GAU8 wrote:bingov buraz wrote:Eto saznadosmo ko nas bre to zavadi

Pa hajde ti dokaži da nije tako, ako si tako siguran.
Pazi, ja ne branim nigdje četnike ni velikosrbe. Samo sam rekao ko je omogućio da se ta ideologija instalira. Za dalja dešavanja su naravno isključivo krivi počinioci
Joj sto ne mogu ove price.
GAU, ti TVRDIS da je zapad kriv.
OK, hajmo ovako postaviti stvari.
1. Postoji milion dokaza ko je poceo rat u Ex-Yu, ko je organizovao SAO i slicni, ko je pucao itd, ko je izvrsio upad u federalni monetarni sistem, itd, itd.
2. Tvrdis da je zapad kriv za raspad, ali ne nudis niti jedan dokaz.
3. kada te neko pita za dokaz, ti kazes: pa daj ti meni dokaz?
Po tvome, sama teorija zavjere je DOKAZ, a ako neko ne vjeruje u to, onda tebi treba dati dokaz.
Zapad je kriv za raspad YU, samo zato sto je Yu izgubila geostratesku vaznost za njih sa padom Berlinskog zida.
Imas brdo dokaza o tome, pocev od americkih politicara, nasih politicara, evropskih politicara, akademika, itd, itd. Ali jok, dokaz je prica na nivo rasprave izmedju komsinice sa 4 i 7 sprata.
Drugo, ko je omogucio da se ta ideologija instalira? NIKO!
Samo su nas pustili da se sami brinemo o sebi jer nisu vise imali interesa, i eto, odmah se sve raspalo jer su oni nasi niski porivi iz srednjeg vijeka odmah izasli na vidjelo.
Ne znam nesto sto mi ocekujemo uvijek da neko drugi nam rjesava probleme, ali fakat imamo taj kompleks da uvijek treba neko da za nas odlucuje, jer ako bi mi odlucivali i stvarno donosili odluke, onda to znaci preuzeti i odgovornost.
Zato je najbolje ZAPAD okriviti, jerbo, svako zna da nas ne sljive ni 5%.