SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#9201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

u novoj epizodi serijala vjerujmo institucijama... :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Znaci, u slucaju situacije, prvo pitas kako se zove drot....ako je Josip Baric, znaci da si najebo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#9203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pitar sa Kariba »

JThomas

#9204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Tomahawk11 wrote:Znaci, u slucaju situacije, prvo pitas kako se zove drot....ako je Josip Baric, znaci da si najebo.
i da će random cigani priznati tvoje ubistvo :skoljka:
The BEN10

#9205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Duša draga, šta je on skrivio!? :cry:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Gdje ces to na crnu hroniku?
To treba na kakvu vedriju temu.
Mada sumnjam da ce biti sta od tih hapsenja.
O'zone
Globalni moderator

#9207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

vješalica

#9208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

I kasim zulum
Mafija mafijaska koliko je 'procijenio'nekretnina po sarajevu ffff
Kad jos nesto kazes onda se pojedinci polirke guzne cude i sa zgrazavanjem dozivljavaju da im se bossovi prozivaju
jao_situacije

#9209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Tomahawk11 wrote:Znaci, u slucaju situacije, prvo pitas kako se zove drot....ako je Josip Baric, znaci da si najebo.
jaro ja ne gazim ljude :-) :-)
mislim znam nagaziti tu i tamo po autobahnu
Tomahawk11
Globalni moderator

#9210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

jao_situacije wrote:
jaro ja ne gazim ljude :-) :-)
mislim znam nagaziti tu i tamo po autobahnu
Dzabe ti sto ne gazis (ne gazim ni ja), ako te Josip zakaci, nije dobro.
vješalica

#9211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sudjenje ... /161130053

Vaspitac iz zenice biznisuje sa cigama....zanimljivo
vješalica

#9212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

niko ništa

smrdim/vijest/stravino-na ... ece-225045
Incident se dogodio usred dana na Alipašinom Polju, u B-fazi, čemu je svjedočio veći broj ljudi, ali niko im nije pritekao u pomoć, osim jednog muškarca koji je na kraju i sam napadnut.

Dvije sestre (identitet poznat redakciji Faktora) s troje djece na kraju su sa teškim povredama završile u Klinici urgentne medicine (KUM) Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Slučaj je prijavljen i Policijskoj stanici Novi Grad.

- Sestra i ja smo sa djecom šetale ulicom. Pored nas je prošla žena, za koju smo nešto kasnije saznale da stanuje u zgradi blizu mene, i na povodcu je vodila tri psa. U blizini je bio i pas lutalica. Razgovarajući sa sestrom ja sam prokomentirala: Da ih hoće napokon skloniti sa ulice. Naravno, to se odnosilo na psa lutalicu. Nastavile smo hodati, da bi se potom ta žena obrušila na nas. Naprosto je 'podivljala'. Počela je udarati sestru i vući je za kosu. U tom momentu nismo znale šta nas je snašlo i šta se uopće dešava. Kako sam odreagovala da pomognem sestri, tako je žena počela udarati i mene, vući me za kosu, a potom me je svom snagom udarala po licu. Počela mi je teći krv iz nosa i kroz usta - priča naša sagovornica.

Ovoj nemiloj sceni su svjedočila njihova djeca od kojih je jedno drugi razred osnovne škole, a dvoje su od po dvije i po godine.

- Svemu je svjedočila i veća grupa ljudi. Samo su stajali sa strane i posmatrali šta se događa. Niko nam nije htio priteći u pomoć. Tu se našao i muškarac koji je u jednom momentu pridržavao moje dijete od dvije i po godine. Bile smo potpuno izgubljene. Kako sam se okrenula da uzmem dijete od tog čovjeka, žena me ponovo počela udarati i vući za kosu, da bi me i oborila na zemlju. Pokušavala sam je odgurnuti nogama, ali u šoku više nisam imala snage da se borim. Vikala sam da neko pozove policiju, ali niko nije ništa uradio. Samo su mirno stajali i gledali - nastavlja nam priču.

U međuvremenu tu se pojavio poznanik dvije sestre i pozvao policiju, da bi ga potom napala grupa muškaraca i izudarala ga. Dok se sve ovo dešavalo na ulici, suprug žene koja ih je napala je to posmatrao s prozora i urlao.

- Na kraju smo završile u Hitnoj pomoći, a potom i na KUM-u, pa na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. U KUM je došla i ta žena sa suprugom. Gore se nastavila svađati s nama i pokušala nas ponovo udarati. Imala sam osjećaj da ove osobe svi već poznaju, kako u KUM-u, tako i u policiji. Suprug od žene koja nas je napala je razgovarao u KUM-u s mojim suprugom i govorio mu nešto u smislu da smo mi nju napale prve, što apsolutno nema veze s istinom. Po povratku iz Kliničkog centra mi smo još jednom bili u Policijskoj stanici Novi Grad. Što se tiče policije, oni su zaista korektno postupili. Pobrinuli su se za djecu, zagrijali su automobil i smjestili djecu unutra, kako ne bi proživljavali dodatnu traumu. Djeca su i sada u šoku, sestra i ja smo u šoku. Rođena sam na Alipašinom Polju, odrasla sam tu, ovakvo nešto mi se u životu nije dogodilo. Prosto ne znam kako ću sutra izaći na ulicu, a da ne doživim ponovo istu scenu. Ne znam ko je žena koja nas je napala, niti znam njenog supruga. Ne znam hoće li sutra možda potegnuti nož ili oružje na nas. To sam rekla i policiji. Objasnila sam da sam u strahu - kaže naša sagovornica.

Redakcija Faktora je imala uvid u fotografije pretučenih sestara, prilikom čega smo se uvjerili da imaju ozbiljne povrede.

- Glava me užasno boli. Djeca ne mogu da se smire nakon svega. Ovo što smo doživjele takoreći ispred kućnog praga je zaista prestrašno - dodaje naša sagovornica.
Nepass

#9213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Jesmo li ovce ili sta, samo blejimo...
drug_profi

#9214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ovo ti je sportski ribolov. Upecas, slikas, izmjeris i pustis.
celava_dlaka

#9215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by celava_dlaka »

vješalica wrote:niko ništa

smrdim/vijest/stravino-na ... ece-225045
Incident se dogodio usred dana na Alipašinom Polju, u B-fazi, čemu je svjedočio veći broj ljudi, ali niko im nije pritekao u pomoć, osim jednog muškarca koji je na kraju i sam napadnut.

Dvije sestre (identitet poznat redakciji Faktora) s troje djece na kraju su sa teškim povredama završile u Klinici urgentne medicine (KUM) Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. Slučaj je prijavljen i Policijskoj stanici Novi Grad.

- Sestra i ja smo sa djecom šetale ulicom. Pored nas je prošla žena, za koju smo nešto kasnije saznale da stanuje u zgradi blizu mene, i na povodcu je vodila tri psa. U blizini je bio i pas lutalica. Razgovarajući sa sestrom ja sam prokomentirala: Da ih hoće napokon skloniti sa ulice. Naravno, to se odnosilo na psa lutalicu. Nastavile smo hodati, da bi se potom ta žena obrušila na nas. Naprosto je 'podivljala'. Počela je udarati sestru i vući je za kosu. U tom momentu nismo znale šta nas je snašlo i šta se uopće dešava. Kako sam odreagovala da pomognem sestri, tako je žena počela udarati i mene, vući me za kosu, a potom me je svom snagom udarala po licu. Počela mi je teći krv iz nosa i kroz usta - priča naša sagovornica.

Ovoj nemiloj sceni su svjedočila njihova djeca od kojih je jedno drugi razred osnovne škole, a dvoje su od po dvije i po godine.

- Svemu je svjedočila i veća grupa ljudi. Samo su stajali sa strane i posmatrali šta se događa. Niko nam nije htio priteći u pomoć. Tu se našao i muškarac koji je u jednom momentu pridržavao moje dijete od dvije i po godine. Bile smo potpuno izgubljene. Kako sam se okrenula da uzmem dijete od tog čovjeka, žena me ponovo počela udarati i vući za kosu, da bi me i oborila na zemlju. Pokušavala sam je odgurnuti nogama, ali u šoku više nisam imala snage da se borim. Vikala sam da neko pozove policiju, ali niko nije ništa uradio. Samo su mirno stajali i gledali - nastavlja nam priču.

U međuvremenu tu se pojavio poznanik dvije sestre i pozvao policiju, da bi ga potom napala grupa muškaraca i izudarala ga. Dok se sve ovo dešavalo na ulici, suprug žene koja ih je napala je to posmatrao s prozora i urlao.

- Na kraju smo završile u Hitnoj pomoći, a potom i na KUM-u, pa na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. U KUM je došla i ta žena sa suprugom. Gore se nastavila svađati s nama i pokušala nas ponovo udarati. Imala sam osjećaj da ove osobe svi već poznaju, kako u KUM-u, tako i u policiji. Suprug od žene koja nas je napala je razgovarao u KUM-u s mojim suprugom i govorio mu nešto u smislu da smo mi nju napale prve, što apsolutno nema veze s istinom. Po povratku iz Kliničkog centra mi smo još jednom bili u Policijskoj stanici Novi Grad. Što se tiče policije, oni su zaista korektno postupili. Pobrinuli su se za djecu, zagrijali su automobil i smjestili djecu unutra, kako ne bi proživljavali dodatnu traumu. Djeca su i sada u šoku, sestra i ja smo u šoku. Rođena sam na Alipašinom Polju, odrasla sam tu, ovakvo nešto mi se u životu nije dogodilo. Prosto ne znam kako ću sutra izaći na ulicu, a da ne doživim ponovo istu scenu. Ne znam ko je žena koja nas je napala, niti znam njenog supruga. Ne znam hoće li sutra možda potegnuti nož ili oružje na nas. To sam rekla i policiji. Objasnila sam da sam u strahu - kaže naša sagovornica.

Redakcija Faktora je imala uvid u fotografije pretučenih sestara, prilikom čega smo se uvjerili da imaju ozbiljne povrede.

- Glava me užasno boli. Djeca ne mogu da se smire nakon svega. Ovo što smo doživjele takoreći ispred kućnog praga je zaista prestrašno - dodaje naša sagovornica.
Nije istina i nije kako ove dvije komentarisu i prve su napale ;-)
Alkos

#9216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alkos »

Pa koga su napale, MMA borca?! :mrgreen:

A sta je fakat bilo? Znaci njih dvije napale zenu sa kerovima, koja ih je naknadno izmarisala obje?
Sodom1

#9217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

drugi profil wrote:
Ovo ti je sportski ribolov. Upecas, slikas, izmjeris i pustis.
:thumbup: :thumbup:
holowey

#9218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

Alkos wrote:Pa koga su napale, MMA borca?! :mrgreen:

A sta je fakat bilo? Znaci njih dvije napale zenu sa kerovima, koja ih je naknadno izmarisala obje?
s obzirom da se to desilo na a.p. pretpostavljam da je u jednom uglu ringa bila zena odrasla na a.p., koja se mlavila sa muskom rajom i sutala lopte dok su u drugom uglu ringa bile one sto su u isto vrijeme cesljale kosu barbikama... :evil:
O'zone
Globalni moderator

#9219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kerim-mu ... /161201028

Subjektivno je malo, objektivno to je to teško da može više doduše mogli su mu staviti doživotnu zabranu upravljanja motornim vozilima.
JThomas

#9220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

pošto ima para puno više od očekivanog...
The BEN10

#9221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Krađe auta se nastavljaju. Prijatelj reče da je sinoć ukradeno auto na Dobrinji...
biske

#9222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by biske »

JThomas wrote:pošto ima para puno više od očekivanog...
a to što je nastradao bošva? i to ima veze. :wink:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#9223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pitar sa Kariba »

E jest` sila udarila u glavu jbt.... :-)

http://ba.n1info.com/a125172/Vijesti/Vi ... vojku.html
vješalica

#9224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Pitar sa Kariba wrote:E jest` sila udarila u glavu jbt.... :-)

Klix nista o tome....klasika
Tomahawk11
Globalni moderator

#9225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

vješalica wrote:
Pitar sa Kariba wrote:E jest` sila udarila u glavu jbt.... :-)

Klix nista o tome....klasika
Klix radi samo pojedine slucajeve i one koji se desavaju njima pred nosom i od 08:00-17:00.
Post Reply