Taj "semafor" je zavrsio na Grbavici.leškarenje wrote:A semafor sto je reko načelnik Udbasizvisili smo mi za tih pola miliona,ne sekiraj se
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ibizza
#91976 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
gold'n'brown
#91977 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo po prioritetima, kontrolna soba i videonadzor. To sto se igra u blatu do koljena nikoga nije briga.
- leškarenje
#91978 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koldzo ce ovih 160 milja prikazati kao onih pola miliona sto su rekli dati za teren 
- Muhamed Đakmić
#91979 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mi cemo biti u pat poziciji sve dok ne nabavimo zemljiste, a cini mi se da je to na samom dnu prioriteta kluba.
Stvarno se ne zelim porediti sa drugima, ali mi cemo i za 20 godina razmisljati o megaprojektima i stadionu od 50-60 miliona.
Donaciju nikad za nikad necemo dobiti.
Stvarno se ne zelim porediti sa drugima, ali mi cemo i za 20 godina razmisljati o megaprojektima i stadionu od 50-60 miliona.
Donaciju nikad za nikad necemo dobiti.
- Cossack
#91980 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koševo je za nas historijski jako bitno ali je ujedno i sidro koje nam ne dozvoljava da krenemo naprijed. A ovi nasi niti hoce niti znaju kako da naprave prvi korak u pravom smjeru zvanom novi stadion.
- Dr. Kuca
#91981 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma brate, lahko bi se ja navikao na novi stadion i destinaciju. Treba otoku zaganjati ako je moguce prosirenje tribina. Idealno mjesto.
- Grean
#91982 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Od Otoke nema bolje, uz glavnu cestu sto je bitno za posjetu (da je prosjecnom navijacu na ocima) i zbog poslovnog dijela. Lokaciju ne treba ni komentarisati sto se tice blizine navijacima, geografski usred grada, najnaseljeniji dio BiH je u krugu 3-4 kilometra.Dr. Kuca wrote:Ma brate, lahko bi se ja navikao na novi stadion i destinaciju. Treba otoku zaganjati ako je moguce prosirenje tribina. Idealno mjesto.
Ali mislim da je nerealna. Nakon gradnje oko stadiona postalo je pretijesno.
-
ibizza
#91983 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koji bi tvoj prvi korak bio?Cossack wrote:Koševo je za nas historijski jako bitno ali je ujedno i sidro koje nam ne dozvoljava da krenemo naprijed. A ovi nasi niti hoce niti znaju kako da naprave prvi korak u pravom smjeru zvanom novi stadion.
-
tcz
#91984 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
za otoku kasnimo vec 4/5 godina, mescini kad je bio Becirovic nacelnik, tad smo je mogli uzet... mada bi i sad bilo dobro da se krene od neceg.Dr. Kuca wrote:Ma brate, lahko bi se ja navikao na novi stadion i destinaciju. Treba otoku zaganjati ako je moguce prosirenje tribina. Idealno mjesto.
- Cossack
#91985 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kupovina zemljišta ili alternativno uzimanje istog pod koncesiju po istom principu kao za kamp. U isto vrijeme bih tražio jakog strateškog partnera koji bi većinski finansirao izgradnju stadiona. Neka uz stadion napravi hotel, tržni centar, šta god, neka se i zove po njima, ali samo neka se napokon krene s mrtve tačke. Ideju i oni imaju ali očigledno ne znaju kako da je realiziraju.ibizza wrote:Koji bi tvoj prvi korak bio?Cossack wrote:Koševo je za nas historijski jako bitno ali je ujedno i sidro koje nam ne dozvoljava da krenemo naprijed. A ovi nasi niti hoce niti znaju kako da naprave prvi korak u pravom smjeru zvanom novi stadion.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-sa ... /170526138
- Raigor Stonehoof
#91986 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Becirovic je bio nacelnik Centra, Otoka je u Novom gradutcz wrote:za otoku kasnimo vec 4/5 godina, mescini kad je bio Becirovic nacelnik, tad smo je mogli uzet... mada bi i sad bilo dobro da se krene od neceg.Dr. Kuca wrote:Ma brate, lahko bi se ja navikao na novi stadion i destinaciju. Treba otoku zaganjati ako je moguce prosirenje tribina. Idealno mjesto.
-
ibizza
#91987 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja cu ti samo reci, da po prvi put otkad ganjamo ovu pricu za stadion (a to traje jedno 40 godinaCossack wrote:Kupovina zemljišta ili alternativno uzimanje istog pod koncesiju po istom principu kao za kamp. U isto vrijeme bih tražio jakog strateškog partnera koji bi većinski finansirao izgradnju stadiona. Neka uz stadion napravi hotel, tržni centar, šta god, neka se i zove po njima, ali samo neka se napokon krene s mrtve tačke. Ideju i oni imaju ali očigledno ne znaju kako da je realiziraju.ibizza wrote:Koji bi tvoj prvi korak bio?Cossack wrote:Koševo je za nas historijski jako bitno ali je ujedno i sidro koje nam ne dozvoljava da krenemo naprijed. A ovi nasi niti hoce niti znaju kako da naprave prvi korak u pravom smjeru zvanom novi stadion.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/fk-sa ... /170526138
Drzava nas je ispostovala MAXIMALNO!
-
tcz
#91988 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
zato i napisa ''mešćini'' sa Damirom se moglo zavrsitiRaigor Stonehoof wrote:Becirovic je bio nacelnik Centra, Otoka je u Novom gradutcz wrote:za otoku kasnimo vec 4/5 godina, mescini kad je bio Becirovic nacelnik, tad smo je mogli uzet... mada bi i sad bilo dobro da se krene od neceg.Dr. Kuca wrote:Ma brate, lahko bi se ja navikao na novi stadion i destinaciju. Treba otoku zaganjati ako je moguce prosirenje tribina. Idealno mjesto.
- Logovan
#91989 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Od Ilijevskog ni maketu stadiona ne očekujem. Razočaran sam sa njim.ibizza wrote: Ja cu ti samo reci, da po prvi put otkad ganjamo ovu pricu za stadion (a to traje jedno 40 godina) imamo lopticu u svom dvoristu - na potezu su Ken i Ilijevski.
Drzava nas je ispostovala MAXIMALNO!
- Maharadza
#91990 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Uhljebi ni veš mašine ne znaju/ne žele nabaviti bez sadake/donacije, a vi pričate o stadionu! 
- Grean
#91991 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U21, Mihojevic, Mujakic, Kadusic, Sabanovic, Andjusic, Kuzmanovic, imali ili imaju vezu sa FKS. Sest igraca od dvadeset, taman 30%.Spisak:
Azir Muminović (Sloboda), Suan Bešić (Marseille), Stjepan Radeljić (Stuttgart), Marko Mihojević (PAOK),Kemal Osmanković (Željezničar), Advan Kadušić (Zrinjski), Halid Šabanović (Sarajevo), Stjepan Vego (GOŠK), Nihad Mujakić (Sarajevo), Marijan Ćavar (Eintracht Frankfurt), Nikola Eskić (Napredak Kruševac), Haris Hajdarević (Željezničar), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nikola Dujaković (Krupa), Edis Smajić (Sloboda), Vladan Danilović (Borac), Nemanja Anđušić (Čelik), Nardin Mulahusejnović (GOŠK), Mićo Kuzmanović (Sarajevo), Demir Peco (Radnik).
Vala je bilo mjesta i za Catakovica, zasluzio je.
-
ibizza
#91992 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne pricamo, vec radimoMaharadza wrote:Uhljebi ni veš mašine ne znaju/ne žele nabaviti bez sadake/donacije, a vi pričate o stadionu!
- Muhamed Đakmić
#91993 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne furaj ba bezveze raju ovdje 
Prvo će vam država pokloniti zemlju, a gore smo vidjeli koja je cijena normalnih lokacija, a onda će vam neko izgraditi stadion od nule za 50-60 miliona maraka. Šta ima, kako si
Prvo će vam država pokloniti zemlju, a gore smo vidjeli koja je cijena normalnih lokacija, a onda će vam neko izgraditi stadion od nule za 50-60 miliona maraka. Šta ima, kako si
-
ibizza
#91994 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jesi li cuo za javno-privatno partnerstvo?Muhamed Đakmić wrote:Ne furaj ba bezveze raju ovdje
- Muhamed Đakmić
-
NuraharuN
#91996 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sadasnji stadion Otoka ne moze. Kao sto su i drugi rekli, jednostavno nema prostora za prosirenje.
Gdje bi bilo idealno, sto se tice i lokacije i prostora, je prekoputa gdje je GRAS. Mislim, kad smo vec na pustim zeljama.
Na zalost, cak i ako se tu eventualno nesto novo izgradi, pretpostavljam da ce biti neki odvratni soping centar za turiste iz zaljeva, nova tibra, ili neko slicno sranje.
Gdje bi bilo idealno, sto se tice i lokacije i prostora, je prekoputa gdje je GRAS. Mislim, kad smo vec na pustim zeljama.
Na zalost, cak i ako se tu eventualno nesto novo izgradi, pretpostavljam da ce biti neki odvratni soping centar za turiste iz zaljeva, nova tibra, ili neko slicno sranje.
-
ibizza
#91997 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Do prije dva mjeseca, klub je pokisavao na mnoge nacine da sa Ajnadzicem napravi dogovor oko izgradnje stadiona, licno je Tan slao garancije za finansijska sredstva,medjutim nije bilo dogovora.Muhamed Đakmić wrote:Ja, i?
Prije 10 dana, klub je dobio ponudu koja se ne odbija, u narednim danima ce se ukljuciti Tan i Ken.
Ako Tan prihvati, do kraja godine bi mogli dobiti gradjevinsku dozvolu( ovo je obecanje opstine i nacelnika), kako bi sa pocetkom gradjevinske sezone mogli krenuti sa gradnjom.
-
Company85
#91998 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ibizza gine zbog stadiona - vol2 
- Muhamed Đakmić
#91999 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hoćeš se samobanovati ako se to ne desi? 
Nije ti ovo prvi put da vjeruješ pogrešnim ljudima
Nije ti ovo prvi put da vjeruješ pogrešnim ljudima
- rocco_siffredi
#92000 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne vjeruj Nedzadu kad i darove nosi