Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#9201 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

harač wrote:
Smrcak15 wrote::D
Image
dajes gif na kojem se vidi neki "umjetnik", "stvaralac", "dizajner", koji nesto cini i - gle cuda - gotov proizvod njegovog umisljajnog djelovanja. ni jedan ateista ne vjeruje da je ikada postojao (u odnosu na svijet) neki autor koji je s namjerom stvarao bilo kakvo djelo, kao sto umjetnik stvara sliku

slijep primjer vjerske inteligencije, i opcenito tvojih doprinosa ovoj temi
ne kontas, nije to poenta, poenta je

iz neorganizovanosti slucajno nastade organizovanost kroz nelogican proces

kao sto udaranje farbe i cetke od papir, je neorganizovanost , samo odjednom nastade organizovanost kroz nelogican process- to jeste nastade lijepa slika raznih boja, vjererica u prirodi , nastade od udaranja cetkom sa crvenom bojom od papir.

tako isto iz big banga, koje je neorganizovana explozija nastade organizovanost i kompleksnost koja nema premca.
Dozer

#9202 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

A, po tebi, organizovanost je kada neko bice, ili sta vec, uzme zemlju i vodu (blato) i tome "udahne" zivot? A onda od toga, sto je bilo musko jel'te, otkine rebro da bi napravilo zensko, a kako bi ono prvo musko imalo sta da taslaci? Jesi ti fakat ozbiljan s ovim nebulozama...?
Smrcak15

#9203 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:A, po tebi, organizovanost je kada neko bice, ili sta vec, uzme zemlju i vodu (blato) i tome "udahne" zivot? A onda od toga, sto je bilo musko jel'te, otkine rebro da bi napravilo zensko, a kako bi ono prvo musko imalo sta da taslaci? Jesi ti fakat ozbiljan s ovim nebulozama...?
stani malo, prvo pitaj kako ja gledam na to...

ti si covjek koji Usko gleda na stvari ne gleda siroko

nije to samo uzeo zemlju i vodu, i onako na suho samo formirao....

vjerovati da je samo tako je poput osobe koja vjeruje da inzinjeri

uzmu pijeska iz pustinje , i uzmu malo nafte sa benzinske i onako promijesaju u loncu za kuhanje i poslije kad se smjese ohlade naprave novi Samsung mobil

i onda ti kazes, eeee jesi kreten, i to na kubik ne na kvadrat, kvadrat je malo za tebe :D

Pa Kako se onda mobil napravi?

Pa napravi se izmedju ostalog od ulja i pijeska

od olja se pravi plastika, od pijeska se pravi staklo, sve to kroz razne procese koje mi neznamo tacno i koje sve masine se koriste da bi doslo se do produkta.

Pa kad kazemo da je mobil napravljen od ulja i pijeska nismo daleko od istine iako nismo rekli ssvu istinu.

Tako isto za covjeka, Bog kaze da je covjeka stvorio od zemlje i vode, a to sta je tacno radio, koje procesi su bili kad je radio , koji sve proracuni itd to niko ziv nezna osim Boga.

Kao sto mobil nije pijesak i ulje iako je nastalo od pijeska i ulja, tako isto covjek nije zemlja i voda iako je nastao od toga.

znaci od tih materijala smo sastavljeni kao sto je mobil sastavljen od pocetnog materijala to jeste pijeska i ulja.

Zamisli sad, neko napise Mobil smo stvorili od ulja i pijeska?

I ti dok gledas pijesak i ulje/naftu , kontas kako je moguce od zrna pijeska i nafte da dodje jedan ovakav
Image

kroz razne procese

isto tako je i covjek stvoren od zemlje i vode, ali kroz razne procese, kao sto je mobil stvoren od ulja i pijeska.
A onda od toga, sto je bilo musko jel'te, otkine rebro da bi napravilo zensko
ne kontas

sta mislis da je Bog uzeo celije DNK iz kosti , to jeste rebra, i na osnovu tih DNK nadogradio i formirao zenu

Sta mislis ako ja tebi kazem, mogu da stvorim od uha krave drugu kravu, ti bi me proglasio ludim, i bacao ludjacke smajlije koji bi mi ismijavali

a mozda neznas da upravo naucnici kroz celije iz izreznih usiju krave ili bika stvaraju klonove, to jeste druge bikove i krave, na osnovu otkinutih celija iz uha....pa kad neko kaze stvorio sam kravu od uha druge krave...
Image
Image
kazes, pa ti si ludji nego oni muslimani sto tvrde da da je Bog stvorio zenu od covjekovog rebra :-) i to tako kazes samo zato sto neznas procese, jer Usko gledas, kao sto Usko kontas kad kaze covjek je od zemlje i vode.
Last edited by Smrcak15 on 28/11/2017 16:28, edited 1 time in total.
Dozer

#9204 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Plastika se ne pravi od ulja, crni Smrle :D
Staklo se ne pravi od bilo kojeg pijeska, nego iskljucivo od kvarcnog pijeska, sode i vode, i silicijevog dioksida :D

I, zamisli, do svega ovoga smo dosli mi sami, ljudi, i to pomocu - nauke. A bog nam nigdje ne spomenu kako da napravimo staklo :D
Mobitele nije takodjer nigdje nije ni spomenuo :D
harač

#9205 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

Smrcak15 wrote:
ne kontas, nije to poenta, poenta je

iz neorganizovanosti slucajno nastade organizovanost kroz nelogican proces

kao sto udaranje farbe i cetke od papir, je neorganizovanost , samo odjednom nastade organizovanost kroz nelogican process- to jeste nastade lijepa slika raznih boja, vjererica u prirodi , nastade od udaranja cetkom sa crvenom bojom od papir.

tako isto iz big banga, koje je neorganizovana explozija nastade organizovanost i kompleksnost koja nema premca.
subjekt koji nesto umisljajno stvara je promasena analogija, a cinjenica da jos uvijek nisi toga svjestan dovoljno govori o tvom razumijevanju logike

izjave o big bangu opet pokazuju da ti pojma nemas o cemu govoris, ali lijepo je vidjeti da evolucija nije jedini trn u oku savremenih muslimana :D
Smrcak15

#9206 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Plastika se ne pravi od ulja, crni Smrle :D
Staklo se ne pravi od bilo kojeg pijeska, nego iskljucivo od kvarcnog pijeska, sode i vode, i silicijevog dioksida :D

I, zamisli, do svega ovoga smo dosli mi sami, ljudi, i to pomocu - nauke. A bog nam nigdje ne spomenu kako da napravimo staklo :D
Plastika se ne pravi od ulja, crni Smrle :D

Plastic POLYmers are made from building block MONOmers. The naturally occurring monomers (feedstocks ) can be derived from plants, coal, natural gas or oil.

https://www.brentwoodplastics.com/blog/plastic-made
o Boze dragi jeli moguce :-) pa jeli moguce :lol:

ovo najbolje oslikava koliko ti uopste ne kontas argument.

jer argument je generalizovanje od cega se pravi produkt

kad se kaze mobil nastao od pijeska i ulja, to nije specifikacija , od kakve vrste ulja ni pijeska

kao sto nema specifikacije od kakve zemlje i vode je covjek stvoren.

ali ti ne kontas bit argumenta, sta se hoce reci...e moj dozeru...nije ti lahko :-)
sekerbay

#9207 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Divi mu izvlakuša :mrgreen:
Čika dozer, treba li pomoći? Vidim da i tebe brat smrle cipelari, pa reko da pružim ruku spasa :lol:
irac300

#9208 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

Kad je neko bukva, pa ''oil'' shvata bukvalno kao ulje, a ne naftu. :D
Smrcak15

#9209 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:Kad je neko bukva, pa ''oil'' shvata bukvalno kao ulje, a ne naftu. :D
Ma o cemu to ti ba...hajde molim te sad reci da sam ciljao na ulje od suncokreta :))

Kad se kaze ulje to je nafta o tome pricamo a ne o ulju za kuhanje.
irac300

#9210 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

Smrcak15 wrote:
irac300 wrote:Kad je neko bukva, pa ''oil'' shvata bukvalno kao ulje, a ne naftu. :D
Ma o cemu to ti ba...hajde molim te sad reci da sam ciljao na ulje od suncokreta :))

O tome ba, da baljezgaš ba, a nemaš pojma šta pišeš ba, jer ne kontaš prijevod ba, al' moraš lupetati ba, bez da promisliš ba.
Laertes

#9211 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Laertes »

Saće tebi smrleee naći suru i brojčano čudo da ti objasni kako je kuran predvidio mobitele...
Smrcak15

#9212 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

irac300 wrote:
Smrcak15 wrote:

O tome ba, da baljezgaš ba, a nemaš pojma šta pišeš ba, jer ne kontaš prijevod ba, al' moraš lupetati ba, bez da promisliš ba.
Eto ja baljezgam
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Nafta
Nafta (lat. petroleum; grč. petra (stijena) i lat. oleum (ulje)), kameno je ili sirovo zemno ulje, smeđezelena do smeđecrna obojena tekuća ili polučvrsta tvar specifične težine 0,82-0,94, koju većinom nalazimo u sedimentnim slojevima Zemlje, a rijetko i u metamorfnim i magmatske stijenama.
irac300

#9213 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

Wikiefendijo, znam ja šta je, ali ti nisi znao, nego si lupetao, ali eto hvala allahu i wikipediji, sada i ti znaš.
sekerbay

#9214 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

irac300 wrote:
Smrcak15 wrote:

Radi li tetima, ili je u pitanju tušanj?
Oće to, oće :lol:
Čojk vas ba izuva iz cipela
Towelie

#9215 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Towelie »

Allax je u Kur'anu predvideo i live-stream prenose i video tehnologiju, makar nevernicima bilo krivo. :mrgreen:

Prica o hudhudu koji donosi Sulejmanu vesti iz daleka je jasna metafora za video tehnologiju i trenutno saznanje vesti iako smo udaljeni stotinama kilometara.
irac300

#9216 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

sekerbay wrote: Radi li tetima, ili je u pitanju tušanj?
Nisam iz Tuzle. Al' sam studirao u Tz, super raja, cure još bolje. Za osobu kojoj je IQ k'o broj cipela, sasvim normalno je da mu uzor bude @smrčak. Jes' vidio šta nam radi, 'ebo te 'ljeb?
Smrcak15

#9217 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Ma pusti ih vidis da se hvataju za slamku...nije ulje nego je nafta....itd

Vise ovo nije razumsko argumentiranje nego vise kontriranje.
Laertes

#9218 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Laertes »

irac300 wrote:
Nisam iz Tuzle. Al' sam studirao u Tz, super raja, cure još bolje. Za osobu kojoj je IQ k'o broj cipela, sasvim normalno je da mu uzor bude @smrčak. Jes' vidio šta nam radi, 'ebo te 'ljeb?
E, sad si me razočarao, ja sve mislio ti iz Tuzle :mrgreen:
Živ ti nama bio, Kodi-efendija :kakoste:
Smrcak15

#9219 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:Allax je u Kur'anu predvideo i live-stream prenose i video tehnologiju, makar nevernicima bilo krivo. :mrgreen:

Prica o hudhudu koji donosi Sulejmanu vesti iz daleka je jasna metafora za video tehnologiju i trenutno saznanje vesti iako smo udaljeni stotinama kilometara.
Ne palamudi
irac300

#9220 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

Laertes wrote:
irac300 wrote:
E, sad si me razočarao, ja sve mislio ti iz Tuzle :mrgreen:
Živ ti nama bio, Kodi-efendija :kakoste:
:thumbup: :bih:
broj dva

#9221 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by broj dva »

Towelie wrote:Allax je u Kur'anu predvideo i live-stream prenose i video tehnologiju, makar nevernicima bilo krivo. :mrgreen:

---
Jedina objektivna interpretacija.
Towelie

#9222 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Towelie »

Smrcak15 wrote:

Ne palamudi
Odgovor u duhu Islama. :-D

Znaci kad ja otkrijem jos jedno naucno kur'ansko cudo, to je palamudjenje, a kad ih ti nalepis na desetine to su neoborivi dokazi bozanske naravi Kur'ana. :-D

Tacno mislim da je Allaxa sada sramota kako Ga predstavljas, moj Smrle.
sekerbay

#9223 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

irac300 wrote:Nisam iz Tuzle
Aaa, negdje tatrane :mrgreen:
Još gore.
Smrcak15 wrote:Vise ovo nije razumsko argumentiranje nego vise kontriranje.
Druže, nikad nije ni bilo.
Samo se ismijavaju i ulijeću nekim pakaškim fazonima kakve koriste osnovci.
Zato mosa :lol:
il ovako nabijat nogom kad se napenale ko tebi irac aka želim da budem tuzlak, ili čika dozer sa onim banalnim primjerom koji nije mogo dokučit :mrgreen:

Da, da, taj ateizam i logika... :lol:
irac300

#9224 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

sekerbay wrote:
irac300 wrote:Nisam iz Tuzle
Aaa, negdje tatrane :mrgreen:
Još gore.
Smrcak15 wrote:Vise ovo nije razumsko argumentiranje nego vise kontriranje.
Druže, nikad nije ni bilo.
Samo se ismijavaju i ulijeću nekim pakaškim fazonima kakve koriste osnovci.
Zato mosa :lol:
il ovako nabijat nogom kad se napenale ko tebi irac aka želim da budem tuzlak, ili čika dozer sa onim banalnim primjerom koji nije mogo dokučit :mrgreen:

Da, da, taj ateizam i logika... :lol:
Čo'jk ne ispušta Tuzlu iz usta. :lol: Tačno se može prepoznat novokomponovani vanila vjernik - kladara, džuma, Aca Lukas. :lol:
Smrcak15

#9225 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
Smrcak15 wrote:

Ne palamudi
Odgovor u duhu Islama. :-D

Znaci kad ja otkrijem jos jedno naucno kur'ansko cudo, to je palamudjenje, a kad ih ti nalepis na desetine to su neoborivi dokazi bozanske naravi Kur'ana. :-D

Tacno mislim da je Allaxa sada sramota kako Ga predstavljas, moj Smrle.
Dovoljno je procitat prvu rijec Allax da je okarakterisem kao palamudjenje.
Post Reply