Dozer wrote:A, po tebi, organizovanost je kada neko bice, ili sta vec, uzme zemlju i vodu (blato) i tome "udahne" zivot? A onda od toga, sto je bilo musko jel'te, otkine rebro da bi napravilo zensko, a kako bi ono prvo musko imalo sta da taslaci? Jesi ti fakat ozbiljan s ovim nebulozama...?
stani malo, prvo pitaj kako ja gledam na to...
ti si covjek koji Usko gleda na stvari ne gleda siroko
nije to samo uzeo zemlju i vodu, i onako na suho samo formirao....
vjerovati da je samo tako je poput osobe koja vjeruje da inzinjeri
uzmu pijeska iz pustinje , i uzmu malo nafte sa benzinske i onako promijesaju u loncu za kuhanje i poslije kad se smjese ohlade naprave novi Samsung mobil
i onda ti kazes, eeee jesi kreten, i to na kubik ne na kvadrat, kvadrat je malo za tebe
Pa Kako se onda mobil napravi?
Pa napravi se izmedju ostalog od ulja i pijeska
od olja se pravi plastika, od pijeska se pravi staklo, sve to kroz razne procese koje mi neznamo tacno i koje sve masine se koriste da bi doslo se do produkta.
Pa kad kazemo da je mobil napravljen od ulja i pijeska nismo daleko od istine iako nismo rekli ssvu istinu.
Tako isto za covjeka, Bog kaze da je covjeka stvorio od zemlje i vode, a to sta je tacno radio, koje procesi su bili kad je radio , koji sve proracuni itd to niko ziv nezna osim Boga.
Kao sto mobil nije pijesak i ulje iako je nastalo od pijeska i ulja, tako isto covjek nije zemlja i voda iako je nastao od toga.
znaci od tih materijala smo sastavljeni kao sto je mobil sastavljen od pocetnog materijala to jeste pijeska i ulja.
Zamisli sad, neko napise Mobil smo stvorili od ulja i pijeska?
I ti dok gledas pijesak i ulje/naftu , kontas kako je moguce od zrna pijeska i nafte da dodje jedan ovakav
kroz razne procese
isto tako je i covjek stvoren od zemlje i vode, ali kroz razne procese, kao sto je mobil stvoren od ulja i pijeska.
A onda od toga, sto je bilo musko jel'te, otkine rebro da bi napravilo zensko
ne kontas
sta mislis da je Bog uzeo celije DNK iz kosti , to jeste rebra, i na osnovu tih DNK nadogradio i formirao zenu
Sta mislis ako ja tebi kazem, mogu da stvorim od uha krave drugu kravu, ti bi me proglasio ludim, i bacao ludjacke smajlije koji bi mi ismijavali
a mozda neznas da upravo naucnici kroz celije iz izreznih usiju krave ili bika stvaraju klonove, to jeste druge bikove i krave, na osnovu otkinutih celija iz uha....pa kad neko kaze stvorio sam kravu od uha druge krave...

kazes, pa ti si ludji nego oni muslimani sto tvrde da da je Bog stvorio zenu od covjekovog rebra

i to tako kazes samo zato sto neznas procese, jer Usko gledas, kao sto Usko kontas kad kaze covjek je od zemlje i vode.