PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hellue

#9201 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

nikad_vise wrote:
todd_smith wrote:Ma ja isto kao sa BH Telekomom i Senadovom Politicka Licnost nagradom, Fahro opet nevinasce na kojeg su se nakacili svi.

Fahro sam protiv svih, samo za narod. Niko "njegov" narod ne sme da bije

:lol:
Idi pozuri jos koji put baci glas na anketi,nemoj da ti odbijaju od plate :lol: :lol:
Kasnije malo nadji kakvu sliku sa nekog plenuma pa zaokruzi medju 100 ljudi jednog koji ima bilo kakve veze sa SBB pa makar i Radoncicev radnik i tako dokazes da je on kriv za proteste.E jadni narode na sta smo spali,na kraju ce nas ljudi ubjedit da nam je dobro i da nam se samo cini da je skoro 50% stanovnistva bez posla :lol: :lol:
Omere sta nam to pricas bolan
todd_smith

#9202 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by todd_smith »

nikad_vise wrote:
todd_smith wrote:Ma ja isto kao sa BH Telekomom i Senadovom Politicka Licnost nagradom, Fahro opet nevinasce na kojeg su se nakacili svi.

Idi pozuri jos koji put baci glas na anketi,nemoj da ti odbijaju od plate :lol: :lol:
Kasnije malo nadji kakvu sliku sa nekog plenuma pa zaokruzi medju 100 ljudi jednog koji ima bilo kakve veze sa SBB pa makar i Radoncicev radnik i tako dokazes da je on kriv za proteste.E jadni narode na sta smo spali,na kraju ce nas ljudi ubjedit da nam je dobro i da nam se samo cini da je skoro 50% stanovnistva bez posla :lol: :lol:
Fahro mi je dobar koliko i Bakir i Zlatko i bilo ko od njih.

Ankete me niti zanimaju, niti glasam. Ionako je Klix placeni portal. Igra je namjestena, dzaba lapradate ovdje o ovaj rek`o, onaj rek`o. Medije ce pricati onako kako im se kaze sa vrha, ne kako je istina.
dunkemm3

#9203 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dunkemm3 »

Zana Pita, Omer Čevra, Anes Spahić, Dino HD Kanlić, Nejla Efendic, Merim Jusufbegović, Lamija Gafurovic, Arnela Mulahmetovic, Sanjin Manjo, Muamer Jusufovic, Numan Mujović, Harun Čustović, Ajdin Tinjak, Edina Latif, Ajla Čampara Kiso, Lejla Hodovic, Belma Fejzić, Damir Abdagic, Alem Nuhanovic, Ammna Redžić, Alma Muftić, Lejla Memić, Mirela Haris Skrozic“,
Gledaj torbe... puna... nije ni u kadar mogla stati.. :lol:

Image
Paranoid

#9204 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Prostrta "sergija" za Ljubu Ustamujića na facebooku...
hellue

#9205 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

dunkemm3 wrote:
Zana Pita, Omer Čevra, Anes Spahić, Dino HD Kanlić, Nejla Efendic, Merim Jusufbegović, Lamija Gafurovic, Arnela Mulahmetovic, Sanjin Manjo, Muamer Jusufovic, Numan Mujović, Harun Čustović, Ajdin Tinjak, Edina Latif, Ajla Čampara Kiso, Lejla Hodovic, Belma Fejzić, Damir Abdagic, Alem Nuhanovic, Ammna Redžić, Alma Muftić, Lejla Memić, Mirela Haris Skrozic“,

Image

Sta prestavljaju ovi ljudi sa spiska...
todd_smith

#9206 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by todd_smith »

Ti nam reci, ti si jedna od osoba spomenutih tu.
Alfons Kauders

#9207 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

hellue wrote:
dunkemm3 wrote:

Image

Sta prestavljaju ovi ljudi sa spiska...
zavisi od pravne kvalifikacije

drzavni udarnici ili teroristicki propagandisti
hellue

#9208 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

todd_smith wrote:Ti nam reci, ti si jedna od osoba spomenutih tu.
Budi precizniji, da se upoznam sa sobom :-) :-) :-)
todd_smith

#9209 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by todd_smith »

Registrovao si se prije par dana, bas kada se pricaloo Fahri i demantovao si i okretao pricu na druge politicke stranke. Idi u onu grupu i novi plan napravite, ofirni ste.
nikad_vise

#9210 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nikad_vise »

hellue wrote:
nikad_vise wrote:

Omere sta nam to pricas bolan
Vjeruj care ti i takvi ste karcinom ovog drustva.
Vi ste spremni podmetnuti gladnim demonstrantima da su narkomani,placenici i neznam vec kakvih ne etiketa.
Ja ne znam koje normalne razloga moze covjek imati da na jedan takav nacin sabotira svoju drzavu i svoje sugradjane.
Taj pokusaj diskreditiranja sa nekim Omerom i slicne gluposti ne pali.Mozes mi se slobodno javiti i na facebook pa da razmjenimo misljenja pod mojim imenom i prezimenom.Za takav vid sam svakako otvoren i samo se javi na pp ako zelis. Da ne bude zabune,nikakva prijetnja i slicno majke mi.. :thumbup:
Alfons Kauders

#9211 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

nikad_vise wrote:
hellue wrote: Omere sta nam to pricas bolan
Vi ste spremni podmetnuti gladnim demonstrantima da su narkomani,placenici i neznam vec kakvih ne etiketa.
Ja ne znam koje normalne razloga moze covjek imati da na jedan takav nacin sabotira svoju drzavu i svoje sugradjane.
Taj pokusaj diskreditiranja sa nekim Omerom i slicne gluposti ne pali.Mozes mi se slobodno javiti i na facebook pa da razmjenimo misljenja pod mojim imenom i prezimenom.Za takav vid sam svakako otvoren i samo se javi na pp ako zelis. Da ne bude zabune,nikakva prijetnja i slicno majke mi.. :thumbup:
niko im nista nije podmetao - diskreditovali su ih sponzori
say_cheese

#9212 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

udar 99 wrote: nema vise ispijanja kafica po kaficima i vozanja Golfa dvice, nema vise bjezanije u EU ili Ameriku , donacija i socijale, nema vise niti interneta , ma hljeba vise necete imati, nista !
Image
hellue

#9213 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

todd_smith wrote:Registrovao si se prije par dana, bas kada se pricaloo Fahri i demantovao si i okretao pricu na druge politicke stranke. Idi u onu grupu i novi plan napravite, ofirni ste.
Omereeee
dunkemm3

#9214 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dunkemm3 »

Evo još SBB uljeza :lol: :

Samra Hasanić, Ervina Podgoric, - , Enisa Podgoric.
Image

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
O'zone
Globalni moderator

#9215 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Alfons Kauders

#9216 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

a zipa sad ovo

mladez sbb se razidje sa predizbornog skupa... i taman dok su dosli kuci, cap - baki i tornjak u fotofinisu
Fahrudin Radončić (18882)
36%
Bakir Izetbegović (18513)
35%
Željko Komšić (6856)
13%
Nermin Nikšić (5636)
11%
Svi nabrojani (2663)
bravo ustamujicevi zombiji, bravo :D
hellue

#9217 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Taj pokusaj diskreditiranja sa nekim Omerom i slicne gluposti ne pali.Mozes mi se slobodno javiti i na facebook pa da razmjenimo misljenja pod mojim imenom i prezimenom.Za takav vid sam svakako otvoren i samo se javi na pp ako zelis. Da ne bude zabune,nikakva prijetnja i slicno majke mi..
Vjeruj mi da se ja vecinu stvari zezam, moj stav oko svega ovoga se ne razlikuje puno od tvog, vjerovatno bi se razisli u metodama i nacinima za ostvarenje ali bi se lako slozili oko ideje.
Ja nisam spreman nikome i nista podmetnuti, ja sam misljenja da je jedna politika opet iskoristila jadni i gladni narod da bi dosla na vlast a druga politika je to odbila i koristila se svim ovim sto spominjes. Sjecas li se zahtjeva ljudi iz Tuzle ili Sarajeva, sve je to politika pojela i vjerovatno ce u nekoj kontraofanzivi biti pojedinacnih osveta, kroz sistem (sigurno) ali i licno...
Tebi sve najbolje, u tvoje iskrene namjere ne sumnjam
mishic

#9218 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mishic »

Poslije istupa Dragana Čovića i njegovih nebuloza o političkoj ujdurmi a ne socijalnom buntu nezadovoljnog naroda treba još jednom ponoviti: Čoviću tačno je da su se neke kantonalne vladale mijenjale i po nekoliko puta i da nam nije ništa bolje i da neće ni biti sve dok si ti i oni kao ti na vlasti. Čoviću, vaš mafijaški način vladavine nas i jeste doveo dovdje, sve stranke u BiH pa i regionu su postale uskoporodična mafijaška legla i svi ste glede odgovornosti za nastalo stanje u 5 dkg. Koliko god se ti upinjao da ponovo potpališ nacionalističke fanfare na kojima opstajete svi, i hrvatski i srpski i bošnjački političari mora vam konačno postati jasno da ne samo da nećete ostati na vlasti nego ćete polagati račune za sve što ste opljačkali, pokrali, upropastili i uzurpirali. Ni tvoj zamak, ni Dodikove kule, ni Lagumdžijini, Bakirovi, Radončiževi i bilo čiji računi neće vas spasiti od polaganja računa. U BiH ima stotine Senadera i završiti će tamo gdje im je i mjesto. Narod je trpio, trpio i konačno progledao. Svi ste nervozni i razumljiva je vaša nervoza ali ste i sami znali i dugo i često opominjani da će računi jednoga dana stići na naplatu. A KRENULO JE I NEĆE STATI DOK SE RAČUNI NE SVEDU!
I ne brini, doći će neki drugi tužioci i neke druge sudije pred kojima ni ti, ni Dodik, ni bilo ko drugi neće više biti NEDODIRLJIVI. Smiri nervozu i gledaj kako se narod budi.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#9219 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Pitanje za Šćepu Radončića - Šta si, prije desetak dana dogovarao sa Draganom Čovićem, u hotelu Westin u Zagrebu?
nikad_vise

#9220 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nikad_vise »

Alfons Kauders wrote:
nikad_vise wrote:
hellue wrote: Omere sta nam to pricas bolan
Na koji nacin?
Sto je Radoncic kao i Komsic podrzao proteste?Pa podrzali su ih i skoro svi bivsi visoki predstavnici OHR-a,mnogi univerzitetski profesori,svi normalni gradjani ovog regiona kao i mnoge svjetske kuce koje same isticu da je u BiH toliko mnogo razloga za proteste.Podrzao ih je i Kacin koji je sve osim covjeka koji je mrzitelj BiH,sta vise naveo je da je ovo put ka ozdravljenju BH drustva.Jesu li svi oni u talu sa Radoncicem?Pa koliko je samo normalnih ljudi podrzalo ove proteste ali je problem Fahrudin Radoncic sto je podrzao.Uslikali 10 ljudi na cijelim jebenim protestima u BiH iz SBB-a i to je neki dokaz.Dokaz je bivsi radnik avaza,dokaz je suspendovani Sabovic iz SBB-a.Kako vas bolan nije sramota pljujete u usta svim sehidima koji su krv prolili da bi mi imali bolju buducnost.Kako te nije sramota socijalnih kategorija koje su sve redom dovedene na rub gladi?Kako te nije stid studenata koji po zavrsetku faksa sjede kod kuce i drkaju qrac jer nemaju posla? Kako te nije stid penzionera cije penzije ne mogu pokriti ni osnovne troskove?Svi smo jelde narkomani.

Sasvim je normalno da ce na protestima biti i simpatizera SBB-a.Stavili ste cijelu jednu grupaciju ljudi na odstrijel i proglasili izdajnicima da bi opravdali svoju dvadesetgodisnju kradju.

Isto tako me zanima kakve to zahtjeve iznose demonstranti medju kojima su i nekolicina ljudi iz SBB-a?Sta je to lose u zahtjevu da se ukine "bijeli hljeb" u TZ? Kakav uticaj ima SBB osim sto je nekolicina simpatizera izasla na ulice zajedno sa ostalim gradjanima?Radoncic jedino placa cijenu sto je podrzao te proteste kao i hiljade drugih ali ce to ljudi nagraditi na izborima.

Koji su to zahtjevi demonstranata pa da su oni i poslani od Radoncica?Na koji nacin se rusi drzava ovim pretezno socijalim zahtjevima?

Na koji je nacin Radoncic naskodio radnicima firmi u Tuzli koji ce nakon ovog svega mozda i moci da imaju uvezan staz?

Sta je to toliko anti-ustavno u zahtjevu da se smanje plate administracije na prosjecnu platu gradjana BiH?

Koju je tacno korist Radoncic izvukao iz svega osim sto je trenutno na dnevnom redu njegov eventualni otkaz?

Al nije narod glup,koliko god Radoncic-a pljuvali lik je dao simbolicku podrsku narodu jer ne nosi hipoteku proslih vlasti.Iskreno se nadam da ce to narod ispostovati na izborima jer vec mogu da zamislim predstojecu izbornu kampanju :bih:
Alfons Kauders

#9221 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Pitanje za Šćepu Radončića - Šta si, prije desetak dana dogovarao sa Draganom Čovićem, u hotelu Westin u Zagrebu?
necemo sad tako, iznositi neke pausalne tvrdnje :D mislim gdje bi u svemu tome bila korist za dragancheta... :D

nekako se ne poklapa timeline dogadjaja... lobiranje u EP, amandmani hrvatskih MEP, medijski hype oko istih, objavljivanje rezolucije dan prije nemira... i taj navodni sastanak u zagrebu dva dana prije rezolucije...

uvjeren sam da je to sve jedan veliki nesporazum i slucajnost
Alfons Kauders

#9222 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

nikad_vise wrote:
Alfons Kauders wrote:
nikad_vise wrote: Vjeruj care ti i takvi ste karcinom ovog drustva.
Na koji nacin?
Sto je Radoncic kao i Komsic podrzao proteste?Pa podrzali su ih i skoro svi bivsi visoki predstavnici OHR-a,mnogi univerzitetski profesori,svi normalni gradjani ovog regiona kao i mnoge svjetske kuce koje same isticu da je u BiH toliko mnogo razloga za proteste.Podrzao ih je i Kacin koji je sve osim covjeka koji je mrzitelj BiH,sta vise naveo je da je ovo put ka ozdravljenju BH drustva.Jesu li svi oni u talu sa Radoncicem?Pa koliko je samo normalnih ljudi podrzalo ove proteste ali je problem Fahrudin Radoncic sto je podrzao.Uslikali 10 ljudi na cijelim jebenim protestima u BiH iz SBB-a i to je neki dokaz.Dokaz je bivsi radnik avaza,dokaz je suspendovani Sabovic iz SBB-a.Kako vas bolan nije sramota pljujete u usta svim sehidima koji su krv prolili da bi mi imali bolju buducnost.Kako te nije sramota socijalnih kategorija koje su sve redom dovedene na rub gladi?Kako te nije stid studenata koji po zavrsetku faksa sjede kod kuce i drkaju qrac jer nemaju posla? Kako te nije stid penzionera cije penzije ne mogu pokriti ni osnovne troskove?Svi smo jelde narkomani.

Sasvim je normalno da ce na protestima biti i simpatizera SBB-a.Stavili ste cijelu jednu grupaciju ljudi na odstrijel i proglasili izdajnicima da bi opravdali svoju dvadesetgodisnju kradju.

Isto tako me zanima kakve to zahtjeve iznose demonstranti medju kojima su i nekolicina ljudi iz SBB-a?Sta je to lose u zahtjevu da se ukine "bijeli hljeb" u TZ? Kakav uticaj ima SBB osim sto je nekolicina simpatizera izasla na ulice zajedno sa ostalim gradjanima?Radoncic jedino placa cijenu sto je podrzao te proteste kao i hiljade drugih ali ce to ljudi nagraditi na izborima.

Koji su to zahtjevi demonstranata pa da su oni i poslani od Radoncica?Na koji nacin se rusi drzava ovim pretezno socijalim zahtjevima?

Na koji je nacin Radoncic naskodio radnicima firmi u Tuzli koji ce nakon ovog svega mozda i moci da imaju uvezan staz?

Sta je to toliko anti-ustavno u zahtjevu da se smanje plate administracije na prosjecnu platu gradjana BiH?

Koju je tacno korist Radoncic izvukao iz svega osim sto je trenutno na dnevnom redu njegov eventualni otkaz?

Al nije narod glup,koliko god Radoncic-a pljuvali lik je dao simbolicku podrsku narodu jer ne nosi hipoteku proslih vlasti.Iskreno se nadam da ce to narod ispostovati na izborima jer vec mogu da zamislim predstojecu izbornu kampanju :bih:
vidio sam da si komsica i scepu stavio u istu recenicu

dalje nisam citao
omar little

#9223 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

ima li pravnika ovdje? bila bih zahvalna da mi se razjasni nesto :)

znaci, po clanu 11. zakona o placama i naknadama u organizma vlasti federacije bih postoji pravo na naknadu.
Član 11.

Naknada plaće nakon prestanka javne funkcije

Izabrani dužnosnici i nosioci izvršnih funkcija nakon prestanka obavljanja javne funkcije, a do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za penziju, prema općim propisima, imaju pravo na naknadu plaće koju su ostvarivali dok su obavljali javnu funkciju u trajanju od 12 mjeseci.
Prava iz stava 1. ovog člana imaju i savjetnici u trajanju od 6 mjeseci, ukoliko su dužnost savjetnika obavljali dulje od dvije godine.
Izabrani dužnosnici, nosioci izvršnih funkcija i savjetnici koji se, u skladu sa zakonom, vrate na isto ili slično radno mjesto sa kojeg su izabrani, odnosno imenovani na javnu funkciju, nemaju pravo na naknadu plaće iz stava 1. ovog člana.
Član 62.

Naknade i dodaci na plaću

Prava na naknade i dodatke na plaću zaposlenih u organima vlasti Federacije odnose se i na zaposlene u kantonu, općini i gradu u skladu sa članom 43. ovog zakona.
Visinu i način ostvarivanja prava na naknade i dodatke na plaću za kantone utvrdit će vlada kantona, a za općinu i grad općinsko, odnosno gradsko vijeće.
(Član 43.
Propis o uvjetima i postupku ostvarivanja naknada

Postupak ostvarivanja prava na naknade i visinu tih naknada, u skladu sa tim zakonskim odredbama, utvrđuje Vlada Federacije na usaglašen prijedlog Federalnog ministarstva pravde i konsultacija sa sindikatom.)
moje pitanje je kako kanton moze ukinuti PRAVO na ovu naknadu ako je ona regulirana FEDERALNIM zakonom? visinu i nacin ostvarivanja regulira kanton. nije mi jasno sad sta su ukinuli u tuzli a sta su odbili ukinuti u zenici. jel ja tumacim pogresno? nisam pravnik zato pitam. hvala unaprijed. :)

imali negdje na netu sta je tacno skupstina u tz usvojila?
Vanzemaljac1981

#9224 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Vanzemaljac1981 »

O'zone wrote:
Vanzemaljac1981 wrote: Umaracu se buraz dok ne crknem, jer prvi put u ovih posljednih 20 godina sam ponosan sa vama. Neka vas je malo na ulicama, ali barem vas ima malo vise koji kontate da je nacionalizam prodaja muda za bubrege. SVaki dan je takvih vise (cini mi se). Pa covjece, kad udruzenje veterana Republike Srpske stade na stranu gladnih ljudi iz Federacija, odma sam shvatio da je neka nova era pocela, Za nedelju dana se jako malo uradilo, ali ovakvi fenomeni su prije par mjeseci bili NEZAMISLIVI.

AKO SPRSKI VETERANI MOGU STATI NA VASU STRANU; PA VALJDA VI MOZETE NEKAKO PROGUTATI PONOS I ISPOSTOVATI TU NJIHOVU "REPUBLIKU" I OSTAVITI JE NA MIRU?

Znaci nesto se desava..neke nove stvari, o kojima nisam mogao ni sanjati...cuj, srpski ratnici na televizji BN daju podrsku bosnjacima...pruzaju vam ruku, nemojte na nju pljuvati. Ako pljunete, eto jos 20 godina mizerije.

Sve najbolje
Ne daju oni podršku Sarajevu drug moj nego se bore za svoje dupe.

Da se razumijemo i to je super stvar i pomak sa nule te kontra udar dodikovcima da je u rs-u sve med i mleko
Absolutno si u pravu, ali dobra je ona stara: neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.
damskot

#9225 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

nikad_vise wrote: Omere sta nam to pricas bolan

Na koji nacin?

nedim73m wrote: 1992 došao sam sa kesom u rukama, vecina građana je imala više od mene. Došao sam na ideju da otvorim novine i poštenim radom sam zaradio. Domorodci iz Sarajeva i BiH su po prirodi bez mozga u glavi. Nemaju nikakvih ideja, neradnici samo malo da su razmislili mogli su imati veća bogastva od mene (ak ništa po logici stvari večina je školovanija). Ako sam mogao ja pošteno za 20 godina ovo zaraditi mogli ste i Vi, ali tko Vas hebe kad ste Glupani i nesposobni.
Philips Pays $4.5 Million to Settle Poland Bribery Case With SEC
http://www.bloomberg.com/news/2013-04-0 ... h-sec.html

Samsung Pays Apple $1 Billion Sending 30 Trucks Full of 5 Cents Coins
http://en.paperblog.com/samsung-pays-ap ... ns-294795/

BRUSSELS — The European Union fined Microsoft $732 million
http://www.nytimes.com/2013/03/07/techn ... .html?_r=0

Swiss regulator fines airlines for freight rate cartel
http://www.channelnewsasia.com/news/bus ... 50126.html

Mrsko mi dalje , ali dobro dosao u EU da vidis kako se postupa sa "poštenim" zaradjenim novcom gdje sudovi rade svoj posao .

fahrudin radoncic tag: corrupt payments to government officials, monopoly, bribery, rate cartel
Post Reply