer ne vjerujem da je ijedna tecnost u automobilu lifetime.Ko iole poznaje hemiju zna da je to tako.
Cak sam planirao opet uradiiti i veliki servis isko je radjen godinu prije kod prethodnog vlasnika na 213.000.Samo zbog cinjenice da sam poznavao prethodnog vlasnika nisam ga uradio jer mu vjerujem (a to radim na svakom autu kad ga kupim sta god reko prethodni vlasnik)

Ja sam tip koji pere auto 2 put sedmicno, koji ne pali grijanje dok motor ne dodje na radnu temp pa makar vani bilo i -20 isl.
Ako ko ima kakvog psihologa za moju dijagnozu nek preporuci, posjeticu ga rado :D Razmisljam o kupovini novih guma jer nisam zadovoljan sa savom dot19 i 7mm sare. Hocu Conti jbg. :wink:

Naravno, zamjenio sam turbo i dao 1000 KM bez grca na licu.Stari turbo je u podrumu, ko zeli moze ga pogledati. :wink: Cak ni najmanja kapcica ulja nije dozvoljena kod mene.

Auto sam stavio na pocetku na pik iz dosade, cijena 20.000.Istina je da bi mi trebao drugaciji auto tj malo visociji zbog vikendice sa dosta makadama na putu do iste.Ovaj mi je prenizak i ne uzivam u toj voznji makadamom.Svaki put kad cujem kamen odozdo da udari hoce mi nesto biti.
Nalozio sam se bio na scouta i to mi je naredna zelja ali nije o glavu.

U prvih 7 dana nakon objave se javlja covjek i govori da ce doci da kupi auto po toj cijeni odma sutradan.Auto je tad imalo jos mjesec i po registracije.Sad je registrovan godinu.
Malo sam promislio i skontao da se ne isplati radi nekih 2000 zarade (a auta poskupila u medjuvremenu) i zato sam stavio za 22.000.
Bukvalno sam stavio auto na prodaju za pare za koje ga niko nece kupiti jer mi se ne prodaje u sustini, i prvi put je bilo tako ali eto nadje se covjek koji bio dao 20.000 i baci me u duminu.
Ako ko izleti dobro i jeste, ako ne kupi niko ja cu nastaviti uzivati u u autu, pogotovo sad nakon cipa jer je u pitanju skoro pa drugo auto.
Ne znam ni sta mi bi da napisem ovoliki oglas prvi put, valjda dosada opet. Sa slikama mi se nije dalo peglat vise, a i telefon koji koristim vrijedi cca 150 KM nov pa mu je kamera ocajna (telefon mi znaci u zivotu ko preklanjski snjeg)

I opet se javio covjek prije dva dana sa sljedecm recenicom. "Ako moj majstor potvrdi da je auto OK ja cu ti izbrojati 21.200 i da pazarimo, imam 21.500 ali moram i polisu doplatit.Ako je auto stvarno ovakav onda sam miran makar jedan period pa mogu potrosit zadnje pare na auto". Jos mu nisam odgovorio, nisam pametan. Mogu za te pare kupiti finog skauta ali... uzivam trenutno u audiju i ne prodaje mi se. Najlakse je kupit golfa dvicu za vikendice :)

Apsolutno se slazem da je ovaj dio u oglasu koji govori o razlozima prodaje bespotreban, ali prosjecni bosnjo je takav pa uglavnom pita za razloge.Moglo je i bez toga. :thumbup:

Ko smatra da je uvala zamjenit sav potrosni materijal ODMAH nakon kupovine auta nek zaobidje. Meni nije, ja uzivam u tome :) Kad kupujem polovnjaka starog 10g sa 200k+ na satu ostavim bar 20% vrijednosti auta sa strane.
Ko smatra da je repariran turbo na 230.000 problem nek i on zaobije (pogotovo sa servisnim intervalima u Europi gdje se ulje mjenja svako 30.000 a vozi se po auto putu konstantno)
Kome smeta cip nek i on zaobidje, ili nek vrati fabricku mapu, ja cu mu platiti to. Ja cu svako naredno cipovati svakako.(ne skupljam se po pumpama navece sa lokalnim tjunerima, ne trkam se, ne ispaljujem auto, ne palim gume isl.) Citao o par iskustava sa cipom, raspitivao se, odlucio se na to i nisam se pokajao.
Ko smatra da auto nije ocuvano, nek zaobidje ili dodje da pogleda.Na autu svaka tipka moguca radi, nijedna nije izlizana ni jednog milimetra.Godilo bi mu dubinsko i to je to. Bice i to cim se proljepota.

I ja bi najvise volio da je kupljen od prvog vlasnika u BiH, ali nije, sta da mu radim sada...

Cijena jeste velika, za 22.000 se vjerovatno nece prodati (i ne mora, ja cu uzivati) ali ja garantujem za ono sto sam uradio i sta potencijalni kupac nece morati dirati narednih xx.xxx kilometara.I granatujem za kilometre i garantujem da prodjem 100% ispravno auto u datom trenutku, a ne nekog lesha kakvih je 90% na piku (hvala evolution :D ).Ne garantujem da mu sutra nece crci nesto deseto, polovan je jbg.

Bacio sam u zadnjih mjesec preko 100 KM na provjeru auta na CV-u, i to iz dosade(pisao sam ovde o tim izvjestajima), i svaki je imao ili vracenu kilometrazu ili ostecenja procjenjena na 5000-15.000 eura. Zato sam digao cijenu.Ko nece ima ista ovakva trojka na piku, kvatro, 2011, bolja oprema od moje za 18.500. Prosle godine u junu imao 380.000 na satu a sad se prodaje sa 215.000 sa jednim setom tigar guma, neregistrovan. Bujrum kupite :)

Ako je neko spreman platiti bujrum, ako nije bespotrebno se komentarise cijena ali ovo je forum namjenjen za komentarisanje tako da postujem u svakom slucaju :thumbup: Cijenu komentarisite dokle hocete, pa i ako nevolite cipovanje razumijem ali kakiti kako je bezveze sredit auto po svom ukusu, izmjenjati potrosini materijal i biti siguran u ono sta vozis je bezveze vala.

Drugim rijecima, apsolutno mi se auto nije ogadilo, svaka marka ulozena je sa ciljem i zeljom.
shalla

#9216 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by shalla »

Što ne uloži još malo para da središ one ključeve :mrgreen:
Qwerty1234

#9217 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

shalla wrote: 22/03/2022 02:32 Što ne uloži još malo para da središ one ključeve :mrgreen:
Otisao si na pogresan oglas, to je od crnog audija.Moji su kljucevi savrseni :)

Sacemo malo skratit.

Najvise su me iznervirale sljedece stvari

1) cudjenje kad neko ulozi 1000 KM na potrosni materijal (kocnice, servis pogona i mali servis) odmah, na autu sa 230.000 km? I onda sere kako je nekom auto dosadilo, kako je rupa bez dna isl. Da se malo raspitas skonto bi da se na ovim autima termostat bukvalno mjenja uz veliki servis.
I da, kocnice nisu bile zapustene vec na 50%, ulje u diffovima zbog sebe zamjenio, mali servis takodjer odma. Ja ne znam drugacije.
Jos hiljadu u zadnjih godinu je ulozio vlasnik prije mene na veliki servis i akumulator. Sve sami potrosni materijal, ovo da su svi ko ja nebi ni pisali u oglasima vec bi se podrazumjevalo da prodajes auto u ovakvom stanju. I dodje covjek i zakljuci "problematican auto, ulozio 2500 KM". Nevjerovatno haha.

2) cudjenje kad imas "kvar" od 1000 KM na premium dizel autu starom 10g i sa 230k km. Kvar gdje bi 99% stanovnistva vozalo tako jos godinu dvije dok skroz ne prosvira turbo pa jos veci belaji. Nije audi za svakoga, to se slazem. Ima uvijek atmo benzinaca sa MPI ubrizgavanjem, heknite plin i prst u uho.
Da se ne ponavljam da turbo vjerovatno i nije trebalo mjenjati vec predihtovati samo.
Ja budala, jebiga, kud napisah u oglasu da je radjen uopste. Bolje bi proso da nisam napisao to kod potencijalnih musterija.

3) "Kakvog je moj drug prodo za 15k bolji od ovog duplo".
Kakvog druze? 1.6 go ko pistolj, 2.0 prednji pogon? Ne bi da mi ga dzaba das.
Dok imam pare svako auto ce imati minimalno 150+ dizelskih ili turbo benzinskih konja. Moze atmo benz sa 2500 kubika min i 200ks. I svako, ali bas svako, ce imati 4x4 pogon.Isto ce biti i kad, aBd, se dogodine preselim u stan na Dobrinji.Sad mi fakat i treba, ali dogodine aBd nece. To hocu, to volim. Kad ne budem mogo ici cu tramvajem.

4) "Ovo auto vrijedi 15ak hiljada max" ? O cem mi pricamo ovdje? Nije 22.000 realno, jesam ga precjenio i ne trebate mi vi da mi to kazete! Ali sam vec dobio ponudu za 20.000 kad je tek stavljen i sad za 21.200 poslje registracije i dizanja cijene. O cem pricamo?
Eno, pun pik sestica GTD (isti motori su u pitanju kod 6ice GTD i ovog audija). Imaju malo bolju opremu ali nijedna nije 4x4 i uglavnom su presle vise. I svaka je po 20 ak hiljada pa navise.

5) Mozes uzeti noviju generaciju za te pare. Mozes druze. Eno ih po piku 2012-2015 tonu. Uglavnom 1.6 ili 2.0 sa 110kw. Solidna opremica, bez pogona. Svaka presla tu negdje isto ili vise od mog.Svaka je 24k+. Nadji mi verziju od 135kw (rang generacije prije od 125kw) sa quattrom? Nema druze.Tj ima, za 36.000.
Meni vise znaci jaci motor, pogon 4x4, provjereni kilometri nego 2-3 godine mladje auto sa boljom opremom (nije ni ovaj bas go ko pistolj). Vjerujem da dosta ljudi dijeli moje misljenje po tom pitanju.

6) Najmanje bitno. Sranje oko cipa ljudi koji ne znaju nista o tome. Ne kazem da je kolega citroen medju njima vec pricam generalno.
Cip je svakako 50-50 stvar. Puno ljudi je za, puno protiv. Isto kao da sam uradio ko zna sta pa je to sad znak da auto ku*cu nevalja.
Procjenio da mi nece stetiti autu, raspitao se, uradio i eto ga. Ljudi nove kamione i kedije danas cipuju, poslovna auta, teretna...
Nisu svi koji urade novu mapu na autu cuneri koji ne odrzavaju auto.

@Evolution_IV
Citav bord je na engleskom. Servisna nije ali prevesti par pojmova poput ulje, zupcasti remen, kociona tekucina isl nije problem u modernom vaktu putem google translatora.

Kazete golf 6 (to je generacija ovog audija, 2009-2012) za 9000? Na piku ih sad ima tona ukupno. Ofrlje pogledano bez citanja oglasa detaljno, zaviranja u kilometre i opremu.
Atmo benzinci 1.4 su 10.500+ a ima i po 14.000 zavisno od opreme.
1.6 TDI od 12.500 do 15000 zaivisno od opreme
2.0 TDI 14-15-16 hiljada
2.0 TDI 4 motion 15-16 pa do 21-22

A kod mene je audi sa 125kw, a ne golf ;-) Kod golfa ne mozes dobiti 125kw i 4x4.
RagibUzoriti

#9218 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by RagibUzoriti »

Evolution_IV wrote: 21/03/2022 22:29 ma moze qrc, sve je to lesh do lesha, obilazio sam i mazde/honde s drugom, sve je to lesho roba na OLX, rijetko koji auto je pristojan...
jelleMania wrote: 21/03/2022 19:59
Auto je 2019 uvezeno od prvog vlasnika iz Svicarske
-U BiH je imao jednog vlasnika od 2019 do 2021 i ja sam drugi od 11/2021.
ovo je najjace :lol:

il kad stavi prvi vlasnik u Bih od uvoza, a ja sam davno rekao, jebo auto kojem su knjizica i tabla na stranim jezicima(citaj nije engleski) :thumbup:

Jebo tebe sto si nepismen pa eventualno znas samo engleski.
Nisi ti mjerilo kvalitete vozila i jezika na kojem je servisna knjiga.

Ha ja

:lol: :lol:
Throttle

#9219 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Throttle »

Al ga Qwerty nahvali :D
Kad sam tražio auto, gledao a4 b8. 2011, fina oprema, ok stanje, nazovem lika, kaze 26000 fiksno :D Otislo sve u k. Gledao a3 sportback, nisam nasao nista da mi odgovara godistem opremom stanjem i cijenom. Il je skrseno il preskupo. Preskup je i ovaj audi, u kakvom god je stanju. Al ako lik ima musteriju nek ga uvali :D
black_adrian
Vozim: vjetar

#9220 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by black_adrian »

Realno nisu neka ulaganja, sve što se može autu tog godišta desit. Ja da sam ga imao sigurno da bih isto sve uradio jer ne mogu gledat auto kojem treba nešto radit. Auto je fino pripremljen, al i dalje stoji to da je previše para.

A za te pare ja bih radije izabrao fino opremljen Passat 7, 2.0TDI 125kw DSG 4motion.
jelleMania

#9221 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by jelleMania »

Ma nista ...stavi 25 k kad imas musteriju za 21.2oo ...mozda se neko javi s 24.2oo ...ha ja ..svakako ti se ne prodaje al drkas na scouta :lol:

Et mi neamo ostali auta pa ne znamo kako ide s prodajma ...realna mu i jest cijena 16 k koliko si ga platio ..i ne znam kako u medjuvremenu u 2 mj. poskupi za 6 hiljada ...mozes ti njega hvaliti koliko hoces al niko ti nece dati te pare za njega ...lafo 21.2oo na stolu i ti se neckas ...afkors
black_adrian

#9222 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by black_adrian »

Tako ću i ja svoju lađu.

11000KM ga platio, 3 hiljade uložio, još dvije registracije oko 1200KM, dodatak na poskupljenje auta 1000KM i još plus 1000KM jer mi se ne prodaje trenutno.

Ma nema kud manje ispod 17.000KM.
RagibUzoriti

#9223 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by RagibUzoriti »

Cijena jeste nerealna, ja ne znam jel se ne razumijemo ili ima neko ko tvrdi da je cijena sasvim OK?

Ali moja poenta je,da ako zelis dobro auto,moras uglavnom i dobro da platis.
black_adrian

#9224 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by black_adrian »

Najjeftinije na oglasu je najskuplje :mrgreen:
Laplace

#9225 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Laplace »

black_adrian wrote: 22/03/2022 08:06 Tako ću i ja svoju lađu.

11000KM ga platio, 3 hiljade uložio, još dvije registracije oko 1200KM, dodatak na poskupljenje auta 1000KM i još plus 1000KM jer mi se ne prodaje trenutno.

Ma nema kud manje ispod 17.000KM.
Zaokruži na 17.408 KM (17×1.024).
Post Reply